221
Half-life 3 egy olyan játékkal, amire hosszú évek óta várunk!
  • JaSoN HuNTeR #181
    HL-ben mely a kedvenc karaktereket, és melyik a kedvenc részetek?
  • MerlinW
    Újrajátszási faktorra nincs szükség, lévén a TD2 egy MMO, és a végtelenségig versenyezhetsz, autókázhatsz a pajtásokkal, vásárolhatsz, gyűjtögethetsz. TDU sosem volt single player. A játék kimaxolása (minden autó, ház, stb megvsárlása) kb 1000 órára rúg.
  • akyyy
    az cask boxra van meg, de törtbe, de mindenhova lájvot kér (még ha origi lenne, a live miatt még fizessek elő egy évre neki, ujrajátszási faktor 0).

na off vége :D
  • koschwarz
    Tény, hogy a Half Life egy meghatározó cím, egy legenda a játékosvilágban, illetve a játékiparban.

Tény, hogy rengeteg rajongója van.

Tény, hogy hatalmasak az elvárások, szinte már hisztérikusan magasak, és nem is igazából technológiailag, hanem hogy játékmenet szintjén megint valami újat mutasson, ami azért manapság már nem egyszerű, és akkor persze az épkézláb történetről nem is beszéltünk.

Tény, hogy úgy hagyták félbe a sztorit az EP2-ben, hogy még Stallone is erről nevezte el a hegymászós filmjét.

Tény, hogy manapság, főleg az új konzolokkal, üzletileg már nagyon kockázatos lenne csak PC-re kiadni egy 3. részt.

Szóval, el tudom képzelni, hogy ugye az EP2 után egy kicsit leálltak, aztán eltelt egy csomó idő, amíg nem foglalkoztak a címmel, közben meg rendesen megváltozott a játékvilág. Mondjuk véleményem szerint nem pozitívan, eltekintve néhány jó címtől, a játékok mintha egyre inkább butulnának. Igazából még talán egy ütős ötletük sincs a folytatásra, elvileg villantani kéne valami új motort is, és igazából az sem biztos, hogy megérné az egész a Valve-nak.

Ezzel szemben az, hogy a 3. részt már csak a rajongók iránti tiszteletből is meg kellene csinálni...hát ebben az iszonyatos módon "elüzletiesedett" játékiparban gyenge érv.

Én mindig is várni fogom a 3. részt, de azért annyira nem bízom benne. Ugyanakkor az is lehet, hogy készülget a legnagyobb titokban, de majd csak akkor akarják konkrétan nyilvánosságra hozni, amikor már szinten minden megvan, már csak a pályákat kell összerakni, mert így is minden HL3 hírre úgy rácuppannak a rajongók meg a sajtó, hogy az már konkrétan kicsit hisztérikus.
  • grebber
    Egy csődbe ment vagy menő égtől ne is várj nagyon már semmi supportot.
    Csoda hogy még a TDU 2 megy.

