136
Osiris: New Dawn
  • Hunter of Deer
    Kitöröltem minden mentést és így már jó lett.

Eljutottam oda hogy megcsináltam az űrhajót, át is mentem a láva bolygóra szétnézni.
    Vittem magammal pár matit, hogy legalább a Forge-ot megépítsem, de mire átértem eltűnt minden a hajó rakteréből...
    Mondom oké akkor viszek hazafele ásványokat és majd otthon beolvasztom, hát persze, hogy ezek is eltűntek .....

Ha már megcsinálták, hogy nem végtelen a gáz gejzír mint régen (most kb 3 hordóval jön ki aztán várni kell), akkor már igazán lehetne valami szerkezet amit ráépítünk a gejzírre és mondjuk gyűlik a gáz egy mellé épített tárolóban (amit lehet is építeni, de alapból semmi értelme ide oda töltögetni a gázt).

A bogarak mintha most rosszabbak lennének mint régen, leütöm karddal (már ha eltalálja mert elég szar a hitbox) és elrepül a hullája kb 2 km messze.
    Minek lehet kraftolni ezeket a modulokat, ha a bogarakból hamarabb összejön az mk3 fajta mindenből.
    A lőfegyvereket akarom majd még kipróbálni, de gyanítom azokon nem változtattak semmit (így akkor meg nem is éri meg legyártani őket...)
    A lerakható ágyút még nem csináltam meg, de ha olyan mint régen és csak egyenes tud lőni akkor semmi értelme. Régen letettem és az alacsony enemy fölött átlőtt :D vagy pl dombra fel nem tudott lőni... illetve ha el is talált valamit alig sebezte őket...

nagyon-nagyon sok mindent kell még javítaniuk, hogy ebből legyen is valami a végén ami leköti az embert.
    És ne azzal legyen hosszabbítva a játék, hogy mondjuk oda vissza kell rohangálni és töltögetni a gázos hordókat, mert 1 plasztikhoz kell fél hordó hidrogén. Ha meg mellé építem a kémia kütyüt akkor sem vagyok előrébb mert kifogy a gáz és várni kell :)
    Ezért lenne jó ha egy szerkezet lenne amit ráteszünk és belepumpálná a nagy gáz tartályba, és mondjuk a Mars járóra lehetne tenni ilyen tartályos felépítményt és csak át kellene szivattyúzni néha :) (szép álom :) )
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2018.02.16. 21:25:26
  • kisiku
    Szerintem az bug lesz, érdemes körülnézni a steam fórumban.
  • Hunter of Deer
    Gondoltam kezdek egy új játékot, de érdekes módon megtaláltam azokat az épületeket és járműveket amiket régen csináltam, ez mitől lehet? :D
    Lehet azért mert ugyanúgy Osiris lett a világ neve? (amit alapból ad a játék)
    Megpróbálom, hogy ha átnevezem akkor ott lesz e :)
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2018.02.16. 13:41:34
  • kisiku
    Épp a napokban jött egy hotfix megint. Valóban inkább multira tervezték, single-ben, ha már mindened megvan, kicsit unalmas. Éjszaka ugyan jön egy-egy ellenfél, de azok is szánalmasak.
    Továbbra is mondom, nem rossz a subnauica, sőt, kifejezetten jó, csak mire megjelent, én már meguntam.De tanultam belőle. Nem szabad - nagyon sokat - early access játékokkal játszani, mert mire megjelenik, megunja az ember.
    Csak ugye azzal, hogy megveszem, adok egy visszajelzést a fejlesztőknek, hogy igen, tök jó, én ezt szeretném, támogatom.Holott tudom, hogy 20-30 euró az semmi egy fejlesztéshez.De amikor ezt már 5-10 ezren fizetik be...vagy még többen...
    Na, szóval szerintem az is baj, hogy túl sok ilyen típusú játék van.És mindegyik egész jó :) Ezeknek pedig van egy bizonyos tábora. Nekem is ott van a listámon még 3 olyan hasonló, mint az Osiris. Anno mikor felrakták a Steam-re, mindenki áradozott róla. Tanulván a No man's Sky-ból - melyet én nem vettem meg, pedig nagyon akartam - vártam az Osiris-szel, majd később egyszer egy akcióban megvettem én is és nem bántam meg.
    Persze üres ez is, meg nincs élet, de ugyanez igaz a Subnautica-ra is, mert ott is csak mi vagyunk a bolygón.Csak itt jobban látszik, mert nagyobb a tér.
    Valóban, nem sűrűn jönnek a frissítések, viszont ha jön, akkor általában valami nagyobb jön. Multiban akkor lehet jó ez, ha igazi csapatjátékosokkal tolja az ember, sokat kell próbálkozni, mire összegyűlik egy ilyen csapat. Én elég sokat toltam Team Fortress-szel anno, sok időbe telt, mire összeállt egy jó csapat.

