121480

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Tikal #90056
    Még hosszú hónapokig polirozták a játékot, szóval ha így vesszük akkor sose készült el igazán. A töltés lobby-ba vagy vissza most még hosszabb mint megjelenéskor volt :D
  • mucsácsó
    Mondjuk addig azért polírozták tuti a dolgokat, ez valszeg csak a duma része volt - még ha akár érthető is lenne a magyarázatuk... :D

Mindegy is, tuti fasza lesz, valszeg nem ez lesz az első R* játék, ami befürdik.. :P
  • Tikal #90054
    Nem tudom mit értesz az alatt, hogy kész. A játék online része készen volt, csak nem engedték hogy játssz vele, azt akarták, hogy mindenki először a single-t tolja végig, aztán feloldották.
  • Ulthanito
    Tehát megjelenéskor az sem volt kész.
  • Newfronter
    Abban se vagyok biztos, hogy Battle Royale lesz, a cég meg nem közöl semmit. Lehet több multi mód is lesz benne, kitalálnak valami jópofát. Annyi biztos(a cég eddigi munkáját látva), hogy szórakoztató lesz, na de hogy mennyire fogja lekötni az embert, és kikre céloz, az más kérdés.
    Szerintem eléggé érett multiplayer módot fogunk kapni, mivel a játék célközönsége eleve a felnőtteket veszi célba az eddigiek alapján.

Az nem is baj, ha nem azonnal lesz benne a multi, a játékosok jobb ha a single-player részét ismerik meg jobban. Ez talán segíti azt is, hogy ne halljon ki a single-player a játékiparból. Bár ezt is picit túlzásnak látom, hogy ekkora a félelem a single-player eltűnésével kapcsolatosan.

A multi sem minden, látjuk a BF5 identitás zavarát. Nem tud egy vérbeli WW2-es játék lenni, és egyben akar modern, de régi is maradni. Illetve túltolják benne a PC-t. Remélem be is fog bukni a BF5, jó pofon lenne az EA-nek, hogy ez irányba nem szabad lépniük!
  • Tikal #90051
    GTA Online-t két héttel a megjelenés után nyitották meg. Nem hiszem, hogy a multi ne lenne kész októberben, tekintve hogy a GTA V Online mekkora siker volt.
  • mucsácsó
    igaz-igaz...én azon is csodálkozom, hogy mutattak gameplayt :D Anno GTA4-ből egy darab gameplay / HUD-os screenshot nem volt megjelenés előtt, szóval eléggé bíztak magukban :D (nemhiába)

Battle Royal...? istenem... alig várom már hogy lecsengjen ez a láz... :( :D
  • Kandurex
    Az tetszik, h még itt is figyelnek a spoilerekre! :)
  • Ulthanito
    Megjelenéskor nem lesz kész a multi, előre megmondták. Én azt se bánnám, ha sose lenne kész.
  • Prof William
    Nem sokkal Atreu... vagyis BOY! születése előtt.

• Newfronter
    A Rockstar/Take Two nem szokta túltolni a marketinget. Kb örülhetünk, ha a launch trailerben szó lesz a multiról. Nem is baj, jobban fog ütni a játék, amikor az első nap tudod meg hogy mi hogy van benne.
    Első napos vétel lesz, nem vitás.
  • AntiHero
    Battle Royal lessz ott is. Ugytudom.
  • mucsácsó
    Csak hooool van az mééég....bő másfél hónap :( kíváncsi leszek, hogy mennyi content lesz benne, ami lefoglalja tényleg az ember - és itt most nem a tollgyűjtögetős/toronymászós szintű szarokra gondolok...