Remélem valami jóféle cég átveszi majd a jogokat.
  • MerlinW
    TDU2-t is le fogják hamarosan sajna.
  • akyyy
    #118: Bezzeg a TDU1-et lelötték a picsába, hogy ne tudjam befejezni.
  • Pares
    A koherens hozzászólás írása nem az erősséged, és ez fárasztó... De röviden: Pont két olyan játékot emeltél ki az általam említettekből, amiket az egyjátékos módért játszik az ember. Az ME3-ban a multiplayer teljességgel ignorálható, persze ha valaki egy kis extra harcra vágyik, annak ott a lehetőség. Dead Space 3 multiplayer dettó ilyen, a co-op része meg egyáltalán nem illik a játék jellegéhet, mert pont az lenne a lényeg, hogy a játékos egyedül élje át a játékot, a hangulat is erre épít. Nyilvánvalóan ezzel nem voltál tisztában, ha példaként említetted.
    Értem, hogy mindened az online játékok, de számomra meg az a bicskanyitogató, amikor a saját preferenciáid és hibás látásmódod miatt olyan képtelenségeket próbálsz alátámasztani, miszerint a nem online játékoknak nincs jövőjük, vagy hogy kevesebb élményt nyújtanak. Ez akkora butaság, hogy nem hagyhattam szó nélkül. Az, hogy egy játékba az egyjátékos élményt bővítik az online lehetőségekkel, még nem jelenti, hogy ez utóbbi átveszi a helyét.
    Az állításod inkább fordítva igaz. Egy SP játék egy új történettel, szereplőkkel és új játékmechanikával mindig új élményt tud nyújtani, mint egy multiplayer. A techdemók is többnyire SP játékok alakjában jelennek meg (Doom 3, RAGE, Crysis, stb.). De le merném fogadni azt is, hogy ha végignéznénk a tavalyi év legjobb játékait, akkor a döntő többségében valamilyen SP játékról van szó, esetleg valamilyen online MP lehetőséggel.
    Ez az egész hasonlóan nevetséges ahhoz, mint amikor valaki azt mondja, hogy a PC kihalásra van ítélve, mert kijött valami új konzol, vagy hogy a valóságshow-k miatt a filmeknek nincs jövője, vagy valami hasonló eszementség. A két dolog teljesen különböző, és ahogy már korábban írtam, mindkettőre egyaránt van igény. Ezzel részemről be is fejeztem ezt a vitát, nem pocsékolom tovább a drága időm. Minden jót.
  • Zero 7th
    Ami azt illeti, a voiceover kifejezetten zavaró TS mellett. Szóval olyan nagyon nem hiányzik, hogy keresztbepofázzanak a karakterek, miközben koopolunk. A többi szingliből mókolt koopban (pl HL2) sem hiányzik.
  • Malakai
    Oktatóanyag jelbeszédhez.
  • kissssss
    első hallásra nem tűnne ez rossz ötletnek csak akkor e mellet fel kellene hagyniuk a "néma gordon éld bele te magad a helyzetbe" utat is, mert hát elég furán néznének ki hogyha, szabadember, juhász, és Barney együtt néma kusban rohangálnának. :-D
  • Zero 7th
    "most más van a terítéken, most mást kell nyomatni"

Na itt van a probléma. Nem, nem "kell". Ez nem kényszer, ez szabad döntés eredménye. És ezzel van ki a fasza a rajongóknak, hogy bár megtehetnék, hogy megcsinálják a játékot, mégsem teszik.
  • Zero 7th
    Az a baj, hogy ha már coopot csinálnak manapság egy játékba, akkor nem érik be azzal, hogy együtt mentek és öltök. Jellemzően elkezdik akkor beleerőltetni az ilyen csak-együtt-tudtok-továbbjutni jellegű "felugrok és magam után húzom a társam", "együtt kinyitjuk a nehéz ajtót" "állj itt, amíg a társad megoldja azt", meg hasonló szarrászkriptelt, elsőre még érdekes 116.jára kibaszottul irritáló játékelemeket. Amik aztán átmásznak SP módba is, egy agyatlanul balfasz bot társsal.

Szerintem inkább legyen csak sima SP, de aztán a modderek pakolhassanak bele egy funkcionális coopot.
  • kekeN7
    Lehet csak én érzem így, de szerintem még mindig az altatás megy. Igaz, sajnos már sokadik éve...
    Valamilyen szinten tuti készül(get) egy folytatás, de legalábbis tuti számolnak vele, hogy majd egyszer. Nem hinném, hogy ennyire szarik bele (de ha igen, igazából azt is simán megteheti), de szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy most más van a terítéken, most mást kell nyomatni, készül a Steam Machine, hozzá az OS, és a háttérben ugye valószínűleg a Source 2 is. A helyében én sem csinálnék egyszerre ennél több nagy dolgot. Majd ha már eladtak egy halom SM-t, mindenki a kanapéról tolja a kedvenc játékát gamepaddel (ehhh, nem), és közben befutott egy L4D3 S2 motorral, amiből ráadásul még tapasztalatokat is gyűjöttek, hogy hogy tetszik a népnek (ha ilyen szinten lehet ilyesmiről beszélni), na én akkor lépném meg ezt a HL folytatás dolgot, legalább majd lehet reklámozni exkluzív HL Edition Machine-ekkel.

Valahol azt is tök logikusnak tűnik, hogy nem hitegetnek, semmi hivatalos infó, sőt, kijelentik, hogy ne is számítsunk rá. A rajongók úgyis remélnek. Úgyis jönnek a pletykák, kamu képek. Időről-időre van szó róla, úgy, hogy a Valve-nek semmit nem kell tennie, és nem kérhetik számon tőlük. Ellenben ha a semmiből egyszer csak bejelentik, na az mekkorát fog szólni... (szerintem ez még mindig évek múlva fog bekövetkezni, már ha...)