Nekem főleg az tetszik, hogy elég realisztikus dolgok vannak benne, tehát nem kizárólag sci-fi vagy álomvilág az egész, hanem valós nyersanyagokból kell építkezni, valós, illetve megvalósítható elemeket lehet használni, építeni. Ez részben igaz a Subnautica-ra is.De nem azért írok, hogy eme két alkotást összehasonlítsam, nem is kell.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.02.12. 11:08:24
  • Hunter of Deer
    Eddig nekem a Subnautica jobban bejött. Oké ebben lehet fegyvert gyártani meg turretet letenni, de kb egyik sem ér semmit.
    Mondjuk a legújabb update óta nem voltam fent, kb akkor játszottam mikor tettek be több gyémántot, akkor végre megcsináltam a fegyvereket és kb majdnem eldobtam őket inkább. a csákány sokkal többet sebzett a dögökön :) ha egyszer ez is elkészül biztos, hogy jó lesz (lassan már most is az) de azért nekem a Subnautica perpil sokkal jobban bejön még ha nem is lehet gyilkolászni benne :)
    De mindenképpen várom az újabb updateket, bár nem sűrűn jönnek.
    Szeretem az ilyen jellegű túlélős / gyűjtögetős / kraftolós akár fejlődős gameket :)
  • kisiku
    Igen,tudom, hogy decemberben jött ki a frissítés, csak gondoltam, hátha valaki megírja ide, de túl nagy volt a csend.
    Van pár dolog, ami tényleg még gyermekcipőben jár, de hát fejlesztés alatt van. Mondjuk én a másik nagy kedvenchez a Subnautica-hoz mértem, ahhoz képest ez jobb, és jobb lesz, ha teljesen elkészül.Valóban multiplayer-ben jobb, mivel single-ben unalmas, egyedül vagy.Oké, az eleje azért nehéz singleplayer-ben, amíg megtanulod, megismered, majd ha megépíted az első járművedet, sokkal egyszerűbb lesz.Aztán már csak felfedezés marad hátra.Hagyjunk nekik időt, aztán majd meglátjuk, szerintem jó úton haladnak.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.02.05. 08:58:08
  • Daditsx
    Igen ez az upgrade még decemberbe jött ki. De sajnos nem dobta meg a játékélményt nagyon. Átmentem, gyűjtögettem, megöltem valami boss féleséget és kb. ennyi. Fejlesztik csak sajna rossz irányba. A kihívás nincs meg benne. Ami engem zavar az az egysíkúsága. Túlélés rész már az elején is elég gyér volt. Meghalni szinte csak szándékosan lehet benne. Ez az egész a építésről szól. Tudsz nagy erődítményeket építeni, de nincs értelme...
    - Vannak fegyverek, de minek? A mezei csákánnyal szétcsapok bármit.
    - 3 class van, de minek? Végül úgyis mind egy szintre kerül. Mérnök a leghaszontalanabb. Tudóssal kell kezdeni, így gyorsabb az elején a haladás.
    -Turet-ek, falak építése, de minek? Multiba pvp szerveren még van értelme, de az offline solo rész az full értelmetlen.
  • kisiku
    Hmm túl nagy itt a csend. Törjük meg :)

Szépen fejlődik és haladnak a fejlesztéssel, aki követi, gondolom tudja, hogy új bolygó érthető el, új cuccok, fejlettebb fegyverek, eszközök építhetők. Az új bolygón iszonyú forróság van, amit ki lehet bírni, amennyiben upgrade-eljük űrruhánkat.Mert természetesen is újdonság. Fabricator-ban építhetünk kiegészítőket, amik az oxigénellátásunkat, vagy a szkafander belső hőmérsékletére vagy a lábbelinkbe épített hajtóműre vannak kihatással.
    Javítottak a menükön is, nagyon high-tech, elsőre kicsit meghökkentő, de áttekinthető. A billentyűzet kombinációk úgyis megmaradtak.

