11434
 • mulli1986
  #11434
  Ez a mod mit takar egyébként?
 • akyyy
  #11433
  amúgy kipróbáltam, mondja amúgy, hogy ne menjek le a pincébe. van ott valahol egy fura lift (tehertlift), amivel ha le megyünk, akkor indul nálam a küldetés.
 • coolpet
  #11432
  Na így már oké. Nekem akkor random encounter volt, méghozzá az autósmozi melletti büfé mellett található kis romházban.

 • PiszkosFred
  #11431
  Ideje lenne már ezt a srácot felvenni a BGS kötelékébe... :) Jön a SS folytatása.
 • Sunsetjoy
  #11430
  Ez mellékküldi, valahol a térkép egyik szélén, Longneck Lukowski's Cannery az angol neve. Vagy úgy indul a küldi, hogy bemész a főbejáraton, ahol lefut a scriptelt beszélgetés két ember között, vagy úgy (elvileg azt hiszem), hogy véletlenszerűen találkozol egy fazonnal valahol (szó szerint, az egyik random encounter az), aki azt javasolja, hogy menj távolabb tőle, mert épp a belét hányja kifelé. Aztán elmondja, hogy szerinte romlott húst evett, amelyet arról a helyről szerzett (vagyis ekkor megadja a helyszín pozícióját a térképedre).
  Itt lehet megtalálni a Barter bobblehead-et is.

  Ebben a videóban is pont az elején látszik az a kérdés (4:18-nál), ami akyyy esetében nem olvasható. És ő az egész játékot a magyarítással vitte végig. Youtube link, küldetés
 • coolpet
  #11429
  Én erre a questre em is emlékszem. Ez mikor hol van?
 • Sunsetjoy
  #11428
  Azért ne higgye senki se azt, hogy ezeket a kisujjamból szopom ki, kb. az összes topikban megválaszolt kérdést a wiki-ből hámozom ki :)
  Wiki nélkül a játék fordítása is nehezebb lett volna (hogy ki mit és miért mond pl.).

  akyyy: Nekem az valami mod-ütközésnek tűnik, mert üzletelési kérdést tett fel szerintem. Ilyen hiányos kérdésfa akkor is elő szokott jönni, amikor a recruitable settlers modnál találkozok egy nevesített felbérelhető telepessel.
 • mulli1986
  #11427
  Wow, az igen. Nincs több kérdésem :D
 • akyyy
  #11426
  LEtöltöttem ezt a modot, amivel a második képernyőm egy fullos, testre szabható (pipboy". Eddig telefont használtam igy, de igy kényelmesebb :D

  Ami hiányzó funkció nagyon, az az eddig teljesített küldetések listája. nincs valami ilyen command esetleg?
 • akyyy
  #11425
  A Mystery_Meat nevű küldetésnél, mikor megérkezek, a párbeszédnél igy jelenik meg

  nem történik semmi, ha rá megyek. sztem azzal indulna el a küldetés.  szerk.: de lehet csak jobban szét kell nézni, és beaktiválódik, minjdárt kipróbálom :D
  Utoljára szerkesztette: akyyy, 2020.10.01. 16:46:05
 • coolpet
  #11424
  Konzolba ResetQuest 00022a08

  Ez alapra állítja a Human Error Questet és megint nekifuthatsz.

 • akyyy
  #11423
  Covenantba hogy tudok bejutni? A kint ülő csávó már nem ajánlja fel a tesztet (egyszer biztos elkezdtem már).
  Most mennék vissza, és csak azt mondja hogy vigyázzak mert lehetnek fosztogatók a környéken, az ajtón nem tudok be menni, mert kulcs szükséges hozzá, ha meg "berepülök", mindenki rámlő egyből.

  Próbáltam rá keresni googleban, ott azt irják hogy az intézettel vagyok, azért nem engedi, meg végigvittem a játékot stb.

