• Jakuza1
    Megoldjak ? Tenyleg ? Mit, az hogy az USA nem csak a sajat orszagaban, hanem mas orszagokban teszi a fold kizyakmanyolasat ? Vajon a fogyasztasi orulet, hogy minnel tobbet minnel hamarabb, az egeszseges ? Persze, biztosan. Kozben meg a fold atlaghomerseklete 10 ev alatt majdnem 1 fokot emelkedik. Kezdjel szamolni. Akkor meg nem beszeltem az okoszisztemak sulyos megrongalasarol. Es en sem vagyok zold, csak jozanul gondolkozom. Latzom, hogy mi tortenik kozben a vilagban, hogy pl Nigeriaban az osszes erdot kiirtottak 30 even belul es a vilag erdosegenek tobb mint egyharmadat. Latom, hogy a mobilokert az allando fogyasztasi cikkekert, amik raadasul ugy van konstrualva, hogy minnel elobb meghibasodnak, hogy nagyobb legyen a fogyasztas, millio tonnanyi nyersanyagot banyasznak es az uzemek, ontjak magukbol ki a levegobe, vizekbe , mindenfele a mergezoanyagokat.
    Lehet jonni ezzel a demagog szoveggel, mint amivel az USA es a tobbi nagyhatalom jon, hogy ok vigyaznak a foldre, mikozben atomtengeralattjarokat sullyesztenek bele az oceanokba, ahol a gyaraik csak a profitot nezik es probaljak kijatszani a torvenyeket.
    Ra kellene jonni, hogy a nagy orszagokat es nagyvallalatokat semmi mas nem erdekli, csak a minnel nagyobb profit.
    Eleg csak egy peldat kiragadni, mint az olmozott uzemenyagoknal,dohanyiparban,azbesztnel,nuklearis termekeknel es hasonlo ipari szegmensekben, hogyan probaljak a profit erdekeben a nyomast gyakorolni a kornyezetukre. Ide par zold es normalisan gondolkozo egyen keves, mikozben az ember a sajat kornyezetet mint "egyen" is magasrol letojja, elpockoli a cigit, kionti az olajat a folyokba,mikozben egyre nagyobb szammal letezik a planetan es szinte minden mas emlost kordaban tart es modszeresen pusztit.
    Kint voltam valamelyik nap az erdoben es azt lattam, hogy neylonzsakok es szemetek lognak a fakon, mert ennyire erdekli az embert a kornyezete. Meg a bakteriumok es virusok is kevesbe karosak a kornyezetre, mint az ember.