11630
  • Orbancapitan
    #11630
    mert nem kompatibilis downdate-elni kell hozzá
  • JonasSandor
    #11629
    Ja steamen a nextgennel nem megy.
  • PiszkosFred
    #11628
    gogon jott ki.
  • JonasSandor
    #11627
    Kijött a london de az adatlapja sehol steamen akkor most mivan?
  • mikrobi11
    #11626
    Sziasztok! Tudna segíteni valaki, Xbox x-en játszok a játékkal és a múlt hétvégén eltüntek a modok a játékból és a Bethesda szerver nem elérhető.
  • gyurex85
    #11624
    Oks, köszi a választ! :)
  • Sunsetjoy
    #11623
    PC-n a 2. nextgen szinte lófax (csak olyan fájlt módosítottak, amiben nincs szöveg/új szöveg), működik azzal is.
    Az unoff. patch c és d között szinte semmi nincs, nyugodtan használhatnád addig a c verziót (vagyis a c magyart)...

    Ennyi a változás a c-hez képest:

    v2.1.6d (2024-05-14) [FO4 1.10.980+]
    UFO4P Fixes

    Fixed an issue that caused Hangman's Alley to fail to be completed properly due to an unintended edit that removed the Boss flag from one of the raiders.
    Generated facegen files for Deidre, MQ302Minuteman02, and DLC04TraderMaleSandbox01. These NPCs all had faulty face morphs corrected in earlier versions but never got updated facegen files.
  • gyurex85
    #11622
    Szia!

    A 2. next gen frisssítéshez is jó a magyarítás, vagy kell majd frissíteni? Illetve, hogy érinti ezáltaí a "d" verziós unofficial patchet a "c" verziós magyarítás, kompatibilis a kettő egymással?
  • cikasz
    #11621
    köszönöm szépen.
    Amúgy van egy olyan is, hogy jelents Danse paladinnak, de más volt a társam is és hiába beszélek vele az a küldetés nem tűnik el.
  • Sunsetjoy
    #11620
    Konzolparancsnak be kell írni, hogy
    setstage bosr01 40
    majd enter. Ezzel a Rhys lovag által adott Nemzetközösség megtisztítása aktuális küldetése elkészültnek állítódik és csak jelenteni kell a lovagnak, hogy megvagy a dologgal.

    wikifaq
  • Sunsetjoy
    #11619
    A Fallout 4 jóképű hibája, amit azóta se javítottak, természetesen modot már csináltak a javítására.

    Az ismétlődő küldetések olykor-olykor képesek DLC területre küldeni úgy, hogy te azt az alapterületen kaptad meg.
    A szóban forgó Aldersea gyógyfürdő Far Harborban van...
  • cikasz
    #11618
    Sziasztok.
    Van egy küldetés amit Danse paladin inasa adott, hogy tisztítsam meg Aldersea gyógyfürdőt.
    De nem találom a térképen sehol sem. A hely mutatása sem mutatja.
    Nem tudja valaki mi lehet a gond?
    Utoljára szerkesztette: cikasz, 2024.05.27. 17:09:28
  • Caliph
    #11617
    próbáltam mindkettőt,a simával sem lőtt. most másik fejet raktam rá,és levettem a gáztartály lövő váll cuccot. Robobrain aggyal már működik,de előtte a sentry fejjel nem ment,pedig az is közepes hatótávra irja. mindegy ,most megy,de nem tudnám megmondani mi volt a baj . a módosítások után sem akart lőni,aztán egyszer csak megjavult
  • Sunsetjoy
    #11616
    A robotoknál talán nem kell hozzá muníció. De nem véletlenül unstable (instabil) gatling lézert raktál fel rá?

