171
 • Vol Jin
  #171
  "Azért az elvárható lenne, hogy 2014 derekán, amikor egy pár száz dekás mobilba is belepakolnak 30megapixeles fényképezőt, akkor nem csak egy ilyen 15 éves szintű digitális képet nyomnak az arcunkba első képként. Kiábrándító. A leszállási videó is vacak, mintha Apollo felvétel lenne. "

  Nézzük mit nem bír a mobilod. -150 fok két hétig, kozmikus sugárzás, infravöröstől ultraibolyáig. A képek első sorban viszont nem ezért gyengék. Képzeld, a Vodafone ott még nem építette ki a 4F hálózatot. Ha valamit élőben akarnak sugározni, úgy hogy a műszereket is nyomon kövessék, és utasításokat is tudjanak adni a szerkezetnek, akkor azzal a sávszélességgel kell beérni, ami van.

  Betárcsázós modemmel nézzél DVD-rippet!
  Sok sikert hozzá...
 • BRAT
  #162
  Tessék jó könyveket olvasni a témában, mert 4-500 év lemaradásban vagy!

  könyv 1
  könyv 2

  Amúgy sokan örülünk, hogy ilyen jól szórakozol
 • BRAT
  #161
  Az amerikai önérzetnek az ad majd pofont, ha hamarabb küldenek a kitajok embert a Marsra, mint ők.
 • gforce9
  #159
  Most érkeznek a nagyobb felbontású képek. Talán megbocsátod nekik, hogy landolás után nem a HD kamerák bekalibrálásával foglalkoztak, hogy kielégítsék a kívánságod.
 • vg
  #158
  Bullshit! Az ember se bírja, mégis ott volt. Arra nem gondolsz, hogy üvegen keresztül is lehet filmezni? Mi az, hogy nem bírja ki elszállás/landolás viszontagságait? Inkább ne is írj, hülyeség az egész okoskodásod.
 • orbano
  #157
  soha nem tudhatod, hogy az ismeretlen dolgok felfedezéséből nyert ismeret milyen más tudományágban nyújt majd segítséget. szóval kommunista alapokra helyezni a tudományt nem lenne túl célravezető. az energiaproblémáinkra a hold pedig egy szép napon akár megoldást is jelenthet...
  ezt a hatalom fő pillérés maszlagot meg szerintem nem ide akartad, ez itt egy tudományos cikk, politikával, konteoval itt nem kellen foglalkozni imho.
 • orbano
  #156
  a mobilod nem bírja a -180 fokot és a kozmikus sugárzásra is szarul reagál, esetleg a magasabb UV sugárzás is kárt tehet benne. a felszállás/landolás viszontagságaira sem biztos hogy vállalna on-site garanciát a samsung bármelyik okostelójára :D
 • vg
  #155
  Azért az elvárható lenne, hogy 2014 derekán, amikor egy pár száz dekás mobilba is belepakolnak 30megapixeles fényképezőt, akkor nem csak egy ilyen 15 éves szintű digitális képet nyomnak az arcunkba első képként. Kiábrándító. A leszállási videó is vacak, mintha Apollo felvétel lenne.
 • btb300
  #154
  Érdekes kérdés a Hold keletkezése, de azért annyi más sokkal életbevágóbb dologgal is foglalkozhatnának ezekből a pénzekből. Az erőforrás- és energiaigényes technológiák helyettesítése, kíméletesebb mezőgazdálkodási rendszer kialakítása, stb. szerintem nagyobb lépésekben haladhatna akkor. Persze amíg a hatalom egyik fő pillére az erőforrások birtoklása, addig nehéz lesz az azoktól való függés mértékét csökkentő technológiák széles körű elterjesztése.
 • immovable
  #153
  Akkor irány az nwo topik. Csak győzd neuronnal. :D
 • immovable
  #152
 • csimmasz
  #151
  Vessetek meg de én élvezem.
  A konteó szakkörösök nélkül nem lenne ilyen vicces az Sg fórum. :)
 • Vol Jin
  #150
  Oké, látom, hogy Ricsike sem annyira szta, hogy ezt beszopja.
 • Vol Jin
  #149
  Van időd végig nézni egy néhány tízmillió évnyi hosszúságú videót? Ja, gyorsítsuk fel. Ja, hogy akkor egy ködfolt az egész?
 • Vol Jin
  #148
  "http://rejtelyekszigete.com/ufo-k-es-foldonkivuliek/a-lacerta-interju/

