209
Bard's Tale IV
-
fluency #169 Még meló előtt gyorsan válaszolok. :)
Archmage akkor lehetsz, ha mind a 4 spec kasztot megtanulod. A herb nem valami nagy szám. Vagy bug vagy nem tudom, de a régi BT-kben a magasabb szintű summonok Sokkal erősebbek voltak. Ez a 40 kemény Hp-jával (nekem annyi volt) elég kiábrándító.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.10.18. 13:37:42 -
#168 Nézegetem ezt a képzésfát.
Jó lenne egy Achmaget is kipróbálni erős varázslatai vannak.
Meg tud summonálni Herbet is arra is kíváncsi lennék az mi. Mi kell ahhoz hogy olyan nagy körös képzést kitanuljak mert most kaptam 22 pontot tokenhez de abból se tudja kiképezni, most a kör elejét közepét vagy a vége szélét kell ott nézni ?
Nagy körből csak egy lehet ???
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2018.10.18. 13:23:05 -
fluency #167 Nem programhiba. A kis faluba beérve, jobbra vezet egy út egy kiugró "földnyelvre" vagy jobban mondva "jégnyelvre", amin találsz egy kürtöt. A többit tuti kitalálod. :)
-
#166 Három szirén megbízott hogy élesszek fel egy szigetet.
Gondolom kellene egy dal vagy egy kürt. de egyiket se adtak.
A világítótorony még logikus volt hisz hol máshol lehetne egy szigetet fel summonálni...
Na de ott fenn csak egy kulcs volt ami a kripta belső celláját nyitja.
De ott a láda nem nyílik. Azt írja lockpickre van szükségem.
Na most mester tolvaj vagyok locpickkel és master lockpickkel többel is rendelkezem.. de semmi...
Programhiba vagy nem is így kell egy szigetet summonálni kérdezlek Titeket kik minden reggel szigeteket summonáltok :)))) -
Tibbbor #165 Én voltam a lökött.Azért volt szürke a bárdom képességlistája, mert elfogyott a piája...:))))) Főztem némi házit, most már ismét működőképes! -
fluency #164 Baedish Lowlands-be ti is csak 1 elven shrine-t találtatok? Úgy néztem minden nagyobb területen 2 van, de itt csak 1-et találtam, a Fiona-s ház mögötti zárt részen.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.10.09. 05:34:36 -
fluency #163 A bárd nagyon hasznos ki csapattag. Akár csak az Infiltrator. Kár kihagyni őket.
Lizt és Donnelt ott találod, ahol az árusok vannak. Az a csóka, aki a heavy armorokat adja amögött van egy lefelé lépcső és egyből a lépcső mellett állnak. Ott van egy nagyon jó practitioner cuccokat áruló csaj is. -
Xsillione #162 Elvileg az elf mágus felvétele után találkozol velük, mikor a háza felé mész. Három npc áll egymás mellett egy lépcsőnél, az egyik ruhát akar adni az elfnek, a másik kettő meg a tükros pár. -
#161 Én a bárdot eleve azért nem választom mert bor kell hozzá, Két máshogy képzett varázsló hasznosabb és a Mana ingyen jön...
Sulfur Springs-ben lemenve hát ez elég félelmetes Dante poklának hetedik bugyra.
Nem is volt kedvem annak a nagy fejtörőnek nekiállni föleg állandó mentéspont nélkül.. ehhh... ezért inkább gondoltam visszaviszem a tükröt (dark mirror) Liz és Donnel-hoz na de kik is ők ???
Bementem a városba de nem jelez sehol irányt..
Liz és Donnel: találtam ehhez a küldetéshez egy BUG riportot ezért inkább megkérdezem
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2018.10.08. 18:04:05 -
fluency #160 A coruptiont azt akkor tudod eltávolítani, ha beszéltél Priestess Nuna-val.
