221
Half-life 3 egy olyan játékkal, amire hosszú évek óta várunk!
-
#141 Tomb Raider, Assassin's Creed, Saints Row, Legend of Grimrock, Remember Me, I'm Alive, Risen 2, Brütal Legend, Brothers, Deus Ex HR, Bioshock Infinite, Enslaved, GTA5, Alan Wake, Mass Effect-ek, az összes kalandjáték, stb
És még tudnék sorolni jópárat utóbbi 1-2 évből. -
kissssss #140 ha nagyon szigorúan sp játékot akarunk 3d-ben akkor érdemes elnézni a dungeon crawlerek felé, Legend of Grimrock vagy might and magic 10. -
kissssss #139 "Bőven vannak ma is nagy signle player nevek"
mostanában nem nagyon találkoztam egy sp játékkal se... vagy direkt elkerülnek engem.
amikkel mostanában jól el tudtam lenni többszöri végigjátszás után is azok közelébe sincsenek az aaa játékokhoz pl: starsector,sword of the stars the pit, FTL, stb. ugy néz ki ha jó single player szórakozást akarok akkor először a 2d-s játékok közt kell szétnéznem. -
#138 Már a HL1-hez is volt multi. -
Zero 7th #137 Na szerintem meg pont ezaz, hogy egy multinak a világában tudsz elmerülni, a szinglinek meg a sztorijában.
Szerintem kár hasonlítgatni, nálam például hangulatfüggő, van, hogy a multis játékoktól kapok hülyét, meg van, amikor a szingli élettelenségétől.
A coop meg szép és jó, de az a gond vele, hogy ha nem úgy játszod az adott játékot, ahogy az ki lett eredetileg találva, akkor ott elkezdődnek a szarságok. Ha egy coopként megálmodott játékot szinglizel, akkor a segítő botok fognak sírba vinni, egy szingliként dizájnolt játékba mókolt coop meg általában halálbugos a szkriptek miatt. Tisztelet a kivételnek mindkét kategóriánál. -
Strayhand #136 Ezzel az a baj, hogy az ilyen multik világában nem tudsz annyira elmerülni, mint egy single player játékban. 5 évig WoW-oztam, most GW2-zöm, szóval mondhatjuk hogy MMORPG játékos vagyok, de az igazi immerzív sztori hiányzik nekem, pedig egy MMO az azért jobb ilyen szempontból, mint pl. egy FPS multi. A HL2-t és az epizódokat pont most játszom végig, mert anno kimaradt. És kurvajó. Ilyen first person atmoszféra nincs egy MMORPG-ben sem, pláne nem sima multiplayerben. Ott tömeg van. Ott is van persze hangulat, de teljesen más, nem jó, ha mindig minden full multi és nincs személyesebb (sztori)élmény. De ha a co-opnak van jövője, akkor a single playernek is szerintem, mivel kis túlzással ugyanaz, hiszen ugyanazt a sztorit játszod végig, szóval akkor már nyilván megírják single-re is. Bőven vannak ma is nagy signle player nevek, most az hogy co-op van benne, az egy plusz lehetőség, attól az nem kifejezetten multiplayer játék szerintem. -
kissssss #135 nem lesz semmiféle ep3... és már a hl2 is megkapta a multiját hl2dm néven később. -
RAMyMamy #134 öö.. szívesen? :D
btw, mérget mernék rá venni, hogy a HL3-ban is lesz multi, vagy legalább valami 2 személyes co-op (mondjuk gordon+alyx kombó esetleg?). én nagyon örülnék neki. nagyon szeretek gordon bőrébe bújva lövöldözni, de szerintem kinőttünk már a csőfps-ek korszakából és ezt a valve is látja. (mondom ezt úgy, hogy az fps a kedvenc műfajom.) pontosan ezért nem akarták a népet lehúzni egy hl2ep3-mal. az mondjuk igaz, hogy baromi sokáig elhúzzák a fejlesztést, ha egyáltalán már elkezdték. de jó munkához idő kell... sz@rhoz meg még több. azért én bízom bennük, remélem, hogy hozzák a színvonalat. -
#133 köszönöm hogy nem nekem kellett ezt leírnom :) -
RAMyMamy #132 keveritek a szezont a fazonnal, multi =/= kompetitív multiplayer!!
ha valaki kiejti a száján a multi szót, mindenkinek egyből a cod jut eszébe, meg a 12 éves wallhackes gyermekek. a játék maga sosem volt sz@r, az idióta játékosok tették azzá. mert sajnos igen, az a baj, hogy lassan már a "2 évesek" is multiznak, egy korhatáros játékkal...
