627
  • levente68
    Kapiskálod lassan a dolgot.

A 64 bites rendszer igazán nagy előnye a 4GB feletti mennyiségű RAM címzésének lehetősége.

Ha te leülsz két gép elé, amelyik 4GB alatti RAM-mal rendelkezik, nem fogod észrevenni azt az inkább elméleti sebességkülönbséget, amit a 64 bit hoz.

Az a baj, hogy ennek a dolognak az alapjai sem ismeretesek előttetek.

Nézz utána inkább.

Mondom ezt úgy, hogy elég sok gépet kezelgettem és a sajátom természetesen a lehető leghamarabb 64 bites rendszert kapott először csak 8, de hamarosan 16GB RAM-mal.

De azt sem tudom megmondani, sőt senki, hogy egy program, amit használ, 32, vagy 64 bites és ez nem baj. Kivéve persze, ha kell a sok RAM.

A mai PC bűvkörébe tartozó rendszereken a 64 bites oprendszerre váltásnál sokkal nagyobb gyorsulás érhető el egy SSD használatával, na azt aztán azonnal érzi bárki.

Gondolom, mondanom sem kell, hogy még a notimban is az van...

Apple vasa kellőképpen erős, így nem fogod felhasználóként érezni a 64 bit előnyét, főleg meg nem 1GB RAM és korlátozott funkcionalitás mellett.

Ugyanez igaz Android-ra is, így messze nem kell aggódni emiatt.
    Ezt nálam nem sokan bánják jobban, bár a 2GB RAM-mal még egészen jól elvagyok, az 1GB viszont nagyon kevés lenne és kevés volt már S2-n is.

Az, hogy Apple az első ebben, az érdemel egy plecsni, de az a gatyanedvesedés, amit ti produkáltok itt miatta nagyon felesleges.

De cáfolj meg, meséld el, hol érzed, látod előnyét MA az iPhone-on a 64 bites rendszernek?

A gyári alkalmazások se lettek számodra láthatóan gyorsabbak, a többi meg javarészt még ugyanaz a 32 bites, mint volt. Ami, nem győzöm hangsúlyozni, nem baj és teljesen normális, évek múlva is fogsz iPhone-on 32 bites alkalmazást futtatni, hacsak Apple meg nem oldja, hogy ne tehesd, kitelik tőlük...

Így van ez asztali gépeken is, rengeteg 'csupán' 32 bites alkalmazás fut rajtuk, sőt pl. a 64 bites Explorer is használhatatlan volt eleinte...
  • M2 #66
    32 biten is megoldható 4GB feletti címzés.
  • Papichulo
    desktopon sincs még semmi értelme a 64 bitnek

Ott a memorialimit miatt mindenkeppen van
  • M2 #64
    "Újra elmondom: nem a 64 bites rendszer létezését és előnyeit tagadja itt bárki, hanem annak a mai kihasználhatóságát."

Ha szerinted a 10% gyorsulás elenyésző előny, akkor ilyen alapon szerinted desktopon sincs még semmi értelme a 64 bitnek? Mert ott ugyanaz a helyzet és ott még izmos kriptográfia sem kell.
  • Papichulo
    Nem kell neked semmit bizonyitanod! Akkora szakerto vagy, hogy axiomakban beszelsz ;)
  • levente68
    De te se, aki a kis kérdéseimre nem válaszol...

Párat figyelmen kívül hagytál már!
  • M2 #61
    Te két navival közlekedsz (filmnézés közben) és az amerikaiak a hülyék. Aham. Értem. :-)
  • levente68
    Semmivel, lassabban tölt be ma is egy weblapot, mint egy Android-os böngésző, ráadásul nem is tölti a teljes weblapot, csak az egy scrollozással elérhető részét, aztán a limitált scrollozást nem engedi a szürke kockás részig szaladni, hogy a user ne lássa, hogy nem töltötte be...

