10976
 • SaGa #10976
  Mivel kontrollerrel játszok, muszáj VATS-szal játszani, mert a kontroller azért elég pontatlan, nem tesz lehetővé annyira finom mozdulatokat, ami egy mesterlövész puskához kell. Néha pontosabb, finomabb célzást tesz lehetővé célra tartva mozogni jobbra-balra, mint a fegyvert mozgatni. Marad a VATS.
 • Andule #10975
  mar a 3ban sem hasznaltam a VATS-ot amit meg buntetett a jatek. (alacsonyabb sebzessel)
 • SaGa #10974
  A 3-ban az ultimate fegyver a sínszög lövő puska. A sebzése nagyjából azonos a komoly mesterlövész fegyverekkel, viszont VATS-ban három-négy lövést is le lehet nyomni egymenetben, míg a mesterlövész fegyverekkel egyet.
  A fémpáncélos reavert én is rühelltem, most toltam végig a TTW-s FO3-at, és átvonatoztam a sivatagba. Mondjuk a NV így túl könnyű, mert valami negyvenedik szint közelében voltam, mire átkeveredtem a NV területre (előtte le akartam tudni minden fontos küldetést a FO3-ban) és át tudtam hozni a sínszög lövő puskát meg az antimaterial rifle-t. Plusz a kínai stealth armort.  Ezek így együtt, gyakorlatilag legyőzhetetlenné teszik a karaktert. Egy DC egy lövés. És ez már nem annyira kihívás így.
  Mondjuk, nekem továbbra is a NV-be bemodolt számszeríj a kedvenc fegyverem, mert közel kell menni az ellenfélhez, a lőtávja nem túl nagy, de tényleg csendes, nem riasztja a többieket, ha nem pont a lelőtt tag felé néznek, amikor az kifekszik. Így érdemes lopakodó karaktert csinálni.
  És most, így közvetlenül egymás után játszva a két sztorit, válik látványossá, mennyivel összetettebb a NV, mint a FO3 története, feladatai. Még a mellékesek is. Harcban verhetetlen, elég magas beszélőkével, erővel, mindenféle műszaki tudással és kereskedelemmel bíró karakterként el lehet gondolkodni a questek többféle megoldási lehetőségén. Az alapból ellenséges csoportokon kívül (fiends), mindenkivel jóban vagyok, vagy semleges. Még a szupermutikkal is. A csajosba fordult főmutánst a Black Hillen, egyetlen lövés nélkül elküldtem vándorolni, az ostoba robotjával együtt, és most az összes szupermutáns haver.
  A légióval ellenséges vagyok, de ez direkt van, nem szeretem őket. Küldözgetik a bérgyilkosokat, de a táborukban meg szabadon kószálhatok, a meghívó megvéd…
  Sajnos van valami hiba, ami miatt hiába volt elég pénzem, belépőm, számítógép szakértelmem, a Stripe bejáratánál kénytelen voltam lepuffantani a robotokat, kifelé jövet rám támadtak, befele még bejutottam. A fene se érti, valami elírás
  lehet a TTW konverzióban. A Niptoni szobával is hasonló, nem alhatok az ágyában, mert azt mondja, valaki másé. Pedig fizettem érte. Mindegy, ezeket túléljük…
 • Andule #10973
  kivancsisagbol megneztem most gyorsan h Hori allatt is 146 / 139 (ER) a defem :D
 • Kroki105 #10972
  Nem aszontam hogy nem gáz, hanem hogy kisebb.
  Én a világítók mellett még a vizihulla püffedt ragyákokat is utálom, azok még jobban bírják a kiképzést, de a világítósok azok a top.
  Plusz fent van nálam a plutónium verzió mod (tuti volt már:), ezek olyan narancsos, barnás fényben töltik a mindennapjaikat, és erősebbek. Nem lecseréli a zöldet, hanem pluszba beteszi. Bár szerintem kicsit túltolta a népszerűségüket, mert amíg 1 zölddel összefutok, addig 8ilyennel is. De nem tűnik zavarónak, bár Far Harborban szinte csak ilyenek jöttek eddig, nem ződek. A minap ahogy játszottam, az atomkölkök egyik küldijének helyén 3db ilyan várt rám (plusz az udvartartásuk). Két companion volt velem, egyedül úgy kipurcantam volna mint a... pinty! Vagy ilyesmi
  Mondjuk ha ezek zöldek lettek volna, az már csúnyább. A zöldnek van az undorító healelő képessége. Még "kezdő koromban" volt egy csata, egy rakás sima dög, plusz egy zöld. Leöldöstem a simákat vértpisilva, akkor jelent meg a zöld, és 1 sec alatt talpra állította őket, én meg pislogtam, és elküldtem az anyukájába (jobb híjján).
  De ami tény, legyen zombi, mutáns, ghoul, démon, halállovag vagy a retkesbúbánat, az az .50 es lőszer igenis tépje le a pici buksiját, ebben nincs vita. ... a raiderekről már nem is beszélve.
  Ha már erről van szó, én az "életcsíkot" is eltüntetném, valami hihetetlen ostoba, zavaró, és illúzióromboló dolog. Mint valami agyatlan mortal kombat idiótaság. Biztosan meg lehetett volna oldani elegánsabban is...
 • Andule #10971
  miert ne lenne gaz? ezek nem zombik hanem mutalodott emberek akiknek az agyat is vitte a sugarzas+FNV kombo, ezert lettek "veszettek", mindenkire veszelyesek s nem az van h nem ereznek fajdalmat vagy ne elolenyek lennenek mar akikre nem ervenyesek a biologiai torvenyek.
  Az F3 legnagyobb hibaja szvsz h a ghoul-okbol zombit, a mutikbol meg orkokat degeneralt.

