209
Bard's Tale IV
-
#49 45 perc gameplay -
#48 A harmadik negyedévben jön a The Bard’s Tale IV -
fluency #47 Nyugi, ha nem töltöttem volna le anno a beta 1.00-ás verziót, én is ezt mondtam volna.
Viszont, ha már itt vagyok linkelek, hátha valakinek kimaradt. :)
update 39 -
#46 Ok, korábban a kolléga nem erről beszélt, ez vitt félre.
DB -
fluency #45 Úgy látom ezt most te nem érted. : )
link
Utoljára szerkesztette: fluency, 2017.12.07. 16:03:53 -
#44 De mondom, hogy annak semmi köze az eredeti trilógiához.
Hogyan írhatnám le még egyszerűbben? :)
DB -
fluency #43 Van/volt a remasteredből beta állapotú, de azon még sokat kell javítani. A hangok pl. rettenetesek voltak benne...
-
#42 Ez a teljes lista 30 dollárért:
1 The Bard's Tale IV (Digital)
Included
1 The Bard's Tale IV Manual (Digital)
Included
1 Forum Badge
Included
1 HEX: Shards of Fate Exclusive Card Set
Included
1 Code Wheel (Digital)
Included
1 Julie Fowlis Song Pack
Included
1 Red Boots DLC
Included
1 Bardic Brian Skin
Included
1 The Lute of Compulsory Cavorting
Included
1 The Bard's Tale Classic Trilogy Emulated (Digital)
Included
1 The Bard's Tale I-III Classic Trilogy Remastered (Digital)
Ebből eddig a Classic Trilogy Emulated jött meg.
DB -
#41 Az egy teljesen másik Bard's Tale - az az idióta, vicceskedős spinoff amit kb. kínjukban csináltak vagy 10 éve, és szégyellik is.
Nincs köze az eredeti, 80-as évekbeli trilógiához, aminek majd később lesz remastered verziója.
Ezt fogom majd kapni én:
The Bard's Tale I-III Classic Trilogy Remastered (Digital)
De írtam lent is, hogy ezekből lesz a remastered, ez látom nem ment át.
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.12.07. 13:55:55 -
#40 Steamen lévő Bards Tale kapott egy remastered fedőnevet.... ezekszerint nem erre gondoltál.
Azt mondtad a csomagban van meg azt is írtad csak később jön. Akkor mi a rák van a csomagban? Ezért kértem infot hátha ott le van írva mivan.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.12.07. 13:28:23 -
#39 Nem, még nincs kint, csak az emulátoros verziók.
Szerintem azzal kevered.
DB -
#38 Ja vágom steamen kapott egy remastered frissitést de kb annyira lett az remastered mint amennyire ez az irásom az...
Azt hittem jön belőlük valódi .. -
#37 Benne van a csomagban :) Más hír nincs.
DB -
#36 Info a remasteredről? -
#35 Na, kijött a csomag-kiválasztó update, én a 25 dodós early bard packom mellé rendeltem még 5 dollárért egy "Certificate of Absolution"-t is, úgyhogy itt kérem közel 30 éves kalózkodási bűnök lettek feloldozva hivatalosan. Rohadt jól néz ki :)
Ja és letölthető a BT1-2-3 egyetlen emulált csomagban, tökéletesen fut, felskálázható fullscreenre, még élsimítás (!) is van hozzá, stb.
Sőt, majd később lesz remastered verzió is belőlük, lesz mivel tölteni az 1 hét szabit az ünnepek előtt :D
DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2017.12.07. 12:29:19 -
#34 Na ez kifejezetten jó lett, a harc emlékeztet a régi BT, EoB időkre csak kicsit felturbózva. Jó lesz ez. -
fluency #33 Nekem is bejön, főleg, hogy sokkal "élettelibb" lesz a világ, mint amire számítottam. De az UI egyenlőre rémes. Bár Fargo papát ismerve tuti változtat rajta, főleg ha ezt sokan kritizálják. A party méretét is megváltoztatták a eredeti 4+2-ről 5+1+1-re. Szóval bizakodok. :) -
ratgab #32 Elsőre fura volt ,de összességében nekem tetszik. -
fluency #31 Kaptunk egy új videót, ami egész jó lett. Viszont az UI az enyhén szólva is rémes. Ennél még az is jobb lenne ha nem lenne. :)
Valószínű ezen változtatnak majd, de ez így elsőre ront az amúgy faxa élményen. Külön érdekesség a levitate spell nem hagyományos használata. ;)
-
fluency #30 Elég jól néz ki és a zene alatti dal gyönyörű.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2016.09.29. 21:11:28 -
fluency #29 $1,519,680 lett a Kickstarteres kampány vége.
Lesz +3 dungeonunk a super team jóvoltából, meg még egy, amit Monte Cook papa tervez hmm...nem hangzik rosszul.