Felhasználói élmény, lol...
  • Papichulo
    Tehat a stock browser a Safari ? :PPPP

/*FACEPALM*/

Te inkabb ne szaporodj!
  • levente68
    Apple-nél az a stock és csak mazochisták használják, annyira szar és buta...
  • M2 #57
    Inkább azt írd le, mit csinálsz ha iPhone-on hívás közben kell használnod egy másik programot. :-)))
  • levente68
    Nem kell ide senki te szerencsétlen, tedd át ezt a szintetikus tesztből a gyakorlatba és meséld el, miért nem lát ebből semmit a user!

Újra elmondom: nem a 64 bites rendszer létezését és előnyeit tagadja itt bárki, hanem annak a mai kihasználhatóságát.

De most akkor én tegyem ide hozzád hasonlóan ostoba módon azt a tesztet, ahol meg minimáls, nulla, vagy éppen negatív gyorsulást mért Anandtech?

Nem fogom, az ilyen egyoldalú, inkorrekt bizonyítáési technikát meghagyom neked...
  • Jakuza1
    Tehat a stock browser a Safari ? :PPPP
    Melyik nyeven ? :P
  • Papichulo
    Mint már mondtam, látom, hogy az Apple saját alkalmazásai már 64 bitesek, egyet kérek, meséld el, mennyivel lett gyorsabb a Safari például?

Ennyivel:

De most johetnenek a te "vilaghiru szakertoid" is, akik azt bizonyitjak, hogy a "64-bites architekturanak semmi ertelme es haszna sincs" :)
  • levente68
    Aztán ott vannak a kriptográfiai műveletek 800% feletti gyorsulásai. Amiből az látszik, hogy itt profitál legtöbbet a rendszer a 64 bitből. Na és mihez kellenek ezek a műveletek? Ezt talán még egy "szakértő" is ki tudja találni...

Kíváncsi leszek majd az ujjlenyomat felismerés Samsungos lemásolására:
    Kérem tartsa az ujját a gombon!
    Nem azon a másikon!
    A másik másikon!
    Feldolgozás folyamatban...
    Az ujj és a gomb megfelelő, kérem jó szögbe forgassa, mert nincs egyezés!
    Még mindig nincs egyezés! Mozgassa az ujját!
    Egyezés megfelelő, elfogadja az ujjlenyomathoz hozzáférést a következő programoknak: google összes, facebook, twitter, picMagic2000, RootEnabler4, ussrH4ck3rZ...

:-)))

Hogy is van ez?
    A kriptográfiai műveletek, amik ugye dedikált chip-et kaptak és millisec-ekkel mért ideig dolgoznak? Ott aztán valóban óriási élmény és előrelépés ez, éppen ezért hangsúlyozta ez Anadtech is annyira forradalminak? ja, nem, nem tette… Vajon, miért?

Az, meg, hogy bár valóban egy vitatott értékű dolgot Apple nem vitatottan magas színvonalon valósított meg, nem jelenti azt, hogy e téren is ne nyomnák majd le más cégek, ha nem haragszol, én nem csak a Samsung-ot látom…
    Megtörtént ez pár feature esetén, ja nem, sok esetén, sőt az egész iOS-t egy az egyben felülmúlja már az Android, szinte mindenben. De rengeteg olyanban is, amiben nem volt eredendően jobb és régebben valóban gyengélkedett benne.
    Nem igazán értem, miért vizionálsz olyat, hogy más ne tudná olyan szinten megoldani ezt, mint Apple.
    Jó, értem, ezt szeretnéd, de hát, ha figyeltél, a belterjesen gondolkodó, nagyképű és pöffeszkedő Apple már sok dolgát – aminek zömét kurvára nem is ők találták ki – láthatja mástól jobban megvalósítva…

Még valami: elnézést kérek, hogy oly tájékozatlan vagyok a szerinted kamu Apple bambákat bemutató video-k terén!
    Sajnos, nem igazán vetettem ebbe bele magam, ezek szerint veled ellentétben…
    Én csak rákukkantottam a más által linkelt jópofaságra és mosolyogtam, de azért nem felhőtlenül, hiszen tudom jól, hogy ilyen fanatikusságukban és eleve ostobaságukban elveszett véglények nagy számban léteznek. Itt vagytok pl. ti is, akik minden maszlagot bekajáltok, ugye… Szóval, statiszták, vagy sem, elég életszerű dolgokat mutatnak be velük. ;o)

