Tropico 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Újabb bug: sandboxon ha mentesz kilépsz visszalépsz load game (röviden nem tudodd egybe lejátszani), akkor nem fogadja a gyõzelmet ott van a 20/20 pont és semmi. Másik nemtom bug-e, de ha nincs bekapcsolva a gyõzelem pontozásra akkor egyiket sem veszi figyelembe.
Fisicofan
Szia! Fejlemény van, a jövõ hét végére ígértem egy béta verziót(mostanra esélytelen volt így utólag), de nem haladtam a héten a tervek szerint, így lehet hogy kicsit csúszni fog. Max másfél hét múlva már lesz idõm rá úgy ahogy szeretném, onnantól kezdve jobban fog haladni, de addig is igyekszem.
Azért elõrelépés így is van, a héten elkészült pl. az alkotmány, a rendeletek, az elérhetõ eredmények. Ha a küldetésszövegeket nem számítjuk bele, akkor az épület-leírások, a töltõképernyõn lévõ érdekességek, a jónép gondolatai és néhány apróság hiányzik.
Plusz kaptam segítséget, így készül már az oktatóküldetések szöveganyaga is.
Szóval még egy kis türelmet kérek, amint lehet elérhetõvé teszem a bétát.

Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!

Sziasztok! A magyarítással kapcsolatban van valami fejlemény?
Nálam nincs fõváros jóformán csak r*hadt sok falu mindegyik saját ellátással, és a hidegháború végéig nincs is semmi baj. Abban a pillanatban, hogy átlépek a modern korba kezdõdik a felhalmozódás és a bevétel csökkenés.
én annak a mûködését már nem is figyelem, mert totál szarul mûködik. Én lerakok bizonyos pontokra egymás mellé négyet-ötöt és úgy mûködk az ipar. Nálam is van felhalmozódás,. de legalább a bevétel folyamatos. Egyébként szerintem a temaster teljesítménye attól is függ, hogy a lakos milyen hamar jut el dolgozni. Én a szigeten a "fõváros" mellett szoktam csináli "falvakat" az ipari meg a farm zónákhoz.

Én nem tudom, hogy ez bug, vagy szándékos az apróbetûs részben, de a cold war végéig dübörög a gazdaság és 3 termelõ/feldolgozó épületre elég 1 teamster. Aztán modern times, és BUM mindenhol nyersanyag felhalmozódás és mintha az összes rohadt teamster felmondott volna mindenhol megáll az élet. A pénz meg persze csökken mint állat. Már ott tartok, hogy elejétõl fogva minden termelõ/feldolgozó épület mellé odab*szok egy teamstert csökkentet létszámmal amit a modern timesban megszüntetek, és még így is van, hogy nyersanyag felhalmozódás van jó pár helyen. Mégis hány ilyen sz*r kell termelõnként a modern timesban?
Fisicofan
A következõ patch ezt jó eséllyel javítani fogja, legalábbis hasonló problémáról írtak ott.

Na srácok ezt a bugot r*hadt nehéz elõhozni, de én szerencsés vagyok. Ha katasztrófa animáció közben befejezõdik egy kutatás, akkor megáll a kép hallod a szöveget, de nem jelenik meg az üzenet meg a tovább gomb sem. A kép meg ott marad állva amíg be nem zárod a játékot az erõsebb úton.
Most már azért jöhetnének képek a városokról.

Köszi, megoldotta a létszámot az egyik mod.

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Fisicofan
Üdv!
A népesség sajnos korlátozva van a játékban, már készültek modok elvileg amik ezt megszüntetik, érdemes utánakeresni ha nagyobb városokat szeretnél.
A másik valószínûleg tényleg bug, szerintem javítani fogják a késõbbiekben, bár a következõ patchnél nem láttam utalást rá.