  a 4esbol nekem nem is nagyon remlik h fullos gauss-bol, sneak-bol ne vitt volna mindent egy lovesbol a headshot (vertibird-nek kellett ketto mivel nincs feje) ellenben a 3bol a mai napig szidom a ghoul reaver-t aminek konkretan 2 fejes kellett sneak-bol a gaussbol csak ott "picit" nehezebb volt lesben maradni egy loves utan es az a rohadek kb 3 utesbol kapta szet a maxos karimat.
 • coolpet #10970
  Azért a headshot az legyen headshot.
  Durva mikor szemtől szembe egy DC alpha hullik 1 full charged Gauss lövéstől, de egy Glowing One sneakből Gauss headshottal crittel is csak 'félig' hal meg...
 • Kroki105 #10969
  Na igen, azokat én is utálom mikor 5000 golyó kell valamibe hogy kiprcanjon.
  Ezt is lehetne ésszel, mert ha pl egy zombit pumpálsz tele, és még mindig jön, nem akkora gáz, mint mikor egy raider üvöltözi hogy véged van 3 fejlövés után.
 • Andule #10968
  Nezd, nekem spec kifejezetten orom volt h vegre nem csinaltak bulletsponge ellenfeleket mint a 3ban (a NW-i raidereket valoban tullottek de leginkabb az alaphoz kepest voltak nevetsegesen erosek) marpedig sztem a szintkoveteses modszerrel elkerulhetetlen ez az idiotasag. a problema a 4ben jelen esetben sztem ott van h nem igazan skalaztak a monszta szinteket, szvsz siman mehetett volna lvl90ig vagy tovabb is egy legendary glowing rabid deathclaw. mas kerdes h ez azt eredmenyezte volna h egy ilyen dog jo esellyel ugy gyalogol at egy kozepes telepules vedelmen mint a vajon, ez meg mar izles dolga h tetszik-e. (en elfogadnam de abbol kiindulva h a Beth azt sem volt kepes leprogramozni h random tamadaskor az ellenfelek a telepen KIVULROL erkezzenek ... hat szal erted sztem) Az nagy fasza lett volna amugy ha nagyobb lett volna a lvl range ill a szoras egy adott teruleten. (nem lvl1-5 hanem 1-10 es esellyel akar lvl15osre is erdekesebb helyeken, stb) a szintelteres kerdesre mar valaszt kaptal szal nem ismetelnem.
  btw en survin is es Hori alatt is a kezdeti idokben mentem vadasz korturakra amikor is csak a "husa" miatt halt meg az utolso tucsok, bogar, foldikutya, szarvas meg minden.

  #10965
  Reg toltam mar a 8ast nagyon es biza elfeledtem mar micsoda zenek voltak abban is, koszi az emlekeztetoert :)