  Elvileg még senkivel sem vagyok , és még nem is vittem végig :D
  Utoljára szerkesztette: akyyy, 2020.10.01. 02:55:36
 • Sunsetjoy
  #11422
  Minden ágyú 5 lövést ad le egy tűzparancsra, de ha több ágyút raksz le egy helyre, akkor településen belül EGYMÁS UTÁN kezdenek tüzelni (forog célzáshoz, majd tüzel). Minél több ágyú van egy helyen, annál hosszadalmasabb a tüzelési időtartam (egy füstjelzőre). Ha egy célpontra több település tud tüzelni, akkor mondjuk 1-1 ágyú/település esetén rövid, erőteljesebb támadást kapsz.

  Az ágyúk lövedékei támadásonként egyszerre csapódnak be, becélozni csak 5 szektor távolságra lehet (a pip-boy térképen lévő négyzetrácsok a szektorok). A lövedékek beérkezési ideje alaphelyzetben 3,5 mp minden lövedékre.
  Plusz még bugos is lehet, hogy 1-2 lövés jön csak be. Érdemes településenként 1, max. 2 ágyút rakni csak, nem többet a túlzott lassúság és bugok elkerülése érdekében.
 • mulli1986
  #11421
  Megnéztem. Valóban lőnek, csak olyan tetü lassan egymás után. Ha jól számoltam 3-at lőtt mindegyik. De tök jó, mert állították, hogy milyen messzire el tudnak lőni, aztán a következő farmot ahol pucolni kellett volna a raidereket, nem tudott már oda ellőni. Mondom ennek kurva sok értelme volt akkor... Mindegy, ha mindenhova lenne egy legalább pakolva, már használható lenne, de ennyi szemét nincs, amből egy ilyen hálózatott ki lehetne építeni
 • xFreex
  #11420
  Hy
  Elméletileg minden egyes löveg tüzel, ha a célpont lőtávon belül van, de egyszerre csapódnak be a lövedékek és csak a sebzés nő. Ha nem lőnek akkor a kérdés az, hogy minden lerakott ágyúhoz rendeltél is telepest?
  Utoljára szerkesztette: xFreex, 2020.09.27. 23:17:30
 • mulli1986
  #11419
  Hali,

  van jelentősége annak, hogy a castle-be mennyi légvédelmi ágyút teszek le? Raktam le 5-db-ot, de nem lőnek 5-öt vele...
 • Sunsetjoy
  #11418
  Igen, azt én is láttam, de nem írtad, hogy recont keresel. Akkor ugyanezt írtam volna le. :)
 • Jóózsf István
  #11417
  Köszönöm!
  Sajnos azonban hülyeséget beszéltem. Ehhez kellett volna a két láb. Már csak azt kell kiderítenem, hogy van-e egyáltalán, és ha igen akkor hol. Gondolom ugyanúgy meg lehet venni mint a többi részét.
  Elnézést amiért túráztattalak.

  És a megfejtés...:
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  The specialized "Recon" Marine armor items are an ALMOST complete set of legendary Marine armor versions, MINUS THE LEGS. They can be purchased from various vendors around the island. Armor workbench upgrades can be applied as usual.

 • macusom
  #11416
  Köszönöm szépen a segítségedet.., most jól működik.
 • Sunsetjoy
  #11415
  Kapcsold be a vsync-et a videókártyádnál (ha tudsz játékhoz kötődő beállítást létrehozni), vagy a játékban. Túl nagy ott az fps. Ugyanis ilyen minigame-nél a játékot nem "rajzolja meg" és minden energiáját a zár "megjelenítésére" fordítja, szóval felpumpálja az fps-t. Már a játék megjelenésekor volt ezekről írás.
  Vagy keret nélküli ablakos módban kell futtatni. Valamit máshogy sikerült most beállítani (vagy nem), mint korábban.