Egyébként multiról még semmi konkrét hír nem volt, nem? vagy csak én lennék lemaradva?! :D
    GTA Online után szerintem hülyék lennének az RDR Onlinet kihagyni - de lehet, hogy csak később jön majd..?
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.09.15. 11:52:41
  • Akra
    Majd kinövik egyszer.
  • Akra
    Jó lenne,de nem bírom letenni a Pókot. Nyakunkon a RDR2 is :(
  • j0nNyKa
    nem kell
  • Ulthanito
    Ez a TR Elképesztően jól néz ki. Siman van UC4 szintű grafika. Most egy új területre érkeztem, és csak ámulok és bámulok. Ilyen szép multiplatform játékot még nem láttam PlayStation 4n.
  • warass
    Kedves Moderátor Úr! Kedves Tatyla! Miért kell már megint újra és újra itt végigszenvednem ezeket a PC vs Konzol topikba való hozzászólásokat???
    Utoljára szerkesztette: warass, 2018.09.14. 20:02:29
  • darkSectorxxx #90038
    :D
  • Rage47
    én már le is töröltem tegnap, elég volt 3 kör
  • Tinman #90036
    Nekem is amiatt, de nem jó gép sajna. Talán majd a következő jobban sikerül. Ez a VR is amilyen rá, hát inkább ne is lenne. Szemrák.
  • JaSoN HuNTeR #90035
    PC master race, de azért van PS4em is az exclusivek miatt ;) Jó gép a PS4, mondjuk nálam csak a exclusive játékok miatt kell.
  • darkSectorxxx #90034
    PC-n tölteni lehet már a PUB Black Ops 4 demo-t.....itt mi a helyzet? :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.09.14. 17:17:33
  • Tinman #90033
    Hidd el a havi 11$-ért nekem is iszonyú nagy grátisz a sok AAA cím, meg minőségi indie amit kapok érte. Örökre. Family sharinggel. Ha feldobom a talpam a nejemé az accom (4000 játékkal, nem írtam el), vagy a Boy!-é.

A retrót nagyon szeretem. Jelenleg is pörög a Heroes 2 (22 éves játék) "rossz" kampánya, de minden évben van rajta kívül is 1-2 cím, amit pótlok. A minőség örök... egy Lands of Lore 1 számomra ma is majdnem u.e. képes nyújtani, mint anno, ugyan úgy képes vagyok érte lelkesedni.

Nekem 3 év alatt PC-re 2000+ cím gyűlt fel a Steam accra, pedig már volt rajta u.e. Fillérekből és nem csak a legalja, nyilván kerül bele olyan is.

Másikra: Több, mint 4 éve vagyok aktív Heartstone játékos. Teljesen F2P tolom és tökéletesen elvagyok vele, nem érzem, hogy hátrányban lennék... persze pár hátlap így nem járt, meg Hero Skin-ből sincs meg az összes, de ez ugye a játékot semmiben sem befolyásolja. És igen, ismerek olyat is, aki beletolt 100 ezret és már rég kiszállt. Talán pont ez volt a baj... ha a magad erejéből, skillből szerzed meg a dolgokat sokkal értékesebb, mintha csak úgy kapod a Mastercardért.

Uram... a Destiny 2-met, amit dettó 400 Ft-ért kaptam (2018 június!) még be sem aktiváltam. Pont erről beszélek. Iszonyú mennyiségű nagy nevet kapnak a PC-sek olyan áron, hogy már nekem ciki. És te továbbra se örök jogot kaptál a Destiny 2-re, hanem bérled. Nekem végleges. Ha eladom a Bnet accom az árát emeli. Igen, tudom... nem eladható elvileg. Elvileg :-D
  • darkSectorxxx #90032
    :)
  • Kojiro
    Aki gémer, az költ erre a hobbyra rendszeresen. Van, aki évente 200e-t költ Hearthstone-ra. Meg day1 megvette a Diablo 3-at 18e-ért. Van, aki skinpack-ra költ. Ehhez képest, ha ingyen bérelhetek egy Destiny 2-t, az azért valami.
  • Kojiro
    Ok, de nekem ez grátisz. Amíg ps-ezem, lesz psplus, mert neten játszom majdnem mindennel.
    Ha 10 év mulva majd a hexa-procis 32k felbontású tévén pc-zel, te sem fogod a Mafia 3-at betenni.
    De most nem erről a két játékról van szó, hanem 3 év ps plusszal kb 250 játékról (ingyen bérelve).
  • Tinman #90029
    Ez erős túlzás, hogy ingyen. Egyrészt soha nem lesz tiéd az adott játék. Bérled. Addig tart, amíg előfizetsz.