(400 óra cod és még legalább 150 óra bf multi után meg tudom érteni azt, akinek ez nem jön be. évek óta nem játszottam egyikkel sem és nem tervezem újra elkezdeni, kinőttem már belőle)
tehát: a multi lehet kompetitív (egymás elleni) és kooperatív (együttműködő)
a legtöbb multis játék valahol mindkettő, mivel általában 2 csapat van. egyrészt a társaidat kéne támogatni, másrészt meg irtani az ellenséget. csak a legtöbben az előbbit elfelejtik szépen, és mennek a saját fejük után, aztán meg fél percenként k..vaanyáznak, hogy "jaj, már megint meghaltam". ezekkel az emberekkel nem lehet mit kezdeni, csak annyit lehet tenni, hogy messze elkerülöd őket
a másik a kooperatív multi, amikor teljesen egymásra vagytok utalva a társaiddal, csapatban kell dolgozni, az ellenséget pedig a gép irányítja. mass effect 3, left 4 dead és még sorolhatnék jópár játékot, amik ilyenek. ahogy az előző hsz-emben írtam, NEM idegenekkel kell játszani, akik mennek a saját fejük után és csak lövöldöznek. mert ez baromira el tudja rontani a játékélményt. megint csak ismételni tudom önmagam: ilyenkor nem maga a játék rossz, hanem a játékosok teszik azzá.
nagyon sok olyan kooperatív játék van, amiben csak ketten vagytok és vagy az alapsztorit, vagy direkt a co-opnak írt sztorit lehet tolni. személy szerint nekem ezek a kedvenceim. pl. portal 2, saints row, dead space 3, splinter cell conviction/blacklist, stb. a legtöbbnél csak úgy tudsz előrejutni, ha segítitek egymást a társaddal. pl. portal 2 pont ilyen. nincs egetrengető sztorija, de a fejtörők jók, a hangulata ott van és ettől lesz szórakoztató és élvezhető.
akik ennyire idegenkednek a multi fogalmától, azok még nem játszottak normális emberekkel együtt és/vagy nem találták meg a nekik megfelelő játékot.
-
#131 Ezzel is vitába tudnék szállni (pl. World of Warcraft).
Egy játékban nem lehet elválasztani a játékmenetet a történettől. Ugyanúgy nem lehet kivenni a sztorit egy single játékból, ahogy a taktikázást, stratégiát egy multi játékból. Lehet így is nézni persze, csak ez olyan, mintha minden állatot az alapján ítélnél meg, hogy milyen jól tud fára mászni. Egy single játéknál jó (jobb) a sztori, és téged az szórakoztat ahogy interaktívan részesévé válsz, egy multiban meg több az akció, a taktika, és többet is kell gondolkozni (már ha kompetitíven játszik az ember), és mást ez (meg az hogy győzedelmeskedhet egy másik játékos felett) szórakoztat. Ízlések és pofonok. -
TomDantes #130 Nem értetted meg. Nem a játékmenetről van szó, hanem arról ,hogy multiban nincs semmi történet, nincs az ,hogy vajon mi lesz a vége, vajon mi lesz a következő pályán, hanem csak simán az akció van. Ami igenis egyszerűbb. És mégegyszer :nem a játékmenetről beszélek. -
#129 detto. amikor multizok, akkor inkább co-op-ban (mass effect 3, most a left 4 dead 2-t is játszottam a téli szabi alatt), bár - milyen meglepő - még ott is képesek csalni. maradok inkább egy nyugodt tempójú, jó sztorival rendelkező single-nél. -
#128 "multiban nem kell ám a történeten gondolkodni, csak lőjjé' bazzeg"
Azért ez nem így van. Próbálj ki egy normális, kompetitív meccset CS:GO-ban, vagy DOTA 2-ben, vagy szinte akármiben. Megy ám ott a taktikázás, ami szerintem sokkal komolyabb és nehezebb, mint a "történeten gondolkodni". -
#127 Ezzel én is így vagyok.