Íme pár kép kedvcsinálónak:

A felszíni hőmérséklet 350 és 400 fok között van, ezért vigyünk magunkkal szkafanderhűtőt, ivóvizet, elsősegélyt, ha esetleg megsérülünk.

Közeledünk...

S leszálltunk. Rendkívül sokféle értékes fémet és egyéb anyagot tudunk itt bányászni:

• kisiku
    No, eljutottam az üvegházhoz, hogy megépítsem és már termeljek is.Ezzel két gond van csak:

1. Mire eljutsz ide a Science pontokkal, tök feleslegessé válik, hiszen kaja mindenütt van, csak le kell ölni a lényeket vagy kutatni kell az elhagyott bázisokon/finomítók körül a dobozokban .Annyi kaja meg nem kell, hogy farmot építsünk.
    2. Örülnék, ha lenne animáció/grafika arra, hogy lássam, mit ültettem, s lássam azt felnőni is (kb, mint a Subnautica-ban). Pl, almafa, vagy répa vagy krumpli,stb...

- Nem értem, hogy a napelemek miért nem töltik az OMPA-t, mikor az van odaírva.Biztos régebben így volt, most elemet kell cserélni benne.
    - A Rover rohadtul fogyasztja az üzemanyagot és sok kell bele, szemben az űrhajónak "végtelen" az üzemanyaga (hál'Istennek)
    - A GAV fegyvere elég gyenge és nem kapok Combat pontot, ha azzal ölök.Viszont alig fogyaszt üzemanyagot.
    - Nagyon tetszik a robotágyú és hogy többféle is van! Építek is egy erődöt!
    - Ami kicsit hülyeség, hogy a megépített dolgokat nem lehet odébb rakni, illetve nem mindet. Pl a kicsi napelem hordozható, a nagy nem. A craftolós helyeket csak lebontani lehet, az ágyúkat úgyszintén, ráadásul nem az összes építőelemét kapjuk vissza, amikor elbontjuk.
    - Az új patch-ben lévő egyedi építőelemek között van fényforrás, azaz lámpa.Sikerült már valakinek egyet is berakni egy Habitat-ba? Olyan sötét van a bázison, minden modulhoz egy, max 2 db lámpa tartozik, ezáltal sötét.
  • kisiku
    Kösz, nézem.Egyébként ez az IGP sok játékról csinál review-t, többek között a Subnautica-ról is, néha idegesítő a nyavalygása, de amúgy jók a videók.
  • dimre
    Az ő OMPA-ja berakja a tárolóba, lehet, hogy messze van(nak) a doboz(ok)?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://gaming.youtube.com/watch?v=2w1AZEKVySQ&feature=share
  • kisiku
    Igen, a gáz, az most is gáz :D Kicsi tartályok vannak, de sokat lehet belőlük találni, én azt csinálom, hogy az űrhajót telepakolom a kis tartályokkal és elmegyek valami nagy gázmezőre.
    Hidrogénből gigantikus mennyiség kell a műanyag előállításához.Viszont azzal, hogy gázt "bányászunk" (a Heroes of M&M óta van fabánya is ) szóval a gáz szüretelésekor nő a Science pontunk is.Az kétségtelen, hogy kéne valami nagy tartály is.
    Barlangba még nem mentem be, csak bányába, mert van valami minimális sztori is, de abban meg nem találtam a kék anyagból.
  • Caliph
    én még valami korai verzióval játszottam,és azóta sem,akkor ami gondot okozott az a gáz szállítás :D
    a kis tartályokkal idegbaj,kéne valami tartálykocsi :D