Multitask rovatunk aktuális kérdése:
    tudsz-e iOS alatt háttérben futó FullHD-ban a külső SD-re az utat szekvenciákban rögzítő video program mellett ugyanarról az SD kártyáról akár FullHD video-t lejátszani, miközben a navi (vagy akár kettő) szintén háttérből segít a közlekedésben?
    Nem, nem az a válasz, hogy ez életszerűtlen, meg baromság, meg lefüstöli az akksit!
  • Jakuza1
    Hagyjad, hiszen az idiota gyerek sajat magat lehulyezi azzal a kijelentessel, hogy egy teljes mertekben kihasznalt full multitask egy hulyeseg, mikozben hozsannazni kezd a 64bit miatt, aminek a jelenlegi kihasznaltsaga jo ha eleri a 10%-ot.
    Primitiv barmok. :PPPP
  • M2 #51
    Helyén kell kezelni a dolgokat, ami egy ilyen "szakértőnek" láthatóan megoldhatatlan feladat.

Az ujjlenyomatos lezárás nem arra való, hogy a titkosszolgálati anyagaidat megvédje, ezt senki nem is mondta. Például arra való, hogy amíg elmész budira, a kollégáid nem tudnak belenézni a híváslistádba, vagy a tolvaj nem fér hozzá az adataidhoz, mielőtt végleg letörlöd azokat. Azaz az eddigi rendszereknél (semmi lock, 4 jegyű kód) egy nagyságrenddel biztonságosabb.

Működik, gyors, 64 bites.
    Veszik, használják, örülnek neki, élvezik.

Neked meg mindezt láthatóan qrva nehéz befogadnod/elfogadnod! :-)
    De akkor miért nem nyomogatod a kedvenc Samsung mobilodat inkább!?
  • levente68
    Erre sem tudok mást mondani, ha szerinted - ellentétben a mérvadó szakértőkkel, mint mindig és itt ismét nem magamra gondolok - az ujjlenyomat használata biztonsági célokra nem aggályos, akkor legyél nagyon elégedett.

Nem tudom és nem is érdekel, hogy Samsung (megint nem tudsz elszakadni tőle..) telefonon lesz-e ujjlenyomat érzékelő. Nem használnám semmiképp és mint párszor írtam, a jelenlegi és az előrevetített helyzet okán nagy valószínűséggel nem Samsung-os lez a következő készülékem.

valamelyik - szerinted dzsunka (mennyire szánakmas duma ez...) - gyártó jön inkább képbe.

A dzsunkára visszatérve, ez magasan mutatja a hozzáértésedet, ugyanolyan ostoba hozzáállás, mint amikor AMD-t dzsunkázza sok okos...
  • levente68
    Mondom, semmi más nem megy, minthogy önigazolásokkal megpróbáljátok főleg magatokkal elhitetni, hogy a 64 bit előnyeit már élvezi sok millió ember.

Ezzel egyetlen baj, van, hogy azok az új iPhone-t élvezik és nem a 64 bites rendszer előnyeit, melyeket ma még nem lehet teljesen élvezni és legfőképpen nem iPhone-on.

De szerintetek én vagyok a hülye...

Statiszta vagy sem az, aki azokban a video-kban szerepel onnantól irreleváns, hogy ti gondolom, nem vagytok statiszták, mégis érezni vélitek a 64 bit ízét...

Mint már mondtam, látom, hogy az Apple saját alkalmazásai már 64 bitesek, egyet kérek, meséld el, mennyivel lett gyorsabb a Safari például?

Mert okosabb semmivel, a sebességével meg eddig sem volt gond, azt meg úgyse fogod fel, hogy cache-el és átbasz téged, hogy azt érezd, mennyire frankó, de egy hosszú oldalt nem tölt be neked teljesen, így ha egy nagyot scrolloznál, nem fog lemenni egyből az aljára, hanem megáll a cache-elt adatokon belül. De te csak tapsikolj!