Bár acchoz kötött játékot nem illik eladni, de amikor eladtam az első X360-am, ott elég sokat nyomott a latba, hogy mennyi digitális játékot tudtam mellé adni és a tulaj eléggé boldog volt tőle, magasabb árat is fizetett bőven. Na most ha ez ilyen Gamepass, vagy PS+ megoldásban lett volna, akkor ugye 0 Ft. Nem emeli a vas értékét, csak egy bérlemény.

A Mafia 3 nekem 400 Ft-ért lett meg idén áprilisban, az XCOM 2 pedig tavaly februárban dettó 400 Ft-ért, nem bérelve, véglegesben PC-re.
  • Kojiro
    PS Plus-on azért az ingyen játék nagyon megdobja a statisztikát, hogyha azt nézzük, ki mennyit költ gépre/gamekre.
    A Destiny 2-t pl ingyen megkaptuk. De ugyanígy ingyen volt idén PS4-re God of war 3 remastered, Mafia 3, XCom 2 és még sorolhatnám.
  • Tinman #90027
    Bizony... minap néztem a kedvenc cégeteknél és 131.000 Ft volt a procim, amit pár hónapja 88k-ért vettem.

A lemezes használt piacot sajnos már én is nagyon borúsan látom. Az elmúlt években az idióták száma megsokszorozódott. Lebeszéled vele és nem jön el, nem adja fel, majd hetek múlva ír, hogy bocs eladtam másnak. De olyannal is összefutottam, aki a másnap helyett 2 nappal később kapta meg a játékát postán és a lámpavasra akart felhúzni miatt.

Remélem a köv. gen elhozza PS frontra is totális digitális piacot, ezzel együtt akár a bundlis megoldásokat, és a rengeteg áresést.... valami olyasmit, ami PC-n már évek óta jelen van.
  • Tinman #90026
    Nyilván: Kinek mi a szemét.

Nekem egy Surge nem szemét, ahogy egy Hat in Time sem az és általában ezekben a monthly jóságokban 3-4 ilyen húzósabb cim akad és amire tényleg én is azt mondom, hogy szemét, az 1-2, de inkább 1, vagy néha 1 sem. De ha ez nem lenne, a PC-s digitális játékárak akkor is elképesztően alacsony árakat tudnak hozni még AAA címeknél is, ami konzolon nagyon ritkán jellemző, vagy más régióból, vagy sok sok év múlva. PC-n is nagyon drága a Day1 gaming, de 2-3 év és brutális árzuhanás vanik és akkor ezt fűszerezik meg az ilyen bundlik még extraként.

"Azt nézzük meg hogy egy akár Shadow TR 12k pc-n újonnan, erről lehetne párhuzamot vonni. :)"

Ezzel most megfoglak könnyen, mert a Tomb Raider 2013 PC-re kb. 3x volt bundlis cím. 2015-ben, vagyis halálpontosan 2 évvel a megjelenése után már a kulcsos oldalakon is ilyen 3-4$-t se ért. Slusszpoént, hogy Amazonon volt már 2€ se! Nekem is volt belőle fölös példányom, kb. csokiért ment el.

Aztán a köv. rész a Rise of The Tomb Raider meg a GTX kártya tulajoknak járt teljesen ingyen, pusztán serial alapján! Ergo nekem ez teljesen free lett meg. Mégis ez is 2x volt azóta bundlis cím (először 2 évvel a megjelenése után)... ha jól körülnézek talán még nekem is van belőle egy fölös példányom ;-)

Ennek analógiája alapján, a Shadow TR 2020. szeptember vagy októbere körül megy le kutyába.

