209
Bard's Tale IV
  • Zero001
    Ja, kelta mondavilág az alapja, meg van benne pár ír kocsmanóta, pl Nuckelavee:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A poén az egészben az, hogy Nuckelavee-t (félig ló, félig ember kentaur-démon, hatalmas csontpengékkel a karjai helyén) a játék során MI szabadítjuk el. Ezért zúmol a kamera a bárdra annál a résznél, hogy "aki elszabadította, az egy segglyuk". :P

Utoljára szerkesztette: Zero001, 2015.06.08. 23:42:41
  • Zero001
    Semmi köze a New Adventuresnek az eredeti játékhoz, már amennyit tudok róluk, az eredetieket nem ismertem első kézből. A BT:NA egy Diablo paródia volt, és zseniális a maga nemében, de kb a címen kívül semmi köze nem volt a sorozathoz. Egy karakter, hack&slash, alig minimális RPG elemek, de egész jó játék, érdekes idéző mechanikával, érdekes képességekekkel, lightRPGhez megfelelő specializációval és fejlődéssel.
    Viszont elborult beteg humora volt, volt a sztorinak mesélője, és folyton baszogatták egymást a bárddal, összevesztek a sztorin, stb. Első jelenet, hogy a bárd kommentálja az eseményeket a mesélő helyett, és az első leölt farkasból kiesik egy kisebb vagyon. Aztán a mesélő felülbírálja. Meg hogy az egész sztori úgy van felépítve, mint egy hagyományos mese, de a végén kiderül, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem hercegnőt mentünk meg, hanem egy démont szabadítunk ki a komplikált börtönéből, leölve a védelmet fenntartó varázslókat
    .
    A játék maga egy erős közepes, de ha bejön a beteg humora, akkor végképp kurvajó. Nekem nagyon tetszett, kár, hogy legutóbb előkaparva nem sikerült működésre bírnom... :(
  • lammaer
    Heh, nekem is ez volt a BT3 élményem... az első dungeont szénné toltam, a bosst a végén sokszor leöltem, de ahhoz hogy átjuthassak a következő dimenzióba kód kellet volna, amit senki sem tudott (hát nem vót internet :), a CoV meg az 576 meg nem írt róla semmit )

Pár hwete néztem meg youtubeon hogy milyen lett volna a náci németországban járni a csapatommal :D

Ja, amúgy volt már egy bard's tale felélesztési kisérlet wiki még 2005ben, de úgy rémlik akkor nem volt nagyon sikeres a játék. Nemtom benne voltak e az eredeti készitők...

Meg kicsit szkeptikus vagyok fargóval meg a felélesztési kísérleteivel, a wasteland 2 nekem nagyon nem jött be...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.06.08. 16:17:33
  • fluency
    Volt fáklya/lámpa, spell meg bárd dal, amivel lehetett világítani a sötétben. Lámpa/fáklya meg a bárd dal működött csak az antimágikus helyeken :)
    A BT1 új csapattal nagyon durva volt Fred, folyamatos menekülés volt az erősebb mobok elől, amíg meg nem erősödtek a varázslók. :D
    A BT2 meg úgy emlékszem hosszú volt és szivatós is.
    A BT3-at asszem nem toltam végig, de az sem egy rövid darab volt. Az viszont megmaradt, hogy az első helyről csak úgy lehetett tovább menni, hogy kellett egy geomancer a csapatba, akinek megtanították a dimenziós varázslatot.
    Úgy az egész sorozatra el lehet mondani, hogy sok fejtörő meg csapda, meg qrva sok mob volt benne. Ha ezt a szellemiséget viszik tovább az jó lesz, az utált fordítós csapdákkal, titkos ajtókkal, illuziófalakkal, antimágikus helyekkel együtt.
    27 dolcsit megér ez nekem. :D
  • PiszkosFred
    Nagyon regen volt, es lehet rosszul emlekszem, de a BT III. remlik az elso jateknak amivel talalkoztam, ahol muszaj volt vmelyik csapattagnak folyamatosan "fenyt" varazsolnia a katakombakban, mert egyebkent az orrodig sem lattal :) No meg - lemezes verziom volt -, a taborban barhogy ossze tudtam allitani a csapatot, el voltak mentve a "hosok", igy aztan ment a boost. Egy 13-as karakterrel es egy friss 1-essel gyorsba rohantal mindenfele a kornyeken, jottek a random encounterek es jott az XP :) A gondom az volt, hogy sokaig tartott, mire megszereztem a "masolas vedelemhez" tartozo kodot, es tovabb tudtam menni a portallal az elso helyszinrol. Se CoVban nem irtak, se a haverok nem tudtak, internet meg nem nagyon volt akkoriban, legalabbis nem ebben a formaban :)

Nagyon orulok, hogy nem par evvel ezelotti rebootot folytatjak - az sem votl rossz -, hanem az alap dungeon crawler stilusban viszik tovabb a franchiset.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.06.06. 11:13:09
  • Torzonborz
    +fav
    20 dodós pakkot meg is vettem, wasteland 2-t szépen meg is kapom majd hozzá.
  • fluency
    Ezen valahogy nem csodálkozom. Az a generáció, aki ezen a sorozaton nőtt fel 100%, hogy támogatja valamilyen formában ezt a projektet. Ha úgy csinálják meg mint anno C64-en volt, akkor büntetni fog ismét. Ráadásul vannak eredeti ötleteik is pl. a rúna tekergetős kard, ami egy meghatározott hatást ad. Remélem megtartják a jó szokásukat és lesz ismét sok csapda, fejtörő, illúziófal, levitációval emelet váltás, többszintes dungeon meg dungeonokon belül teleportálás rendszer. :D
  • grebber
    Ez gyorsan meglesz már 1millió $ felett vannak!
  • grebber
    Kickstarter

Alig pár napja tart a kampány, de már csak fillérek hiányoznak ahhoz, hogy elkészülhessen a Bard's Tale IV. Ennek örömére kaptunk egy meggyőző trailert is.

Na jó, filléreknél talán kicsit többről van szó, de kevesebb mint 72 óra alatt már több mint 900 ezer dollárt sikerült összekalapozni a szükséges 1,25 millióból, így már most borítékolható, hogy Brian Fargo és az inXile csapata elkészíti majd a legendás sorozat negyedik részét.
    Az Unreal Engine 4-gyel készülő Bard's Tale IV PC, Mac és Linux platformokon jelenhet meg, és amennyiben sikerül elérni az minimális összeget, a stúdió a saját pénzéből ugyanennyit hozzátesz a büdzséhez. Ebből azért már lehet játékot fejleszteni, de elnézve, hogy milyen tempóban nő a támogatók aránya, nem lennénk meglepve, ha valahol az 5 milliós határ környékén járna le a határidő.
    A készítők lenyűgöző egyjátékos kampányt, valamint megannyi fejtörőt és rejtvényt ígérnek, amelyek megalkotásába szeretnék bevonni a rajongókat is. Az első gameplay trailer kifejezetten mutatósra sikeredett, kíváncsian várjuk, milyen extra mérföldkövekkel fejelik majd meg az így is tetszetős kampányt.

info: Gamestar
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.06.05. 00:12:12