99
-
Zahnrad #19 Ennyire ,,olvad" az Antarktisz jege:
http://nsidc.org/data/seaice_index/images/daily_images/S_stddev_timeseries.png
Messze magasabb, mint a sokéves átlag, és a legnagyobb kiterjedésű a mérések kezdete óta. Északon kevesebb, de megvan az ellenpont. -
Vol Jin #18 A zöldeknek volt rá pár évtizedük erre. Alapanyagnak jók az egyetemek idealista fiataljai, és a pár évtizedes sajtóban jelenlét megtette a hatását. Ma már nem is kell lelkes idealistának lenni, mert mára az átlagember is felmondja a mondókát, hogy globális felmelegedés. -
halgatyó #17 Igen, csak ez itt ÁLLÍTÓLAG nem "cég", hanem -- valakik ezt a látszatot szeretnék kelteni -- ez egy "igazságkereső" nomeg "tudományos" szervezet
(-nek szeretne látszani, hát most láthatjuk, hogy már a látszatra sem adnak. Hogy miért? Nyilvánvaló: mert nem a NYILVÁNOSSÁG pénzeli a vállalkozást, hanem a Walakik. A nyilvánosságot már egyre jobban leszärják) -
halgatyó #16 A politikai hatalom megszerzése nem olyan egyszerű, hogy csak hipp-hopp néhány begőzölt félagyú fogja magát és belép. Ezt elhiheted, én alapító tag vagyok pár civil szervezetben, amely sokmillió ember érdekeit próbálná képviselni ("autósok"). Néhány éve még csináltunk pár demonstrációt, mit gondolsz, hányan voltunk? Kb. 20-an.
Az nem úgy megy, hogy csak fogom magam, és máris szerepelek a sajtóban, mindenki megismer, és majd ide szavaznak. Azt csak a teljesen vakok hiszik.
A társadalmi befolyás (szándékosan nem politikai hatalmat írtam) megszerzése bizony nem megy magától. A LÁTSZAT ELLENÉRE az bizony valakik döntéseitől függ. (megjegyzem, hogy a kb. 80 éve felemelkedett bajszos útját is egyengették titokzatos kezek, én olvastam a művét (MK) és abból is kiérezhető)
Valakik eldöntik, hogy melyik "idealista" kerüljön a hatalom közelébe. És ezek a valakik nem a mi érdekünk szerint döntenek. -
#15 Miaz, miaz? Mégis van összeesküvés a gyakorlatban? :-D
Mellesleg az ilyen típusú híreknek az ellenkezője is igaz lehet. Mire nyilvánosságot kap, már úgy torzul az infó, hogy mehet a bulvárrovatba és lám, az sg-n ott is van. ;-)
"Tudóskörökben" ugyanolyan belharc és könyöklés van, mint pl. a gazdasági szakembereknél. Az egyszerű mérnököknek biztosabb a munkájuk...
Ráadásul ennek a véleménye legalább a munkájával kapcsolatos, nem úgy mint millió más esetben, amikor politikai váélemény miatt rúgnak ki valakit ill. egyre több embert napjainkban. -
duke #14 "A klímaváltozás megkérdőjelezése miatt repült a professzor "
Helyes, aki hulye az rugjak ki a francba. -
weine #13 Én is kirúgnám, ha a cégem érdekei ellen beszélne. -
nextman #12 Aki emailben rug ki valakit, arrol meg van a velemenyem. -
Vol Jin #11 "Igen, politika.
De nem a SG tette azzá, hanem a globális felmelegedés hazudozást politikai célból művelő emberiség-ellenes disznógazemberek!
Akiknek az egyre jobban felismerhető célja az emberi civilizáció lerohasztása, megsemmisítése. Az okokat ne kérdezze senki, arra csak tippelgetni tudok. De ami határozotan látszik, az bizony hatázrozottan látszik."
Itt nincsenek igazi célok. Egyszerűen ez történik, ha idealisták kerülnek a hatalom közelébe. A zöld mozgalmak beléptek a politikába, és aki zavaros ideológia mentén próbál politizálni, az hibákat, bűnöket követ el. Ugye érted a célzást, hogy te ugyanannak a lónak a másik oldalán hasonlatosan oltári hülyeségekben hiszel, mint ezek a sötétzöldek.