  Utoljára szerkesztette: Andule, 2019.05.18. 20:13:14
 • Kroki105 #10967
  Igazatok van (valahol ), de azért én kötöm azt az ebet a karóhoz.
  Pont ez a játék az, ahol igenis éreznéd a szintlépéseid erejét, még akkor is, ha a dögök ugyanazon a szinten maradnának. Egy átlagos mmoban, vagy rpg ben, vagy mi a tökömben szintet lépsz, és növelheted pl az str-ed egyel, ha épp növelheted, hude jó...(ok, kicsit sarkítottam)
  De itt minden szint után kapsz egy perket, ami igen csak érezhető tápot tud adni. Tehát már ezekkel erősödsz és plusz erre jön rá a folyamatosan növő szintkülönbség, ami ha sokáig játszol túl nagy előnyt biztosít. Nem egyszer olvastam már, hogy írták a survi is csak hent lett magasabb szinten, vesztett sokat a "jajdeparahogynincsmentés" értékéből. Persze itt azért meg kell különböztetni a harci és a maradék perkeket. Ha arra pakolok pontot, hogy jobb kereskedő legyek, az nem biztos hogy segít a rádrohanó ghoulok ellen, míg a fegyversebzésnövelő, kritnövelő, vízalatt lélegző, kitartóbb sprintelő, lopakodás növelő, vats, stb...(amikből azért van számos) az meg tudja nyújtani az életed hosszát.
  Szóval a kettőt így kicsit túlzásnak érzem, ami még így se katasztrófális, mert bőven a jó környékén van, játszható, élvezhető, de.. De ezért örülünk a moddereknek!
  Tényleg nem a kötözködés a cél, csak érdekel: normál esetben ugye haladsz a növekvő szörnyekkel (a küldik miatt is). S ugye nagyszázalékban azokat henteled.
  Mikor hiányoznak a kisszintű szörnyetegek? Á, baszd meg, ez nekem már túl stresszes, visszamék lelőni pár lvl 1 es szarvast lazításként?
  Én az MMo-knál se nagyon szerettem ezt. Ugye ott megy az xpbuzulás ezerrel. Öltem a barna(narancs)nevű mobot, nem volt egyszerű, mert kicsit nagyobb volt nálam, de megdöglött, rakás xp, juhééé, meg kemény voltam, legyőztem a barnát.... Aztán lup, és sárga lett, aztán meg zöld , azokat már nem volt olyan "élvezet" leöldösni, mert töredékét adták. Szerencsére már elmúltak ezek a barnamobos idők
 • lammaer #10966
  Persze nem reális, bár kutyából is van olyan amit avaló életben is seggberúgsz (vagy ha ránézel elszalad) míg van olyan ami letépi a karod.
  De ha bele gondolsz embereknél is van ilyen - van akit az első szél elfuj és röhögve "felrúghatnád" ha akarod, mig ha jön egy ketrecharos annak a nézésétől is össze fogsz esni.
  Szóval "fajon" belül is bőven van szintkülönbség az egyedek közt.

  Nyilván nem volt annyi ötletük/idejük hogy olyan sokféle ellenfelet kitaláljanak/lemodellezzenek, igy a párféle ellensége statjait tupírozták meg.

  Az biztos hogy nekem is jobban bejön az hogy a pályán lévő ellenségek nehézsége tőle független, nem velem fejlődik a világ. Mert utóbbi esetben kb nincs értelme a szintlépésnek, mert sose érzi az ember azt hogy halad előre.
 • Kroki105 #10965
  Kicsit Off sry
  A M&M ről jutott eszembe ez a soundtrack, a 8. részben volt, gyorsan meg is kerestem. Annyira bejött akkor, hogy maradtam ugyanazon a pályán mobokat öldösni. A 6., 7., 8. résszel játszottam, a 6os lett a legjobb.
 • Kroki105 #10964
  Hú, már nem nagyon emlékszek az M&M re. De ott azért nem olyan idétlen ez a lvl 1 es kezdő hely dolog, mint itt.
  Az elején goblinok, aztán növekszik jönnek a csontik, orkok, aztán még a nagák, a végén meg a titánok. (Erre tisztán emlékszek, volt valami repülő varázslat, és repkedve lövöldöztem a titánokat az xp meg a loot miatt. ) Most persze hasracsaptam, de valahogy így volt a sorrend. Ez a növekedés még logikus is. (fasza lenne az a játék minimum egy skyrim grafikával)
  A f4 ben is vannak nagyobb szörnyek délebbre, ez igaz. De az elején a ghoul mért csuklik össze egy visszakezes maflástól, míg a déli, vagy FH-s miért bír ki 3-4 tárat kacagva... hörögve? Ugyanígy a raider, vagy a mirelurk, de ahogy a mutik jönnek azok is erősödnek. (ezek alkotják a pálya nagyszázalékát) Ha elvonatkoztatunk a játékfelépítéstől, teljesen érthetetlenül van így. Ahogy írtam, a múzeumosok azok piti rablók, most kezdték a szakmát, (tegnap még postások, meg pénztárosok voltak), egy konzervnyitóval el lehet őket intézni, míg a Nukás rablókat meg 3 évig képezték(sőt, tenyésztették) rablónak, azért olyan kemények. Ez állati hülyeség...


