64
-
Irasidus #24 Pontosan, ez egy hipotézis a sok közül. A többi médaihiszti. Egyetértek. -
Irasidus #23 "El lehet játszadozni vele, de a lényeg mellett mindenki elsiklik, hogy hol van ilyen odakint. Erre nincs elmélet senkinek sem, átfogó, ami megmagyarázna mindent."
Szerintem valamit megtalálni, felfedezni nem elmélet kell, hanem kézzelfogható kutatási program. És van ilyen program, vagy van rá pénz? Nincs. Egyébként, hogy gondolod a belemagyarázást? Az írod, mérnök vagy, akkor nyilván tudod mi a különbség a fizika meg matematika között... A matematika olyat dolgokkal is foglakozik, ami fizikailag nincs. Ugye ez esetben nem erről van szó, vagy szerinted igen? -
#22 Teljesen biztos vagyok benne, hogy nincsen hiba! Nagyon tisztelem ezeket az embereket a több száz oldalas levezetéseikért. Az hogy ebből mi igaz, ha már említetted a természetet, más kérdés :) -
#21 Pontosan ezt írtam én is. A féreglyukak meg térhajlítás egyenlőre csak a monitorokon látszik, aminek nem sok köze a valósághoz. El lehet játszadozni vele, de a lényeg mellett mindenki elsiklik, hogy hol van ilyen odakint. Erre nincs elmélet senkinek sem, átfogó, ami megmagyarázna mindent. A relativitás elméletet hagyjuk, Einstein bácsi feldobta, a fizikusok meg lassan mindent belemagyaráznak, ami a matematikából kitelik. -
Irasidus #20 Láttad a publikációt, utánaszámoltál, megmutattad hol a hiba? Vagy csak az sg. bulvártudomány cikkével nem értesz egyet? Nem mindegy. -
#19 Lehet nem értek annyira mint te, de van fogalmam a valóságról mérnökként. Ezt egyébként nem tudom miből szűrted le. Ja, mert nem értek egyet a nagyra tartott koponyákkal, értem :) -
Irasidus #18 "Az egesz csillagaszat jelenleg gyerekcipoben jar, szinte semmit nem tudunk az egeszrol, csak teziseket gyartunk rengeteg olyan dologrol, amit tapasztalni nem tudtunk, mert behataroltak a lehetosegeink"
Nem kell megtapasztalni egy dolgot ahhoz, hogy megértsük, a tudomány nem így működik. De még egy ember sem, hiszen tapasztalat nélkül is tudom, hogy nem jó ejtőernyő nélkül kiugrani egy repülőből. A gyerekcipőt meg nem mondanád, ha ismernéd a csillagászat eddig felhalmozott óriási ismeretanyagát. Természetesen nem a féreglyukaknál kezdődik a csillagászat, persze ha tudomány határiairól olvasol csak, arról meg nem a tájékozódsz (rendesen) mit már tudunk, akkor egy torz kép alakulhat ki. Cikkre, és matematikára visszatérve a tudomány úgy működik, hogy első körben hipotéziseket állítunk fel, amit utána a természetet megfigyelve (kutatva) megállapítjuk, hogy helyes vagy sem. A médahiszti pusztán az ilyen laikusoknak is izgalmas (és érthető) téma miatt van. Mellesleg a féreglyukak létezését Einstein rel.elmélete jósolta meg nagyon régen, és eddig a relem minden jóslata bejött. Hogy eddig miért nem találtunk ilyet? Mert senki nem kutatja, mert nincs rá műszeridő, mert nincs rá pénz, vagyis bizonytalan a kutatás kimenetele, és halvány dologról van szó. Ugyanígy a Naprendszerünkben lévő bolygókat, kis égitesteket is azért nem ismerjük, mert nincs rá pénz(!), nem azért mert tök hülyék vagyunk, vagy ne lehetne felderíteni.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.01.27. 13:11:08 -
#17 Miért van az az érzésem, hogy nem értesz a matekhoz és a fizikához sem?
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.27. 12:51:14 -
#16 Sry igazad van elékanyarodtunk, csak a felvetesere valaszoltam, mert sajnos szerintem rosszul latja ezeket a dolgokat.