A nagy kérdés az, hogy kinek mi és mennyire sürgős. Nekem a TR tetszik, jól elvoltam vele, de annyira egyik része sem jó, hogy 20k-t adjak érte. Ahhoz nekem egy GTA V, RDR 2 szintű terméket kell letenni az asztalra, hogy szavazzak rá Day1. A TR ehhez a ligához éppoly kevés, mint a feldarabolt Pók.

Gamepass van PC-re is, Origines access dettó. Előbbi rém olcsó, egyre gyakrabban van 200 Ft-ért, meg persze Növidiának is elég durván alakul ám a szolgáltatása... félelmetesen jól működik már most is.

Egy biztos, hogy mivel pluszban zártam a konfig upgradet, így nem is nagyon van mit számolgatni, hogy az előző konfigon letolt kb. 80 játék az mennyibe fájt (kevésbe) és mennyibe fájt az előző konfig.

Szoktam volt mondani és tényleg igaz, hogy nekem a jelenlegi (8700k+1080TI) konfigba ott a Commodore 64-em, az 1541/II-es drive-ja, de a Sega Megadrive-om is. (Elad, visszaforgat, hozzátesz picit, repeat.)

• Zóanagyvarázsló
    A kérdésre nehéz egzakt módon válaszolni, mert az árak és lehetőségek változnak, az utóbbi időkben pláne így ment.

Hozzávetőleg, ha 2 és fél éve ráköltöttél a 300+k pluszt PC-s hardverre (kérdés, hogy ha ott is indulsz meglévő hardverekkel, azokkal mennyit tudsz fogni), akkor lett volna egy erős géped, és még most is versenyképes lenne a Próval, leszámítva a checkerboardot. Így visszanézve jobban jártál volna így, mint váltogatással (lásd bányászláz). Csak ahhoz még kellett volna venni játékot meg kontroller(eke)t. (Vettem DualShock 4-et is PC-hez és PS3-hoz, de az előbbihez valahogy nem azt használom már, mert a legtöbb játékhoz van jobb opció.)

Minden attól függ, hogy ki mivel akar játszani, és milyen szinten (lehet venni drágán Xbox One X-et meg XX80 Ti-t, vagy kompromisszumokat kötni). A címeken túl a mennyiséggel is, és hogy megfelelnek-e az előfizetések kínálata, vagy sem. Látod, Tinman ipari mennyiségben játszik mindennel, nála máshogy jön ki a történet. Az adott időszakban nálam sem 19 játék ment le, hanem 66, ebből 9 konzolokon (de PC-n is ment emulátor, persze olyan játékokkal, melyeket megvásároltam), de ebben a multizás, a "végigjátszhatatlanok" vagy nem teljesen befejezett játékok nincsenek benne.

Az is egyéni, hogy eladható-e a PS3, én még használom, mert van, ami nincs másra, remasterként se, így nem "tudom" beszámíttatni PS4-be. Nálam a visszafelé kompatibilitás hiányosságai jelentik a egy nagy rákfenéjét a konzoltémának, mert a PS3 is PS1-2-3-as játékokhoz kellett, és PC-n is pörög minden korú, minden műfajú jóság. Van olyan játékom, melyet 10 évvel a vásárlás után most tervezek csak felbontani :) Szerencsére PS4-en is - a jellegéhez mérten - sok minden elérhető, de PS3 után és PC mellett szinte csak az exkluzívok maradtak számomra rajta.
  • darkSectorxxx #90024
    Ja semmi baj. Nem a twitchet reklamozom, hanem sokan kérdezték mennyi és milyen játékaim vannak. Platform, eszközök.

Hacsak 1 embert érdekel, akkor nekem az nem kínos. ;)

Természetesen a többiek átléptetik majd a kommentet.
  • Rage47
    én nem szeretem a Twitch-et, nincs időm nézegetni, ahogy órákig játszik valaki
    ezért inkább YT-on nézek rövidebb videókat, ha érdekel a gameplay
  • Ulthanito
    Darky, tudod, hogy én is benézek hozzád időnként, de a Twitch-csatornád reklámozgatása már-már kínos kicsit.