A monolith-on nyomasd be a bear csillagjegyet és onnan tudsz mászókötéllel felmászni oda, ahol őt vagyis őket (mert 2 papnő van) találod. Utánna meg érdemes leszedni az összes totemről a corruptiont, mert jó kis lootok vannak a csillagjegyek által jelölt helyeken. :) -
#159 Ezt a tisztítsam meg a totemeket kifejtenéd?
A lore-ban vannak rajzok Rabbit stb.. viszont azokat nem tudom berajzolni a tornyon a táblára mert a pontokban vannak pirosak.
(Na meg a legfölső kristály az hiányzik is)
Odamenve azt írja ki bizonyos oszlopokhoz korrupted, ott mellette van valami fura növény szerűség amiből piros fény jön.
Na ahhoz kellene gondolom valami dal hogy ne legyen annyira korrupted :) na azt a dalt ki tanítja ?:)))
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2018.10.07. 11:23:52 -
fluency #158 A kapun is be lehet menni. Én legalábbis átmentem.
A Skyhenge monolith-on, ha beállítod a csillagjegyeket (ha rájuk kattintottál, az inventoryba a lore alatt meg tudod nézni őket), akkor azokra a helyekre teleportálsz. Így juthatsz be Sulfur Springs-be is. De előtte a totemeket meg kell tisztítanod. -
#157 Nem tudok bemenni egy kapun ami előtt sokan imádkoznak.
Annak az a megoldása hogy az összes csillagjegyes táblára rányomok ? Mert ugye dinamikusan csak ez változik.
Az a baj ezzel hogy ugyan jelzi a térkép őket csak a rózsatüske akadályokat meg nem aztán a fene se tudja még merre van új út.
Egy nagy kerek épület tetején is volt egy csillagjegyes tábla de abból hiányzott egy ilyen "tüske" Az összefügg ?
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2018.10.06. 14:24:54 -
fluency #156 Bárdos dolog az tuti valami bug lesz. Nekem az inventory Teljes tartalma tűnt el. Egy előző Load megoldotta, de egy pillanatra nagyon nem volt vicces.
A főellenség meg a fene tudja. Az Outlander Human az immunis a tűzre, méregre és a vérzésre. Lehet ez is valami ilyesmi féle volt. Még nem tartok ott, de majd megnézem. Az én bárdomnak megvoltak a képességei, amikor bementem Sulfur Springs-be, tudom ez téged nem boldogít, de ahogy néztem ilyenkor érdemes vissza tölteni az állást, mert fura dolgokat csinál még most is a rendszer. Elvileg nemsokára lesz egy ujabb patch. Talán ezek is javítva lesznek, az egy helyben futó állatokkal együtt. :) -
#155 Az azonos kristályszerkezetek már csak ilyenek, a világ minden táján ugyanazok. -
lammaer #154 Konkrétan nem rémlik hogy láttam volna az ELEXben, de a leírásod alapján ha jól tippelek akkor olyasmi lehet mint az Ark-ban a wyvern szakadék bazaltoszlopai...
Amiben az az érdekes hogy ezek magyarországon is megtalálhatóak - pl a Hegyestűi geológiai parkban kép (észak balaton) vagy a somoskői várnál...kép
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.10.05. 16:48:24 -
Tibbbor #153 Elég bosszantó hibába futottam bele. Mióta beléptem Sulphur Spring-be, a bárdom képességeit nem tudom használni. Ott vannak a karikák és benne a képességek, de minden beszürkülve. Később, miután megszereztem a relikviát, volt még egy elég nehéz csata, ahol újabb hiba jött elő: már csak a legerősebb ellenfél maradt talpon, de őt egyedül a varázslónőm tudta sebezni az elme elleni varázslattal, a tűz nem sebezte és a rogue sem. Még így (bárd nélkül és az említett hibák mellett) is eldőlt végre, de nagyon bosszantó így folytatni. -
fluency #152 Azokat a stone-okat majd később lehet aktiválni.
A játék hitelességéről csak ennyit:
-
#151 Most értem ebbe az erdei faluba végig az izgatta a fantáziám fel lehet e mászni a tetejére mert a lovag tornyára fel lehetett...