Egy droid-os meg egy mozdulattal scrollozható a teljes, esetenként óriási oldalon.

Na, mindegy, nem fogtok elismerni most sem semmit, hülye érvekkel meg én nem is tudok végtelen ciklusban vitázni.

Egyelőre csak mondani tudod, hogy 64 bites és ez igaz is, csak a benne rejlő lehetőségek kiaknázása a jövő zenéje, ha tetszik, ha nem.

Éld ezt túl valahogy. Persze, túl fogod, mert bemagyarázod magadnak az eszméletlen sebességet...

Mondd, a multitask akkor tehát hülyeség, ugye és evvel egyidőben az iOS Full Multitask, ugye?

Okoooos...

• M2 #48
    Aztán ott vannak a kriptográfiai műveletek 800% feletti gyorsulásai. Amiből az látszik, hogy itt profitál legtöbbet a rendszer a 64 bitből. Na és mihez kellenek ezek a műveletek? Ezt talán még egy "szakértő" is ki tudja találni...

Kíváncsi leszek majd az ujjlenyomat felismerés Samsungos lemásolására:
    Kérem tartsa az ujját a gombon!
    Nem azon a másikon!
    A másik másikon!
    Az ujj és a gomb megfelelő, kérem jó szögbe forgassa, mert nincs egyezés!
    Még mindig nincs egyezés! Mozgassa az ujját!
    Egyezés megfelelő, elfogadja az ujjlenyomathoz hozzáférést a következő programoknak: google összes, facebook, twitter, picMagic2000, RootEnabler4, ussrH4ck3rZ...

:-)))
  • M2 #47
    Amit ír "szakértő" levente:
    "A 64 bit nem a jővő amúgy, hanem erősen a jelen és én már mobil rendszerekre régen várom. Avval sincs semmi baj, hogy Apple ezt hangoztatja, hiszen tényleg elsőként adta ki, csakhogy azt se tudja, mihez kezdjen vele és e téren ugyanúgy más fogja azt hamarabb és jobban kihasználni nagy valószínűséggel, hiszen jól hallottad, minden chip gyártó dolgozik rajta.
    iPhone-on meg egyelőre nincs hatása, sajnálom, ha ez összetör benned valamit. Nyugi, majd lesz, addig ez csak egy marketing fogás."

és a valóság:

Csak az a néhány külsős app, ami nem 64 biten fut, azok is pár hónapon belül frissülnek. De igazából ez az iOS felhasználókat nem érdekli, ők örülnek hogy gyors és hatékony a rendszer, csak néhány Apple-haternek fáj a dolog , de nagyon! :-)
  • M2 #46
    Az utolsó pár mondatban a lényeg:
    "The conclusion? There are definitely reasons outside of needing more memory to go 64-bit."

vs. "szakértő" levente:

"semmi több, mint marketing fogás és nincsen haszna"
  • Papichulo
    Ez szerintem remekul osszefoglalja ezt Samsung fiaskot... (bar ez most eleg off-topic)

"Whether it was through bad timing - a rush to beat Apple’s much rumoured ‘iWatch’ to the market - or through the limitation of current technology, including the lack of viable curved displays and battery technology restrictions, the Galaxy Gear was released as very much a limited product, with a confused and slow interface, a lack of device support, and very little in the way of ‘killer’ functionality to justify its £299 price tag." http://www.theguardian.com/technology/2013/sep/26/analysis-why-samsungs-smartwatch-is-doomed-to-fail
  • M2 #44
    De azt is kibeszélhetnénk, hogy a "szakértő" levente kedvenc Samsungja milyen innovatív volt az utóbbi időben. Ki tudott jönni egy forradalmi termékkel aminek semmi értelme, de legalább az esetek felében nem működik:

Bénáztunk a kémkarórával

Na ilyen szarokat tényleg csak az elvakult birkák vesznek. Szerintem "szakértő" leventének van már otthon kettő. :-)
  • M2 #43
    "Milyen messze járunk ismét a cikktől, amihez irkálunk..."