Most már csak ki kell várnunk a 2017-et. :)
amit eddig tudunk
Utoljára szerkesztette: fluency, 2015.07.12. 13:46:30 -
Zero001 #28 Ha komplex rouglikeot szeretnél, ott a Dwarf Fortress. Bár az már egyesek szerint túl komplex... -
#27 Teljesen igazad van.
Nekem a rogue like és a dungeon crawler rpg sokszínűsége hiányzik a mostani játékokból
éhen halás
megátkozott potik
megátkozott fegyverek, páncélok, tárgyak - amiket ha felvettél csak varázslattal jöttek le
az ellenfelek iszonyat sokszínű skill arzenalja, loptak tőled, megöregítenek, elpusztították/tönkretették a cuccaidat a rajtad/hátizsákban, elszívták a statjaidat
olyan változatos varázslatokat nyomtak, hogy csak na - confuse, para, stone, poison, teleport, summon, bleed,blind,slow,fear,terror,sleep, stun - és még erre jöttek a támadó spellek
stbstb
-
fluency #26 Igazából én akkor lepődtem meg, amikor az egyik játékokkal foglalkozó oldalon a BT4 hír mellett a 2004 játék képe volt. Az androidos átirat sem segíti a régi BT sorozatot, inkább a 2004-esre asszociál róla mindenki, főleg ha felszínesen futja át a híreket.
Nekem egyébként a BT2 volt a kedvencem. Voltak olyan elemei játéknak, amiket ma nem nagyon használnak ki. Levitáció például, amivel egy többszintes dungeon emeletei között lehetett mozogni fel-le vagy csapdákon lehetett vele átrepülni. Volt olyan varázslat, ami egy lépésnyi időre eltüntetett bármilyen falat vagy egy másik, ami a dungeon egy meghatározott részére teleportált.
Ami jó hír az az , hogy megváltoztatták a party méretét 4+2-ről (1npc +1 summon) 5+1+summonra. Ezzel több variációs lehetőséghez jutunk majd. főleg ha lesz olyan erős summon, mint anno valamilyen démon, ami majdnem erősebb volt, mint a partytagok. :) -
#25 Értem és azt hiszem - látva pl. az előttem lévő hozzászólást -, teljesen jogos a felvetés, hogy ezt egyértelművé kell(ene) tenni :)
Mert hiába volt az első perctől kezdve egyértelmű példának okáért számomra, hogy mi fog érkezni, nem mindenki ismeri/ismerte - sőt, azok vannak kevesebben, úgy fest -, a klasszikus sorozatot a hőskorból, így számukra ez tényleg félreérthető lehet, és "bár ne történt volna meg" Bard's Tale játékra asszociálnak cirka 10 évvel ezelőttről.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.07.02. 13:50:13 -
mikromanus #24 Nekem is a 2004-es ugrott be, de a trailer alapján, no meg kis google keresés alapján a jó öreg játékok táján ezt is jónak tűnik. A kimaradt "Klasszikusok" is jöhetnek folytatásban nálam. :) -
fluency #23 Lehet félreérhetően fogalmaztam. Sok embernek ha meghallja-meglátja a BT4 címet egyből a 2004-es verzió ugrik be, mert időrendben az áll hozzá közelebb. Akik követik és támogatják a projektet nem kell magyarázni mi micsoda, de sok kívülállónak nem a régi dolog ugrik be hiába van egyértelműen leírva. Ezért gondoltam, hogy jó lenne egy "konkrétabb" videó is, amit a médiába dobhatnának és egyértelművé tenné, hogy ez most mi is. -
#22 "Személy szerint azt gondolom, jó lenne ha egyértelművé tenné az inXile, hogy ez a játék minek is lesz a folytatása. "
Nem ertem a kerdesed. A KS oldalon egyertelmuen leirja, hogy a BT triologia regota vart kovetkezo reszet kapjuk meg. Mar pedig csak egy BT triologia van, ami par eve kijott BT jatek, annak a vilagon semmi koze nem volt az "elodokhoz". Sot, ezt a triologiat meg is kapjuk emulatorkent is, bar szerintem aki tamogatta a projektet, annak ott figyel meg a lemez es a regi jo commodore az egyik polcon, emlek gyanant :) A "Help reivive the Dungeon Crawl" felhivas pedig meg inkabb egyertelmuve teszi azt is, hogy mi var rank, vagyis a regi stilus uj "kontosben". Vagy felreertettem a kerdesed, es masra gondoltal? -
fluency #21 Személy szerint azt gondolom, jó lenne ha egyértelművé tenné az inXile, hogy ez a játék minek is lesz a folytatása. Egy videóra gondolok konkrétan, hogy azoknak akik nem játszottak vele, mert még meg sem születtek akkor, legyen valami fogalmuk. Egy olyan Akkor és Most videó nem lenne rossz.
Enhanced Crafting System achi teljesítve. Sok konkrétum még nincs róla.