Aztán lehet, hogy csak az én fejemben tűnik ez teljesen logikusnak.
  • JaSoN HuNTeR #167
    *Gordon társa/segédje
  • JaSoN HuNTeR #166
    Coop az úgy lenne szerintem elfogadható hogy 2-4 személyes lenne, Alyx, Barney vagy csak egy sima felkelő lenne Gordon[Adrian Shepard is szoba jöhet].
    Szerintem nagyon jól kilehetne ezt találni és akkor már ott lenne hozzá a coop/multis megoldás.

Igazából megvan nekik a erőforrás hogy megvalósítsák ezt a játékot csak valamiért még várnak vele. De az biztos hogy az elkövetkező 5 évben biztosan kapunk egy új HL-t.
  • RAMyMamy
    lehet kicsit zavaros lett a hsz, mivel hajnal 2-kor írtam (ahogy ezt is).
    nem nagyon ment át, amit leírtam. nem értem, hogy miért vetted így magadra az egészet. először is attól, hogy a te hsz-edre válaszoltam, még nem neked ment az összes iromány, másrészt szerintem én nem ilyen stílusban írtam neked. legközelebb egy fokkal visszább vehetnél. én is darabjaira szedhetném a hsz-ed, de nem fogom, mert nincs hozzá energiám és amúgy is tök felesleges.

nem mondtam, hogy a co-op lehetősége rosszat tenne a sp résznek, ez valóban pont fordítva van. arra próbáltam rávilágítani, hogy nem rossz a multiplayer, sem a co-op és nem kell tőlük félni. meg azt mondtam, hogy legtöbb játék, amire rábiggyesztettétek itt páran a sp cédulát, az rohadtul nem csak sp és pont arra lett kitalálva, hogy többen játsszák együtt. még te is írtál egy rossz példát, a dead space-t. igaz, hogy az első két része sp, de a 3. részben nem véletlenül van co-op, pont az ilyenekről beszéltem, amiben együtt lehet végigjátszani a sztorit, mert úgy van megírva az egész. és ha az ilyeneket játszod végig egyedül, mert "a co-op csak opcionális", unalmasnak és üresnek hatnak. pl. dead island-et nagy kínok közepette játszottam végig, annyira unalmas volt egyedül. nem rossz, csak unalmas. ott még egy hülye npc se jött utánad.

lehet csöppet túlzásokba estem, de igen, inkább megveszek egy olyan játékot, amiben van co-op és tudom, hogy még jópárszor végig fogom játszani (pl. saints row), minthogy vegyek egy olyat, amit csak egymagam tudok játszani, aminek lineáris a sztorija és minden egyes végigjátszás alkalmával ugyanazt fogom visszakapni. nekem ez pénzkidobás. van ám rengeteg kedvenc sp játékom, van köztük olyan is, ami csak "5 órás" és már jópárszor végignyomtam, de az ilyen nagyon ritka (pl. mirror's edge). egy igazán jó játék nálam 20-30 óránál kezdődik, amiben van tartalom rendesen (pl. karakterkreálási lehetőség is, jó/rossz út), nem csak egy jó sztori.

neked úgy jött le az irományomból, mintha mennyire isteníteném a multiplayert és még életemben nem láttam sp játékot. csak halkan megjegyzem, hogy általában magasról tojok a mp lövöldékre, az esetek 90%-ában pontosan a sztori miatt játszom és már több mint 200 játékot toltam végig eddigi pályafutásom során. és még legalább ugyanennyit próbáltam ki. a legtöbbet pont azért hagytam abba a felénél, mert unalmasak voltak, pár órás játékidővel, gagyi sztorival és játékmenettel. amiket agyonhype-oltak, hogy de jó lesz és közben a végtermék egy kalap emberi melléktermék lett.

multiból is vannak rossz játékok, nem is egy, de mikor valaki lefikáz egy olyat, amit nem is ismer, és "agyatlan lövöldének" titulálja, az úgy kiveri a biztosítékot nálam.

én már kezdek túllépni a single játékokon, mióta van steamem és hasonlók. nekem már a jó sztorinál, játékmenetnél több kell, valami plusz. és ezt a pluszt általában a co-op meg is adja. szeretek egyedül is játszani, de tök más érzés az, mikor egymagad játszol végig valamit, meg megint tök más, ha ezt egy baráttal vagy a pasiddal/csajoddal teszed. és én pont ebben látom a jövőt, nem pedig abban, hogy egymást lövöldözzük szarrá. nyilván nem csak üzleti szempontból raknak mostanában majdnem minden sp játékba co-opot meg multit, hogy "eladhatóbb legyen".