Egyébként van abban valami, hogy Afrika nyakig benne van a klímaváltozásban. Csak nem az iparuk miatt. Elsivatagosították a fél kontinenst, mint ahogyan a brazilok kivágták a fél esőerdőt, és ez az albedón keresztül melegíti a klímát. A sivatagosodás miatt keletkezett hőkatlanok energiája az időjárással eljut más régiókba is, és ez melegíti a klímát. Ráadásuzl, mivel a széndioxid van kitalálva bűnbaknak, még növelik is az erdőirtásokat, hogy legyen hely a klímavédő biodízel és bioetanol termesztésére. Szóval a zöldmozgalom elérte, hogy a probléma súlyosabb legyen, amihez külön tudok nekik gratulálni. -
Vol Jin #10 "Ez mi ez? Mit keres ez az sg.hu-n? Ez nem tudomány, ez mocskos politika."
Szerintem nagyon is helye van itt. -
halgatyó #9 Igen, politika.
De nem a SG tette azzá, hanem a globális felmelegedés hazudozást politikai célból művelő emberiség-ellenes disznógazemberek!
Akiknek az egyre jobban felismerhető célja az emberi civilizáció lerohasztása, megsemmisítése. Az okokat ne kérdezze senki, arra csak tippelgetni tudok. De ami határozotan látszik, az bizony hatázrozottan látszik. -
SanMaster #8 Ez mi ez? Mit keres ez az sg.hu-n? Ez nem tudomány, ez mocskos politika. -
MasterMason #7 Nagyon nagy hiba volna azt gondolni, hogy ezt csak feketékkel merik megtenni. Szerintem mi sem véletlen tartunk ott ahol, függetlenül attól, hogy mi magyarok fehérek vagyunk. -
#6 Afrikát kifosszák a gyarmattartók,meg nyerészkednek a polgárháborús fegyverüzleteken,de az ember által okozott globális felmelegedés emellett létezik.Az,hogy van egy természetes melegedési folyamat is esetleg,az nem indokolhatja,hogy évről évre dőlnek meg a hőrekordok,olvadnak a sarkok rohamosan.Saját bőrünkön érezhetjük a dolgot,nagyszüleink évtizedekig "stabil" időjárásban éltek,a nyarak 25-27 fokosak voltak,a 30-32 fok ritka kánikula volt.Most évről évre melegebbek a nyarak,35-40 fokok vannak,miközben a csapadék sokkal kevesebb.Nem hiszem el,hogy mindez természetes,mert a földtörténeti változások nem 1-2 évtized alatt szoktak megtörténni. -
zsgaby #5 Afrika kifosztása nem ma kezdődött és nem is tegnap, maradjunk ennyiben. És az elnyomásnak is millióféle formája létezik. Elit alakulatokkal simán fenn lehet tartani egy milíciák által uralt térségben a feszültséget. Olcsón el lehet érni hogy ne legyen béke, hol az egyik hol a másik oldalt támogatva. És ezáltal tovább folyhat a térség kifosztása. -
Amergin #4 Ez nem tudomány, hanem politika.
Miért jelenik meg tehát a tudomány rovatban?
Azért mert valakit a véleménye miatt hátrány ér nem újdonság (lásd törvénybe iktatott hazugságok a történelemtudományban: igen-igen, nagyon szépen tudjátok ti, hogy mire gondolok...).
Ennek mi köze a tudományhoz? Vagy ennyire ubiszezon van? -
NullZ3r0 #3 És az nem lehet, hogy az afrikaiak azért tartanak ott, ahol, mert ennyit tudnak és kész? -
#2 Szerintem Afrika beáldozása valós, amit a csákó leír tény.
A széndiokszid-vallás csak egy erkölcsi alátámasztást ad ennek végrehajtására. A XXI. szd-ban már nem divat a nyugat/fehér-ember felsőbbrendűségére hivatkozni, sokkal jobban hangzik a bolygó védelme. Bármit is értsünk valójában ez alatt. -
lapaleves #1 ennek a főoldal tudomány által iirott cikknek nagyjából semmi értelme, elég lett volna egy link is a wsj-ra (legalább van), mert úgyis el kell olvasni ahhoz, hogy megtudja az ember mit csináltak a kik a moszkvicsokkal hol.