281
  • Komolytalan
    Melyik országban? Mert Magyarországon kb az átlag nagyobb. Nálunk 20/10Mbit a legkisebb választható csomag, de van ahol 2600Ft-ért 50/10Mbitet kapsz.
  • narumon
    Hát én mindig is mondtam hogy a Tegra3 egy szar. Lassú is és ezek szerint még zabál is.
  • Komolytalan
    "Okés de érzed, hogy így a 0%-os részesedéssel bíró rendszert hasonlítottak x86-hoz aminek kb semmi értelme."
    Pont az a lényege, hogy ne rendszert hasonlítsanak másik rendszerhez, ha procikat akarnak mérni, hanem azonos rendszeren mérjék. Az hogy ez WinRT, vagy Linux, az csak annyiban számít, hogy WinRT-n vannak érintőkijelzős alkalmazások, Linuxon meg kevésbé.

"De pont ez a lényeg, hogy a tegra hiába fejezte be a melót akkor sem tudott lekapcsolni - ott a tesztben - hanem továbbra is "zabálta" az áramot."
    Nem csak azon ment el a hajó, hanem azon is, hogy terhelve 1.5x annyit fogyasztott az ARM (5.4W vs 3.7W), ráadásul mindez tovább tartott.
  • narumon
    Olvass vissza. Ezekre tabletet használ. Nincs ok ami miatt bővíteni kellene a PC-t. A letölteni se tudsz rendes sebességgel is vicces, az ország nagy részében 20Mbit-es netről csak álmodnak az emberek.
  • narumon
    Flasht szerintem már senki nem néz rajtad kivül :)
    Pont ez a lényeg nem? Erről beszélünk a másik forumon is. Ezt nem látod be sem te sem 1-2 másik elvakult ember. Hogy kurvasok ilyen ember van akinek nem kell a PC mert minek. Jól beszélsz! Azért vegyen sok pénzért egy PC-t hogy álljon a sarokban? Pont ezért nem vesz mert nincs miért. Ezért nem vesznek sokan mert nincs miért. Nekem haveri körben jó gépem van de kizárólag a videóvágós melóm miatt. Egyébként nekem is elég lenne szerintem egy 5 éves gép bőven. (Lehet hogy még sok is)
  • Komolytalan
    Első 2 mondat idézőjelbe, na mind1...
  • narumon
    "iPadon megy a WinRT? Vagy van x86-os iPad? Nem is tudtam..."

Okés de érzed, hogy így a 0%-os részesedéssel bíró rendszert hasonlítottak x86-hoz aminek kb semmi értelme.

"Egyébként az igaz, hogy a Tegra3 kis fogyasztású magja nem játszott, de az is igaz, hogy összességében azon spórolt fogyasztást, hogy az Atom gyorsabb volt mint az ARM, így hamarabb levehette az órajelét. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kijelző is tovább világít, ha a kütyü tovább küzd, és a fogyasztás túlnyomó részéért eleve a kijelző felelős, akkor máris megvan, hogy miért igaz az, hogy ami gyorsabb, az összességében úgy is kevesebbet fogyaszthat, ha a saját fogyasztása több."

De pont ez a lényeg, hogy a tegra hiába fejezte be a melót akkor sem tudott lekapcsolni - ott a tesztben - hanem továbbra is "zabálta" az áramot.
  • Komolytalan
    "Legdurvább az a haverom aki Celeron 300A-t használ (nem tudom kinek mond még ez valamit, annó legendás CPU volt), és azóta is köszöni elvan vele, nem szándékozik ő sem cserélni mert nincs miért."
    2 indok rögtön:
    - vírusirtók
    - böngészők
    - HD videók (ugye ha normális hangot akarsz, youtube-on az is rögtön HD).
    Nemhogy egy 300-as celeroncs, de egy 2Ghz-s Athlon se elég ma már a mindennapi használathoz. Egy 2Ghz-s Athlonon a speedtest.net max 15-20Mbit-et tud bekapcsolt vírusirtóval. Ergo még letölteni se tudsz rendes sebességgel, nemhogy a letöltött anyaggal bármit is tégy (mondjuk nézzed). Szóval szép és jó, hogy azokon a gépeken minden megy ugyanolyan gyorsan, mint akkor, amikor újak voltak, csak ne legyen rajta vírusirtó, meg ne Firefox 18-at használj, hanem Netscape 4.7-et.
  • Jakuza001
    Ha nem akar, akkor meg minek ? Alljon a sarokban, mert futhat rajta a linux ? Ha meg nem hasznalja, jo hogy ott van neki otthon a geop, de akkor ne jojjon senki azzal, hogy a haverom is tok jol el van a gepevel ami egy celeron 300as es 10 eves gep.
    Kozben meg egy nagy felbontasu flasht se tud megnezni vele a neten.
  • Komolytalan
    Ez mondjuk egy több sebből vérző teszt. Egy ipadot kéne oda tenni mellé, és nem egy Tegra3-at, főleg nem úgy, hogy a windows kimondottan nem támogatja, tehát teljesen más eredmény jönne ki android esetén.