(emlékszem, mikor bejelentették, hogy a mass effect 3-hoz lesz multi, a játékosok egy része örült neki, a másik része meg lázadt, hogy akkor az sp biztos szar lesz, nem fognak elég energiát belefektetni, hanem a mp-re koncentrálnak jobban. és hogy milyen jogon mer csinálni a bioware egy sp játékból félig-meddig multit is. (talán úgy, hogy az ő tulajdonuk és azt csinálnak vele, amit akarnak?) még én is elleneztem, aztán mikor megjelent a játék, rengetegen rácuppantak a multira, mert nagyon jó lett.)

az, hogy egyik mondatom üti a másikat... próbálok mást meggyőzni a saját "igazamról", meg saját magam a másik "igazáról", a kettőt így egyszerre, néha egyazon mondatban és sokszor hülyén jön ki. viszont ennél jobban már nem tudom megfogalmazni, amit szerettem volna. ha így sem voltam érthető számodra, akkor sajnálom. nem fogok itt újra egyszer magyarázkodni, értelme nincs.
  • Pares
    Annyira nevetséges ez az egész, amit ide leírtál. Azzal próbálod igazolni az alapjaiban hibás elméleted, hogy szinte minden játékban van multiplayer, és sokan játszanak vele.
    Az MP és MMO játékok nagy része az online közösségen és a versenyen alapul, ezért is játsszák őket olyan sokan. Csak kategóriától függ, hogy fps, tps vagy valamilyen stratégia, de mindegyikben valamilyen módon azt kell elérni, hogy a másik játékost vagy csapatot legyőzd, vagy valamilyen más célt teljesíts.
    Az SP-nek semmi köze a versenyhez, annak az a lényege, hogy van egy remek hangulata, érdekes karakterei és jó története, amibe bele tudod magad élni, mint egy interaktív film. Ráadásul elképesztő általánosítás az, hogy minden SP játékot "egyszer végigjátszós cuccnak" minősítesz, amik 5-15 órányi játékot nyújtanak. Ilyen hülyeségeket állítva arra a következtetésre jutni, hogy gyakorlatilag az SP-résznek semmi értelme, elég... érdekes. A Co-op lehetősége egy SP játékban szintén nem fogja az SP játékok vesztét okozni, pont fordítva... De én személy szerint ha baráttal akarok játszani, akkor azt valamilyen online játékban teszem, mert a történetet egyedül szeretem átélni.
    Ez az egész olyan, mintha azt állítanád, hogy sok ember néz focit, ezért a filmek halálra vannak ítélve. Teljesen más dolog a kettő, tökéletesen meg vannak egymás mellett, és egyik sem fog kihalni a jövőben, a játékos bázisuk két egymást metsző halmaz.

"a single játékoknak pedig pontosan ezért nincs jövőjük, mert kifizetsz x összeget egy kb. 5-15 órányi, egyszer végigjátszós cuccért, plusz még egyszer azt az x összeget a dlc-kért, amik max 2-3 órával tolják ki a játékidőt. míg egy co-op/multis játékkal kb. 10x ennyi időt el lehet lenni, ugyanazért az összegért, ergo sokkal jobban megérik az árukat."

Ez így ahogy van hülyeség. Csak az alapján, hogy hány órát tölthetsz el SP vagy MP játszásával nem hasonlíthatod össze a kettőt. Most ezt tényleg komolyan gondoltad?

"ha egyszer valaki belekóstol a co-op/multi világába, onnan már nem fog visszafordulni csak a single játékokhoz."

Akkor én valami Superman lehetek, mert csomó online játékkal játszottam, mégis mindig visszatérek az SP játékokhoz. Sőt, lehet, hogy ez neked hihetetlennek fog hangzani, de elég gyakran feltelepítek pár régi SP játékot is, hogy századszorra is végigjátszam.

"de mondok ellenpéldát is, ott van pl. a half-life 2 és epizódjai, amiket huszadjára is végig tudnék tolni, mert annyira imádom. mass effect szintén ilyen. de ezeknek a játékideje 20-30 órát minimum kitesz."

Most akkor hová is szerettél volna kilyukadni? Hogy mégsem redundáns az SP a MP mellett? Csak én érzem itt az önellentmondást?

"a játékoknak manapság már nem csak szórakoztató, hanem közösségépítő jellege is van, erre a kiadók/fejlesztők már egy ideje rájöttek, most a játékosokon a sor, hogy erre ráébredjenek."