Nem olyan messze! Pont jól látható a hozzáállásbeli különbség:
    - dzsunka Android gyártók csalnak ahol tudnak, hogy pár százalék látszólagos(!) teljesítményt mutassanak a "szakértőknek",
    - az Apple évekkel megelőzve a piacot, megcsinál egy valódi(!) teljesítményugrást.

Furcsa ez neked, mi? :-)
  • Papichulo
    Ooops :)

http://obamapacman.com/2013/10/samsung-copies-2007-iphone-ad/
  • Papichulo
    Samsung marketing :)

• M2 #40
    "Amíg anno nem voltak driverek és valódi támogatása a 64 bites rendszernek"

Az volt az AMD, ez meg az Apple. Itt egy kész rendszer van, kész programokkal, még ha olyan nagyon fáj is befogadnod ezt a kis butus fejecskédbe.
  • M2 #39
    "Az ilyenekkel készítik azokat a vicces video-kat (figyelem, USA-ban!!!), ahol iPad minit mutatnak az utca népének, hogy ez az új szifon, azok meg magasztalják, mint régebbi video-kban, mikor ugyanazt a szifont mutatták nekik újként... "

Nem lep meg, hogy benyalod ezt is, mert minden épeszű ember tudja, hogy fizetett statisztákkal veszik fel. Már értem miért szopizod be a kedvenc Samsung marketingeseid és mexikói andoridfanod minden szavát. :-)
    Vehetnél magadra egy pólót ilyen felirattal: "Mindent elhiszek amit egy amerikai show-ban mutatnak!"
  • Papichulo
    Sot, sose lattam Iphonet, mert te most megmondtad, te szanalmas kreten.

Aki szerint hivas kozben nem lehet atlepni masik programba, hogy megnezz ott egy telefonszamot... akkor igen, te sohasem lattal meg iPhone-t ;)
  • M2 #37
    "Nehezen érthető, látom, amit mondok: egyelőre nem tudsz profitálni a 64 bites rendszerből, azt senki nem mondta, hogy az nem jó."

Látom ez a 64 bit nagyon megfeküdte a gyomrodat! Egyszerűen nem tudod elfogadni a tényeket, hogy már sok millió felhasználó élvezi az előnyeit. Te persze várhatsz rá még évekig, mert:
    - proci még sehol, még csak most másolgatják a kedvenc "Samu"-dnál,
    - ha lesz is proci, az csak csücsül tétlenül a műanyag házban, mert OS még sehol nincs hozzá, de lényeg, hogy a hozzád hasonló "szakértő" arcoknak a kedvéért rá lehet majd írni a marketing anyagokra,
    - alkalmazások még a kanyarban sincsenek.
  • levente68
    Milyen elegánsan túllibben M2 a megszégyenülésén és mikor megjelenik Pukifaló trollpapa, már lihegve szopkodja is. Ugye, M2 kis csillagom, ki is a skizo? :o)
    A saját szavaiddal sem sikerül összhangba kerülni...

A dolgokról meg nehezen fogják fel, hogy az, amit szeretnének hinni, attól még nem lesz valóság, mert ők úgy remélik és mert Apple veri a tamtamot.

Félremagyaráznak mindent, szerintük az Anandtech cikk alátámasztja a szédületes sebességnövekedést, valamint a Qualcomm nyilatkozatát ők visszavonásnak szeretnék beállítani, holott nem pontosan az.

Annyit ír: a mobil hardware és ökoszisztéma MÁR ÚTON VAN a 64 bites rendszer irányába. Nos, úton lenni és megérkezettnek lenni messze nem ugyanaz, de ez nem mindenkinek világos.

" the evolution to 64-bit brings desktop class capabilities and user experiences to mobile"

Olyan, mint a Jézuska, elhozza az asztali rendszerek képességeit mobilra. ;o)

De messze nem használtak múlt időt a nyilatkozatban, nem véletlenül...

De hát a valóságtorzítás, meg a hinni akarás vegyítve kis webfordítással sok mindenre képes...

