11630
  • SaGa Jr
    Igen, azt moddal teszik be a népek maguknak. :)
    Íme egy elég alap típus:
    Working Food Planters
    Hozzá mindjárt itt egy külön mod az üvegháznak:
    Greenhouse

Illetve alternatívaként egy igen jól megcsinált, építhető dolgokban bővelkedő mod (ez talán a legjobb):
    Homemaker
    Ez utóbbiban nem csak ezek a palnter-ek vannak benne, de számtalan olyan építhető elem/bútor,fal típus és egyéb dolog, ami mind potenciálisan építhető lenne, csak az alap játék építési listájáról lemaradtak. Pont úgy jártak, mint a companion parancsok (mennyire legyen közel a karakterhez, milyen fegyvert favorizáljon, mikor gyógyítsa magát, mikor tiplizzen, szóval a jó öreg Fallout-os beállítások), amik integrálva vannak a játékba, csak épp nem aktiválhatóak.

A végére meg egy kis önreklám...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kreáltam egy harcot nehezítő modot (ezzel nyomom a játékot egy ideje), ami nem csak a fegyverek sebzésén variál (az édes kevés lenne), de az ellenfelek fegyvereit, a tornyokét, a társakét is berheli, a robbanóanyagokhoz és aoe effektekhez is hozzányúl ahol kell, a normál és magasabb nehézségeknél az ellenfelek szintezésén változtat (normálon például nem számít a karakter teljes szintje az ellenfelek szintjének és fegyverzetének megállapításába, csak a 70%-a), kapható benne kicsike Xp bónusz a megemelt nehézségeken (hard és fölfelé), az ellenfelek szintenként kapott HP mennyiségét is emeltem benne kicsit, meg kiiktattam az elég össze-vissza működő felezett sebzés módosítót a survival nehézségen (részint mert nem megbízhatóan működik, részint mert emelkedett az ellenfelek sebzése és kicsit a HP-juk is, így szükségtelen volt ezt aktívan hagyni).

Az összkép úgy néz ki, hogy nagyobb taslikat oszt és kap is a játékos mind közelharcban, mind távolsági harcban. A mindenféle robbanások (nem csak fegyverektől, de a környezeti hatások, felrobbanó tornyok és egyéb dolgok) szintén megnehezítik az életet, a védelmi tornyok meg már nem azok a könnyed ujjgyakorlat és garantált loot place-ment-ek amik alapból, hanem kifejezetten kemény ellenfelek ha sikerül tűz alá venniük a karaktert. A gyengébb tornyok a könnyű páncélzatú karaktert még 20-as szint környékén is le tudják kaszálni egy jobban sikerült sorozattal ha az elbambult is belegyalogolt a lővonalukba, míg a nehezek a nehéz páncélos célpontokat is szétszedik rövid idő alatt ha az óvatlan (mondjuk ez kellett is mert alap beállításon a tornyok negyed annyit sebeznek mint az azonos skulót prüszkölő kézi csúzlik, de ez mondjuk elmondható volt elég sok ellenséges kreatúra sebzéséről is). Aki hozzám hasonlóan kevésnek érzi a játék nyújtotta kihívást, annak talán ez kicsit feldobhatja a játékát. De előre szólok, az alaphoz képest durvák a változások, melyek egy részéből a játékos is profitál elég rendesen.
    Higher damage mod

Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.05. 14:05:52
  • lipovics
    Újabb tipp: Ha Fallon's Deparment Store körül jártok, akkor az angolul tudok kapcsolják be a rádiót és keressenek egy új hangsávot.
    Angolul nem tudóknak:
    egy női hang kér segítséget egy titokszobából, ami az épületen belül van és elég nehéz megtalálni az ajtü nyitó gombot. Cserében egy csomó széfet fogtok odabent találni :)
  • SaGa Jr
    Igen. Az a a legnagyobb beépíthető hely a játékban alapból. Ide lehet a legtöbb cuccot felhúzni. Az egyetlen gond mindössze az, hogy iszonyatosan egyenetlen a talaj, azaz rendesen alapozni kell. Ráadásul a sziget mivoltából adódóan sima settler nem is tud ide kiépíteni supply line-t, mert útközben megfullad szerencsétlen. Van rá persze megoldás, elvégre nem csak emberi settler-ek vannak, hanem robotikusak is... :)
  • Kenzou
    Engem sem nagyon izgat a murder-számláló, főleg úgy nem, hogy tudom, hogy kiket nyírtam ki, akiket ártatlannak vett és tudom, hogy az én játékbeli morálom szerint egyik sem volt éppen az, úgyhogy egye fene. (Na jó, ebből egy tényleg ártatlan volt, de annyira idegesített, hogy nem bírtam megállni, hogy ne pörköljek oda, erre meghalt. Én meg lusta voltam visszatölteni egy korábbi mentést, ráadásul a többieket sem izgatta, hogy kinyírtam, úgyhogy így maradt.)