Te meg ébredj rá, hogy nem a kiadó vagy fejlesztő határozza meg, hogy te mit szeretsz. És végül nem rosszból írom mindezt, de a hozzászólásod az én agyamnak egy hülyeségekkel, valótlan állításokkal és önellentmondásokkal teli katyvasz.
  • JaSoN HuNTeR #163
    HL3ba rakhatnának pl coop modot vagy rendes izgalmas multiplayert.

Amúgy a régi HLekbe is volt multi. Az összesbe, és még mindig sokan játszanak velük.
  • Strayhand
    És honnan tudható, hogy nem érné meg, hogy ne lenne rá kereslet? Minek csinálnak (single) FPS-eket még a játékgyártók, ha nincs rá kereslet. De mondom, nem kell CSAK single FPS-nek lennie egy folytatásnak csak azért, mert az előző rész az volt. Meg nem azért szerettük a HL-eket, mert egy játékmódjuk volt, hanem mert jó FPS-ek voltak... Amúgy részemről nincs semmiféle elvárás mivel én is arra fogadok, hogy sose lesz.:)
  • RAMyMamy
    szerintem meg az absolution az eddigi legjobb hitman rész, de megint ott tartunk, hogy "kinek a pap, kinek a paplan..."

VRSDM +1

a valve nem egy jótékonysági intézmény, hanem egy profitorientált cég, amik azt nézik, hogy mire van nagyobb kereslet és az annak megfelelő szolgáltatást/terméket adják. valahol a játékosokat is meg lehet érteni, csak a játékosok nem képesek felfogni ezt. lehet gabe-et szidni, hogy "deköcsöghogymégnincshl3", de üzleti szempontból nagyon is jól csinálja azt, amit csinál. nyilván nem fog egy jól bevált stratégiáról visszaváltani egy másikra, ergo megint (csak) single játékokat fejleszteni
  • MerlinW
    Örülök, hogy nem nekem kellett századszorra is leírnom ezt.
  • The Protector
    Az a baj,hogy lehet eszmecserét futtatni rajta,az okokról,indokokról de lényeg akkor is az marad,hogy mostanában nem lesz HL3.Mind1,majd lesz más helyette.
  • Zero 7th
    Azért ne avassuk már szentté, legalább amíg még él, oké?

Nem azért nem lesz HL3, mert már megcsinálta a világ legjobb FPS-ét, hanem mert a Steam-et futtatni sokkal jobb üzlet, és nincs SZÜKSÉG rá, hogy egyáltalán játékot fejlesszenek.

Kedvük meg nincs hozzá szemmel láthatóan, valahogy kikopott a cégből a lelkesedés, amit még HL1-nél érezni lehetett.
  • Zero 7th
    A legújabb Hitman nem érdemli meg a címét. Borzalmasan szar lett, nagyon helyes, hogy nincs benne a _jó_ SP játékok listájában.
  • Strayhand
    Mondjuk befejezhetné azért, mert jobb fejnek tartanák. Meg ha már mindenki magából indul ki, nekem pl. alap hogy ha elkezdek valamit, azt befejezem ha van rá lehetőségem. Márpedig neki lenne. És ki mondta, hogy egy HL3-nak multi meg DLC nélkülinek kell lennie? Ki mondta, hogy ugyanolyannak kell lennie mint az előző részek? Kiterjeszthetné a HL univerzumot egy single FPS keretein kívülre.
  • coolpet
    Nekem az is tokeletesen megfelelne, ha a source motorral csak befejeznek egy 10 oras jatekmenettel a sztorit.

A HL3 meg lehetne kulon motor kulon sztori mas megvilagitasban, mint a Blue Shift vagy az Opposing Force
  • VRSDM
    " jó lenne, számomra mert... "
    " jó lenne, mert már úgy várom "
    " jó lenne, erre várunk évek óta "

mindenki csak magát nézi?
    lehet itt a gond?
    mert akik pozícióban vannak, ők nem vesznek titeket számításba.

csak hogy ne éljetek téves képek között. :3
  • The Protector
    Kihívás.Próbálja meg újra:)
    Amúgy tényleg jó lenne egy HL3.Számomra minden idő legjobb fps-e.Verhetetlen.A The Night at the ravenholm pedig számomra a leghangulatosabb epiződ a játéktörténelemben.
  • VRSDM
    voltatok valaha valamiben a legjobbak?
    akármiben?