Alatta van a tengerparton egy föld alatti bázis durva lényekkel na oda be nem megyek :D
Azt tudjátok hogy azok a tengerparton lévő 6szög sziklák valóságban is léteznek ?
ELEX-ben is benne voltak, itt is. elég hihetetlen de igaz...
Azokat a "standing stone"-okat hogy aktiváltátok? ... tele van velük az erdő mint egy mini teleport úgy néz ki. -
#150 Az a vicces hogy az elején én szidtam a programot hogy túl sok a save file és kis SSD-seknek ez betehet, most meg a legeslegutolsó mentésem volt még csata előtt még egyet mentek bukta -
fluency #149 Beszéltél Fionnával? Mert ő tanít egy dalt és csak azzal dallal tudsz beszélni a csávó szellemével, ott, ahol megölted. Ha nem is látszanak a maradványai, akkor is érdemes egy próbát tenni.
Ha nem műxik, akkor töltsd visssza az állást. Jah és egy apró tipp: mihelyst megjelennek azonnal támadj. Így tied a first strike. Elég sokat számít, mert kemény a csávó. Utánna nincs harc, kiérsz a tunnel-ből és nem messze lesz egy save point.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.10.03. 09:05:04 -
#148 Tehát berakod a csapatba kraftolsz és kirakod. cseles :)
Na az lett volna a kérdés hogy de hol van Gaufroi holteste mert ez a problémám.
Elkezdtem térképet keresni
térképeket találtam is
MAPS
de bejött más is:
Gaufroi's corpse missing - game breaking bug
Pontosan ugyanez nekem is amikor nehéz csatában megöltem akkor elmentem gyorsan SAVEpontot keresni nehogy valami más kicsináljon és kárbavesszen a csata , mentettem mikor visszamentem nem volt már ott holtest... ergó beszélgetés fail, még kiváncsiságból visszamentem a kismanókhoz akik a plafonon sikítoztak de ott a két szellem csak katonák szelleme volt...
Akkor nekem "A kalandod itt véget ért" annyi hogy harcolgatok másfelé amíg a hibát ki nem javítják...
Tehát mindenki másnak , amikor megölitek Gaufroi-t azonnal beszéljetek a szellemével !!!
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2018.10.03. 07:57:30 -
fluency #147 Gaufroi holtestével úgy tudsz beszélni, hogy Fionna megtanította neked a What the River Takes dalt. Ennek ugye zöldes fénye van, Gaufroi holtteste is ilyen fénnyel fénylik. Játszd le a dalt a maradványai felett és voilà megjelenik a csávó szelleme. :)
Nálam egy nehézpáncélos/pajzsos fighter, már akkor bekerült, amikor 4 emberre bővült a parti és engedte cserélni. Fichti lett, mert annak van egy olyan képessége, hogy csatánként egyszer felfogja azt a sebzést, ami megölné valamelyik parti tagot. A másik akit betettem, az egy practitioner, mert elég nagy sebzést tud kiosztani és nem mellesleg, ha jól menedzseled, akkor elég sok spell pontja lehet. A mentális sebzés meg jól jön a páncélosok ellen.
Dragon's Bile Bomb-ot meg craftinggal tudsz csinálni, de azt valakinek meg kell tanulnia. Na erre jó még a token. Nekem van talonba egy Rogue csávóm, akivel csak ezeket nyomatom. Menni nem megy a partival, csak craftolja, amit kell. :)
Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.10.02. 22:57:08 -
#146 Küldetés: Beszélj Graufori holtestével... meg egy másik emberrel ott az erdőbe de az el van még zárva egy ajtóval.
Sajnos programhibába ütköztem mert két jel van a térképen egyik a erdőbe vezet a másik a városba viszont ha a városba érek ott nincs jell hanem a Low Field-re mutat vissza...
Amúgy érdemes a tokeneket használni és a girbe gurbára sikeredett fejlődésünk helyett (mert mikor mit találok afele fejlesztem) egy letisztult új karit létrehozni.