  Itt van az igazság. Egy köztünk élő földönkívüli leleplezi az évszázad hazugságát a holdra szállást és az erőszakos népirtó hit a tudomány mocskosságait.

  Jellemző, hogy az interjú több, mint 10 éves mégis erőszakosan elhallgatják!!!!"

  Nagyjából a felénél abbahagytam. Az elején elmondta, hogy a fajukat az evolúció hozta létre, majd később ecsetelte, hogy génsebészettel jöttünk létre. Az életkorát 28 évre tette, ami a Föld mágneses pólusváltásaiban 57 ezer akárhányta zezze. Ezt egy olyan idióta írhatta le, aki azt hiszi, hogy a Föld mágneses pólusai egy nap alatt vagy hatszor felcserélődnek. Szerintem napi egyre gondolhatott, csak számolni is hülye. Egy idióta, aki még az iránytűt sem érti, mert akkor rájött volna, hogy az egész életében nem volt még pólusváltás. Valamiért azt feltételezi a marhája, hogy minden nap mágneses pólusváltás történik, és ennek köszönhető a nappalok és éjszakák változása. Ritka egy ostoba lehetsz, ha ezt nem szúrod ki elsőre. Az olvasgatást ott fejeztem be, hogy az elején még arról beszélt, hogy szeretné leleplezni a hazugságot, amiben az embereket tartják, a közepén meg arról, hogy szeretné titokban tartani a fajuk létét. Aha, nyílván ezért ad interjút, mert nem akarja, hogy megtudjuk a létüket.

  Úgyhogy ez nem eltitkolva van, hanem egy idiótaság, amire az emberek legyintenek, és senki nem veszi komolyan, csak az olyan idióták, mint te, meg mikike ricsike.
 • Willenbrock
  #147
  A Holdat a gyíkok fogták be,ott kísérletezték ki az emlősöket.A gyík illuminatik irányítják a világot,a Hold sötét oldalán vannak a bázisaik.Hitler is egy gyík volt,azért nem tudják hova tűnt,mert egy Haunabu vitte vissza a Holdra.
 • fszrtkvltzttni
  #146
  Ennyire nem is mentünk a mélyére, egyenlőre azt se hiszi, hogy elegendő törmelék keletkezett egy Holdhoz, mert a szimulációkon neki kevés a törmelék...
 • Daffit
  #145
  Nem akarok tényleg becsatlakozni a vitába, de egy 2013-as tanulmány és szimuláció során azt tartják valószínűbbnek, hogy:
  Egy Mars méretű bolygó ütközött a Földnek és nem is egy, hanem két hold alakult ki a törmelékből, amik aztán újra összeütköztek. Tessék VIDEO