Bárki bármit mond engem a single jobban leköt.És az legyen egy 5 órás Crysis 3 ami sokadszorra se mutat semmi újat mégis végig tudom játszani akár 5-6x is!
-
TomDantes #126 Én például belekóstoltam, és nem, azóta se érdekel a multi. Én elfogadom, hogy te jobban szereted, mindenkinek más az ízlése, de ez egy baromság.
Egy jó történet, az többet ér mint bármi multi. Ez pedig csak single játékban van. Most játszok a Witcher 2-vel, igen nem FPS, hanem RPG, de a fasznak kéne bele multi?
De, egyik Assassin Creed-be se érdekelt.
Sem egyik Batman-ban sem.
Ezeknek volt történetük, valamilyen sztorijuk, egy nyílt világ ahol multi nélkül is lehet szórakozni.
Ott a GTA, tudom ,msot rohadt népszerű a multi része, de azért a sima singe GTA az igazi, amikor magam fedezhetem fel a várost, a történetet, a küldetéseket, magam randalírozhatok.
Vagy, L.A. Noire? Hát ebbe aztán multi? Ez így jó, ahogy van.
Ja igen, a hiba ott van, hogy pár órás single játék nem versenyezhet a multival. Igaz, de hát lehet hosszabb single játékot is írni!
Na most Half-Life, igen is, egy történetorientált single játék, ami nem 5, nem 10 , hanem legalább 15-20 órás, vagy inkább több igenis sikeres lenne, persze kell bele multi rész is, mert kell bele, de sikeres lehetne, és el lehetne adni, ha megfelelően hosszú, és megfelelő tartalom van a single részben.
A multi meg, most komolyan, és a történet? Az nem érdekes? Persze, a multiban nem kell ám a történeten gondolkodni, csak lőjjé' bazzeg, egyszerűbb, de hogy jobb? Na ne már. -
Gyuszopapa #125 He multi!
Ez a legnagyobb baj hogy már a 2 évesek is multiznak.
Nem is volna baj de az értelmesebbnek ba...ák el a játékélményét.
Cod,BF stb. szét van csalva.Beleuntam a sok hülyébe.
Most WOT-ozok,de itt is annyi olyan játékos van akinek annyi az esze mint egy marék káposztalepkének.Mit gondoljak egy olyan játékosról akinek már arról sincs fingja hogy az adott játékmódban mi a feladat.
-
#124 De azokban csak "csakazért is van multi" hogy tudjanak multi fos dlcket ontani.
Egy cod ghostba meg a single van így belerakjuk mert hogy egyen az is de köztudottan multis cim volt szinte világ életében.
Szóval bárki bármit mond még mindig faszág az a kijelentés hogy a single-t nem lehet eladni.Nem a ...zt nem! -
#123 agyatlan lövöldéről szerintem inkább single esetében beszélhetünk mostanában. Legalábbis ott kell 0 taktikai készséggel megáldott ellenfelekre vadászni -
RAMyMamy #122 olyan jó látni, hogy mindenki rossz példákat hoz fel...
bioshock 2-ben VAN multi, assassin's creedben brotherhood óta VAN multi, far cry 3-ban VAN multi, mass effect 3-ban VAN multi (co-op), dead space 3-ban is VAN multi (2 személyes co-op). a következő elder scrolls játék mmo lesz, és ha jól tudom, a dragon age inquisitionben is lesz multi.