    Mert ha lerohad harc közben (minden fegyverhasználatnál megvan rá az esély) az a verzió, akkor átvált közelharcba alapból azzal a karjával.
    Elvileg harc után megjavítja, de ugye a bugok miatt lehet hogy mégse.
    Én ebben az irányban próbálnék kutakodni.
  • Caliph
    #11615
    Végigtoltam azt automaton dlc,megvan a robot összeszerelő izé,codswort barátunkat módosítottam. raktam rá laser gatlingot,de nem lő vele. adtam neki fusion coret,amit elvileg a gatling lőszerként használ,mégsem. Tipp? van rajta váll-gázkilövő is,azokat hsználja,aztán közel meg az ellenhez és leveri...
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.05.19. 17:12:34
  • Hunor1
    #11614
    sorry, közben rájöttem.. bocsi:)
  • Hunor1
    #11613
    Sziasztok! feltelepítettem a legújabb verziójú játékot. sajnos azonban a kijelző (a játék kijelzője) kisebb mint a képernyőm ! a display beállításoknál pedig nincs nálam opció hogy milyen felbontásban akarom játszani ( 1980x1080), vagy legalább a "fullscreen" lenne . tudnátok segíteni? gondolom valamilyen -ini filében lehetne de nem találok rá hol tegyem meg.
    (illetve találtam a C:\Users\felhasználó\OneDrive\Dokumentumok\My Games\Fallout4 egy "Fallout4Custom" de ott csak ez van:
    [Display]
    iLocation X=41
    iLocation Y=28
    de lehet hogy nem itt kell? )


  • cikasz
    #11612
    Köszi most minden IS Magyar :)
  • raja
    #11611
    Köszi
  • Sunsetjoy
    #11610
    A patch magyarításának a frissítését, vagy a patch frissítés magyarítását gondoltad?
    Elfelejtettem linkelni, de tegnap óta fent van.
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/82090
  • raja
    #11609
    A Unofficial Fallout 4 Patch(v2.1.6c) magyarítása nem lesz frissítve?
    Belepiszkál a küldik fordításába


    Utoljára szerkesztette: raja, 2024.05.05. 12:11:14
  • Sunsetjoy
    #11608
    Kész a next-gen patch magyarításfrissítés!
    link
  • chris0000
    #11606
    hi. a modoknál kér vmi bejelentkezést a bethesdához. pontosan hol kell regelni, tudtok adni egy linket? thx. üdv.
  • Akra
    #11606
    Az unoffcial javítással működik a magyar felirat?
  • cikasz
    #11605
    Én le sem töltöttem hozzá a nextgen peccset. Bár nem használok sok modot. Az unofficial az alap, meg 2-3 kissebb valami de semmi nagy komolyat.
  • Caliph
    #11604
    igen,kicsit kevertem,köszi
    az az unoffi patch jónak tűnik,nem is tudtam hogy létezik,köszi
  • Sunsetjoy
    #11603
    Modok nélkül tolnád angolul. Akkor miért említed a "quality of life mod" és a "modfrissítés" kifejezéseket?

    Ha hibajavítást akarsz, akkor első sorban az Unofficial fallout 4 patch-re lépsz. Abból meg már a hét végén volt frissített változat.