Más:
    Több emberke településein is láttam már használatban olyan növénytartókat, amilyen pl. Greygardenben is van az üvegházban, de nekem csak scrap-pelni engedi. Ez valami mod, vagy lehet használhatót szerezni a vanilla játékban is? Tök jól jönne olyan helyeken, ahol nem sok helyem van ültetni, plusz nagyon tetszik.
    Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.05. 13:44:53
  • LeWyTy
    Ja jó volt!
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.12.05. 13:17:44
  • Jóózsf István #4373
    Problémáztok itt az ártatlanokon. Én a harc hevében is szoktam "bocsi"-zni. Ki nem szarja le?!? Máskor ne álljon a tűzvonalba. Ez vonatkozik a kíséretre is.

"A" szigeten jártatok már?

Mondjuk akinek megvan mindegyik bólogatós figurája, az egyértelműen!
    Van rajta egy két érdekesség, de nem is ez a lényeg, hanem az egész sziget építési terület! Megalománoknak ideális!
  • kissssss
    idézhetem volna az egész hsz-t akkor se változtatna a lényegen :) mivel ez egy játékhiba nem pedig user error, ha én kilövök extrém távolságról egy nevesíttet fosztogatót akkor azt ne murdernek számolja már el az isten áldjon meg, ez inkább fejlesztői mulasztás és semmiből nem tartott volna megoldani hogy a játék még az ellenfél halála után(is) vagy az előtt le ellenőríze hogy milyen frakcióban van és milyen az alap viselkedése.
  • RatBaG #4371
    ja, pont tegnap találtam meg én is. elhatároztam, hogy végre elvergődök a castlehez, egyébként is már vagy 3 quest miatt kellett volna prestonnal dumálnom, de mindig elkóválygok menet közben. most például ide. "traders welcome", aztán a nagy lóf...
    nagyon bírom az ilyen trükkösen elrejtett helyeket, ezért is maxolom egyből a lockpicket+hacket, megölne a kíváncsiság, ha ott kéne hagynom ezeket.
    mellesleg a városka storyja is nagyon jó, minden logot el szoktam olvasni.
    miután meglett ez a prototype, átmentem a főépületbe, de a három ajtóból kettő bugos volt, csak fal volt mögöttük, nem lehetett "use"-olni se, úgyhogy a tetőről leugorva a harmadikon jutottam be. mekkora mákom volt, rögtön balra az első szobában legendary synth, egyből egy +25 bleedinges laser riflet dobott. ennyit a másik friss lootról. úgyhogy az összehordott modokból összakalapáltam egy advanced automatic-ot, had stackeljen a vérzés.
    kicsit később az arcjet systemstől nyugatra bóklásztam, véletlenül találkoztam az első behemoth-ommal (carhenge-nél ), kétszer fejbe lőttem sniperrel, meg másfél tár a bleedingből, pikkpakk lekúszott a hp csík, pedig survival.

ja erről jut eszembe, a castlenél anyuval kicsit megküzdöttem (még nem raktam össze a csúzlit), volt 3-4 quickload, végre nem bénázok, aprítom rendesen, erre 1/3 hp-nál betoppan a mysterious stranger... mocskos kill stealer!!!
  • Paranoia
    tegnap gyűjtöttem be egy legendary armor-t(Martyr Armor).Nagyon komoly!
    20%élet alatt slowtime van!Az nagyon nagy segítség.az alatt stimpak,reload és lehet tovább kaszálni.
  • oneal1
    jaja, közben rájöttem, csak valamiért úgy rémlett, hogy 400-500 lőszerem van hozzá :D

na mindegy, így is nagy királyság azért, sokszor volt problémám tárazásnál
  • SaGa Jr
    oneal1:
    Ahogy Fpocok is írja, nem végtelen az. :) Mutatja is, hogy 1128 cellád van. Annyit táraz be, így nem kell a tárazással szarozni. A számláló meg kiakad 999-nél, annál nagyobb értéket nem jelez ki, míg az alá az érték alá nem esik a lőszerkészleted. A képen meg látszik, hogy 1100+ lövésnyi energiád van, szóval jó időbe telik mire lefogy annyira az a készlet, hogy lássad is a csökkenést. Ha nem hiszed próbáld ki, hogy ledobsz pár száz fusion cell-t, hogy mondjuk csak 800 legyen és kezdj el lövöldözni. Ha ekkor sem fogy akkor bug (azért ellenőrid a lőszer mennyiségét az inventory-ban is, hátha a kijelző hibásodott meg).