szemmel látható, hogy minden cég egyre jobban fordul a multis játékok felé, ami nem feltétlen rossz dolog. ahogy tutituti is írta, a co-op móka jó dolog, mert együtt játszhatsz a barátaiddal/pároddal/családtagjaiddal, stb., tehát jó kapcsolatépítő hatása lehet
az "agyatlan hentelés" is már a múlté szerintem, quake, serious sam, stb. játékokra illene esetleg ez a jelző. cod, cs, bf játékokat én nem nevezném így, azért ott egy csöppet kell(ene) is gondolkodni az embernek, mielőtt valamit csinál, nem csak menni és lőni. a dota 2, lol, stb. játékokban meg pláne. sőt, még az "agyatlan hent"-nek tűnő játékokban is vannak olyan játékmódok, ahol nem csak lövöldözni kell, pl. ut
a single játékoknak pedig pontosan ezért nincs jövőjük, mert kifizetsz x összeget egy kb. 5-15 órányi, egyszer végigjátszós cuccért, plusz még egyszer azt az x összeget a dlc-kért, amik max 2-3 órával tolják ki a játékidőt. míg egy co-op/multis játékkal kb. 10x ennyi időt el lehet lenni, ugyanazért az összegért, ergo sokkal jobban megérik az árukat. nyilván egy multis játékban nem a sztori lezs a lényg, mert az valószínűleg nincs neki, hanem a hangulat, amit a játékostársak adnak meg legtöbbször. nem random, külföldi emberekkel kell játszani, hanem olyanokkal, akiket ismersz és máris tök máshogy fogod érezni magad játék közben
vannak olyan játékok, amik egyedül baromi unalmasak, szvsz ilyen pl. a borderlands, minecraft, dead island, talán még a saints row, portal is... ha viszont van legalább egyvalaki, akivel együtt játszhatsz, sokkal izgalmasabb és tetszetősebb tud lenni
nem biztos, hogy minden játék igényli a multit, de szerintem a játékok 70-80%-a igen. és jót is tesz nekik általában. bioshock infinite-ben is simán el tudtam volna képzelni 2 személyes co-opot úgy, hogy valaki bookert, valaki meg elizabeth-et irányítja... és szerintem simán belefért volna. az, hogy egy npc jön utánad órákon keresztül, szerintem nem ugyanaz. én borzasztóan untam egyedül játszani ezt. skyrimet szintén, ott a baromi nagy terület és egyedül mászkáljak... assassin's creed ugyanez.
ha egyszer valaki belekóstol a co-op/multi világába, onnan már nem fog visszafordulni csak a single játékokhoz. hiába a jó sztori és a jól kidolgozott karakterek, ha valami unalmassá válik egy idő után, és ha nem tudod többször végigjátszani. pontosan ezért nem is igazán veszek csak pár órás single játékokat, mert legtöbbször pénzkidobás. de mondok ellenpéldát is, ott van pl. a half-life 2 és epizódjai, amiket huszadjára is végig tudnék tolni, mert annyira imádom. mass effect szintén ilyen. de ezeknek a játékideje 20-30 órát minimum kitesz.
a játékoknak manapság már nem csak szórakoztató, hanem közösségépítő jellege is van, erre a kiadók/fejlesztők már egy ideje rájöttek, most a játékosokon a sor, hogy erre ráébredjenek.
szóval nem kell fosni a multitól, mert nem rossz dolog. -
Pares #121 Már bocs, de ekkora baromságot rég olvastam... Skyrim, Mass Effect, Dragon Age, Dead Space, ami kapásból eszembe jut... Ezek nem kismiskák. Egy multiplayerben sosem lesz olyan történet, hangulat, kidolgozott karakterek, küldetések és világ, mint egy single player játékban. Ez a SP ki fog kopni duma egy ökörség, úgy ahogy van. Nem mindenkit izgat fel annyira a MP-es agyatlan hentelés vagy a MMO-zás. -
#120 Azért az 5 órás fpseket ne keverjük ide főleg hogy ott köztudottan a multival adják el. -
#119 ha ezzel azt összevetjük, hogy dota2 esetén nem a raglistán van 200k körüli játékos, hanem ebben a pillanatban 509,008 játékos játszik, akkor érezhető mi az, hogy nagyon sokan játszanak egy multit.