iPadon megy a WinRT? Vagy van x86-os iPad? Nem is tudtam...
    Olyan OS kellett ami van x86 és ARM procira épülő terméken is. A WinRT pont ilyen.
    Egyébként az igaz, hogy a Tegra3 kis fogyasztású magja nem játszott, de az is igaz, hogy összességében azon spórolt fogyasztást, hogy az Atom gyorsabb volt mint az ARM, így hamarabb levehette az órajelét. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kijelző is tovább világít, ha a kütyü tovább küzd, és a fogyasztás túlnyomó részéért eleve a kijelző felelős, akkor máris megvan, hogy miért igaz az, hogy ami gyorsabb, az összességében úgy is kevesebbet fogyaszthat, ha a saját fogyasztása több.
  • narumon
    "Mar egy internet is kinlodas egy regi gepen, nem hogy egy komolyabb
    munka."

Mindig ezzel jöttök csak tudnám miért. Nem akar rajta dolgozni. Őszintén haverok közül szerintem csak én dolgozok otthon Pc-vel, hirtelen más eszembe sem jut.
  • narumon
    Jaja ez volt a lényeg. Haveri körben mindenkinek ilyen volt 450-en. Havernál az még azóta 450-en megy hiba nélkül.
  • narumon
    Ezekre tabletet használ. Van egy ipadja. Minden igényét kielégíti. A Pc-t amikor megvette pont erre használta, email, böngészés. Most erre ott a tablet, a PC-t ha bekapcsolja akkor torrent megy rajta oszt csókolom, meg szerintem azzal szinkronizálja a tabletet (de lehet hogy már felhővel ezt nem tudom), erre meg bőven elég a gép.
  • Jakuza001
    Attol hogy elmegy rajta a linux a dos vagy eppen a win95/98 nem lehet csak nagyon keves funkciora hasznalni.
    Mar egy internet is kinlodas egy regi gepen, nem hogy egy komolyabb munka.
  • AgentKis
    Win-nel nem. Linuxxal még elboldogulhat. [URL=http://skami.homelinux.org/]Van ilyen öreg "szökevényekre"[/URL] is. Egérkezelést, rajzolást, gépelést (szövegszerkesztés word nélkül) tanítani még lehet rajta. Az iskolákba meg amúgyis ömlik a zsé!
  • AgentKis
    Nekem is volt! Nagyon jó ár/érték aránya volt. Simán ment 450-en egy nagyobb ventivel. 1999-ben vettem a W98-at az XP váltotta rajta némi rambővítés (64M-ról 256M-ra) mellett úgy 2002 környékén. 2005-ig használtam, akkorra 384M (ez volt a max. amit tudott az alaplap) mellett is lassúcska, de még használható volt.
    Ma számítási teljesítményben és ramban is "veri" egy alsó középkategóriás okostelcsi. Ahogyan a riva128-as 4MB-ás 3D kártyát is az Adreno 200. Szép világ volt, de már elmúlt... Köszi, hogy nosztalgiázhattam kicsit.
  • Jakuza001
    Aztan mit csinal egy Celeron 300-al ?
    Mert kb manapsag nem sokat lehet vele kezdeni.
  • Cat #24
    azt pedig már lenne, egy egyszerű youtube videó lejátszás is szenvedés lehet azzal, egy nagyobb weblap megnyitásáról nem is beszélve.
  • AgentKis
    Szerintem ez a PC dolog globálisan leginkább arról szól, hogy leszokik a nép a win-ről. Legalábbis egyre nagyobb része jön rá, hogy bőven lefedi az informatikai tudását és igényeit egy 20-30 ezerrel olcsóbb, vagy csak nem lopott oprendszer is.
    A többség aki gépet vesz lesz@rja milyen proci van benne. Megy rajta a flashvideó, lehet vele fészbúkolni, kinyomtatja-e a képet a nagyinak, a receptet a szomszédasszonynak, tud-e telefoncsengőhangot csinálni vele 1szerűen. Kb. ezek az igények, ami ezt megugorja 20ezeré, azt nem fogja egy jogtiszta erőforrás zabáló win-es rendszer (értsd PC) lelökni a trónról.
  • narumon
    Én ezt látom ismerősök körében is. Van olyan aki 5-10 éves géppel jól elvan, nem is akar rá költeni. A régebben PC-re szánt összegből tabletet vesznek inkább ezek az emberek, vagy új mobilt vagy teljesen más dolgokat. Legdurvább az a haverom aki Celeron 300A-t használ (nem tudom kinek mond még ez valamit, annó legendás CPU volt), és azóta is köszöni elvan vele, nem szándékozik ő sem cserélni mert nincs miért.
  • csimmasz
    Ja csak ugy mondom, régen 2 évente full gép csere volt, most örülök, hogy nem kell ujra belaknom a rendszert
  • csimmasz
    Szeintem egyszerű a képlet, tól erősek a mai pc-k és nincs olyan technikaii fejlesztés ami kikövetelné a váltást, holvannak már az ata 66/100/133 gondokj, az usb3 sem olyan nagy erő, SSD vel meg lehet gyorsítani az öregecske rendszereket is.

