198
Tropico 5
-
#76 Srácok, aki már elég előre jár. Spoilerb írja már le, hogy lesznek tankjai az embernek. Nem, nem játszom, P4 es gépen sajna nem megy, de ez érdekelne -
Austin Bailey #75 repülőgép-anyahajót. + A constitutióban (alkotmányban) állítsd át a katonaságra vonatkozó részt miliciára. -
tommyqa #74 Sziasztok!
Kb az 5-6 küldetésnél járok. Az a küldetés amikor a turisták számát kellene növelnem. Valamiért folyamatosan elbukom, mert a lázadók leigázzák a palotát. Katonaságnál alig van ember, pedig fizetésük maxon, sőt kértem is embert külföldről, de hamar otthagyják ők is a katonaságot. Rengeteg katonai épületem van, a rendeletek közül szinte mindent aláírtam már ami a katonasággal kapcsolatos. Az átlagos elégedettségi szint kb 70%...
Katonák híján nincs aki megvéd...
Mit kellene tennem? Valakinek valami ötlet?
Köszi! -
Austin Bailey #73 alul van egy ábra, amin egy piros becsét van, aminek az a neve, hogy Constitution, arra rákattintasz, a kinyíló ablak bal oldalán vannak ábrák kis bélyegekben, pl, egy egy korona, egy sas, egy vörös csillag stb (minden korszaknak van egy) Ott kiválasztod a sast, és ott a Citizenship felirat után átállítod az Imigrants Nationt, mondjuk a Visa Programra, és akkor csak képzett munkaerő érkezik. -
Totyamaster #72 Helo én nem tudom hogyan lehet csinálni külfüldi bevándorlok ne jöjenek be hol lehet ezt beálitani :megépiteni? Játék elején jó hogy jönnek de utána besokalok?! HElp -
#71 a hírnév megtépázódása szerintem DX11-el megvolt... de legalább komoly segítséget nyújtott a steam fórumokon a fogyatékkal élők kiszűrésében. -
Kombinator1991 #70 Valszeg hamarosan jön a patch, hogy kijavítsák ezt a pár egetverő hibát, mert nemsokára pénzügyi hátrány éri miatta a céget (a hírnévről nem is beszélve). -
twi452 #69 elég zavaros az egész menürendszer igen :)
ez a kampány is, hogy egyik szigetről a másikra ugrál csak úgy
ezt azért nemhiszem h komolyan odaadták volna valamilyen "mezei" usernek, hogy hogyan boldogul vele..
aki megálmodta, hogy ilyen legyen az "tesztelte" is :D -
Austin Bailey #68 hát igen, csak a kampányt nem mentettem el, hanem csak a két autosave volt, aztokat meg felülírta azóta a másik sziget. Nem igazán értem egyébként a kampányt. Pl hogy állandóan felül akarja írni a dinasztiát, meg hogy miért jó az, hogy tízszser benne van a new game-nél a választható dinasztiák között. -
twi452 #67 próbáld ki, hogy elindítasz egy sandbox játékot azon a szigeten aztán ha azt betöltötte akkor load game és töltsd vissza a kampányodat és próbáld meg hátha betölti
forrás:
-
Kombinator1991 #66 A támogatottságot jelzi a minimap felett ha a boldogságot akarod megnézni akkor arra katt és a hapiness fülön felül ott van, hogy overall hapiness. A kettő baromira nem ugyanaz, de aki nem néz utána könnyen összetévesztheti a kettőt. A hapiness még csak nincs is közvetlen hatással a támogatottságra. Kipróbáltam végtelen pénzes módban sikerült 95-ös hapinesst elérni, de a támogatottság csupán 55%-os volt modern korban. Míg ugyanakkor, ha rágyúrsz a propagandára szavazatszerzésre, és az ellenséges pártok szivatására simán lehet 80%-os támogatottság 50-es hapinessel. "A cél érdekében néha szükséges az életet elvenni". A legegyszerűbb módja egy párt megritkításának ha a tagjait egyesével megszivatod. A bribe funkciót hanyagold az csak felbőszíti őket a discredit cool de drága a szimpla agyonlövetés pedig lázadókat termel. -