Most csináltam egy full armor plate-s harcost, 12es AC letöréssel és 30 ÉP alatt kivégez egy ütéssel egy embert... Így azért könnyebb az élet :)))
Valaki adott régen sárkány bomba üvegeket ilyen fatorlaszok kirobbantására, elfogyott és lenne még a főtéren torlasz olyat honnan lehet beszerezni ?
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2018.10.02. 19:21:34 -
fluency #145 Baedish Lowlands-be úgy tudsz simán átmenni, ha megcsinálod a Duke Kingston ( Mangar Tower ajtaja előtt áll ) által adott küldit. Kapsz egy kulcsot és a Low Friends in Low Places küldit. Így már simán átjutsz.
A keg craftoláshoz kell. A Fairy Powder Bomb-hoz egyik alapanyaga.
Na igen. Ide már kell az armor csökkentés, mert van olyan ellenfél, akinek qrva nagy a pajzsa, ami minden Fizikai sebzést csökkent. Az a 25 armor-os csávó akivel találkoztam nem volt vicces.
Érdemes nyitva tartani a szemed és a füled, mert hasznos dogokba futhatsz bele.
A grafika szerintem a 2-es patchel sokat javult. A puzzle-k pedig rohadtul tetszenek. Van ami nagyon nem egyszerű. :)
Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.10.02. 10:57:34 -
#144 Az lesz az Mangar .. mire kilépek és ideérek ennyit módosult:)
Lassan értem meg a játékot, arra is most jöttem rá hogy vannak benne teleportok.
Most ezen az alsóföldön vagy mondjuk alföldnek ezen vagyok a tolvaj által mutatott pontra akartam eljutni
Megjegyzés a kinti vizes pocsolyás rész álleejtősen szép, sokkal szebb mint a város, annyira más hogy nem is értem miért nem ezzel promóztak mintha más grafikus alkotta volna meg...
Próbáltam a tündéres rejtvények felé mert az kb nyugat de mintha folyó állná az utam most megyek a torony felé a durva 12 ac-s városi őrök felé. Milyen kedves a programtól hogy felajánlja a toronyba hogy a lovag beáll, lecserélem rá az emberem és harc közbe derül ki nincs pajzstörő képessége és beadja a szinte üthetetlen lényeket :D
Sok mindenre nem jövök rá, tudok hordót csinálni de nem tudom az mire jó ? mert a vizet külön kell venni a fogadóba a kajákhoz.
A rózsás torlasz a városban arra se jöttem rá...
Azt a fránya ködöt is annyiszor próbáltam még egy iránytűt is vettem ami mutatja északot... erre kiderül hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!csak a boszorkánnyal tudok rajta átmenni aki beáll
Néha nehéz megérteni mit akar a program... -
fluency #143 Mi az a Magnus Torony?
Olyan van, hogy Mangar Tower vagy valamit benéztem? A pap, aki a Mangar Tower-be nyíló ajtó előtti teremben van (Duke Kingston) az egy másik küldit ad. -
fluency #142 A bárd nem tud gyógyítani. Csak egy constit adó dala van: "Give an allied combatant a shield with 5 Constitution".
A cleric egy külön ág vagy skillfa, amiben van gyógyító spell (flesh restore). Passzívba démonok, charnok és undeadek ellen plussz sebzés és ha te sebzel akkor gyógyít rajtad x pontot ( az mondjuk nem tiszta, hogy csak az előbbi fajok ellen adja a constit vagy mindenki ellen). Van még Smite (tűzalapú sebzés) és Change Fate (átok levétel vagy átkozás). A presztízs kasztja pedig a Saint, aki fel tud támasztani egy halott parti tagot potom 6 spell pontért cserébe. :)
Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.10.01. 23:08:38 -
titani #141 Bárdnak van harcon belül gyógyító éneke ,ha nagyon kell... -
fluency #140 Valakinek van tapasztalata a cleric ággal kapcsolatban? Kire vagy inkább milyen kasztnak érdemes választani. Practitionert néztem mert mana alapú a cucc és valszeg neki jó lenne vagy inkább bárd? :) -
#139 Majdnem idejöttem előbb a Magnus Toronyba megidéztem a koponyacsengőkkel a lényt akit kell... lenyomtam
és olyan fura érzésem volt hogy kaptam pár aranyat és ennyi...