Üdv! Én is felfedeztem egy bugot (legalábbis szerintem az), egy küldetésre elküldtem az egyik családtagomat, csakhogy vagy 70 éve nem jön vissza róla... Más, egy általam generált térképen játszom, már ki van fejlesztve minden, csakhogy a népesség nem nõ 2026-2030 fölé. Ha kitör egy lázadás, a hullák miatt leugrik a város lélekszáma 1800-1900-ra, akkor jön pár friss telepes aki beköltözik, majd a létszám stagnál megint D. Támogatottság/boldogság 70, hajléktalan alig van, szabad munkahely majdnem 200, üres lakás dettó... Mégis pont annyi emigránsom lesz hogy ne menjen 2026-2030 fölé a létszám- Valakinek van nagyobb városa?

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Királyság!
Fisicofan
Helyzetjelentés: úgy tervezem hogy a jövõ hét végére, de nagyon legkésõbb 2 hét múlva elkészülök a kezelõfelülettel, már csak az alkotmány egy része, és az épület-információk nagy része hiányzik, ha lesz rá igény béta formában felkerülhet valahova. Onnantól lényegében már "csak" a küldetésszövegeket kell fordítani.

Serpa
<#eljen>

Fisicofan
Üdv mindenki!
Jelezném hogy készülget magyarítás a játékhoz, az áldott vizsgáknak köszönhetõen nem túl nagy léptekkel de halad a projekt. Elsõ körben a kezelõfelület jelentõs részének lefordítása a cél (ez már egészen elõrehaladott állapotában jár, bár még messze a vége) és utána következnek majd a küldetésszövegek.

ezt jó tudni.

Felfedeztem egy bugot: ha új családtagot veszel fel úgy, hogy már van 7 akkor kifagy a játék.
Nazgul1980
Alig várom hogy tudjak én is játszani rajta<#vigyor2>

katonai bázist kell építeni.

Nazgul1980
Srácok, aki már elég elõre jár. Spoilerb írja már le, hogy lesznek tankjai az embernek. Nem, nem játszom, P4 es gépen sajna nem megy, de ez érdekelne<#nezze>

repülõgép-anyahajót. + A constitutióban (alkotmányban) állítsd át a katonaságra vonatkozó részt miliciára.

Sziasztok!

Kb az 5-6 küldetésnél járok. Az a küldetés amikor a turisták számát kellene növelnem. Valamiért folyamatosan elbukom, mert a lázadók leigázzák a palotát. Katonaságnál alig van ember, pedig fizetésük maxon, sõt kértem is embert külföldrõl, de hamar otthagyják õk is a katonaságot. Rengeteg katonai épületem van, a rendeletek közül szinte mindent aláírtam már ami a katonasággal kapcsolatos. Az átlagos elégedettségi szint kb 70%...
Katonák híján nincs aki megvéd...

Mit kellene tennem? Valakinek valami ötlet?
Köszi!

ASUS P5Q PRO TURBO, Intel Core 2 Duo E6550 2,33 GHz, 4x1GB Kingston DDR2 800 MHz RAM, ATI RADEON HD 5670 1GB DDR3, Kingston 64 GB SSD, Gigabyte Triton ház, HP w2207 22"

alul van egy ábra, amin egy piros becsét van, aminek az a neve, hogy Constitution, arra rákattintasz, a kinyíló ablak bal oldalán vannak ábrák kis bélyegekben, pl, egy egy korona, egy sas, egy vörös csillag stb (minden korszaknak van egy) Ott kiválasztod a sast, és ott a Citizenship felirat után átállítod az Imigrants Nationt, mondjuk a Visa Programra, és akkor csak képzett munkaerõ érkezik.

Helo én nem tudom hogyan lehet csinálni külfüldi bevándorlok ne jöjenek be hol lehet ezt beálitani :megépiteni? Játék elején jó hogy jönnek de utána besokalok?! HElp
Calver
a hírnév megtépázódása szerintem DX11-el megvolt... de legalább komoly segítséget nyújtott a steam fórumokon a fogyatékkal élõk kiszûrésében.

"The trees move. Do you not see it?"