kissssss:
    A második mondatot is el keleltt volna olvasni, nem cska kiragadni egy mondatrészt. :)

Itt konkrétan azon lövések számítanak be, amik harcon kívülről, 150-200+ méternél távolabbról nyírnak ki ellenfelet és ott sem a noname csókák kilövését könyveli el ilyennek, hanem az egyedibb neves delikvensekét.
    Az ilyen kill-hez már távcső kell, erről a távról nem is látni még a célpontot a legjobb beállítások mellett sem enélkül. Tehát a messziről lövés az tényleg messziről lövést jelent, olyan távról amiről még a VATS sem fogja be az ellenfelet.

A dolog érdekessége csak az, hogy a legtöbb puska, még a sniper sem, lő el ilyen messzire (a válltámasz valami érthetetlen okból csökkenti a lövés távolságát elég sok fegyvernél). Ellenben a lézer pisztoly sniper csővel és megfelelő markolattal meg a plazma (ugyanezen upgrade-ekkel) igen, feltéve, hogy nem kapnak válltámaszt, csak pisztoly markolatok közül a jobbakat.

Magyarán aki parázik ettől a helyzettől, az menjen kicsit közelebb a kill shot-hoz, mondjuk annyira hogy az ellenfele már megjelenítésre kerüljön/a VATS befogja, ne kelljen ehhez távcsövet használnia. Még ekkor is messze lesz, de az esetleges ritkán begyűjthető murder kill-ek elkerülhetőek.

Az alvó, inaktív ellenfelek biztos ami biztos alapon történő kilövése/lebicskázása (preventív célzattal) ugyanígy murder lesz, de itt már nem kell ehhez speciális célpont sem. Szörnyekre nem igaz, de alvó emberekre már igen. Valamiért az alvó szarvast és deathclaw-t is beszámította nekem murder-nek a program, a kutyákat, macit, rovarokat viszont nem.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.05. 08:46:53
  • Fpocok
    Azé mert több mint ezer lőszered van hozzá és csak 999 et jelez ki. EZ NEM VÉGTELEN LŐSZER, csak nem kell tárazni.
  • bardocz
    Akkor az nem rossz :) Mondjuk én nem hazsnálok energiafegyvereket szinte soha, NV-ben se hazsnáltam azokat.
  • oneal1
    végtelen, én is meglepődtem, 450 valamennyi lőszerem lenne lézerfegyverhez, de ha ezzel emgyek akkor 999 és nem fogy :D

vagy pedig valami bug van, vagy mégis több lőszerem van

holnap megnézem, mára kiégtem:)
    Utoljára szerkesztette: oneal1, 2015.12.05. 01:00:14
  • bardocz
    Szerintem nem végtelen az, csak nem kell tárazni :)
  • oneal1
    ilyen fegyvert talált már valaki?
    nem kicsit örülök neki :)

Utoljára szerkesztette: oneal1, 2015.12.05. 00:54:14
  • Myselor
    hát értem,ez elég nagy baromság.:) persze várjam meg mindig még megtámadnak előbb ők.ja jó xd mindegy akkor nem foglalkozom vele :D
  • kissssss
    "Murder az is, ha valakit nagyon messziről kilősz (még ellenségnél is olykor)"

hát ez elég nagy faszság mert így meg nem lehet nagy távolságról sneak támadást bevinni ha valaki nem akarja hogy a murder érték növekedjen.

most elképzeltem magamban ezt az abszurd jelenetet.
    menedéklakó megkérdi a fosztogatókat: helló sziamia lesztek e az ellenségeim mert a pipboy-om gyilkosságnak számolja ha nem bizonyosodom meg az ellenséges szándékaitokról.
    erre a fosztogatók egyike azt mondja: persze pajti meny gyorsan keres egy fedezéket aztán már lövöldözhetünk is egyet....
  • SaGa Jr
    PiszkosFred:
    Nem olvastad félre, valóban ez lett korábban leírva. :) Ám úgy tűnik ez megmarad mint a settler-ek kiváltsága, meg a companion-ok saját, módosíthatatlan fegyvereié.