Az eredeti classok szerepelni fognak a BT4-ben is és érdekes elképzeléseik vannak velük kapcsolatban. Meg hozzáteszik a clericet is, bár ezt páran ellenezték, mert a conjurer és a magician meg a specializált verzióik ( igen már akkor volt specializáció :P ) tudott gyógyítani és voltak buffjaik. Ja valami olyat is említettek, hogy más kasztoknak is lesz fejlesztett verziója.
Még egy kis érdekesség: "I owe my career to seeing Bard's Tale II on a Commodore 64 at a friend's house. When I saw the streets of Skara Brae up and running (gasp - in simulated 3D! And in color!)" /Chris Avellone.
Pár éles szemű fan azonnal kiszúrta: a BT2 nem Skara Brae-ben játszódik! :)
Utoljára szerkesztette: fluency, 2015.06.30. 21:45:10 -
#20 "Akkor ez most hogy negyedik? :D"
Egy regi klasszikus sorozat a szamitogepes rpgk arany/hoskorabol (80-as evek, fokent a masodik fele), dungeon crawler stilus egyik meghatarozoja/teremtoje, tobbek kozott a regi M&M, Wizardry, DM, stb sorozatokkal egyutt. -
mikromanus #19 Én a 2004-es "újhullámos" verzióval játszottam.
Ezzel:
The Bard's Tale (2004 video game)
Volt III:-ig számozva, de azok ahogy nézem más jellegű és régebbi játékok picit:
The Bard's Tale (1985 video game)
The Bard's Tale II: The Destiny Knight
The Bard's Tale III: Thief of Fate
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2015.06.30. 11:21:43 -
#18 Nyilván volt neki és adják is ajándékba:
"We have added the emulated versions of The Bard’s Tale, The Bard’s Tale II: The Destiny Knight and The Bard’s Tale III: Thief of Fate to every tier $20 and above FOR FREE!"
Mondjuk én csak a steamen lévőt ismerem (névről)az nem tudom melyik /hányadik -
mikromanus #17 Ebből volt II és III. is, vagy csak ugrottunk egy nagyot. Az eredetit szerettem nagyon. Mondjuk rákeresve volt valami régebbi játék is "számozás nélkül" ezen a néven. Akkor ez most hogy negyedik? :D
Mindegy. Jöhet.
edit: a #8-ban leírtak ismerősek. Én csak ezzel játszottam. Azért a vége jó volt. Mindhárom választási lehetőséggel és zárással. :)
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2015.06.30. 10:20:21 -
#16 The Bard's Tale IV - Chris Avellone lehet az ajándék -
#15 Meg is van :)
$1,253,157 pledged of $1,250,000 goal -
#14 $1,196,790
pledged of $1,250,000 goal
lassan meglesz.. -
#13 bárcsak már a fate gates of dawn remake jönne, annál összetettebb rpg nem volt annak idején, méf most is elöveszem atari emun))
ha valakinek kimaradt volna:
A cselekvési szabadság és unlineáris játékmenet a legnagyobbak közé emeli.
A játék: ( grafika az EoB játékok stílusa)
- hét város, 12 többszintű labirintus, erdők, mezők, óceán 100 szigettel, hegyek, hajózható folyók több mint 10 000 ezer helyszínnel.
- 600 különféle ellenfél. 32 karakterosztály, 11 faj, 200 féle varázslat.
- Akár 4 csapat 28 emberrel.
- Eső zuhogás, hóvihar, hallani az ellenfél közeledő lépéseit, a kígyók surrogását, a természet különféle zörejeit, stb…
- Számos lehetőség minden szituációban. ( kiadható parancsok például: csók, fecsegés, hízelgés, tréfálkozás, éneklés, alamizsna osztás, stb…)
Lehetőségek a kalandozás során:
Ha nincs egy karakteren elég ruha megfagyhat.
Ha sok békés járókelőt fektetünk ki az ellenfeleink barátkozni fognak velünk és a végén a csapatba is felvehetjük őket.
Kirabolhatjuk a törp pénzszállítókat akik a bankokba viszik a pénzt hajnalonként.
Vicceket mesélhetünk!, stb.. -
fluency #12 Úgy tűnik, hogy aki 20$ felett támogatta a játékot, az megkapja ingyen az első három részt. Az alap az Apple IIGS verzió lesz és nem kell hozzá emulátor, hogy fusson. Szóval akinek kimaradt ez a trilógia, az bepótolhatja. :D
Utoljára szerkesztette: fluency, 2015.06.12. 11:39:28 -
lammaer #11 Heh, igy bemutatva egész szimpatikus lett a játék :) Akkor amikor kijött kerültem mint a pestist, pont azért mert nem volt igazán köze a régi BThez... -
Zero001 #10 Jé, nem Bard's Tale: The New Adventures volt a teljes címe?
És Cary Elwes a bárd hangja, Dr. Gordon a Fűrészből!? Baszki, ezt miért nem tudtam?