Valszeg hamarosan jön a patch, hogy kijavítsák ezt a pár egetverõ hibát, mert nemsokára pénzügyi hátrány éri miatta a céget (a hírnévrõl nem is beszélve).
elég zavaros az egész menürendszer igen 😊
ez a kampány is, hogy egyik szigetrõl a másikra ugrál csak úgy

ezt azért nemhiszem h komolyan odaadták volna valamilyen "mezei" usernek, hogy hogyan boldogul vele..
aki megálmodta, hogy ilyen legyen az "tesztelte" is 😄
hát igen, csak a kampányt nem mentettem el, hanem csak a két autosave volt, aztokat meg felülírta azóta a másik sziget. Nem igazán értem egyébként a kampányt. Pl hogy állandóan felül akarja írni a dinasztiát, meg hogy miért jó az, hogy tízszser benne van a new game-nél a választható dinasztiák között.

próbáld ki, hogy elindítasz egy sandbox játékot azon a szigeten aztán ha azt betöltötte akkor load game és töltsd vissza a kampányodat és próbáld meg hátha betölti

forrás:
A támogatottságot jelzi a minimap felett ha a boldogságot akarod megnézni akkor arra katt és a hapiness fülön felül ott van, hogy overall hapiness. A kettõ baromira nem ugyanaz, de aki nem néz utána könnyen összetévesztheti a kettõt. A hapiness még csak nincs is közvetlen hatással a támogatottságra. Kipróbáltam végtelen pénzes módban sikerült 95-ös hapinesst elérni, de a támogatottság csupán 55%-os volt modern korban. Míg ugyanakkor, ha rágyúrsz a propagandára szavazatszerzésre, és az ellenséges pártok szivatására simán lehet 80%-os támogatottság 50-es hapinessel. "A cél érdekében néha szükséges az életet elvenni". A legegyszerûbb módja egy párt megritkításának ha a tagjait egyesével megszivatod. A bribe funkciót hanyagold az csak felbõszíti õket a discredit cool de drága a szimpla agyonlövetés pedig lázadókat termel.
én sem értem ezeket a hullámzásokat. Én ráadásul nem tudom végigvinni, mert a modern times-ot a zöld szigeten nem tölti be.

én úgy vettem észre, hogy a boldogság meg a támogatottság mindig ugyanannyi. De én normálon játszom.

A másik kedves dolog amivel találkoztam, hogy a sivatagos szigeten hidegháború idején "dübörög" a gazdaság és külön kihívást jelentett 100k. alá vinni a pénzt. A nuklear programot gyorsépítéssel húztam fel és még úgy is 60k. felett maradt a kincstárban. Erre visszatérek ugyanoda modern idõkben, és most meg alig van pénzem a gyárakból meg "eltûnt" a képzett mukaerõ. 7 gyáram volt mindegyikben ilyen 2-3 emberes hiánnyal erre a modern idõkre összesen maradt mindenhol 1-2 ember.
Ezt úgy imádom, hogy overall hapines 73 és a támogatottság meg alig éri el az 51-et modernben, mert a vallásiak meg a nacionalisták utálnak a kommunisták meg közömbösek, de a vallásiak a nép 1/3-a a nacionalisták meg kb 1/7-e a kommunisták meg másik 1/3-ad. Mi baja van a kommunistáknak a szabad választásokkal sajtószabadsággal meg a gyárakkal? Vagy a vallásiaknak a sajtószabadsággal a szabad be és kivándorlással és a 4 darab rum lepárlóval? Másik alkalommal totális propaganda és diktatúra mellet 45-ös hapinessel 95%-os támogatottság... Meg az is szerencsés, hogy a vallásiak hogy a frászba érik el a nép egyharmadát ezekben a modern idõkben. Ha könnyû játékot akartok legyetek rohadékok egy pár osztag katonával, és mindenkor mindennel hajtsatok rá a választókra, vagy martial law ozt csá.
oks. én sem látok erre opciót bár még csak az elején vagyok de: "belakhatóvá válnak a környezõ kisebb szigetek"
" a környezõ kisebb szigeteket is elfoglalhatjuk,"

