221
Half-life 3 egy olyan játékkal, amire hosszú évek óta várunk!
  • MerlinW
    Ahogy a zeneipar is botrány, a filmiparról meg inkább ne is beszéljünk..:) Ez van sajnos, ilyen időket élünk.
  • Ironman2
    When is done!
  • Ryder62
    "mert vagy szarnak az optimalizálásra vagy HW gyártókkal megegyezve úgy írják meg a játékokat hogy legyen igény a high-end cuccokra is a gépigényük miatt"

Inkább mindkettő. Mindenki jól jár, a fejlesztőknek nem kell optimalizálni, a HW gyártók meg egy kis pénzmagért cserébe garantálják maguknak az eladásokat. Ki van ez találva csak mi játékosok szívunk.

Emlékszetek még a HL2-re? Hogy még egy mx440-en is elfutott, igaz dx7-ben meg alacsonyabb felbontású textúrákkal, effektek nélkül.

Anno még törődtek a PC-vel, a fejlesztők úgy írták játékaikat hogy egy több éves átlag vason is lehetett játszani. Ma meg mi van? Most jött ki a Watch Dogs meg az új AC gépigénye azt hittem leesek a székről.

"Szerencsére" már alig érdekelnek a játékok - 3,4 játékon kívül nem várok semmi mást - de ha egy HL3 jönne ki brutális gépigénnyel szemem sem rebbenne. Mert azért megérné fejleszteni, mert maradandót nyújtana, egy igazi élményt, amit végigvisz az ember 10-szer is és újrajátssza akár 10 év múlva is.

Ezeket a mai tucat gémeket 1-szer 2-szer végigviszi az ember 4-5 év múlva meg már nem is igen emlékszik majd rájuk, nemhogy játszani velük.

Sajnos igencsak döglődik (korcsosodik?) a játékipar.
  • Dodo55
    Igen az a baj :(
  • ntex
    Ezt eddig is tudta aki picit és ért a géphez hogy sok játéknak indokolatlanul magas a gépigénye, mert vagy szarnak az optimalizálásra vagy HW gyártókkal megegyezve úgy írják meg a játékokat hogy legyen igény a high-end cuccokra is a gépigényük miatt
  • _Atti_
    Én kicsit másképp fogalmaznám mint a fentebb leirt.

Szerintem azért volt nagy szám mert folytatta a half-life 1 el életrekeltett FPS-ekben addig nemigazán előforduló narrativát amiben a játék története a háttérelemekben és a főhőst közvetlenül is érintő eseményeken keresztül bontakozik ki. Nincsenek Cutscenek meg pályafelvezetések.Az elejétől végéig saját szemszögből éljük végig.

Ezt megspékelték a második részre a reaktiv kisérőkarakterekkel akiknek némi érzelem is próbál dinamikusan tükröződni az arcukon.
    Továbbá a pályadesign miatt jelentős, különféle szakaszok jó ütemű kombinálása és a változatosság folytonos fenntartása. Lövöldék,puzzlek,jármühasználat, egyéni viselkedésü ellenségek, barátságos területek stb..

Én személyszerint az episode 1/2-t már nem értékeltem tul sokra innováció szempontjából, inkább csak több volt a már meglévő jóból.
  • sirdond
    ami most már a blizzard is
  • kissssss
  • Dodo55
    Okés, akkor én értettelek félre kicsit :)
  • Dodo55
    Azt nem a Blizzard csinálja, hanem az Activision Bankjeggyűjtő Egyesület.
  • Pares
    Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy nem hagyományos konzol, és nem lesznek rajta exkluzív címek, de nem is erre gondoltam, csak hogy nagyot akarnak robbantani, és egyszerre adják ki mindkettőt.
  • Dodo55
    "Szerintem a VALVe arra várt idáig, hogy elkészüljön a konzoljuk, és hogy majd amikor az megjelenik, az első játék a HL3 lehessen rajta."

Sokan félreértettétek ezek szerint, ezért ismét elmondom (bár ez a Steam Machines oldalán is le van írva egyértelműen):
    Nem klasszikus értelemben vett konzol lesz, hanem egy nagyon valószínűsíthetően mezei x86 architektúrára épülő nappaliban nagyképernyőn való játékra tervezett referenciahardware széria (különböző igények kielégítését célzó eltérő típusok) a SteamOS-hez.