Visszaterve a matematikai bizonyitasra, addig szerintem a matematikai bizonyitas sem bizonyitas, amig valodi letet egy ilyen anyagi dolognak mas modon nem bizonyitjak, mint tapasztalas stb.
Az egesz csillagaszat jelenleg gyerekcipoben jar, szinte semmit nem tudunk az egeszrol, csak teziseket gyartunk rengeteg olyan dologrol, amit tapasztalni nem tudtunk, mert behataroltak a lehetosegeink.
Ugyanilyen matematikai elmelet amugy az is, hogy a rendszerunkben meg ket bolygo talalhato , mikozben mashogy bizonyitani nem tudtak meg. -
#15 Ez így van, ez lenne a helyes, de amiért nem változik egy kicsit paradox helyzet is, mert a gazdagoknak érdeke, hogy azok is maradjanak, nem is akármennyire. Szerintem nem fog változni ez a felfogás, teljesen mást diktál a korszellem, talán majd a következő nagy háború változtat ezen.
Közben sikerült annyira jól eltérni a féregjáratoktól, mintha belekerültünk volna egybe :)
-
#14 Megoldjak ? Tenyleg ? Mit, az hogy az USA nem csak a sajat orszagaban, hanem mas orszagokban teszi a fold kizyakmanyolasat ? Vajon a fogyasztasi orulet, hogy minnel tobbet minnel hamarabb, az egeszseges ? Persze, biztosan. Kozben meg a fold atlaghomerseklete 10 ev alatt majdnem 1 fokot emelkedik. Kezdjel szamolni. Akkor meg nem beszeltem az okoszisztemak sulyos megrongalasarol. Es en sem vagyok zold, csak jozanul gondolkozom. Latzom, hogy mi tortenik kozben a vilagban, hogy pl Nigeriaban az osszes erdot kiirtottak 30 even belul es a vilag erdosegenek tobb mint egyharmadat. Latom, hogy a mobilokert az allando fogyasztasi cikkekert, amik raadasul ugy van konstrualva, hogy minnel elobb meghibasodnak, hogy nagyobb legyen a fogyasztas, millio tonnanyi nyersanyagot banyasznak es az uzemek, ontjak magukbol ki a levegobe, vizekbe , mindenfele a mergezoanyagokat.
Lehet jonni ezzel a demagog szoveggel, mint amivel az USA es a tobbi nagyhatalom jon, hogy ok vigyaznak a foldre, mikozben atomtengeralattjarokat sullyesztenek bele az oceanokba, ahol a gyaraik csak a profitot nezik es probaljak kijatszani a torvenyeket.
Ra kellene jonni, hogy a nagy orszagokat es nagyvallalatokat semmi mas nem erdekli, csak a minnel nagyobb profit.
Eleg csak egy peldat kiragadni, mint az olmozott uzemenyagoknal,dohanyiparban,azbesztnel,nuklearis termekeknel es hasonlo ipari szegmensekben, hogyan probaljak a profit erdekeben a nyomast gyakorolni a kornyezetukre. Ide par zold es normalisan gondolkozo egyen keves, mikozben az ember a sajat kornyezetet mint "egyen" is magasrol letojja, elpockoli a cigit, kionti az olajat a folyokba,mikozben egyre nagyobb szammal letezik a planetan es szinte minden mas emlost kordaban tart es modszeresen pusztit.
Kint voltam valamelyik nap az erdoben es azt lattam, hogy neylonzsakok es szemetek lognak a fakon, mert ennyire erdekli az embert a kornyezete. Meg a bakteriumok es virusok is kevesbe karosak a kornyezetre, mint az ember. -
mizar1 #13 A profit mohósága valóban nagy gond. A fejlett világnak szerintem már növekednie sem kellene, hiszen minden évben többet termel, mint amennyire szüksége van, tehát ha csak annyit termel mint az előző évben, akkor is gazdagodik. A fejlődő világnak kellene segíteni, hogy ő is védelem alá helyezhesse az erdeit, hogy megálljon végre az irtási folyamat. Két-három harci gép árából például annyi artézi kút fúrható, hogy Afrika száraz területeinek ilyen gondjai megoldhatóak lennének. Mégsem teszik. Hogy miért, érthetetlen. A társadalmak fejlettsége mindig le van maradva a technikai fejlettségtől. A gazdagoknak többet kellene visszaosztaniuk a profitból, és átgondoltabban gazdálkodni a Földön, hogy ne csak az érdekek, hanem az ész is mozgathassa a dolgokat. -
#12 A nagy befolyásoló tényezők nem ezek az erdők, hanem pl amelyek Brazíliában vannak/voltak.