A Pap se mondott semmit küldit se adta meg hogy felfedeztem a tornyot ...
El ne menjetek :D azzal még nincs vége LOL
-
#138 Tegnap kipróbáltam, a töltés érezhetően gyorsabb lett még ssd-n is, és jobb is fut bár fps számot nem nézem. Mondjuk a gpu-t még mindig 100%-on pörgeti. :D
Nekem amúgy tetszik a játék, a harcrendszerrel nincs problémám, inkább a mozgás fura, sztem jobb lett volna ha maradnak az eredeti dizájnnál. -
#137 7,9 GB-t töltött le a 2. patchel, a játék mérete meg maradt 56 GB. :-) Nem lett hűdenagyobb.
Itt a 2. patch notes.
-
#136 Hoztam létre fórumot a Pathfinder Kingmaker-nek itt SG-n, az egy D&D alapú hardcore RPG és most jelent meg én is azon filózom hogy 1.3-ig azon leszek és utána folytatom ezt. -
Cassell #135 Nem fog, mert ahogy lentebb írtam töröltem majd - mint a hivatalos steam oldalon, ahol szintén csak vegyes az értékelés a mondjuk full ingyenes warframe rendkívül pozitívjához képest - várok majd egy 1.3-as patchelt verzióra. Most amikor amúgy is Kingmaker, Dragon quest xi vannak versenyben pont nincs az ember rászorulva, hogy keccsöljön vele. Ja még annyi, a Jagged Alliance:Rage jövő hétre volt kiírva eltolták decemberre ez a játék is jobban járt volna némi csúszás utáni kiadással... -
fluency #134 A GOG verzió 4.9 GB-s patch volt. Ma is jön egy elvileg és csak hízni fog a te kis torrent állományod. :)
Amúgy szerintem nincs baj a torrentezéssel, mert én is volt, hogy lezúztam valamit és az alapján döntöttem el, hogy megveszek egy játékot vagy sem. De a torrent nem releváns a hivatalos játékkal ellentétben.
Egyébként, ahogy Maala is célzott rá, a játék tök jól megy ssd-n (nem durva a töltési idő, ellentétben a hhd-vel) és ma már annyira beestek az ssd árak, hogy mindenki ki tudja szorítani rá azt a pénzt. Ha akarja persze.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.09.29. 05:39:02 -
#133 Jah, értem. Hát, onnantól kezdve, hogy torrentezel, nagyjából elveszted minden jogodat a reklamációra. Nem tetszik, ne vedd meg, te dolgod, de ajándék lóért reklamálni... Erre csak annyit tudok mondani, hogy nagyon magyar. :-) (De látom, magon is sírtál már ezzel a kínoddal jelezted már ezt a vélt problémádat)
Egyébként a release kiadóit hibáztasd, hogy az összes módosított textúrát újra le kell töltened, ne a játék készítőit. Majd biztos a torrentre fognak mindent szabni. :-D
Már, ha még ilyen dolgok zavarják az embert 2018-ban, a bagóért dobott 100 MBites netek és bagóért adott SSD/HDD/SSHD-k korában.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.09.28. 22:44:15 -
#132 Steamen eddig csak 1 pecs jött, az majd 5 gb volt. A warezt meg ne keverd ide. -
Cassell #131 Na nézzük mit mutat a torrent kliens bizony warez szóval 20,9 gigás patch és valami 33 gigát akart még felhányni az amúgy is 55 gigás játékra aha persze biztos így van ez jól... -
#130 Azt a 20-at osztd el 4-el. :-) Értem a problémádat, de fals infókat azért ne generáljunk.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.09.28. 20:14:38