    Én először vanillával nyomtam végig, modok nélkül, nem volt jellemző/mindennapos a game-breaking bug.
  • Caliph
    #11602
    nekem megvan steamen,vártam vele a patchre,mert egy csomó dlc kimaradt,kb csak az alap játékot toltam végig. természetesen felfrissítette magát...modok nélkül tolnám,eredeti nyelven. van értelme,vagy inkább virágboltról töltsek le egy korábbi változatot,és inkább azzal meg pár quality of life moddal?
    vagy várjak pár hónapot,hátha frissítik a modokat,javítják a bugokat. Van mivel tolnom,de rég bakancslistás a game,a sori is meghozta a kedvet újra végigtolni.
    nemsokára jön a homeworld 3,most a dave the diverbe meg manor lordsba vagyok bele szerelmesedve,de ezek sem tartanak majd örökké :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.05.01. 12:55:02
  • Sunrider924
    #11601
    Vanila Fallout 4 nextgen patch, survival mode: NEM NEM NEM, ha minden mukodne ugy ahogy kellene akkor is a legszarabb "jatekelmeny" amit valaha kitalaltak. Nem a mobokkal harcolok a jatek nagy reszeben hanem a kurva debuffokkal mert a kari allandoan ehes-szomjas-faradt-beteg es ezek nagyon komoly stat penaltykat adnak, egyszeruen elvezhetetlen a jatek igy. A FO76ban legalabb ezt rendesen kiegyensulyoztak ott is kell menedzselni a kaja pia reszt meg hogy mindennek sulya van de az ott legalabb mukodik, itt a Fallout 4ben meg nem, olyan "elmeny" mintha raknak 50 mazsas betonkoloncokat a labaidra aztan nesze fussal maratont...
    Namost miert a next gen a felvezetesben? mert erzesem szerint behoztak ebbe a rakas szar survivalba egy uj tipusu bugot mivel hiaba turom a netet nem talalok semmit arrol, ami miatt most vegleg uninstallaltam a gepemrol ezt a tragyat es nem fogom soha tobbet ujra feltenni. A companion keresztul esik a texturan ami utan azonnal healelni kellene de mar nincs ott ahova a marker mutat hanem respawnolt a Red Rocket bazison, igen az a Red Rocket a jatek elejen Sanctuary melett, menjel utana ha fontos, jah es gyalog mert survivalba nincs fast travel. Ez pedig nagyon kellemetlen amikor a terkep kozepen vagy esetleg a jobb szelen tortenik meg. Emiatt csereltem be a kutyat a robotra mert onnantol kezdve hogy eloszor megtortenik utana mar rendszeresen csinalja a jatek. Megyunk egymas melett az uton es latom a markert ahogy keresztul esik a texturan a companion... aztan a robottal ugy tunt minden jo de megsem, mert mostmar azzal is csinalja, miutan a mutansokkal lezajlott a nagy hepaj a legibazison a robot companion Ada valahogy beesett ket oszlop kozze es onnan ugyanaz, nem lehet vele interakcioba lepni es despawnol a Red Rocket bazisra....nem baj utanamenten mondvan ezen ne muljon, es akkor jott a meg szebb resze, az elso random csihipuhinal ami szembejott amikor ada leserul es jon a promt hogy heal jour companion akkor nem lehet vele interakcioba lepni sehogy, nincs beesve sehova ott all a karim melett es nem tudom healelni ....
    Komolyan mar mikor lesz az hogy valaki vesz egy vodor tehenszart es odamegy vele Toddhoz meg az inkompetens amator fejlesztocsapatahoz es a kepukbe onti? mert ezek az istenbarmai addig nem akarnak felebredni akarmekkora hulladekot adnak ki a kezukbol mindenre ralegyintenek hogy majd a modderek...
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2024.05.01. 11:40:24
  • Sunsetjoy
    #11600
    Mintha a PC szekciónál 2-3 ember dolgozott volna, de ennyiért? Olvasom a bugfixeket, hogy PC-n grafikán kívül mit javítottak. Azokat kb. egy scriptmodder egy tüsszentéssel kijavítja. Ha több bugfixet beraknak, lett volna valami értelme.
    Helyette kiszúrják a szemünket azzal, hogy régebbi modokat kiadnak ingyen, új tartalomként.
  • lwb
    #11599
    Rövid összefoglaló a next-gen patchről:

    ps5: a legjobb változat, minden működik a tervek szerint, performance mode 60 fps, quality mode 30 fps. Mindkettő 4k, utóbbi ultra beállításokkal, előbbinél vannak kompromisszumok.