Én már nem is tudom mióta használom a gépemet egy 3100 MHz es cor2duot 5G rammal, pedig dolgozom vele de minek cseréljem le, van egy Samu SSD benne, ez volt a nagy fejlesztés nálam, most amíg még megy használom.
  • narumon
    Ez mondjuk egy több sebből vérző teszt. Egy ipadot kéne oda tenni mellé, és nem egy Tegra3-at, főleg nem úgy, hogy a windows kimondottan nem támogatja, tehát teljesen más eredmény jönne ki android esetén.
  • Jakuza001
    Ez egy uj termek a vasarloknak ido kell, hogy megszokotta valjon.
    Biztos novekedni fog a 119 millios tetel, hiszen elozo evhez kepest is nagy volt a novekedes. De azert nagyon sok vasarlo rendelkezik meg nemolyan regi laptoppal amit meg nincs ideje levaltani. A netbookos beetetes se tesz jot a piacnak, mert igy fentartasokat ebreszthet az uj termek irant stb.
    Nagyon osszetett es bonyolult kerdes ez az egesz. A vasarlasi szokasoktol, kezdve a piaci helyzeten at, a felhasznalasi teruletekig.
    Szerintem egyelore az x86-nak van egy elonye az atjarhatosag a regi termekek fele, ellenben az armnak nem kell megkuzdeni peldaul a technologiai beklyokkal amiket az evtizedek alatt az x86 felszedett es nem feltetlenul valik elonyere.
    De szerintem az atjarhatosag a nem mobil es mobil keszulekek kozott kompatibilitai gondok nelkul, meg az x86 malmara hajtjak a vizet.
  • csimmasz
    Igen sőt az okostelefon sem sokkal másabb, de amikor a pc piac szúküléséről van szó általában laptop/pc re vonatkozik, és leginkább x86 ra mégha van is arm os laptop vagy asztali.
  • csimmasz
    De az is igaz, hogy amivel kevesebb a laptop/pc ból anyival több fogy a tabletből, csak sokan nem vagy csak nem jól árulnak tabletet, tehát a bevételük igen csak megsínyli.
  • Jakuza001
    A tablet is egy szemelyi szamitogep.
  • Jakuza001
    Ugye azt is tudod, hogy az arm procik jo reszt a telefonokba es hasonlo termekekbe kerulnek ?
    Ilyenek peldaul akar a szamologepek, vagy eppen medialejatszok.
    A tablet az csak egy resze az eladasoknak.
    Amugy mar nem olyan rossz az uj x68 procik fogyasztasa. Az 5 watt nem olyan rossz.
  • csimmasz
    Laptop/asztali pc, ez a pc piac igazából.