 • Andule #10963
  Oke, a szamokat felreertettem bocsesz :D

  Amugy en a velunk fejlodo lenyeket meg jobban gyulolom mint a lvl cap-et . az Oblivion-t konkretan az tette nekem jatszhatatlanna mod nelkul. En pont ilyen regimodi vagyok h legyen csak az h bizonyos helyeken brutalis dogok tenyesznek vs kvazi bekes zonak. persze lehetne neha csavar h alacsonyabb zonakban is vannak marconabb dogok, pl egy ragadozo (eros monszta) miert ne menne az amugy tobbnyire ozikek (gyengusz ellenfelek) lakta erdobe.
  Ebbol a szempontbol elegge szerettem ahogy a Might and Magic 6 volt felepitve. ott volt pl a kezdo terkep alacsony ellenfelekkel, 2 "barlanggal" is hasonlo mobokkal de ha atmentunk egy kozeli szigetre (ez nem volt nagy kunszt ha az ember ismerte mar a jatekot) akkor volt egy harmadik ahol az elso mob elkente az egesz parti szajat. (~ olyan lvl30as zona)
 • Kroki105 #10962
  Nem, a 170 meg a 220 a ti defjeitek. (láttam a képen, meg írtad) Az enyém 48as. A lvl szintem az 98, nemsoká jubilálok . Mondjuk ebből jópár szint az építésből jött be, az is igaz.

  F3 ban még nem jártam maxon, de már szuperkiller akármi voltam Lincoln flintájával, mikor egyszer újratelepítésnél nem mentettem az addigi save-eket. Megkerült az ideggörcs vagy háromszor mikor észrevettem.... A láthatatlan páncél megvolt, az agy vs ghoul dlc megvolt, az enclave kicsinálva, de azért még volt vagy két dlc amit folytattam volna, és a térképet se fedeztem még fel teljesen. Mondjuk már nagyon régen is játszottam vele egyszer, egész soká elhaladtam akkor is, de aztán abbamaradt. Amúgy én se érzek késztetést újrakezdeni, de azért tetszett. A kinézet volt iszonyú a 4. után, azt nagyon szokni kellett. Viszont a színek adta hangulat nagyon odarakta magát. Plusz hozzá Betonpuszta alapzaja, nagyon ütősre sikeredett így együtt. Ami még tetszett nagyon, azok a ghoulok voltak, itt a 4.ben mindnek ugyanaz az egyenpofája van. De ott x- féleképp rohadt a fejük.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Az nem jött be még, hogy nagy nehezen megtaláltam a fatert, az meg utána nagyon szépen megönfeláldozta magát értem, meg asszem Li doktornőért. De baszki, ha odaenged és nem zárja magukra azt az izét, felkoncolom, kicsinálom, és szobadíszt készítek abból a 2 vagy 3 enklávés pöcsből, és boldogan élünk míg el nem zárom a játékot... Nem csak a fősztorit csinálgattam, szal elég erős lettem már addigra


  Félreértés ne essék, nekem is tetszik hogy nincs lvl limit. Azt tartom hibának, ezt már írtam máskor is, hogy a szörnyek szintje nem növekszik velünk. A kapott perkekkel így is fejlődünk, nincs szükség a szintkülönbségre. MMO ban ok, hogy marad a lvl 1es zóna, mert ott mindig jönnek új játékosok, de itt mi a francnak?
  Ugy ott vannak a múzeum raiderek az elején, meg a különleges kommandó kiképzést kapott raiderek nukában.
  Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.05.15. 01:56:17
 • Andule #10961
  En szivbol gyulolom a lvl cap-et mert onnantol mi ertelme megcsinalni egy Qet vagy leloni a szembe jovo ellenfelet ha egyszer semmit nem kapok erte? (A loot is "kizart" h jobb legyen mint ami addigra van) nekem iszonyat demotivalo ha elertem a szintkorlatot. Akkor mar legyen inkabb ilyen Diablo 2 fele miszerint annyira sok xp kell h szinte lehetetlen elerni vagy legyen egy Morrowind fele rendszer h nincs olyan h xp csak a hasznalt skilljeidtol fejlodsz es kvazi kezdeskor te lovod be a szintkorlatodat. F3nal nekem pl az utolso dlc ki is maradt mert mar reg elertem a max lvl-t es elkezdtem a Mothership Zetat de az akkora netto faszsag volt h inkabb toroltem az egeszet a picsaba. (Addig egy 'szodaval elmegy' jatek volt de az instant lehuzta a 'soha tobbet ujra' kategoriaba)

  ui:
  megjegyzem a F4ben is hulyesegnek tartom az epitkezesbol jovo xp-t.