Továbbá voltak barlangok ahol az azurium termett,jó sötétek sok bogárral :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.10.04. 20:00:22
  • kisiku
    Nem tudom, ki mennyit játszik vele, egyáltalán játszik-e vele valaki, de nekem nagyon bejön, mondhatom, hogy jobban mint a Subnautica.No, nem szeretném összehasonlítani eme két alkotást, hiszen nem erről szól a topic, de most már egész szép, élvezetes és játszható az Osiris.
    Eddig ugyan csak "szingliben" tolom, a multit még nem próbáltam, de nagyon kellemes kis játék.Eleinte nehéz, meg kell szokni, de ha már van járművünk, a lehetőségeink kitárulkoznak.Nagyon jónak találom, hogy ki lehet menni az űrbe is okoskodni (bányászni), meg átmenni másik bolygóra.
    Én a hagyományos, túlélő módban játszom, akárcsak a Subnautica-t, mert az e fajtáknak csak így van értelme.
    Megépítettem az OMPA-t is, azaz a kis segítőtársunkat is, ehhez először ki kell menni az űrbe, aszteroidát bányászni Azurnium nevű anyagért. Csak azt nem értem a kis droidban, hogy a kibányászott anyagot miért nem dobja be a Depository-ba, amikor azt megtalálja...ott van, megáll mellette, de nem rakja bele.

Pár kép addig is

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kis habitátumom vagy kolóniám.A farm még nincs megépítve.

Jöttem Azurniumért. Én csak az űrben találtam.

Nagyon tetszik, hogy ha a robotágyúk lőnek, az a mi harci tapasztalatunkat is növeli, azaz Combat point-okat ad.

Sok ésszerű és valós dolog van benne, ami tetszik.Tehát valós nyersanyagok, vegyi anyagok,stb. Én pl azt sem tudtam hogy a Hydrazine az egy valós üzemanyag, amit tényleg űrjárművekben és rakétákban használnak.De hát jó pap is holtig tanul...
  • kisiku
    Épp most jön egy 2,5 gigás frissítés...

Osiris "Lost and found" update

Hm, én nem rég kezdtem vele játszani, de nem találtam sehol a kis mikrobit (Artúr Detúrt), de úgy néz ki, visszarakták a játékba.Hurrá!
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.09.29. 08:53:44
  • dimre
    Akciós a játék egy hétig
  • Norbertboy
    Nekem is meg van, nagyon olcsó volt ezért zsákoltam be, nagy túlélő mániás vagyok. Egy kicsit játszottam vele, tetszett. Viszont jó lenne magyarul, subnautica is sokkal vonzóbb magyarítva.
  • kisiku
    Mivel csak péntek óta van meg, ezért még nem :) De szívesen segítek, ha nem olyan kretén a szöveg, mint pl az X sorozatban
    Mellesleg nagyon jó, sokat fejlődött egy év alatt.Több, mint egy éve néztem ki először, gondoltam a Subnautica mellé jó lesz, de még eléggé gyerekcipőben járt, mostanra azért elég jó és játszható lett.
  • Norbertboy
    Osiris new dawn magyarítást nem tervez senki?
  • Hexex86 #77
    Köszi az infót! :) Majd nézegetek róla vidiket!
  • Caliph
    én az első pár verzióval játszottam. A bolygó nem úgy van megoldva mint pl a space engineernél,hanem fix terület volt ami körül végtelen sivatag van. volt űrhajó ki lehetett menni az űrbe ahol egy textúra nélküli kis űrállomás volt,meg pár aszteroida. akárhol léptél be a légkörbe mindig ugyanarra a pár négyzetkilóméteres részre tett be,tehá itt van egy kis csalás.
    Nekem alapvetően bejött így is,azonban 4-6 óránál nem volt benne több. Ezért mondtam hogy majd egy év múlva kell ránézni kb megint :)