itt van 2 utalás is melyeket cikkekbõl szedtem ki . ezek alapján gondoltam hogy lehet más szigeteket is elfoglalni az alap szigeten kívül . de akkor úgy látszik sokat képzeltem bele, bár jó kis lehetõség lett volna .
Nekem most baszódott el a nem kopár szigetem a modern times elõtt. A hidegháborús küldi kínkeserves volt, mert folyamatosan lázadtak, és akármit csináltam alig jött a bevétel. (a másik sziget szuperül üzemel), és így 1999-ben lett meg a 256 turista. Utána megcsináltam a kopárral a hidegháborúsat, ami volt kb másfél óra, és aztán meg ez a sziget nem akar betölteni.

és ez a játékban hol van leírva? Csak mert ilyen nincs. Hanem az van két sziget, és azokkal kell végigmenni, és a dinasztiád különbözõ tagjait indíthatod a választáson. Ennyi van.

valaki az 53.-ra??
Hi!

Nekem elindul mind a 2 verzió, viszont a karakter alkotás után továbbmegy és amikor a 2 sziget közül kell választani akkor hibával kilép.
Valakinek ötlete?
Köszi
Calver
jaja, azt láttam én is, persze az én kártyám nem tartozik ezek közé, és még a "fix" sem mûködik... bár kétlem h sokáig így lesz, iszonyatosan sokan szidják õket DX11 miatt hivatalos fórumokon (fõleg h a játék egy krumplin is elfut amíg az tud DX11-et), kötélnek fognak remélhetõleg a fejlesztõk állni és bedobni DX10/DX9 támogatást.

nem kért semmit, próba cseresznye alapon gonosz módon letöltöttem és kipróbáltam és meglepetésemre elindult és mediumon szépen fut is a kõkorszaki gépemen

a fórumjukon az egyik sírós topic-ban olvastam h néhány régi kártyán is megy amik nem támogatnak dx11-et
Calver
kell hozzá nálad vmi extra? mert az én GTX 260-omon baszik elindulni alapból a drágaság... :C

"megjelennek a kutatható technológiák, belakhatóvá válnak a környezõ kisebb szigetek, és El Presidente egész dinasztiát építhet ki a vérvonala nyomán."

"Tropico álmos kis szigetén.

És nem csak ott, lévén a Tropico 5-ben a környezõ kisebb szigeteket is elfoglalhatjuk, ha gyorsabban lépünk, mint a kapitalista kutyák. "
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tényleg nincs benne olyan (még). Az achivementek között BIZTOSAN lenne olyan, hogy sikeresen foglalj el egy másik szigetet, ha ez alap lehetõség lenne. Az egyik single mapon küldetésként van megadva, hogy csinálj inváziót, de az egyedi spec küldi.
Olyat még nem találtam, de most hogy mondod utána nézek.
nem kell neki dx11-es kártya 😊
legalábbis egyes dx10.1-et támogató kártyákon is elmegy simán mint pl az én õsrégi radeon 4770-emen 😄
olyan nincs benne

köszi. te tudnál válaszolni arra hogy hogyan lehet másik szigeteket is elfoglalni?
Hát nem rossz a singlet végigtoltam, és számos tetszetõs újítás van a 4-het képest (és jóval nehezebb is lett), de a vasutat mint közlekedési lehetõséget igazán berakhatták volna. Na meg az, hogy oké metró de a metró csak állomásokból áll azért ami a föld alatt megy nem is kell fizetni. Meg az kissé nonszensz, hogy a korszakváltás nem dátum szerint hanem adott cselekmény szerint történik. Egy erõs figyelmeztetés mindenkinek sry a spoilerért, de ezt k*rvára elfelejtették megemlíteni: a single során ugyanazokat a szigeteket fejleszted, ha elb*sztad az elején azt nehéz késõbb kijavítani. Másik apró tipp amit a hard way módon tanultam meg: a teamsterek hatékonysága a távolság növekedésével csökken, legyen belõle sok és jól elszórva.