Kiadtak egy nyilatkozatot, hogy az ilyen szektatag ökrök lázadozását csökkentsék, de az igazságon ez nem változtat, csak kicsit átfogalmazták a féleszűek számára, akik már azt hiszik emiatt, hogy hú, mennyire gyooooors....

Az ilyenekkel készítik azokat a vicces video-kat (figyelem, USA-ban!!!), ahol iPad minit mutatnak az utca népének, hogy ez az új szifon, azok meg magasztalják, mint régebbi video-kban, mikor ugyanazt a szifont mutatták nekik újként...
    Az mekkora, mikor a kiscsajnak beadják az új funkciót: 'Click and Lick' és az nyalogatja a 'csokoládé ízesítésű kijelzőt, amiről második-harmadik kísérletnél már érzi is az ízét... :o)

Kb. ilyenek a mi kis butácskáink is itt...

Amíg anno nem voltak driverek és valódi támogatása a 64 bites rendszernek, AMD is csak döngethette a mellét, hogy ők megcsinálták, a felhasználók sajnos még sokáig nem élvezhették azt, kivéve pár mazochistát, akik 64 bites XP-vel szívatták magukat, ami akkoriban nemigen adott élményszerű gyorsulást.

Milyen messze járunk ismét a cikktől, amihez irkálunk...

• Papichulo
    Persze most megint lehetne cafolni a mondandodat pontrol pontra, de kinek van ereje ahhoz?! Azt azert vegyuk eszre, hogy te "neves szakertokre" hivatkoztal, de forrast megintcsak en tudtam adni, melyek ellentmondanak neked. Szoval te ezekkel vitatkozol es ezeket probalod (felre)magyarazni a sajat velemenyeddel... vagy te magadra gondoltal, mint "neves szakerto"??? :)
  • Jakuza1
    Ja,szep es jo a 64 bites maszlag, de majd csak akkor, ha a programozok ki is hasznaljak, ami meg manapsag se igazan jellemzo, aztan hiaba a nagyobb cimzestar stb, ha 32biten futtatjak a szofverek nagy reszet.
  • Jakuza1
    Micsoda erveid vannak. :PPPP
    Sot, sose lattam Iphonet, mert te most megmondtad, te szanalmas kreten.
  • levente68
    Na, mesélj, neked feltölti a fényképedet Dropbox-ba akkor is, ha nem az van előtérben?

Nálam nemhogy oda, de vele egyidőben G+-ra is és közben akár a teljes erőforrások nagy részét egy rakat másik program futtatására fordíthatom.

Neked kellene inkább megnézned egy Android-os telefon valódi használat közben, nem pedig a Facebook-ozás, mint maximális élménynyújtás fényében, koma.

Az a baj, hogy nagyon kispályás lévén csak a jól bevett dumákkal tudsz előrukkolni, amik soha nem voltak célravezetőek, kivéve, ha nem tudott valamelyikőtök érdemben hozzászólni és inkább trollkodással ütötte el a dolgot.

Én pl., ahogyan ezt már sokszor elmondtam, a dúsgazdag konzumidióta barátaim révén nagy valószínűséggel hamarabb tesztelgettem szifont, mint az itt nagy arccal annak a kézbevételét javaslók. Így elég hamar mosolyogva tehettem le azt, mondván, hogy szép, meg jó, és bár amennyit tud, azt nagyjából jól tudja, de a gond abban áll, mennyire sok dolgot nem tud, nem enged.

JB sokat segít rajta, de iOS7-re meg még nincs, a korábbiak esetén meg ugye Android akkor is verte ebben, még root nélkül is, avval meg aztán pláne, főleg, ha azt nézzük, melyik mennyibe kerül.

Ma is drágább, mint az Android-os legdrágább, miközben abban mind software, mind hardware tekintetében jelentősen többet kínáló készüléket kap a user.
    Éééééééés, ami a legfontosabb: már a nagy okosság üveg hátlap is a múlté, brühühhühhhhüüüühhüüüüüüüüü

Persze, tudjuk, szerintetek a 'djágaszág' akkoj isz mindent ver, lol
  • levente68
    Nehezen érthető, látom, amit mondok: egyelőre nem tudsz profitálni a 64 bites rendszerből, azt senki nem mondta, hogy az nem jó.