Austin Bailey #65 én sem értem ezeket a hullámzásokat. Én ráadásul nem tudom végigvinni, mert a modern times-ot a zöld szigeten nem tölti be. -
Austin Bailey #64 én úgy vettem észre, hogy a boldogság meg a támogatottság mindig ugyanannyi. De én normálon játszom. -
Kombinator1991 #63 A másik kedves dolog amivel találkoztam, hogy a sivatagos szigeten hidegháború idején "dübörög" a gazdaság és külön kihívást jelentett 100k. alá vinni a pénzt. A nuklear programot gyorsépítéssel húztam fel és még úgy is 60k. felett maradt a kincstárban. Erre visszatérek ugyanoda modern időkben, és most meg alig van pénzem a gyárakból meg "eltűnt" a képzett mukaerő. 7 gyáram volt mindegyikben ilyen 2-3 emberes hiánnyal erre a modern időkre összesen maradt mindenhol 1-2 ember. -
Kombinator1991 #62 Ezt úgy imádom, hogy overall hapines 73 és a támogatottság meg alig éri el az 51-et modernben, mert a vallásiak meg a nacionalisták utálnak a kommunisták meg közömbösek, de a vallásiak a nép 1/3-a a nacionalisták meg kb 1/7-e a kommunisták meg másik 1/3-ad. Mi baja van a kommunistáknak a szabad választásokkal sajtószabadsággal meg a gyárakkal? Vagy a vallásiaknak a sajtószabadsággal a szabad be és kivándorlással és a 4 darab rum lepárlóval? Másik alkalommal totális propaganda és diktatúra mellet 45-ös hapinessel 95%-os támogatottság... Meg az is szerencsés, hogy a vallásiak hogy a frászba érik el a nép egyharmadát ezekben a modern időkben. Ha könnyű játékot akartok legyetek rohadékok egy pár osztag katonával, és mindenkor mindennel hajtsatok rá a választókra, vagy martial law ozt csá. -
Hunor1 #61 oks. én sem látok erre opciót bár még csak az elején vagyok de: "belakhatóvá válnak a környező kisebb szigetek"
" a környező kisebb szigeteket is elfoglalhatjuk,"
itt van 2 utalás is melyeket cikkekből szedtem ki . ezek alapján gondoltam hogy lehet más szigeteket is elfoglalni az alap szigeten kívül . de akkor úgy látszik sokat képzeltem bele, bár jó kis lehetőség lett volna .
-
Austin Bailey #60 Nekem most baszódott el a nem kopár szigetem a modern times előtt. A hidegháborús küldi kínkeserves volt, mert folyamatosan lázadtak, és akármit csináltam alig jött a bevétel. (a másik sziget szuperül üzemel), és így 1999-ben lett meg a 256 turista. Utána megcsináltam a kopárral a hidegháborúsat, ami volt kb másfél óra, és aztán meg ez a sziget nem akar betölteni. -
Austin Bailey #59 és ez a játékban hol van leírva? Csak mert ilyen nincs. Hanem az van két sziget, és azokkal kell végigmenni, és a dinasztiád különböző tagjait indíthatod a választáson. Ennyi van. -
Hunor1 #58 valaki az 53.-ra?? -
Piko888 #57 Hi!
Nekem elindul mind a 2 verzió, viszont a karakter alkotás után továbbmegy és amikor a 2 sziget közül kell választani akkor hibával kilép.
Valakinek ötlete?