    xbox: quality mode nem működik, kiadtak valami bullshitet, hogy ez volt a terv eleve, de a DF összehasonlította a PS5-tel, ahol működik a quality mode és a PS5 képminősége jobb quality mode/30 fps-en, míg az xbox mindkét módban tök ugyanaz, ahogy a performance is ugyanaz

    pc: az egyértelmű vesztes. Semmi új grafikai előrelépést nem ad, cserébe viszont elb.ssza az összes modot, 60 fps felett még mindig megőrül a játék, ultrawide support végre van native, de a HUD ki van nyújtva, ezért ez a legbénább megoldás, 8-9 éves modok jobban megcsinálták és természetesen a 6 éves weapon debris beakasztja az RTX kártyákat dolgot sem tudták megcsinálni. Biztos elfáradtak vagy valami. Mondjuk ki a fene gondolná, hogy 2024-ben a pc játékosok 60 fps felett vagy RTX kártyákkal akarnak játszani, mi?

    Tipikus bethesda kiadás. Amit lehet elrontottak, a legjobb verzió meg a konkurencia gépén van. Remélem tényleg a TES6-on dolgoznak ezerrel, azért ilyen istenverte balfszok, mert a starfielden is alszanak már vagy 8 hónapja, semmi érdemi előrelépés egy lightning moddolós peccset leszámítva, meg hogy betették a dlss-et, amit már megjelenéskor kellett volna (és modderek első nap meg is csináltak helyettük). F4 upgrade-re két évet várunk és egy ekkora sz.rt adnak ki.
    Mindenki elment szabadságra az elmúlt 10 évben arrafelé? Vagy mi a fsz? Most költik el a Skyrim 126. kiadásából származó pénzt?
  • cikasz
    #11598
    A Fallout sorozat kapcsán (ami nekem nagyon tetszett) letöltöttem (eredeti Steam) én is a játékot és pont ezt kérdeztem volna.
    Köszönöm ha elkészítitek a javítást!

    Utoljára szerkesztette: cikasz, 2024.04.28. 17:36:09
  • Sunsetjoy
    #11597
    Jó a régi magyarítás a nextgen változathoz, ami új cucc az angol, a főmenü/kezelőfelület esetleg bugos, de nem gáz. Nincs számottevően sok sor magában a játékban, a hozzáadott tartalmak külön fájlban vannak, de gondolom nem olyan oltári nagy méretűek. Először persze az alapfájlok kerülnek javításra.
    A képen látható, hogy a régi küldetés magyarul van ott, az új cuccok pedig angolul jelennek meg.
  • PiszkosFred
    #11595
    New Creation Club Content Free for Everyone

    Enclave Remnants
    Some say the past is a scar, cut across the skin of the Commonwealth. Others believe it's a scab clotted over an unhealed wound. Those who fought the Enclave, and those who serve them subscribe to the latter. And when the scab is broken the flag of this old-world cabal will once more stand at full mast. Unless of course, you stop them first. Features the classic Enclave Colonel uniform and over a dozen workshop items! If you have other Enclave creations installed, some of these troops may use this equipment against you!

    (Quest "Echoes of the Past" starts on the road north of Saugus Ironworks.)

    Armor and Weapon bundle
    X-02 Power Armor
    Hellfire Power Armor
    Heavy Incinerator
    Tesla Cannon
    Enclave Weapon Skins
    Enclave Armor Skins


    Makeshift Weapon Pack
    Whether it be grenades or piggy banks, there's no shortage of objects you can transform into murderous projectiles with this collection of unique weapons. Included are two grenade launchers, a Nail Gun, Baseball Launcher, Saw Blade launcher, and piggy bank based weaponry.

    (Quest "When Pigs Fly" starts at a merchant workshop northwest of Greenetech Genetics.)

    Halloween Workshop
    On the eve of the end, the New England Technocrat Society has thrown a spooky Halloween gala for anyone with the nerve to attend. Drop in on this fa-boo-lous pumpkin-lit soiree replete with witches, cauldrons, and ghouls, and unlock 38 new spine-tingling Halloween props to decorate your settlement! Includes new wearables, such as the iconic De-Capitalist helmet!

