281
  • narumon
    Szerintem én ennek sehol nem mondtam ellent. Én csak azt látom, hogy nem kell flash sehova, így én már egy ideje fel sem telepítem a gépemre, felesleges mert csak a reklámok jönnek rajta.
  • Jakuza001
    Hagyjad nem erti, mert csak azt latja, hogy neki van egy tabletje es az eltakarja elole a kilatast. :D
  • narumon
    NE KAMUZZ!

HOL A VIDEO AMI NEM MEGY FLASH NÉLKÜL!

HAZUDOZOL FOLYAMATOSAN!
  • Jakuza001
    De ez is jo.

http://www.gomonews.com/apple-approves-flash-games-on-ipad-with-iswifter/

• narumon
    Megnézted a videót? Összeakadt valami a rendszerben, ezért reseteli (kitörli a kest meg mindent) és voila egyből működik. Tehát ez nem arról szól, hogy nem játssza le csak belefutott egy "bug"-ba amiről feltette a megoldást.
  • Komolytalan
    "Van néhány ilyen hangőr mint te aki szerint a flash nélkülözhetetlen technológia - ezért egy időben az apple-t szapulták is hogy de szar az iphone meg az ipad, hogy nincs flash - most ezt már csak az teszi meg aki még arról is lemaradt, hogy már androidon sincs meg a PC világból is lassan de biztosan teljesen kihal. Hozzáteszem szerencsére!"

Azért ez amit mondasz nagyon nagy tudatlanságra utal. A realitás kb az, hogy a flash Androidon és iOs-en BÖNGÉSZŐBEN nem lesz újabb, mivel a böngészők alapvetően fölöslegesek és alkalmatlanok komolyabb flashes tartalom futtatására. Gyengébb flashes tartalmakra (banner) meg nincs szükség, mert ahelyett megfelel a jó öreg anim-gif, illetve jöhetnek a tilthatatlan html5 csodák. A mobil eszközön futtatott flashhel a következő problémák voltak:
    - Mivel a flash alapvetően egy mozi, nem pedig egy hipelink hegy, némi folyószöveggel mint a html, ezért nem lehetett megnövelni az érzékenységi területeket automatikusan, ahogy ezt htmlnél megtették a böngészők. Emiatt a régi flashek kb használhatatlanná válltak, mivel mobil eszközön nincs egérmutató, és a kattintás pozícionálása a PC-n megszokott 5 pixel helyett 50 pixel.
    - A mobil eszközök számítási teljesítménye még most is tizede egy hasonló árú, épkézláb PC-nek. A flashek egyszerűen nem erre a tetves lassú futtatókörnyezetre készültek. Mivel jellemzően animációk voltak, így ez a hátrány fokozottan jelentkezett.
    - Új, mobilra készült flashek létrehozását meg azzal lehetetlenítették el, hogy a böngésző nem adta tovább a flashnek a mobil specifikus interakciókat - gestures, multitouch. A flash már fel volt erre készítve, de a böngészők gyakran arra is képtelenek voltak, hogy ha a flashben belekattintok egy szövegmezőbe, akkor felhozzák a virtuális billentyűzetet.

Ezt megunta az Adobe, és azt mondta, hogy jó, akkor mobilon innen kezdve elkerüljük a böngészőket. Csinálunk egy AIR futtató környezetet (Android), amely futtatja a flash cuccokat. Amelyek valójában rendes apk fájlok, csak telepítés után az első letölti az AIR futtató környezetet is. De utána már nem mondod meg, hogy ez most flashben, vagy JAVA-ban írt cucc. Mivel az AIR környezet egy natív program, így tovább tud adni mindent a flashnek, amit egy natív program tud. iOs-re pedig - mivel oda Jobs bácsi szelleme az AIR-t se engedte fel, nem tudom ez ellen már mi a f.szomat talált ki - egyszerűen natív programot fordít az Adobe - ugyanolyan natívat, mintha Objective-C-vel fordítottad volna.
    PC-n böngészőben pedig maradt a flash olyan, mint volt. Vagyis hát nem pont olyan, mert fejlődik: van már benne 3D támogatás, van benne több CPU mag kezelés, meg sok egyéb őrület. Természetesen PC-e és Mac-re is lehet "natív" programot fordítani flashből, ha valaki ezt igényelné (mindig is lehetett). Vagyis ha netán PC-n elterjedne a multitouch őrület, akkor egyszerűen appot fordítunk az eddigi weboldalból, oszt viszont látásra.
  • Jakuza001
    Latod a kiirast a videoknal ? "sorry, this video is not available on this device"

Leforditsam neked ?

• narumon
    Miről beszélsz? Megnézted te egyáltalán a videót? Nézd már meg oszt majd utána visszatértünk rá.
  • Jakuza001
    Jah mar a video se eleg egy ilyen retardnak mint te ? :P Az nem bizonyitek. Ertem. :DD
  • narumon
    Én kamugép? Ne legyél már hülye.
    HOL A VIDEO AMIT NEM LEHET LEJÁTSZaNI FLASH NÉLKÜL!
    VÁROM!
    ADDIG CSAK HAZUGSÁG!
  • Jakuza001
    Kamugep.