"Apple oldalán ott a chip, adott a 64 bites OS"

És?

"sorra igérik a fejlesztők az átállást"

Na, ezt mondom, hogy az még arrébb van.

"már használja sok millió user"

Persze, de nem megy teljes, a 64 bites rendszer által nyújtható teljesítményen.
    Eddig is buta telefon volt, ez egyelőre nem is változott. Az meg, hogy hányan használják nem értem, mióta igazol sebességbeli növekedést…

"a fejlesztői rendszer is fel van készítve"

Az nagyszerű, de még mindig nem a jelen a használata.

"de az sg android táborának szakértője szerint hamarabb lesz értelme androidon, ahol: még nincs chip, még nincs os, a frissítések sokkal lassabban terjednek el..."

Ezt se értetted, elmagyarázom: nem ez lesz az első, ahol lenyomja Apple-t a konkurencia az előnye elporlasztásával.
    Emlékezz: sokkal több program AppStore-ban. Már változott, nem mintha ez számítana. Retina display. Lol, lemaradás van itt is, ugye mára. Stb., stb….
    Emlékezz csak, mennyi baromsággal dobálóztatok évekig: ez se kell az se kell, aztán Apple mégis belerakta, mert nem hallotta jól, miket idiótáskodtok…

Nem kell megvédenem, de a szerinted "mexikói androidfan" letett az asztalra. Mondom, meg kell nézni a video-it. Ha meg mondott ilyet a BT-vel, hát akkor becsúszott baromság, de nem annyi, amit ti itt összehordtok.
    A ti pártotokon álló figura meg a Note 3 tesztjében röhögteti ki magát, hogy nyújtózkodik egykezes használat lehetetlenségét demonstrálandó a bal felső sarokba a ’back’ gombért, mikor ott van alul a kis ujjacskája közelében… ;o)
    Amúgy, van pár cége és amint láthatod, jól elvan és kihasználja a telefonja képességeit, ezért mondja, hogy neki nem való a szifon, mert azzal egy rakat dolgot nem tud megoldani.
    Fontos: felesleges szidni, meg becsmérelni, ő egy büdös szóval nem mondta, hogy az iPhone ne lenne jó. Egyszerűen neki hiányoznak azok, amikre nem alkalmas. Ahogyan az én páromnak is elég lenne egy iPhone tudása, úgy az ő feleségének is elegendő.
    Az meg, hogy rasszizmussal akarod elvitatni valaki igazát, hááát, az nem engem minősít….

Várom az élményeiteket, mennyivel is lett gyorsabb a szifon?

Az a baj, hogy eddig is erősebb volt, mint amennyit a fos OS miatt produkálni tudott a felhasználó felé. Most sem lesz gyorsabb azért csupán, mert varázsrendszer van rajta.

A Qualcomm nyilatkozatot sem kellene ennyire félreérteni, ugyanazt mondja, amit én: a 64 bites rendszer jó dolog. Amit nem mond, mert nem lenne igaz, az az, hogy abból MA profitálni lehetne. Ez egy diplomáciai visszakozás egy Apple partnertől, aki nem lát át a ködön, az ujjonghat, pl. ti itt...

Anandtech cikke sem azt írja, amit vizionáltok:

"The soonest Apple would need 64-bit from a memory addressability standpoint in an iOS device would be 2015, and the latest would be 2016. Moving to 64-bit now preempts Apple’s hardware needs by 2 full years."

Arrébb van az előny kihasználása szerinte is...

"Apple tends to do well with these sorts of transitions, so starting early like this isn’t unusual."

Nem szokatlan az ilyen idő előtti fejlesztés és ennek elméletileg nagy az előnye, mégpedig, hogy benne lesznek a 64 bites világban, mire a többiek azt kóstolgatni kezdik. Ez így igaz, de figyelem, ahogy említettem, pár ilyen előnyét már sikeresen elvesztette Apple!