Nem gyűlnek a követők eléggé, vagy mi?
  • Kojiro
    Aki a legfrissebb játékokkal akar játszani, és azokat lebörnöli, annak mindig is drága lesz a videojátékozás.
    Én Pc-n és Konzolon is játszottam mindig is. Nem nagyon van különbség abban, amit ráköltöttem.
    Két és fél éve vettem a PS4-emet 110 körül (újonnan) és ebbe beleszámolták a PS3-at 45e-ért, a lemezes játékaimat (10+ db) meg 35e-ért, így került a PS4-em 30e-be + vettem még egy irányítót 18e-ért és egy éves PSPlust 15e-ért = 63e.
    PS4-en az elmult 2 és fél évben egy lemezes játék volt, már kizárólag digitálisan veszek gamet. És mindig akciósat.
    Nekem nem kell egy vadiúj játékkal azonnal játszanom, van mivel tolni így is. Megvárom, amíg valami akciós, vagy ingyen van és akkor szerzem meg.
    Egy héttel ezelőttig 19 játékot vettem, amivel játszottam is ebben a 2 és fél évben. 10+ platina. A Skyrimot pl. PS3 után PS4-en is kiplatináztam. Tudom, mivel szeretnék játszani, és azzal játszom is.
    Számolhatunk játékonként 7e forinttal, az PS4-gyel meg a 3 év PSPlusszal együtt: 63 + 15 + 15 + 7*19 = 226e HUF. Ennyit költöttem PS4-re 2 és fél év alatt.
    Most vettem egy PRO-t, 128e volt, ebből lejön az előző gépem ára 60e, az 68e. Elgyengültem, úgyhogy vettem egy Spider-Man játékot is 18e-ért. Szóval most PSPRO 20 játékkal 309e. Ez 2 és fél év és közben 2x váltottam jobb gépre.

PC-vel hol lennék árban, ha eredeti gameket is akarnék venni, hogy menjen a multi? Ha mondjuk ott is újítottam volna 2x ez idő alatt?
  • darkSectorxxx #90020
    Nekem azért nem. Én játszanék pc-n, de elég kevés játékkal.
  • ppista
    Ha a konzolok eltünnének (remélem soha, mert akkor nálam annyi lenne a játéknak), akkor még az a minimális verseny is megszűnne ami most van. Az amcsik csak tényleg kiskanál hegyével adagolnák a fejlődést a világ végéig. Ezért lenne jó több alternativa az x86-ra, (mobiloknál is természetesen), de a gigászok gondolom csirájukban elfojtanák ezeket.
  • darkSectorxxx #90018
    Mint tudjátok streamelek elég sokat, köszönöm annak aki néz néha! És most jutottam el odáig, hogy a magam módján helyreraktam végre a lenti info paneleket, kb most látni a végleges elrendezést, akit érdekelne, milyen cuccaim vannak, vagy játékaim, most kicsit könnyebben átláthatja. Köszönöm!

darkSectorHT Twitch
  • Zóanagyvarázsló
    Nem véletlen, hogy az Intel procik egyre drágábbak,

Akartam írni, hogy volt enyhülés, mert az új generáció teljesítményéhez képest már egész korrekt árra kúszott be, léynegében annyiért megy, mint a Haswellek 2014-ben. Aztán látom, hogy például az i5 8400 megugrott 50k-ról 60 fölé Mondjuk az ár-teljesítmény aránya és az időtállósága miatt valószínűleg még így is jobb ajánlott, mint a Haswell volt régen. Na mindegy, legalább akkor vettem a procit, amikor mélyponton volt, és erről eddig nem is tudtam.

A használtpiaccal egyetértek, annak idején gyűjtőként PC-re is sokat "bizniszeltem", és PS3-on is spórolgattam így. De a legutóbbi üzenetváltásokkor óriási megkönnyebbülés volt, amikor a vevő rám írt, hogy bocs, de megvette közben mástól. Semmi kedvem ilyesmivel vesződni már.