  Ezek a holdra szállások is azért történnek, hogy kőzeteket hozzanak a keletkezés megállapítására. Ez az egész vita értelmetlen. Azok a tudósok nem tudják 100%-ra mondni, akik egész életüket ezzel töltik, nem hiszem, hogy az SG oldalán rejtőzik a megoldás.
 • gforce9
  #144
  Ismételt érdekesség, nem válaszként: A naprendszer kialakulásának modellje és szimulációja, közelítő számításokkal se akart naprendszert eredményezni tisztán grvitációs hatásokat figyelembe véve. Valahogy nem stimmelt a nap forgási ciklusa, ha a csomósodó anyag összehúzódik, akkor a leggyorsabban forgó égitestnek napnak kellene lennie, a perdületmegmaradás törvénye értelmében. Ha gravitációval próbáltak csak modellezni, sehogy sem jött ki az, hogy a nap 22 nap alatt forog egyet. (hehe hülye mérték :)) Szóval valaminek ki kellett vinni a perdületet a távoli pályákra. Ekkor kezdtek el gondolkodni azon, hogyha a naprendszer kialakulása idején, forró anyaggal számolnak, ami ionizált és a közelítő modellekbe beveszik a mágnesességet is, akkor van olyan paramétertartomány, ami a modell szerint a naprendszert hozza ki végeredményként. Érdekes, hogy pusztán a mágnesesség miket tud művelni a csomósodó forró anyaggal. Teljesen más eredményeket hoz márcsak az is, ha bizonyos ideig ionizált anyag csomósodásáról beszélünk.
 • fszrtkvltzttni
  #143
  Nem offolsz semmit, ez a szerencsétlen azt magyarázza, hogy ő ránézésre megmondja, hogy a holdkeletkezés szimulációjában nem keletkezik elegendő mennyiségű törmelék, és amit a tudósok egyöntetűen elhallgatnak... Pfff.....
 • fszrtkvltzttni
  #142
  "Te is ránézésre mondtad, LOL." Elfelejtetem, hogy iróniához ész is kell... ne haragudj, hogy ilyennel próbálkoztam.

  "Mindenesetre a Föld átmérője jó viszonyítási arány annak megítélésére, hogy kevés az a "sok" pötty, LOL." Na és mit viszonyítasz a földhöz? Nem két golyót kell összehasonlítanod, hanem egy golyót és egy törmelékfelhőt. Ránézésre ezt mégis hogy képzeled?
 • Daffit
  #141
  Bocs, hogy offolom a topikot, de itt van videó a leszállásról és a kipakolásról: VIDEO
 • Richard Donkies
  #140
  " viszonyítási arány" = viszonyítási alap
 • Richard Donkies
  #139
  Te is ránézésre mondtad, LOL.

  Mindenesetre a Föld átmérője jó viszonyítási arány annak megítélésére, hogy kevés az a "sok" pötty, LOL.
 • fszrtkvltzttni
  #138
  Így ránézésre? LOL! Szerintem meg elég, de higgyünk inkább azoknak akik elvégezték (páran már megcsinálták), és összeszámolták pontosan...
 • Richard Donkies
  #137
  Az a "sok" pötty nagyon kevés a Holdhoz.
 • fszrtkvltzttni
  #136
  Szerintem meg a végén is ott a sok pötty a föld körül, és szépen keringenek pályára állva...
 • torreadorz
  #135
  Látjátok én szóltam hogy ezt a hülyét el kell hajtani az első alkalommal. Nem hallgattatok rám (sőt!) most lehet etetni a trollt.

  Csak megismétlem: egy olyan emberrel vitatkoztok aki még a szorzótáblát sem ismeri.
 • Richard Donkies
  #134
  Szerintem meg az látható a videón, hogy a Föld benyeli az összes törmeléket.
  Rajtad kívül ezt eddig még senki sem vitatta. Sőt te is ennek fényében magyarázgattad lentebb, hogy az a szimuláció csak az anyagkilökődés mértékét hivatott bemutatni.
  Kár, hogy tovább pörgött a film.
 • kissssss
  #133
  olyan hogy "nem" nemlétezik, ha valamit csacsi kijelent vagy tagad és kérdőre vonják öt akkor a kérdezőnek kell bizonyítania a csacsi álláspontját is, legalábbis az ö gondolkodása így működik.

  yeah fuck logic
 • fszrtkvltzttni
  #132
  Nem, csak tényeket közök, te itt már többedszerre bizonyítottad, hogy agyhalott barom vagy, és most újra...

  "Van egy szimuláció ami kidobja az anyagot (de azt sajnálatos módon visszazabálj a Föld." Kántálhatod ezt akár minden reggel, akkor sem lesz igaz, hiszen minden videón látható a megmaradó törmelék...
 • Richard Donkies
  #131
  "Te agyhalott barom..."

  Kitört belőled a kultúúúra?  Szóval nincs olyan szimuláció ami a Hold keletkezését bizonyítaná.