  ui2:
  azert a lvl170-220hoz gratula ha osszehoztad ;)
  Utoljára szerkesztette: Andule, 2019.05.15. 00:59:37
 • Kroki105 #10960
  172nél már sétálgathatsz fütyörészve, 220 nál meg rikoltozhatod az erdőben, hogy én vagyok a király gyökerek! (szerintem sok függ a játékos szintjétől is.)
  Asszem az Armorsmith extended nevű mod engedélyezi ezt a ballistic weaves cuccot már elejétől. Igaz a nagyszintű verziókhoz kell perk, talán kovács. Hasznos tud lenni pl ha felrakod hogy ne égjél meg túlságosan a tűztől, vagy épp a rovarok mérge ne döntsön le lábról azonnal.
  Ilyen terminátorszettet is össze lehet vele csalni, de ugye annak már nem sok értelme.
  Utána néztem, a survivoron nagyobbat lehet lőni, mint veryhardon. A vh szorzó 0.5 a survi 0.75, nem beszélve az adrenalin löketről, ami növeli a lövést. A bekapott sebzés viszont a survinál duplája, oda azért nem árt a def. Én ugye vh-n játszok, a 48as páncél egy kicsit nehezít, próbálom surviasítani, de nem vagyok hajlandó eszegélni, meg alukálni. De ha reálisan nézzük, lvl 100on már olyan mindegy hogy survi, vh, vagy akármi, ott már hentelés van, ha páncélba vagy, ha nem.
  Belegondolva, sokkal ésszerűbbnek tűnik a Fallout3 lvl szint korlátja, ott minden skillre figyelni kellett az elejétől (és nem lettél szintfölénybe a szörnyekkel szemben), ellenben a 4ben ott van az észnélküli levelupok élményének gyönyöre. F3as rendszerrel már 3-4 hónapja (talán több, nem tom) nem léptem volna szintet, borzasztó lenne...
 • Andule #10959
  Tegyuk hozza azert h a BW elegge legal cheat kategoria de ha az ember nem komalja a PA-kat akkor nagyon hasznos tud lenni. (nekem is ilyen210-220 korulre ment fel a DR)
  Utoljára szerkesztette: Andule, 2019.05.14. 13:07:35
 • xFreex #10958
  Alapjátékban elérhető a Ballistic Weave fejlesztés csak egy kicsit melózni kell a railroadnak. Igaz nem minden aláöltözet és fejfedő fogadja be de lehet találni megfelelőt :
  Utoljára szerkesztette: xFreex, 2019.05.14. 08:27:16
 • Kroki105 #10957
  Nekem ekkora a def:

  Ez modos cumó, de nincs eltúlozva egyáltalán a védelem szempontjából (és még finoman fogalmaztam) Bár van az armor munkapadnál opció rá, fel lehet tolni nagyon nagyra, de úgy már semmi értelme.
  Nagyon sok újság is megvan.
  98on van a karakter, nem tudom ez mennyit számít itt Far Harborban. Gondolom itt kisebbek az ellenségek, vagy gőzöm sincs. A nagy maci 1 ütésre lekapta a 60-70%-hpt. A másodikat már nem tudtam megszámolni...
  Vicces, de más szörnyike nem nagyon ütött meg, néha egy-egy ghoul megcsap, mert rohannak mint az őrült, de második ütése már nincs.
  A vadászok lövedékeinél azért lehet tolni a stimpakkot, ott azért óvatosan kell. Ja, és ez csak vh, gondolom survin hajat tépnék rendesen.