Myselor:
    Murder az is, ha valakit nagyon messziről kilősz (még ellenségnél is olykor), meg az is, hogy ha az illető nem akarna megtámadni téged és úgy lövöd le. Leginkább nevesített ellenfelek esetében tud ez előjönni, belőlük meg van egy pár.
  • Myselor
    nekem murder is sok van vagy 26 amit nem értek:) ártatlanokat sose ölök
  • Kenzou
    Redditen annyit találtam róla, hogy elvileg keresni kell egy Hunting Rifle-t, azt újratározni, és utána a többi fegyvert is lehet újratölteni. Nem próbáltam, nekem -eddig- nem jött elő ez a bug.

Jóózsf István:
    Hát igen, nem kicsit kleptomán a karakterem. Imádom a sunnyogást és a lopkodást a játékban, pár napja azzal szórakoztam, hogy kilopkodtam vagy 4-5 komplett Power Armort és Gatling lézert a BoS főhadiszállásról.
  • Jóózsf István #4357
    Item stolen 2598???? Remélem nem egy környéken lakunk!
  • Rannah
    Sziasztok!

Tud esetleg valaki bármilyen működő megoldást egy weapon bug problémára (vagy találkozott vele egyáltalán)? Lényege, hogy harc közben csak VATS-ban hajlandó újratölteni a fegyvert, egyébként lehetetlen (viszont fegyver cserénél max lőszert ad).
    Kezdem feladni, de ha lehetséges nem kezdeném újra az egészet.
  • PiszkosFred
    Ok, akkor felreolvastam, mert a korabbi egyik mondatbol azt hittem a companionnal is mukodik ez a "trukk", ami a settlerseknel.
  • SaGa Jr
    Nem lesz az (talán nem is baj), ez az opció csak settler-eknél működik.
    A kérdéses hölgyemény (meg úgy általában az összes companion saját fegyvere) saját pisztolya teljesen külön kategória (specifikus companion fegyver, külön bejegyzés csoporttal) és ahhoz van direktben hozzárendelve a végtelen lőszer (nem a sima 10 mm-es skulót használja a fegyvere, hanem a külön kategóriás NPC ammo-t, ami kifogyhatatlan és nincs saját kódja amivel mondjuk a játékos konzolból előcsalhatná).

Emellett ha jól emlékszem, akkor az ő pisztolya pont még gyengébb is, mint az alap 10 mm-es (ahogyan például Preston flintája, ami alig felét sebzi a totál alap, módosítatlan laser musket-nek, közben meg az övé láthatóan erősen módosított, vagy mondjuk a robot companion-ok beépített lángszórója ami 1/9-edét sebzi a standard lángszóró sebzésének). A többiek alap flintája általában a normál sebzést prezentálja, de ezek is nevesített stukkerek, speciális hozzáadott lőszerrel ami végteleníti azoakt a fegyvereket, de más fegyverrel nem működnek.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.04. 18:46:20
  • PiszkosFred
    Egy teljes tarnyit (vagy egy picivel tobbet) adj neki, vki irta 1-2 napja, hogy talan akkor szinten unlimited lesz.
  • Kenzou
    Na igen, ha az ember nem ragad le a városépítésnél, akkor gyorsabban lehet haladni. Nekem valahogy az jött be, hogy szép lassan haladok a küldikkel, aztán a köztes időben meg van, hogy napokig (ingame időben) csak eladom a lootot és simsezek.

Megnéztem közben a statisztikámat, és kiderült, hogy csöppet el vagyok tájolva. 130 óránál járok épp. A helyszíneknek csak kb. a felénél voltam már (azért megtévesztő és azért gondoltam, hogy a térkép nagyját már bejártam, mert egyébként tele vagyok ikonokkal, de rengeteg az olyan, amiről csak hallottam valakitől/olvastam valahol, de még nem jártam ott, csak a Pip-boyom már jelzi), a főküldetéseket meg csak most látom -mert utánaolvastam-, hogy javarészt már megcsináltam, csak 2 van még hátra. Viszont ha az összes küldetést nézzük, akkor még bőven lesz mit csinálnom.