vannak földi járművek is,meg az űrrepcsi.
    wikit nézegesd,képeken láthatod mik a lehetőségek,hogy néznek ki a járművel,vagy egy lets play t érdemes megnézni a youtubeon aztán eldöntöd neked megéri e .
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.12.23. 12:00:56
  • Hexex86 #75
    Az alap bolygó teljesen bejárható? Lehet nagy űrhajód meg hasonlók?
  • Random_
    Nem tudom mennyi van benne, de ez az utolsó update elég nagynak tűnik. Egy új hold meg pár épület elem, közelharci fegyverek, XP rendszer. Azt mondják ez elég sok újdonság. Most pár órát játszottam csak vele és eléggé tetszik.
  • kraven54
    Majd 3 év múlva ha 6 óránál több content lesz benne
  • Random_
    még fél napig akciós én most vásároltam meg steamen
  • Ironman2
    Hasonló játék a Sky Break,nézzetek rá,nemrég nyitottam a topikját neki.
  • Caliph
    23 nap telt el a garázs patch óta,igazából nem is néztem mi újdonság van azóta,de gondolom még semmi,ez játékfejlesztésben nem sok idő :D
    majd egy év múlva elég lesz ránézni :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.10.25. 09:28:48
  • pett3rson
    Mi újság? Vannak új dolgok benne? Már eltelt elég sok idő, azóta nem nyúltam hozzá, letöröltem :)
  • gregoryan
    igen.

én tegnap bevállaltam.
    lévén hogy 2 ujabb verzió is kijött a tört óta.
    22€-t megért nekem.
  • pett3rson
    mármint a szükséges nyersanyagokon?
  • gregoryan
    az uj verzióban nem azt irják, hogy ezen is csökkentettek?
  • kraven54
    Jaja én is itt és emiatt adtam fel. Meg amúgy is irreálisan sok gáz kell mindenhez, nekem ez túl sok grind
  • pett3rson
    Személy szerint tegnapelőtt adtam föl, mert beraktam az Őrrobiba 8 db tartályt, elmentünk hidrogént "bányászni", első kör még rendben is volt, aztán valami hiba miatt kifagytam. Visszalépés után eltűnt a robotból az összes cucc...na itt kicsit felidegesedtem, mert fél óra meló veszett kárba. Amúgy is lassan megy az egész, újra legyártani a tartályt, elmenni bányászni, vissza....ááá, van nekem más dógom is :)
  • Caliph
    nekem igy még kevés,nem vettem meg,virágboltit próbáltam ki
  • drop
    én még várok vele mert kevés a tartalom még
  • gregoryan
    hali srácok.
    az itt játszó emberek közül mennyien vettétek meg a cuccot?

keresnék társakat játékhoz, és gonolkozom, hogy megveszem hogy rendesen lehessen tolni privát szerveren akár.
    Valakit érdekelne?
  • kisiku
    Három ember?? Na ezért írtam a Subnautica topic-ban, hogy várok még ennek a megvételével is egy kicsit...gondold el, azt néhány tucatnyian csinálják és még mindig nincs kész, majd talán januárban...az már vagy másfél éve csücsül a gépemen, mint Early Access játék.
    Pedig jó lesz ez is, csak mikor?!
  • drop
    Laboratory fix- this opens up vehicle crafting found in the trailer (note: the mech is currently not craftable)azért nem találtad az alapanyagot lehet nincs bent az se
  • drop
    hát igen de szerintem a xp rendszer még nem teljes mert nem csináltam semmit ép bázison álltam erre 2 szintű lettem
    nem tudom bluprint rész sincs bent indulásra betehetek volna 2 bolygót mert hiába van űrhajó ha egy bolygó van
  • dimre
    Eddig jutottam, ez a rózsa verzió bugos rendesen (pl. a kaja nem fogy a storeból, pedig csipegetek, és van ami eltűnik, esetenként lefagy), az fps meg a béka hátsója alatt, reménykedem a gőzölt jobb lesz.

Játékban, érdekelne vagy inkább furcsa, hogy bírják ki élve a dögök a ~ 400 C fokos hőmérséklet ingadozást ?

Az XP rendszeren is remélem változtatnak, a katica méretű parazitára, és az elefánt nagyságú szarvasbogár utánzatra egyformán 1 XP-t ad.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.10.03. 05:31:17