  Azon agyaltam, hogy ugye lehet közelharci karaktert is fejleszteni. Na most az itt FH-ba mi a jóistent kezdene (vagy ha létezik olyan, kezd) magával? Összefutottam már olyan bossal is, aminek sunyi krittel alig moccant a hp-ja. Párszor azért cseréltem tárat.
  A nukaworldről meg ne is beszéljünk, azok lőnek is.
  Mondjuk az is igaz, hogy egy PA iszonyú sokat kibír, közelharcinál meg alap.
 • Andule #10956
  Sima mezei armorban sosem erdekelt h mi az alap csak a unique trait-je erdekelt (abbol meg csak a +1 str/end kellett) mert az elteres szvsz minimalis. mindent felpimpeltem maxra amint tudtam ofc de ugy vagyok vele h ha igazan nagy hirigre szamitok akkor arra ugyis ott egy PA a sokkal durvabb vedelmekkel. (es ha nagyon hianyzik az a par extra ize akkor ott a +10 DR/ perk lvl cucc es parja ER-el)
 • Andule #10955
  DiMA
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  nekem ugy jott le mint aki az emlekei nelkul inkabb csak egy jelkepes figura aki anno vhogy menedeket biztositott a synth-eknek de igazabol mindenki kotetlenul azt csinal amit akar. felkutatva a 'memoarjait' meg pont az a karakter amilyennek mindenki lefesti a robotokat, elegge ellentettje a RR fele vonalnak es ha a vegeredmenyt nem nezzuk siman kierdemelne a deaktivalast
 • Andule #10954
  Igazabol barmelyik lehet a ketto kozul es szvsz egyszeru miert:
  vagy mar a kezdetektol fogva tudod h NWben mive akarsz avanzsalni es aszerint alakitod a karaktered vagy nem es ekkor jo esellyel felepitessz jopar ugyahogy kinezo/hasznalhato telepulest. (Surv-on nekem mindig elokerult az inger h szoszolni kezdjek egy placcal ha tobbszor megfordultam ott alvas/mentes vegett) utobbi esetben meg a fenenek van kedve az eddigi munkaja ellen dolgozni, igy aztan a tobbseg nem lesz raider. Az egesz DLC sztori resze meg arra epulne es enelkul csak egy massziv, marha nagy lovolde lesz apro Qekkel es sztem nem tul erdekes helyszinekkel.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  en szisztematikusan haladtam a kozponti "varostol" kifele ami murva nagy mellelovesnek bizonyult az aramvisszakapcsolas vegett
  de legalabb egyben kaptam meg a theme park teruleteinek eltero hangulatait.
  plusz az sem segit sokat h rohejesen fel lett csavarva az ellenfelek erossege sebzes/hp/dam res tekinteteben. a robotos/hullamvasutas resszel kezdtem es csak pislogtam mikor a szokott modon lazaztam a cammoggo robik lattan es egy mozgo kolaautomata par kis vacakkal apro cafatokra szaggatott pillanatok alatt. szoval egy load game utan mar csak mesterloveszkedtem ellenuk. a zombis resz permetezoi miatt meg komoly frusztracioim lettek. (pl az volt az egyik oka h "pihenore" tettem a 3ik vegigjatszasom, immar Horizonnal, mert az vmi elkepezto nyug lehet azzal a moddal {a masik h az idiota Q bugos lett mikor megerkezik a Prydwen es konkretan nem jott meg. A BoS nagyja ott van a repteren de nuku leghajo, a kuldi meg reges regbefejezve mar})
 • coolpet #10953
  Azon gondolkodom, hogy melyik az az armor, ami a legjobb védelmet biztosítja a power armoron kívül.
  A Marine Assault armorra tippelnék. Eléggé súlyos, de deep pocketeddel talán jó lehet.

  Ti mivel toljátok?

  Nuka World azt mondják kemény, de ott még nem jártam.
 • Kroki105 #10952
  Érdekesek ezek az atom agyhalott szektások. Az idióta gammagunjaikkal próbálnak jobb belátásra bírni, de ők nem fosnak a nagy benga dögöktől, vagy ghouloktól esetleg a mutiktól? Azokat aztán lődözhetik a fegyverükkel, szerintem még élvezik is..

  Volt egy kicsi bug is.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Normális esetben (gondolom) Glory kinyiffan az utolsó csatában, mikor betör a BoS. Na nekem ez nem történt meg, mert egy quest miatt megelőző csapást mértem a Prydwenre. Glory ott ücsörög egy széken, míg a karakter és Desdemona elsiratják.
 • coolpet #10951
  Hát nekem nem túl nagy az endum a sneak lopakodós lövész miatt, de inkább csak idegesítő mint problémás a sugárzás/köd Far Harbour-ban.
  Jelenleg 57-es vagyok, és van vagy 3-4 elosztatlan skillpontom.

  A beteg kari az André Far Harbourban a dokinál. 8-as int vagy Medic 2 kell hozzá. Nem húzza sokáig, nem is lett meg :)

  DiMA memóriabankjának felfedezése közben úgy éreztem magam, mintha a Portal/Minecraft közös gyerekével tolnám. Az utolsó memóriabank idegesítő volt, vagy másfél órát szívtam vele, de nem néztem tutorialt :). Az elején meg azt sem tudtam mit kell csinálni.

  Most megyek a lokációkra.

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Számomra eddig annyi derült ki, hogy egy szökött Synth, aki ki akarta irtani Far Harbourban az embereket, de meggondolta magát, és az emlékeit offlineba tette, hogy ne tehesse meg amire készült,de ott van tarcsiban, ha mégis szükség lenne rá. Viszont így nem tudta hogy miért vannak lukak az emlékezetében, és vissza akarja nyerni őket.

  Egyébként meg a radembereket favorizálja, mert ugye ők segítettek neki, ők elfogadták a másságát, és hát ha Atom vs Far Harrbour, akkor már inkább melléjük állna.


  Na ez így nekem nem szimpi, pont fordítva képzelem el a dolgot, és a radman-ok megkapják tőlem amire vágynak :) vagy vagy 20 Mini nuke-om :D

  Cáfoljon meg valaki ha rosszul látom. Tudom minden nézőpont kérdése.
 • Sunsetjoy #10950
  A Nuka World elég megosztó (vagy inkább főleg csak negatív?) egy DLC szerintem.