De nem csak erdőket lehetne mondani, elég csak a briliáns ötletként aposztrofált sivatagokba telepítendő napelemek százaira/ezreire/tízezreire gondolni. Az ilyen "apró" dolgok egy komoly rendszerbe nyúlnak bele. Ja és kösz, nem vagyok zöld agyú :)
Kell a növekedés na, amivel nincs is baj, a gond csak az hogy ez mind azért történik...a pénzért.
Utoljára szerkesztette: DaemoonHunter, 2015.01.27. 11:10:03 -
mizar1 #11
Szerintem meg az emberiség megoldja a problémáit. Valamikor a fejlettebb világ is irtotta az erdeit, manapság a fejlődő országok teszik. Az USA és pl. Magyarország erdei sem csökkentek már évtizedek óta. Úgy hívják ezt, hogy erdőgazdálkodás. Az éghajlatváltozásba -ha van ilyen, nem nagyon tudunk szerintem beleszólni, legföljebb, ha fölrobbantjuk az összes atombombát, amit eddig legyártottunk. Az ember valóban kiirtott pár fajt, de ez is elhanyagolható ahhoz amennyit mikrobák okoztak, mióta megjelent az élet. És ha megfigyeled, éppen a fejlett országok figyelnek arra, hogy ne pusztuljanak ki fajok. -
#10 És hol , miben jelenik meg az a bizonyos hiteles megoldás? -
#9 Meg ugy kb egy ket evszazadig, mielott az emberiseg elpusztitja sajat magat. Csak tekints meg par kepet az erdoirtasokrol, a leszakado eszakisarki tobbszazkilometeres jegterulet leszakadasairol, emlekezz meg az ember altal veglegesen kipusztitott foldi lenyekrol es sorolhatnam.
Remelem ez a csodaszep bolygo es a termeszete megbunteti azt a fajt, amelyik a vegletekig kizsakmanyolja a penz remenyeben es amely lassu pusztulasra iteltette. -
#8 Matematikailag mar sok mindent bebizonyitottak, ami nem letezik, vagy hamisnak bizonyult. -
SanMaster #7 "Sajnos bele kell törődnünk, hogy a Föld lapos." Mondta a pápai inkvizítor, miután meggyújtotta a tér közepén felállított magját, és a tömeg ujjongva figyelte, ahogy Giordano Brunot elnyelik a lángok. -
mizar1 #6 Bár az anyag szinte kimeríthetetlen változatosságú rendszereket képes kialakítani, mégis úgy gondolom, hogy féregjárat nem létezik. -
mizar1 #5 Sajnos?
Örüljünk, hogy ilyen csodaszép bolygónk van! -
SupraMKIII #4 "eddig egyetlen ilyen féregjáratot sem észleltünk"
"eddig egyetlen ilyen jelenséget sem figyeltünk meg"
1.: Mivel azt sem tudjuk, mit kell keresni.
2.: a holdraszállás nyomait is alig tudjuk megtalálni - hogy találnánk meg a galaxis közepén egy annál kisebb képződményt?
3.: És mi van ha már megfigyeltük, csak nem tudjuk, hogy az az?
Mondjuk ez az egész elmélet első hallásra kicsit vad - de ennél sokkal betegebb elméletekről is kiderült, hogy igazak.
Angelus: ez csak elméleti kérdés - ha már el tudunk jutni a galaxis közepére, én elvagyok azzal a pár milliárd lakhatóvá tehető bolygóval, amit az oda úton találunk :-) -
Angelus1991ster #3 Nincs olyan szerencsénk, hogy lenne akkora féregjárat amit utazáshoz használhatnánk. Sajnos bele kell törődnünk, hogy a Föld és Naprendszer az otthonunk. -
#2 Matematikai úton csak azt bizonyíthatsz aminek van hiteles megoldása. Az hogy mit képzelsz mögé már más kérdés, de a valószínűség adott. A matek nincs tele tévedésekkel, csak hiányos tudással. -
#1 Matematikai úton azt bizonyítasz amit nem szégyellsz.