Az azért látszik, hogy az építkezéssel jó sokat elvoltam, na meg a kukázással is. (Már a Skyrimban is ez volt a vesztem, minden szirszart összeszedek, aztán jó, ha a felét eladom.) Bobbleheadből meg siralmasan állok, 4 egész darabot sikerült eddig megtalálni.

Egy szó, mint száz, szerintem legalább ennyi órát én még bele fogok feccölni, mire minden meglesz.

Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.04. 18:24:48
  • RatBaG #4351
    köcsögség ez az egész... na gondoltam, ha már piper alapfegyvere a 10 mm-es pisztoly, adok neki egy abból egy fullosat, aztán puffogtathat a végtelen lőszerrel. ehhez képest ugyanúgy adnom kell neki lőszert, különben előveszi a saját gagyi fegyverét.
  • lipovics
    Abból a tartóból már 5 tele van, szét vannak szórva a szobában.
  • lipovics
  • kissssss
    szép gyűjtemény, én is a bábutartó mellé raktam a képregénytartót.
  • lipovics

Utoljára szerkesztette: lipovics, 2015.12.04. 16:47:09
  • lipovics
    Ha már a társaknál tartunk. Egyszer felvettetem vele, hogy cipelje, magától előkapta és azóta el sem rakja:
  • Bandicoot
    A telepesek igazábòl dögöljenek meg ahol vannak, szart sem érnek, maguktòl képtelenek rendes védelemre is... A legegyszerűbb védelem emelvényre pattintani 4 rakétás álványt és hellò. Vagy automatán is sikeresen bevédik a placcot vagy ha nem (ami érthetetlen) gyorsutazással a bázis közepébe nagyjábòl 4-5 másodperc a csata...
  • lipovics
    Melyiken? Nem találtam sehol.

Másik! Nem akarok szpójlerezni, de nagyon ajánlom mindenkinek, hogy menjen el a West Roxbury Station mellett találtható autósparkolóba. kicsit macerás bejutni, de garantált egy órás szórakozás és móka vár a bejutókra :)
  • SaGa
    A telepeseknek egy tárnyi lőszer kell, aztán több nem. Kipróbálva.
  • VanDaal
    Köszi az infókat! :)
  • PTW
    Beton alap/ padlo a structures/wood/floors alatt, eszre fogod venni, mert egy nagy betonkocka

Loszer ugy:

A kovetoidnek alapbol van egy default fegyveruk, ehhez nem kell loszer
    Viszont ha adsz nekik egy masik fegyot, azt csak akkor hasznaljak ha loszert is adsz melle.
    Ha kifogynak a loszerbol ehhez a fegyverhez, akkor visszavaltanak az alapra.

Telepeseknel allitolag eleg egy darab/tar loszert adni nekik es soha nem fogynak ki (nem teszteltem hogy igaz e)
  • VanDaal
    Sziasztok!

Bocs, ha már volt róla szó korábban, de szeretnék feltenni pár igazán amatőr kérdést :)
    Többen említették már itt, hogy valami féle beton alapot használnak kerítés gyanánt, mert annak lehet a tetejére építkezni.
    Biztos majd' kiszúrja a szememet, de valahogy én eddig nem akadtam rá. Elárulnátok, hogy lehet ilyet építeni?
    A másik kérdésem az lenne, hogy ha a kísérőmnek, vagy akár a telepeseimnek adok valami jobb fegyvert, akkor ők azt lőszer nélkül is tudják használni, vagy munícióval is el kéne őket látnom hozzá?
    Utóbbi esetben gondban leszek, mert néha még a saját lőszer szükségletemet is nehéz fedeznem... :)

Előre is köszönöm a segítséget!
  • Malachit
    150+ órám van benne és még csak a térkép felét néztem át. Épp tegnap jutottam el a rakétamotoros vitorláshoz és csináltam meg a küldiket ott. Így kb. belőhető, hogy a térlépen az a fölötti helyszínek mindegyikén voltam és kiporszívóztam. Kivéve a questtel nyitható ajtókat/területeket, meg az alien shippet. Plazma puska most nekem sebez 180+-t, shoti is majdnem annyit, de 41-en ha nem figyelek a legendary raider így is bedarál :D Kutyán meg már nem idegeskedek, csak rezignáltan veszem tudomásul a vinnyogását, mikor leesik az autópálya tetejéről egy repedésen át...