  Amikor megkérdeztem nyáron a magyarítás FB-csoportjában, hogy az alapjáték lefordítása után melyik DLC legyen a következő fordítandó, a Far Harbor vagy a Nuka World, akkor 527 szavazatból 66% kérte a Far Harbort, 34% a Nuka World DLC-t.
  2207 embert ért el a szavazás, ebből ennyien szavaztak, szóval a többieknek vagy nem számít, melyik DLC fordítása készül el előbb, vagy úgy gondolták, nem szavaznak, vagy teljesen hidegen hagyják őket a DLC-k.
 • Andule #10949
  Milyen lenyek okoznak gondot? (csak mert en utolsokent mentem oda NW utan es elegge OP voltam, 4-5 orakat is toltam mentes nelkul sokszor.)

  DiMA:
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  bevallom bar az o oldalan vittem vegig erosen kellett gondolkoznom h mi a fene is volt az egesz sztori, a Mariner-re pl ra kellett keresnem h ki is volt mert csak igy nev alapjan nem is ugrott be. ot tudtommal nem lehet megmenteni, igy jart. az h kihez kellett volna 8as int az nincs meg.
  DiMA egesz erdekes karakter szvsz ezzel a hasadt szemelyiseggel es ahogy osszeall a kep rola h miket es miert csinalt. en tul kivancsi is voltam mindenre igy vele lett meg a vege kb ugy h "bekes" egymas mellett eles maradt a humanokkal. de nem mondom h annyira szivemhez nott volna barki is az egesz kiegbol. az atomosokat nem birtam a fanatizmusuk miatt szal segitgettem oket a magam modjan (pl. visszaallitottam/megjavitottam a sugarzasmentesito zuhanyzojukat a belepokapunal meg a vegen kicsereltettem a vezetojuket is)

  Amugy elhiszem h alacsonyabb szinten mennyire lehet idegesito a konstans sugarzas+redukalodott latotav, a 10es endus hptolto/radmentesito perkek nelkul valszeg vegiganyazom az egesz helyet. {igy "csak" a Nuka World-os zombiinvazios reszt szidtam mint a bokrot de sztem az igy is ugy is egy rakas fos resz.}

  Utoljára szerkesztette: Andule, 2019.05.13. 14:29:30
 • Kroki105 #10948
  Én még csak néhány küldit toltam le a kikkötőből, pl Dalton- osat. Marinerre én is kiváncsi leszek.
  Karavánt lehet küldeni a szárazföldről, ha megvan a perk. Közel 100hoz már minden alapstat 10es, kivéve az str-t. Nincs probléma ha valami kell. Daltonfarmra próbálok valamit rittyenteni, hogy legalább egy bázisszerűségem legyen a szigeten.
  Van egy olyan fegyverperk, ami duplázza a kritlövést és gyorsabban tölti a critcsíkot 15%-al, és egy .50 es távcsövesen. Ok. kell hozzá perk ami még adja a +critsebzést, meg a luck is 10 fölött. Alap a sunyulás és a messziről lődözés, de nem nagyon van olyan dög, ami túlélné a 4 critlövést. Ha mégis, akkor az valami hyperboss
  Szeretek vadászni az ilyen nagy dögökre az erdőben, nem lőnek vissza, csak kell valami magaslat.
  A macival nem volt szerencsém, ami megevett. Vadászokkal harcoltam, az a rihesdög meg hátba támadott. Kritem se volt már, és a sprint csík is nullán, szal esélytelen volt a menekülés is. De én rontottam el, mert nem voltam elég óvatos. Egy jó helyről, max critekkel meg lett volna.
  De a legópébb fegyver az még mindig a robbanólövedékes golyószóró. Nem is használom, mert olyan mint egy cheat. (és az a durva, hogy nem modolt. Sima Far Harboros radium gépfegyver robbanóperkkel.) Tényleg olyan rég használtam, hogy a macinál eszembe se jutott elővenni lol.... Bár az is igaz hogy túl közeli volt már, magam is kinyírtam volna vele.
 • coolpet #10947
  Az is idegesít, hogy a weapon workbenchez kell Local leader az építéshez, ahhoz meg 6 Cha. Na az se mostanában lesz meg.

  De az boldogít, hogy van dualshot perkes:
  Level action rifle
  handmade rifle
  gauss rifle
  Meg az Oversheer guardian.
  Majd jól felhúzom őket, és a Reba II mehet a polcra.
  Utoljára szerkesztette: coolpet, 2019.05.13. 00:29:45
 • coolpet #10946
  Hát itt vannak dolgok, néha visszasírom a halálkarmokat.