  Van egy szimuláció ami kidobja az anyagot (de azt sajnálatos módon visszazabálj a Föld. (Persze csak a hibás paraméterek miatt))
  Meg van egy szimuláció, ha megfelelő helyre megfelelő távolságra lepakolnak törmeléket, akkor abból összeáll a Hold.

  Már csak a kettő közötti sötét részt kell kitölteni valamivel.
  Gondolom arra maga a Hold jelenléte a bizonyíték, hogy ott pont az történik, amit nem lehet szimulálni.
 • Richard Donkies
  #130
  Jöttél kötözködni?

  Ha meg valamit állítasz, akkor illik linkkel alátámasztani.
  Bár itt most pont nem az evolúció a téma, de látom téged nagyon érdekel...
 • fszrtkvltzttni
  #129
  Te agyhalott barom arra válaszoltam!!!!!!!!!!!!!!!!!

  "Min alapszik a jelenleg tudományosnak nevezett Hold keletkezési elmélet?" Azon a két szimulációs lépésen amit #124-ben leírtam.
  "Néhány egyedi felszíni eredetű kavics elemzésén?" És ezen, mert a szimulációk csak azt bizonyítják, hogy lehetséges olyan ütközés amelyből ilyen hold keletkezik.

  "Ha a válasz igen, akkor ez egy újabb blama a mai tudománynak.
  Így van?" Nem, ez blama az értelmi képességeidnek.
 • kissssss
  #128
  "Csak pont a kérdésekre felejtettél el válaszolni."

  ezt már neked is sokszor mondták csacsikám.

  ja tényleg na akkor szerencsétlen farkasból hogy is lesz kutya? mert egy régebbi cikknél a válaszadást bizony elsumákoltad.
  (meg ahogy látom itt is valaki felemlegette)
 • fszrtkvltzttni
  #127
  "a Föld részecskeként" => "a Föld részecskékként"
 • Richard Donkies
  #126
  Érdekes, hogy a #123 -ra válaszolsz, de nem a kérdésekre.

  Nem kell bizonygatnod, hogy nem lehet szimulálni, mert nem is ez volt a kérdés.
 • fszrtkvltzttni
  #125
  Sőt, ha annyira izgat, hogy miért nem lehet azt is leírom. Az ütközéshez sokkal több részecskére van szükség, mivel a föld jóval nagyobb. Ütközés után, amikor a törmelék kilökődése, és stabil pályára állása megtörtént, a Föld részecskeként való szimulálására már nincs szükség. Mivel a törmelékfelhő (Hold) tömege 100-ad része a Földének, ezért az összeállását külön a Földnek csak a gravitációs terét felhasználva ezután már egyszerűbb szimulálni, de még így is sokkal több számítási kapacitást igényel. Ezért nincs egyben ütközés+Holdösszeállás szimuláció.
 • fszrtkvltzttni
  #124
  Onnan, hogy vannak akkréciós szimulációk is, ezek bizonyítják, hogy a törmelékből Hold lesz.

  Lehet számodra ez így már túl sok ezért leírom még egyszer egyben:
  1. Szimulációval bizonyították, hogy lehet olyan ütközés amelynek végeredménye az, hogy a kéreg anyagából a holdnak megfelelő mennyiség pályára kerül.
  2. Akkréciós szimulációk bizonyítják, hogy ez a törmelék össze fog állni.

  És még egyszer leírom, hogy egyben meglegyen, hátha végre fel tudod fogni: az ütközéshez néhány órát kell csak szimulálni, az akkrécióhoz viszont évtizedekre van szükség, ezért egy szimulációban az egészet nem lehet értelmesen megcsinálni.
 • Richard Donkies
  #123
  Csak pont a kérdésekre felejtettél el válaszolni.

  Én ugyan nem hiszem, hogy nem lehet ilyen szimulációt csinálni, de legyen neked igazad, tegyük fel nem lehet.

  Akkor viszont jönnek a #110 kérdései.
  Azokra mit felesz?