  Hidd el, ha túl gyors, akkor ez a probléma. Nézd csak meg egy fps számlálóval (van a Steam-nek is), hogy ott hogy megnő.
 • macusom
  #11414
  Szeretnék segítséget kérni. Újratelepítettem a játékot, és azzal a gonddal szembesültem, hogy a zárnyitás szinte lehetetlen, met a zár olyan gyorsan mozog. Miképpen tudnám lassítani?
 • akyyy
  #11413
  most nézem a Godzilla 2 részét, ahol van egy jelenet Bostonról, illetve a Fenway Park nevű stadionról, ami elvileg Diamond City
 • Sunsetjoy
  #11412
  "player.additem 03056f7e" roham tengerészgyalogos bal láb
  "player.additem 03056f7f" roham tengerészgyalogos jobb láb

  Ezek a konzolparancsai (idézőjelek nélkül a konzolba beírva majd enter) a lábaknak, amiket az elsüllyedt hajón találsz meg a Haddock-öbölben.
  Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2020.08.02. 16:40:41
 • Jóózsf István
  #11411
  Van egy kis gondom. Elkevertem valahova a Tengerészgyalogos páncéljának a lábait. Biztos, hogy elhoztam a helyszínről, mert nincs ott. Hiába kerestem a dróton, sehol nem találtam egyértelmű konzolparancsot hozzá. A Wikin sincs.
  Ki lehet azt valahogy bogarászni a játékból és ha igen valaki megtenné?
 • Sunsetjoy
  #11410
  https://fallout.fandom.com/wiki/Fallout_4_endings
  Itt van angolul az a 5-8 mondat, amit a végén elmond. Az ending videó egyetlen ponton különbözik attól függően hogy az Intézet ellen vagy az Intézettel voltál a végén, ott van két változat. Amúgy ugyanaz.
 • Anonymusxx
  #11409
  Elég lenne akkor ha külön feltünteted valahol a szöveget, nem is fontos hogy videó alá betedd. . Amúgy az ending videó meg mindenkinek ugyanaz?
 • akyyy
  #11408
  Az inotrhoz van magyar feliratú videó, a végeket még nem láttam, mivel nem járok még ott xD

  De Youtubra valóban felmehetne (vagy más videómegosztóra). Gondolom fent vannak a befejezések is.
 • Sunsetjoy
  #11407
  Most megnéztem, az elérhető videókban NINCS hang, azt külön tölti be fájlokból alá, feliratozni meg úgy a jó, ha tudja az ember, hogy hol kell a feliratot megjeleníteni a hozzátartozó beszédhanghoz. Annyit szívni vele meg nekem nem éri meg, hogy néhány mondatot feliratozzak.
 • Anonymusxx
  #11406
  Esetleg feliratozhatnád, és feltehetnéd külön a youtubre-ra...
 • Sunsetjoy
  #11405
  A videókban NINCS feliratozás (se a S.P.E.C.I.A.L bemutatókban, se az intróban, se az outrokban).
  (Jó, hogy megemlítetted, majd beleírom az olvasdel fájlba, hogy mások ne keressék feleslegesen a feliratot a videóknál.)

  Arra külön égetni kellene a feliratokat, és így a videót kicserélni benne, ezáltal a magyarítás több száz MB-al nagyobb lenne. Azok a videók külön fájlok (talán .bik), talán van külön mappája is a játék könyvtárán belül, nem a játék generálja le.
  Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2020.07.28. 11:02:03
 • Anonymusxx
  #11404
  Most néztem utána az endingeknek, és látom hogy csak ennyi volt... Eddig az összes többi Falloutban megmutatták a tetteim következményeit, hogy mi lesz a jövőben...
 • Anonymusxx
  #11403
  Nincs felirat az egyik (talán az egyetlen) videóban, miután felrobbantottam az intézetet, pedig be van állítva...
  Még a magyarítást is ismét rátettem, majd megint kipróbáltam, de nem lett jó.
 • Anonymusxx
  #11402
  Nem tölti be a Prydwen pályát, találtam egy ilyet viszont:

  "Basically, the game didn't know that the Prydwen should be at the airport because I didn't watch a scene that's easy to skip. Head over to Fort Hagen, and go through it all the way down to the basement where the major story event happens. Leave the basement via the elevator that takes you to the roof, use the terminal to open the door, and watch the Prydwen come into the Commonwealth. Then, just fast travel back to the Cambridge Police Station, hop in the Vertibird, and Tinker Tom should finally know where to go."