De elég megnézni mondjuk a STATISZTIKÁT és láthatjuk, hogy leginkább multiplayerel játszanak az emberek. Egy cod ghosts alig fér fel a listára, ha nem a multiplayer részét nézzük. -
#118 Az AC multi-t nagyon sokan játsszák (csak a PC-s AC4 ingame ranglista majdnem 200 ezer játékost sorol), még az 5 éves Brotherhood multija is aktív. -
#117 Amiket felsoroltam azokat kurva kevesen tolták multiban már a megjelenéskor is mint egy vér multis játékot.
Amugy ilyen csak legyen benne multi alapon a hl3 is kijöhetne.
-
#116 fc3-at csak a neve adta el illetve a coop mission amit b@sztak finomítani.
Ha visszanézed a videókat akkor a release előtt csak a multis lövöldét erőltették.
AC az igaz,de ott is van multi és sokat tolják.ezért marad életben.
ha nincs multi akkor két hét és már el is felejtettük a játékot.Főleg mostanság mikor minden héten jön egy nagyobb név(bár tartalom nuku és sablonjáték a legtöbb)
Te mindig a singleplayert erőlteted,pedig szépen lassan ki fog kopni.Ez van.A SP módnak nincs értelme a szélessávú net óta.A multi móka jobban leköti az embereket mert így a barátokkal együtt játszhatnak.
+egy játék ha nem kiemelkedő esetleg nem többféle a végigjátszhatósága akkor sajnos fabatkát sem mér már.
Szar hogy ez van,én is aláírom. -
#115 Assassins Creed széria ,Bioshock, Far cry 3 pl mind mind milliós eladás és a mulzi mindenhol csak kb dísznekvan mert ezeknél a single a lényeg.
Ha nem érné meg nem lenne mindegyiknek állandóan folytatása.
-
#114 Sok pénze és embere van a valvenak. Simán megtudná csinálni... -
#113 Anyagilag? Nincs:) -
#112 Ráadásul ha igaz a hír akkor a valve-emberek agyát elvitte valami.
Még hogy a single játékoknak nincs jövője? LOL ennél nagyobb baromságot kevés fejlesztő/kiadó mondott valaha!
-
Pares #111 Legalább tudjuk mire számítsunk: semmire. -
#110 egy semmitmondó cikk hogymiért késik .
csak kb x évvel ezelőttre is lehetne tenni ezt. -
#109 -
kissssss #108
jahhh így most már érthető hogy miért csesződött el a kísérlet. -
#107 Igaz de ne mond már hogy egyszerre több mindenre nem tudnak koncentrálni???
Amúgy steam machine az nekem is tetszetős, de nem tudom h megéri-e. -
#106 Naa, azért a DOTA2-vel és a CS:GO-val is milliók játszanak:)
A másik, hogy ha cég fejjel gondolkodsz és nem játékossal, akkor beláthatod, hogy ha összejön nekik a SBox+WR akkor milliárdokat szakíthatnak a HL3-ból bejövő ~százmillió helyett.
S akármennyire is fáj az igazság, de a vállalatok elsődleges célja a pénztermelés. Ha esik a részvény, nincs pénz, nincs játékfejlesztés sem. A másik, hogy mint az ember, a piac és a cégek is fejlődnek. Ahogy a világ is változik. Én a cég jelenlegi profilját tekintve már azon sem lepődnék meg, ha a Valve teljesen felhagyna a játékfejlesztéssel. Nagyon ért hozzá, viszont mint látjuk ért máshoz is (pl. Steam), amivel 10x annyit tud profitálni, mint az esetek 90%-ban veszteséges játékfejlesztéssel. -
#105 Naa, azért a DOTA2-vel és a CS:GO-val is milliók játszanak:) -
#104 Elég szomorú :( Egyetlen értékelhető dolgot adtak ki miután megjelent a EP2 és az a Portal 2 volt és ennyi. :( -
kissssss #103 valve most a steamboxával meg a WR sisakjával van elfoglalva, ha folyik is valamilyenféle játékhegesztés a háttérben akkor az csak félgőzzel mehet.
azért abban ne reménykedjetek hogy 2015 előtt lesz-e bármiféle konkrétum HL téren. -
#102 Miért van az hogy a sok béna unalmas játékot fossák a kiadók és ezt a remekművel pedig senki sem foglalkozik?