    (Quest "All Hallow's Eve" starts by tuning into the Mysterious Signal on your Pip-Boy.)

    Changes and New Features
    Native PS5 and Xbox Series applications. Includes performance and quality mode options.
    Performance mode: 60 FPS target, 4k resolution, standard settings, relying on dynamic resolution scaling.
    Quality mode: 30 FPS*, 4k resolution, ultra settings, should not require dynamic resolution scaling.
    *When connected to a 120Hz display, Quality mode will target 40 FPS.
    *When connected to a 1440p display, the title will run at 1440p resolution at 60 FPS w/ ultra settings regardless of rendering mode
    Release on Epic Store.
    Widescreen and Ultra-widescreen support.
    Steam Deck Verified
    9 Free Creation Club Items. Enclave Remnants (New!), Enclave Weapon Skins, Enclave Armor Skins, Tesla Cannon, Hellfire Power Armor, X-02 Power Armor, Heavy Incinerator, Halloween Workshop (New!), Makeshift Weapon Pack (New!).
    Added “Installed Content” menu.


    Bug Fixes
    Resolved issues preventing Japanese and Chinese users from connecting to Bethesda.net (this restores access to Mods).
    Resolved issue preventing save data from properly loading during the prologue.
    Resolved issue that could prevent the Vault 111 Door from opening on new games.
    Resolved issue that could prevent the quest “Go Home” from advancing.
    Resolved issue that could result in Codsworth being broken on the ground after fast traveling.
    Resolved issue with mipmaps in DLC.
    Resolved issue that could result in a softlock when in dialogue with Prestson Garvey.
    Resolved issue preventing autosaves while fast traveling in Power Armor.
    Fixed issue where text would occasionally disappear in the Creation Club menu.
    Resolved issues with text formatting in the credits in Japanese and Chinese.
    Resolved issue causing the camera to fail when leaving furniture after an extended time.
    Fixed issue that could misplace quest markers while the VR Workshop Creation was installed alongside Automatron.
    Resolved issue with player movement in some underwater areas at Thicket Excavations.
    Resolved issue that could cause corruption within the Settlement system resulting in wrong resource counts and/or destroyed settlements.
    Resolved issue where the “Level Up” notification would display even if there was not a level up available.
    Fixed some flickering in Vault 111.
    Stability improvements.


    PC Only
    Please note: The Fallout 4 next gen update is not currently available on GOG but will be available soon. We will let you know as soon as we can.
    Resolved issue preventing saves being made under Windows Usernames with Cyrillic, Chinese, or Japanese characters.


    Creation Kit
    Removed non-functional “Hot Load” button. Removed non-functional “Material Editor” button.
    Editor IDs longer than 99 characters will no longer crash the editor.
    Resolved crash that could occur while viewing a quest’s Objectives tab.
    Resolved hang that could occur while adding a reference to a layer.
  • Akra
    #11595
    FOV értéket, hogy tudom növelni?
  • Norbertboy
    #11594
    Hali!

    Magyarítás még jó a játékhoz?
  • Sunrider924
    #11593
    Uj questek amivel a beigert tartalmak jonnek pl az Enclave Power Armor es fegyverek. Nekem 7 quest elesedett egybol a patch utan.
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2024.04.25. 19:00:56
  • coolpet
    #11592
    Igazából PC fronton modok nélküli játék esetén mit jelent a patch?
  • chris0000
    #11591
    élesedett is, már frissítette nekem... ahogy várható volt, össze is variálta a magyarítást.
    nekem az alap van fent, semmi mod, és vegyesen jeleníti meg a szövegeket, hol angol, hol magyar...
    hátha sikerül majd updatelni a magyaritást... thx előre is Sunsetjoy!
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2024.04.25. 18:35:23
  • Caliph
    #11590
    aki teszteli esetleg , majd írjon véleményt,én sztem vasárnapig nem jutok el odáig hogy toljam