  Én még bem láttam azt a nagy hajót, akkor szerintem az a baj, pedig Fort Hagen-re már az van írva hogy megtisztítva, tehát ott már voltam.. De azért elmegyek megint arra...

  szerk: közben megtaláltam ezt:

  Icon pc After killing Kellogg in the quest Reunions, the Prydwen may not be seen in the sky and Military frequency AF95 may not play. This can be fixed using the console command setstage 2bf21 1 This will teleport you to the roof of the Cambridge Police Station and tell you to board the vertibird.[verified]

  most talán jó lesz már..
  Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2020.07.27. 09:14:39
 • Sunsetjoy
  #11401
  Icon pc Icon ps4 Icon xboxone
  Sometimes, after boarding the Vertibird, it will fly off straight to the southeast or north without stopping, bringing you off map. Seems to be linked to the "Escape the Prydwen" quest flag, which wasn't 'checked off' during bug when encountered.[verified]

  Gondolom ez az, szóval nem egyedi a bug, csak téged komolyan szívat.
  Nekem 4-6 nekikezdés/végigjátszás alatt csak a szobába bezárt Emogene eltűnése volt meg egyszer, más bugra nem emlékszem.
 • Anonymusxx
  #11400
  Egy újabb hiba: A Rockets' Red Glare küldiben a repülő lemegy a föld alá, és vagy 5 percen kersztűl folytatódott az utazás a föld alatt, majd kiléptem, nem volt türelmem megvárni hogy mi lesz a vége.

  Amúgy másnak is enyire bugos?:

 • coolpet
  #11399
  Hát vagy a BOS-al vagy az Institute-val mész oda. Lehet resetelni küldetéseket.
  Itt találsz konzol parancsokat hozzá: https://fallout.fandom.com/wiki/Fallout_4_console_commands
  Ha csak bugos egy szakasz akkor setstage kell, ha az egész rossz akkor resetquest.
  Ha egy fontos NPC-vel van valami, akkor úgy tudod sesetelni, ha KILL-eled konzolból, újraéled és resetelődik az AI-ja.

  Készíts mentést az akcióid előtt, mert kárt tehetsz a játékmenetben!

  Üdv!
 • Anonymusxx
  #11398
  Mire elindítottam a játékot, már megjavult a bug, pedig tegnap próbáltam egy korábbi mentésből is...
 • Anonymusxx
  #11397
  Egy újabb bugba futottam, ( a másik hogy nem tudom a Brotherhood küldiket csinálni, mert az egyik paladin bebuggolt)

  Le kéne jutnom a reaktorhoz, de zárva van a lift.

  ez:

  https://youtu.be/l9szy3QB0tk?t=309

  Be van bugolva, eddig a googleban sem találtam rá megoldást. van esetleg valami falon átjárás kód? szerk pont találtam no clip kódot, remélem jó lesz


  Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2020.07.26. 10:47:32
 • Sunsetjoy
  #11396
  Sajnos gyárilag egy rádióban hallható üzenetnek sincs feliratozása. Se a zenés rádióknak, se a HAM rádióadásoknak sem.
  A szövegfájlban benne van a Gyémántvárosi rádió meg a Silvershroud rádió szövegei, valamint a Szabadság rádió szövegei is, de csak a szinkronhoz segítségnek, feliratozva nincs.
  A HAM rádióadások szövege meg benne sincs a szövegfájlban.

  A hallássérültek pl. egy pár fórumban írták is, hogy bizonyos részeit a játéknak nem tudják használni (ugye főleg pont ez a HAM rádióadás, ahol csakis hang alapján kell belőni, nincs jelerősség-mérő).

  Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2020.07.24. 19:29:33
 • akyyy
  #11395
  Az ilyen rádióüzeneteknek, mint pl ez van vajon feliratja?