• Jakuza001
    Egyaltalan mi az a hogy personal computer ? Nem ugyanezen gyartok akarjak eladni peldaul a laptok/tablet es egyeb termekeiket ?
    A PC-t mi kulonbozteti meg, az hogy milyen tipusu processzor van benne ?
  • csimmasz
    Itt most a PC ről beszéltünk, de valóban ugytűnik ezen a téren nem lesz gond, akkor meg simán lehet még a pc nek második aranykora.
    Csak találni kell neki egy uj feladatot.
  • Komolytalan
    "Igen a nagy rákfenélye az x86- nak a fogyasztása, arm ebben mérföldekkel jobb."
    ARM nem publikál ilyen adatokat, azt ugye tudod? Ami meg összehasonlító teszt volt - igaz WinRT-s táblákkal - ott meg nem igazán jött ki ez az előny. Valójában az x86 nyert: link (a cikkben van link az eredeti tesztre is).
  • csimmasz
    Igen a nagy rákfenélye az x86- nak a fogyasztása, arm ebben mérföldekkel jobb.
    Azér írtam hogy ujra feltalálta az Apple mert már régen van csak kellene komplett szolgáltatást nyujtani amit neki nem lenne nehéz megoldania, és ahoz is elég nagy és befolyásos, hogy a rendszeréhez megnyerje a legnagyobb neveket mind biztonság technikai vonalon, mind egyéb home elktronikai vonalon.
  • sanyicks
    már fel van találva az otthoni szerver, és arra is jobb az arm.
  • csimmasz
    Én úgy gondolom ez csak egy átmeneti vissza esés, ha sikerül a pc.nek integrálódnia ebben az összekapcsolt otthoni hálózatban még ujra növekvő ágba kerülhet.
    A technika adott, de lehet megint kell egy Apple, hogy egy olyan triviális dolgot mint egy otthoni központi szervert ujra föltaláljon és az emberekkel meg kívántasson mint annó a tabletekkel csinálta.

Ha komplett rendszert kínálnak még kasza is lehet, a tabletek jók egyszerű feladatokra de egy nagy géppel sokkal több mindent lehet csinálni akár a tableten keresztül is, integrálható szinte mindennel csak komplett rendszert kéne kínálni, biztos sikere lenne.
  • kvp
    Arm-os thinkpad tablet mar van. Lehet thinkpad telefont is erdemes lenne gyartani, uzleti celu felhasznalasra optimalizalva. Viszont a samsung gyart hutogepet es porszivot is, ami eleg nagy elony ha az otthoni technologiak integraciojarol van szo. Az integraciorol meg csak annyit, hogy a lenovo nem gyart cpu-t, memoriat es kijelzot, a samsung igen. Szoval bajban vannak, csak nem akkoraban mint a nyugati cegek, akik nem gyartanak semmit csak legyartatjak kinaban. (a lenovo is igy kezdte, bergyartokent)
  • fergusonpapa
    Azért van leaáldozóban mert az átlag embernek már egy mai 30e ftos kép elég, netezésre. Emelett már mindenkit elért ez a piac. Hova bövülne. Leáldozóban helyet jó szó rá inkább h belassullllllllt
  • Newfronter
    Beleáll a földbe a PC piac és a pokolba lovagol...
  • crissprivat
    És mint bennfettes,hogy látod a dolgokat? Tényleg olyan jó gépeket csináltok?
  • a shot
    Az utolso mondatot kicsit megcafolva, kevesek tudjak, hogy Sarvaron gyartjuk szinte kizarolagosan az EUra a Lenovo gepeket a Flextronics bergyartonal.