93
  • MasterMason
    Kibújtál a kérdés alól, mennyi a matematikai esélye annak, hogy a számtalan bolygó közül amelyek körül holdak is keringenek csak egyetlen olyan bolygó legyen, amelynek a holdja egy másik bolygó ütközése által jött létre? :D

Teljesen logikátlan az, hogy kevés kivétellel minden bolygónak van holdja meg több is, de ehhez a földnek egy másik bolygóval való ütközés kellett volna.

Abszurd.
  • Molnibalage
    Lásd előző komment.
  • Molnibalage
    Ez nagyon nagy leegyszerűséte a kérdésnek. Ugyanis nézd meg, hogy a bolygó / hold méret aránya mekkora a különböző bolygóknál és az, hogy egy bolygónak mennyi holdja van. Na, egyből elég sok varicáiós lehetőség lesz. A Vénusz gravitációs szempontból a Föld ikertesúja oszt mégsincs holdja, tehát pusztán gravitációra fogni a holdképződést az kevés.
  • MasterMason
    Mi az ha nem bizonyíték, hogy majd minden égitestnek van saját holdja még a gázbolygóknak is? El tudod azt képzelni, hogy minden égitest közelében magától alakultak ki ezek a holdak, de pont itt a föld mellett ehhez egy másik bolygóval való ütközés kellett?

Gondold már végig.
  • Molnibalage
    Igen. Összesen 400 kg kőzetet hoztak haza. Fúrtak is. Minden tudományos megközelítés elémlet, de a bizonyítékok jelenleg azt támasztják alá, amit. Ettől még az elméletet "baromságnak" tituálni elég merész, mert erre van legalább bármiféle közetett bizonyíték. A többi tényleg csak elmélkedés, mert semmiféle modellel nem igazolhatóak.
  • MasterMason
    Egész nyilvánvaló, hogy ha más bolygók körül is létrejöttek a holdak akkor gravitációs anomáliáról van szó, nem pedig ütközésekről.

Minden bolygó ütközött egy másik bolygóval? Van amelyik többel is? Nem ütközés által jött létre a hold.
  • MasterMason
    Mind a 6 alkalommal hoztak vissza mintát? Egyébként pedig látható, hogy a hold felszínét kapargatják még csak, amin egyébként a kozmikus por is megtelepedhetett.

Szóval én csak annyit mondok, hogy ne vegye be rá senki a mérget, hogy valóban egy ütközés során jött létre a hold, ez azt feltételezné, hogy akkor minden bolygó esetében ütközéssel jöttek volna létre ezek a holdat, ami azért is érdekes, mert a gázbolygóknak is vannak holdjaik.
  • Molnibalage
    6 holdraszállás volt és egyik sem a másik közvetlen közelében volt.

• MasterMason
    "Hold kőzetek vizsgálatával"

Mennyi volt kőzetminta nagysága, milyen mélységből és mekkora területről származtak ezek a minták? Ugye nem azt akarják mondani, hogy egyetlen területen felszíni talajból gyűjtött mintából vonnak le ilyen messzemenő következtetéseket. A tudósok ezen és a bolygók kialakulásáról szóló állításai nem bizonyítottak tudományosan, csak következtetések.
  • wednes
    Nem együtt alakultak ki, hiszen akkor a Hold mindenben hasonlítana a Földre. Mármint abban, hogy milyen elemekből épül fel, könnyű és nehéz elemek aránya (a Földön sok a vas a Holdon elég kevés).

A Hold kőzetek vizsgálatával viszont úgy tűnik a Földön is megtalálható többségében inkább könnyebb elemekből ált össze a kisérőnk. Ennek a megállapítása után jött az ütközéses elmélet. Miszerint a Föld felső kérgéből szakadt ki az anyag és állt pályára a bolygó körül (a nehéz vas meg a magban, Földön maradt).

Aztán a Hold nem a Föld ekliptika síkjában kering.
  • MasterMason
    Szerintem semmiféle ütközés sem volt, szinte minden égitestnek vannak kísérői holdjai. Na most ugye ahogy áll össze a bolygó a sűrűsödő porból és egyéb anyagokból, körülötte pedig úgy alakulnak ki a maradékokból a holdak.

Szóval nem mondtál hülyeséget te sem, ezek beszélnek hülyeséget és etetik a népet. De nem értem miért jó ez nekik. Tudod ez olyan, hogy a papok is arra élveztek, hogy nem engedték tudni az emberiségnek, hogy a föld forog a nap körül.

Még mindig hülyítik a népet.
  • Pluskast
    Most lehet, hogy tök baromságot kérdezek illetve mondok de elvileg nem úgy van, hogy csak akkor lett volna képes ellopni a Föld a Vénusztól a Holdat ha a Föld mérete (és tömege) nagyobb lett volna? Úgy tudom a két bolygó (a Föld és a Vénusz) mérete és tömege közel azonos nem? Akkor egy ugyan olyan tömegű bolygó, hogy volt képes ellopni a vele azonos tömegű égitest holdját? (előre is sorry ha baromságot mondtam vagy kérdeztem)
  • MuchACHO79
    Szerintem meg a halálcsillag hozta ide a vonósugarával réges régen egy messzi-messzi galaxisból. Amúgy ez még nem bizonyított, úgyhogy amíg ez nem történik meg addig kéretik a becsapódás teóriát legvalószinűbbnek tekinteni. Amúgy ki pénzeli ezeket a tudósokat? Küldeném én is a számlát...