  DiMA-val ti mit csináltatok? Nem tudom eldönteni, hogy jót akar, vagy nem.
  Az atomos gyerkőcöknek fogok adni atomot, had örüljenek, úgyis annak eljövetelét várják.
  Mariner-t meg lehet gyógyítani? A másik csóka meghalt, mire elértem a 8 int-et :)

  Ami zavar, hogy 80%ban sötét van, állandóak aa radviharok, és a köd miatt szinte semmit sem látni.
 • Kroki105 #10945
  Ha nagyon zavar akkor írd be ezt: fw 0002b52a és tiszta lesz az idő. Bár nagyon nem illik a tiszta idő oda, fura volt mikor kipróbáltam.

  Hol van már a 111-es kék göncben vaultból kimászott karakter......
  Egész pofás lett így Far Harborra.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  [/spoiler]

  Ezzel a jószággal futottam össze. Vagyis inkább sunnyogtam össze. Valaki (vagy valami kikészíthette), odaértem mellé, lootolnám, nem jelenik meg semmi lootablak. Bugos fos... Aha, a következő pillanatban megvilágosodtam, ez a dög csak durmol! Szép macika, jó macika, már itt sem vagyok...
  Határozottan nem jó dolog egy ilyennel találkozni, már tapasztaltam. Másfél ütés, és nekem annyi. Még lelőni sem egyszerű, jobb a békesség. És még csak csillaga sem volt.
  De vannak még érdekesebb lények is errefele.
  [spoiler]

  Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.05.12. 21:29:08
 • Andule #10944
  Alapbol sehogy de neha felszall, eloszlik. (Persze tutira veszem h van vmi eltunteto mod) Ugye Maine-ben jatszodik a kieg, ott meg elofordul, plusz hangulati elem. (Nekem bejott elegge, plane az elejen mikor meg nem tudtam mennyire eros monsztak matatnak a tejfatyol masik oldalan. Es a hanghatasok is boven dobnak meg erre.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  de idovel az ember kiismeri a lenyeket es arra is rajon h ismetlodoek a neszek, zorejek es nem vmi adja ki
 • coolpet #10943
  Sziasztok!

  A ködöt hogy lehet eltüntetni Far Harbourból?
  Csinálgatom a Mariner questeket (2-esnél járok), és a Dalton Questek készen vannak.
  Old Longfellow, még Whiskey-re vár, pedig adtam már neki... Vele még nem sétálgatok.

  Köszi!
 • Kroki105 #10942
  Én utálom az ilyen nagyszeműförmedvényes animációkat. De gondolom nem is nekem csinálták...

  Ami jónak tűnik még, az ez: Seggencsúszós lövöldözőanimáció
  Nem is a seggencsúszó része ami tetszik, hanem hogy van benne kúszás animáció. Hasalva mesterlövészkedni azért mégis más. Ahogy olvastam, még csak 3 fegyverrel megy a móka, de talán lesz többel is. Hátha kisül belőle valami.
  (Vajon hány váltás nadrág kellhet egy Corvega kipucolásához? A nexus screenshotjait elnézve a bugyiba harcoló bögyöskék nagy gondban lesznek majd. )
 • Kroki105 #10941
  Szerintem igen, de ott is lesz majd egy vén fószer aki beállhat társnak.
 • coolpet #10940
  Far Harbourba vihetem Danse-t? Ott úgy is állítólag Synth farm van :D
 • PiszkosFred #10939
  Hat, sokmindent lattam mar az elmult evekben a modderektol, de ettol most letettem a hajam - azon tul, hogy az anime a jatekokban nem az en vilagom (maximum sorozatkent par resz erejeig) :)


  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.06. 14:22:24
 • coolpet #10938
  Most a BOS-al vagyok, de kiderült hogy micsoda, és kicsapták, de megdumáltam Maxon-t.
  Egy így nem túl spoileres, de értitek :)

  Szóval most itt állok, és megyünk irtani Optimusz fővezérrel az Institutét.
 • Sunsetjoy #10937
  Danse maxolása lehetetlen, ha nem csinálod meg azt a küldetést, ahol megmentheted... nem megy feljebb az affinitása.

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Effects of player's actions

  Maximum approval with Danse awards the Know Your Enemy perk which grants +20% more damage against ghouls, super mutants, and synths.
  Danse is a potential candidate for romance, an option that unlocks after reaching the highest level of affinity.
  It is impossible to max out the relationship with Danse before completing Blind Betrayal.
  Siding against the Brotherhood before Blind Betrayal turns him hostile, removing him as a companion.
  Siding against the Brotherhood after Blind Betrayal results in Danse no longer interacting with the Survivor. However, the player still gets the Lover's Embrace bonus by sleeping near him, which appears to be a bug. The issue effectively removes Danse as a companion but it will not remove his perk.
  To keep Danse as a full companion following the main story one must either A) side with the Brotherhood, or B) side with the Minutemen and choose not to become enemies with the Brotherhood of Steel. The Railroad and Institute endings both force the player character into conflict with the Brotherhood.