Gabe volt.
    annyi pénze lett belőle, hogy luxuskurvákkal nyalatta a kokót a dagi pocakjáról.

mondjátok már el, azon kívül hogy nektek akarjon megfelelni (és sokezer HL függőnek) miért is akarná újra megpróbálni megcsinálni a világ legjobb fps-ét?
    egyrészt uncsi, másrészt semmi nem garantálná hogy ez sikerülni is fog neki. sőt. a számok nem hazudnak és egyre nehezebb pc-n jól keresni egy multi/dlc nélküli singleplayer shooter-el.

cserébe megzabál pármillió dollárt.

inkább örül hogy ő volt a legjobb fps készítő brigád élén.
    és most a világ területein is szeretné kamatoztatni a tudását és tapasztalatait.

...

persze nem ismerem, soha nem beszéltem vele, nem ismerem a gondolatait.
    de mindenki magából indul ki. és én így gondolom.
  • JaSoN HuNTeR #151
    Tiszta bolond ez az ember... Miről beszél? feleslegesen járatja a pofáját, pénzbe fürdik. Nyugdíjazni kellene már mert idegesítő ahogy szerencsétlenkedik.

Sose kedveltem.

• cikasz
    Half-Life 3: ne számítsunk rá
  • MerlinW
    Splinter Cell-t is és még sok mást is:) Egyébként sztori orientált single játékként az Enslaved-et melegen tudom ajánlani.
  • JaSoN HuNTeR #148
    Mondom simán lenne a pénze és meg is érni megcsinálni az új HL-t. Nem értem Newellt. Csomó pénze és sok embere van.
  • Strayhand
    Ízlés dolga persze, de attól, hogy neked nem tetszenek, még ott vannak. Ill. egy játék minőségének nem feltétlenül van ahhoz köze, hogy single vagy multi.
  • kissssss
    tiszta sor egyetértek, én csak a saját példámat hoztam fel.
  • tutituti
    nem gondoltam volna de szerintem minden felsőkategóriás játékot kenterbe vert nálam a Starbound,úgy hogy még csak alfa verzió.
    A dimenzió / grafika sokszor nem mérvadó mióta avan greenlight a steamen és a desura is támogatja az indie feljesztőket.
    (bár a lónak is két oldala van,a steamen a greenlight fele rettenet hl motorra épülő modkezdemény vagy valami elrettentő programozói frankenstein.De nem ez a mérvadó,csak nem tudom néhány garázsproject mit vár magától ha kritikán aluli összelopott dolgot akar kiadni.de ez megint más tészta :) )
  • kissssss
    igen csak tudod az a fránya ízlés nem engedi hogy a 141-ben felsorolt összes játékot fenntartások nélkül végigjátsszam, talán 3 vagy 4 játék az amivel szívesen játszanék a felsoroltak közül.

meg ha már itt tartunk akkor azt se ártana tisztázni hogy mire értjük a signle player játékok csökkenését, erre az évtizedre, vagy az ez előttire? vagy a személyi számítógépek elterjedésétől?

tisztában vagyok vele hogy nem tűntek el a sp játékok de sajnos egyre jobban háttérbe szorulnak a multis programok mellet.

141. a legújabb hitman részt kihagytad
  • Zero 7th
    Ez nem dimenziók kérdése, hanem nagy kiadók vs függetlenek. Független fejlesztőknek jellemzően tényleg nem futja 3D grafikára, de azért ez nem kőbe vésett szabály. Minecraft, Banished, Space Engineers, jut eszembe most így hirtelen. De akár még ebbe a kategóriába sorolhatjuk a független modokat is, pl Payday.

Igazából a törés ott van, hogy a nagy kiadók nem mernek kockáztatni, egy új frencsájz indítása iszonyatos anyagi kockázat nekik. Úgyhogy maradnak a "jól bevált", sablonos szaroknál.
    A kis függetleneknek meg sok vesztenivalójuk nincs, úgyhogy mernek kreatívak lenni. Ami meg összességében jobb játékokat eredményez, mert ugye hiába néz ki a játék "szarul" az AAA címekhez képest, ha a játékmenet meg leköt.
  • Zero 7th
    Pedig vannak, az meg egy dolog, hogy nem keresed őket. Én is a tavalyi évet indie cuccokkal töltöttem, de közben azért látom, hogy akad azért ez-az AAA SP fronton, amit a játékosok többsége jónak tart.