Pontosan azt írja le, hogy annak idején AMD hiába állt rá a 64 bitre, nem lehetett azt még jó darabig kamatoztatni. De előnyük lett belőle később.

"The doubling of the register space with x86-64 was responsible for up to a 10% increase in performance."

Tehát, van a RAM hiányában is előny: cca. 10%.

"These hardware AES/SHA instructions have the potential for huge increases in performance"

Amit senki sem tagadott: a potenciál megvan, a kiaknázás még a jövő zenéje.

Az is rendben, hogy az összes Apple alkalmazás már 64 bites, de azok sebességével eddig sem volt gond és most sem lesznek gyorsabbak több okból.
    Nem adnak ugyanis olyan terhet a gépnek, aminél a 64 bites rendszer gyorsulást mutatna, ezt nagyon nem akarjátok felfogni. Nem használ az iOS annyi RAM-ot és nem futtat annyi alkalmazást a multitask hiánya miatt, amivel kihasználhatná a már említett potenciált. Ezért is felesleges a négy mag iOS alatt egyelőre.
    Kár, hogy ennyire nem akarjátok ezt felfogni.

Ha meg a teszteket nézzük, Anandtech se arról ír, hogy azok elsöprő erejűek lennének.
    A két óriási kiugrás mellett az összkép szerinte:

"The rest of the gains are much smaller, but still fairly significant if you take into account the fact that we're just looking at what you get from a recompile."

Ne feledjük, ezek szintetikus tesztek! Van szignifikáns gyorsulás összességében, így van, de nem akkora, amit majd később lesz képes produkálni a teljes értékű 64 bites komplett rendszer.

Maga a vas tehát hozza a váltás előnyeit, ezt senki nem vonta kétségbe, csakhogy ezt még a user egy darabig nem fogja érezni. Olyan ez, mint ha egy Dodge Viper-t használna valaki a sarki közértig, hiába van nagy teljesítmény (viszonylag, hiszen 8 literből 400 ló, az csak USA-ban nagy szám…), ha nem engedik ki a versenypályára, akkor az kihasználatlan.

Nos, figyelmesebben tessék olvasni és továbbra is tessék a webfordítókat kerülni!
  • M2 #30
    Jó sok hülyeséget le tudsz írni pár sorban! Szerintem leventével egy helyre jártok "szakember"-képzésre. Talán egyszer foghatnál a kezedben egy iPhone-t, az sokat segítene...
  • Jakuza1
    Nem erted a multitask mobil egy hulyeseg. :PPPPP
    Foleg ha egy hivast bonyolitasz es kozben kell a telefonrol egy segedprogram, mint megnezni egy masik telefonszamt, amit pont a hivott fel ker esetleg. :P
    Istenem ez a pucsito olyan kreten. :PPPP

amugy az Apple nem a teszteken csal, hanem peldaul pufferbe tolti az kezeloikonokat peldaul, hogy azt higyjek milyen gyors a keszulek, mikozben az ikonok hatterprogramjai meg elerhetetlenek. :P
    Es akkor meg lehetne par dolgot felsorolni,mint az eladott keszulekek, amiket meg csak a viszonteladokhoz kuldtek el, de nem adtak el es meg ki tuddja mivel trukkoznek meg mas teren.

De mint irtam, ki nem ? Az osszes nagy ceg kivetel nelkul.
  • M2 #28
    Ez úgy van, hogy neki egy marketinges és egy mexikói androidfan számít megkérdőjelezhetetlen szakértőnek, az AnandTech cikkei meg szerinte marketing dumák. Kicsit át van fordulva a srác, de az analfabétizmusa, skizonfréniája, "szakértő" képességei után ezen nem is csodálkozhatunk.

Apple oldalán ott a chip, adott a 64 bites OS, át vannak írva a gyári programok, használja a titkosítás, a fejlesztői rendszer is fel van készítve és sorra igérik a fejlesztők az átállást, már használja sok millió user, de az sg android táborának szakértője szerint hamarabb lesz értelme androidon, ahol: még nincs chip, még nincs os, a frissítések sokkal lassabban terjednek el...
    LOL! Ekkora lúzert!