Köszi -
#56 jaja, azt láttam én is, persze az én kártyám nem tartozik ezek közé, és még a "fix" sem működik... bár kétlem h sokáig így lesz, iszonyatosan sokan szidják őket DX11 miatt hivatalos fórumokon (főleg h a játék egy krumplin is elfut amíg az tud DX11-et), kötélnek fognak remélhetőleg a fejlesztők állni és bedobni DX10/DX9 támogatást. -
twi452 #55 nem kért semmit, próba cseresznye alapon gonosz módon letöltöttem és kipróbáltam és meglepetésemre elindult és mediumon szépen fut is a kőkorszaki gépemen
a fórumjukon az egyik sírós topic-ban olvastam h néhány régi kártyán is megy amik nem támogatnak dx11-et
-
#54 kell hozzá nálad vmi extra? mert az én GTX 260-omon baszik elindulni alapból a drágaság... :C -
Hunor1 #53 "megjelennek a kutatható technológiák, belakhatóvá válnak a környező kisebb szigetek, és El Presidente egész dinasztiát építhet ki a vérvonala nyomán."
"Tropico álmos kis szigetén.
És nem csak ott, lévén a Tropico 5-ben a környező kisebb szigeteket is elfoglalhatjuk, ha gyorsabban lépünk, mint a kapitalista kutyák. " -
Kombinator1991 #52 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tényleg nincs benne olyan (még). Az achivementek között BIZTOSAN lenne olyan, hogy sikeresen foglalj el egy másik szigetet, ha ez alap lehetőség lenne. Az egyik single mapon küldetésként van megadva, hogy csinálj inváziót, de az egyedi spec küldi. -
Kombinator1991 #51 Olyat még nem találtam, de most hogy mondod utána nézek. -
twi452 #50 nem kell neki dx11-es kártya :)
legalábbis egyes dx10.1-et támogató kártyákon is elmegy simán mint pl az én ősrégi radeon 4770-emen :D -
Austin Bailey #49 olyan nincs benne -
Hunor1 #48 köszi. te tudnál válaszolni arra hogy hogyan lehet másik szigeteket is elfoglalni? -
Kombinator1991 #47 Hát nem rossz a singlet végigtoltam, és számos tetszetős újítás van a 4-het képest (és jóval nehezebb is lett), de a vasutat mint közlekedési lehetőséget igazán berakhatták volna. Na meg az, hogy oké metró de a metró csak állomásokból áll azért ami a föld alatt megy nem is kell fizetni. Meg az kissé nonszensz, hogy a korszakváltás nem dátum szerint hanem adott cselekmény szerint történik. Egy erős figyelmeztetés mindenkinek sry a spoilerért, de ezt k*rvára elfelejtették megemlíteni: a single során ugyanazokat a szigeteket fejleszted, ha elb*sztad az elején azt nehéz később kijavítani. Másik apró tipp amit a hard way módon tanultam meg: a teamsterek hatékonysága a távolság növekedésével csökken, legyen belőle sok és jól elszórva. -
Hunor1 #46 hali. olvastam valahol hogy van ebben a részben egy olyan újítás hogy más szigeteket is elfoglalhatunk és kolonizálhatunk. ez hogyan megy ? esetleg a tutorialban van erről szó ? köszi . -
Austin Bailey #45 közben kiderült, hogy rohadtul nem egy managert kell kirúgni, hanem akárkit -
Austin Bailey #44 Valakinek sikerült már túljutnia azon a részen a tutorialból, hogy "rúgj kiegy managert a fűrészmalomból"? Azt írja, hogy a manager akkor lesz, ha valamelyik dolgozónak eljut oda a tp-je, vagy ha a új tagal bővül a család. Én meg ár mióta várok, és még mindig nincs manager -
Ironman2 #43 Ja,valaki forditsa le nékünk! Ott van a hpk file! -
#42 Háát nem is tudom. Vegyes érzelmeim vannak a játékkal kapcsolatban. Minden esetre angol tudás nélkül nehéz játszani, még az épületeket meg is találod, de ez a politikai rész.. :D -
Austin Bailey #41 -
Ironman2 #40 Ha nem lenne jó,nem raknám be ide,nekem most ez van feltelepítve -
rico86 #39 Sziasztok, ha van olyan aki ma már játszik írhatna egy élménybeszámolót milyen lett. -
#38 "You need DirectX 11 and a DirectX 11-capable graphics card to run this game."
-
Austin Bailey #37 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!És jó is, vagy csak valamire ráírták, hogy ez az