Ettől függetlenül amit mondasz természetesen nem hülyeség, az simán elképzelhető, hogy az elmúlt 1-2 évben ezért ráhúztak még egy kis időt, hogy a HL3 majd megtolhassa a saját platformjukat.
  • Pares
    Lehet, de szerintem nem véletlen, hogy a hármas (3!) bejelentés után (OS, Konzol, Kontroller) még a Half-Life 3 címet is levédetik, plusz "véletlenül" a Valve User Picker is rövid időre mindenki számára elérhetővé vált, amiben az állt, hogy két csapat is dolgozik a játékon...
    Most akkor vagy egy nagy átbaszás van folyamatban, vagy tényleg hamarosan látunk belőle valamit...
  • Pares
    Ez szerintem főként azért van, mert nincsenek átvezető videók, az egész történet folyamatos és csak a te szemszögedből látod az eseményeket, és sosem veszted el az irányítást, így olyan az érzése az embernek, mintha tényleg ott lennél Gordon bőrében. A mai FPS-sek teli vannak nyomva átvezető videókkal, amik közt van pár perc action.
  • pedobear
    Radeon 9550 az szuper kis kari volt (főleg XT órajelen)
  • WhiteStar
    vagy csak simán basznak rá hogy mikor adják ki, mint a blizzard csinálja a sikercímeivel
  • Pares
    Egyrészt nagyon jó sci-fi története és érdekes világa van, másrészt remek történetmesélés, nincs egyetlen egy átvezető videó vagy hasonló játékmenetet megszakító dolog, folyamatos a cselekmény, és ez remek hangulatot teremt. A történet nem csak olyan mellékes, kidolgozatlan elem, mint egy olyan mai FPS-ben, mint a CoD. A játék fizikája és az ezt kihasználó Gravity gun is színesíti a játékmenetet. Persze az előzmények megértéséhez játszani kell az első résszel is, vagy elolvasni a wiki-n... A 3. részt pedig azért várja mindenki annyira, mert az Episode Two egy iszonyatos cliffhangerrel és rengeteg megválaszolatlan kérdéssel fejezték be. És ennek már 6 éve...
    Egyszóval nem hiába kapott annyi díjat. Egyértelműen a legjobb FPS, amivel valaha játszottam. A mai fps-ek sajnos fényévekre vannak tőle...
    Szerintem a VALVe arra várt idáig, hogy elkészüljön a konzoljuk, és hogy majd amikor az megjelenik, az első játék a HL3 lehessen rajta.
  • cikasz
  • broman191
    Tehát minden játék manapság, amely nem fut el egy Radeon 9550-en nagyszerű futásteljesítménnyel, az egy "mesterségesen gépigényesített" szemét...

• Malakai
    Kiveszik belőle az epizódot.
  • ktomi22
    episode 3 -al mi lesz?
  • WhiteStar
  • mucsácsó
    Sima Source, csak az utolsó cseppig is kisajtolva belőle majdnem minden, nyilván a Valve tudja, hogy hogyan nyúljon a saját motorjához. :) Na ezt mondtam, hogy még mai szemmel se randa, pedig már mikori (2004) engine szegény, de még mindig megállja a helyét. A TitanFall nevű játék is ezzel készül, és szerintem elég durván néz ki. Úgyhogy szerintem a Source2 is hasonlóképp egy ~10 éves időtartamra megalapozza majd a dolgokat :)
  • Desiderata #38
    kb. annyira volt izgalmas mint ez a klip, de sokaknak bejött
  • kastil
    Emlékszem mikor megjelenés után képes voltam több kilometert tekerni szakado esoben, csak hogy lathassam :D

Mellesleg nemtom a portal2 melyik enginel fut, de ha most 10 evig azt a grafot tennek elem, mar boldog lennek
  • akyyy
    jaja arra emlékszek:D
  • kill3r21
    Durva hogy jöttek ezek a hírek, én meg tegnap láttam Gmant a GTA V-be....öltöny, táska...
    atyaég a sok gaming :D
    xD
  • Jimmyke
    Nekem csak annyi az elvárásom, hogy folytassa a sztorit, remélem csak nem lesz prequel, amiben Gordon Freeman MIT PhD-jét kell megszerezni, miközben a keretszámcsökkentés ellen tüntető hallgatók ostromolják az épületet és küzdenünk kell az életünkért. :D
  • Bence94
    Éljen!
  • jackoneill90
    elfelejtettem hozzátenni: akkora kamu mint a half life source semmit nem csináltak vele.
  • jackoneill90
    tuti kamu
  • WhiteStar
    "Szerintem azért is nem csinálnak HL3-at, nehogy rájöjjenek az emberek , hogy eddig mesterségesen gerjesztették a gépigényeket."

álomvilában élsz kishaver
  • COOLancs
    Episode 1-2 simán elment a Radeon 9550-esen :D Azóta is röhögök a sok optimazilálatlan Cryfoson amit próbálnak az emberek torkán lenyomni. Szerintem azért is nem csinálnak HL3-at, nehogy rájöjjenek az emberek , hogy eddig mesterségesen gerjesztették a gépigényeket.
  • soo277
    2év múlva ugyan itt talii
  • bakkerman
    na az nagyobb dobás lenne mint a holdraszállás ! :DD
  • Dodo55
    A SteamOS egy Linux alapú rendszer lesz, persze nem egy szimpla disztribúció, hanem olyan szinten egyedi, mint pl. a mobilokon az Android.

Exkluzivitás így ha lesz is valamilyen szinten, az szerintem a PC platformon való játékot nem fogja akadályozni, max legrosszabb esetben fel kell tenni még egy OS-t a gépre.
  • ProGabe #25
    Nézd meg szegény Gaben milyen depressziózabálásba kezdett miatta :D
  • Blacksheep333
    Fogadni mernék rá, hogy az Steam Platform és az új engine húzóneve lesz, és együtt fognak debütálni.

BTW: Biztos lesznek, akik csalódni fognak, manapság már csak azért is savaznak az emberek, hogy a véleményük eltérjen a többiekétől, de a Valve is tudja, hogy fent van a mérce, és ha nem biztosak a dolgukban, meg sem kockáztatják a széria csorbítását.
  • tigeroo
    a játékvilág legpofátlanabb cliffhangere, évekig vártuk az episode 3-at..
  • paj01
    Szép emlékek mikor még a gimiben elképedve sasoltuk a HL2 e3-as vidiket:)
    Nem is biztos, hogy olyan sokat kell várni a 3-ra. Most, hogy voltak ezek a steam-es bejelentések... Egy steamOS exkluzív HL3 adna egy kisebb fajta kezdő lökést ennek a platformnak:D