• narumon
    Nem ez volt a kérdés, jól ismerem a készüléket pontosan tudom hogy lehet flasht tenni alá.

Az állításod az volt, hogy youtube videóhoz flash kell.
    A valóság meg az, hogy nem kell, ma már szinte semmihez sem kell flash.
  • narumon
    Itt az a gond, hogy az ARM nem a windows fele megy. A tegra4 majd jobb lesz ebből a szempntból de már nem jó az összehasonlítás mert ugye más gyártók már bőven előtte vannak. Egy apple CPU/GPU-t kéne megnézni de az meg nem megy Win alatt. Szóval ez jelenleg patthelyzet és nem is látom, hogy változna ez meg.
    (ARM nem is tud ilyen adatokat megadni mert nem gyárt CPU-t, tehát nincs minek megadni az adatát)
  • narumon
    De én még mindig arról beszélek, hogy nincs rajta nativan és mégis meg tudom nézni.

Mutass nekem egy youtube videót amit egy frissen kibontott iphone-al vagy ipaddal nem tudok megnézni! Mert te ezt állítottad. Én meg még nem találkoztam ilyennel. Sem a telefonomon, se az ipadomon se a PC-men nincs flash felrakva. Tehát én várom a videót vagy ismerd be, hogy tévedtél és hülyeséget mondtál.
  • Jakuza001
    Es most HTFU

• Komolytalan
    "A többi gondom egyébként ezzel a teszttel, hogy nincs is teszt. Akkor lenne érdekes ha mondjuk nekiállnának böngészni és közben melyik mennyit fogyaszt mikorra eszi meg az akksit, vagy játék alatt, stb.
    Ez meg nagyon fontos és ez miatt nem nagyon értékelhető az egész teszt (szerintem)"
    Minden tesztnél lehet jobbat csinálni, de ez előtt mindenki azt hitte, hogy az ARM az hű de keveset fogyasztó technológia, az x86 meg hűde energiazabáló. Aztán jött ez a messze nem tökéletes teszt, és ami látszik:
    - terhelésen az ARM lassabb
    - többet fogyaszt
    - mindkét pont nem kevéssel
    Persze itt lehet mondani, hogy na de az A15, meg a tegra 4-5-6-7, meg az iPad és az Android, de a realitás akkor is ez. Nem tetszik az ARM-nak a téma? Mutasson ellenpéldát. Rakjon össze egy referencia tabletet. Publikáljon TDP-t. Ja, hogy azt inkább nem akar, mert kibújna a szög a zsákból
  • Jakuza001
    Te szerencsetlen en leirtam hogy nincs rajta native flash.
    Az szerinted az, hogy en azt mondtam , hogy van rajta ?
    Azt irtam te szerencsetlen hogy kivalthato szoftveresen es ugy lehet megnezni.
  • narumon
    Akkor először nézz utána, hogy miről beszélsz és hogyan működik. Segítek. Nincs rajta flash ha beszarsz akkor sem! Legalább nézz utána mielőtt hülyeségeket írsz. (Vicces lettél volna annó abban a topicban ahol mindenki azért támadta az ipadot mert nincs rajta flash - te meg nekiállsz szembemenni mindenkivel hogy devaaaaan).
  • narumon
    Vazzeh hihetetlen vagy. Melyik részét nem érted?

Van egy ősrégi PC-je. Tökéletesen működik. Annó arra vette, hogy netezzen és játsszon. Aztán az a gép erre egyre lassabb lett de kurvára nem számított mert előszőr vett egy Xboxot, majd kicsit később egy Xbox360-at (a mai napig azzal játszik). A gép így átalakult egy internetes géppé, majd később vett egy tabletet, azóta még annyit sem megy a gép. Egyébként szerintem win98 van rajta (de lehet hogy xp nem tudom).
  • Jakuza001
    *browser
  • Jakuza001
    Te marha, a youtubes videok 90 szazaleka flashes es csak azert tudod lejatszani az ipadoddal, mert van rajta olyan nem native lejatszo vagy brovser, amivel meglehet nezni.
    Es meg az ilyen maki hulyezik. :D
  • Jakuza001
    Akkor tudnak lenyomni a torkodon ha hagyod ? :P
    Tenyleg ? Ha nem hagyod ugyanugy letoljak.

A PC neki szorakozas ? :P Aztan mivel szorakozott a win 3.1-es passziansszal ? Akkor mire is kellett neki a PC ?
    Pont az ilyen allitasaid miatt csusztatas az egesz, hogy a haverom jol el van a 10 eves PCjevel, mert ott van neki a tablet is ami nyilvanvaloan nem lehet regi.
  • narumon
    Én tudom, de te miért terelsz?

Hol a videó amit nem lehet flash nélkül lejátszani? Kész vagy beismerni hogy hülye vagy?
  • narumon
    Én valóban nem vagyok 35 éve a szakmában, sőt már semennyire mert 2011-ben kiszálltam az egészből akkor még pozitívan szerencsére. Pc iparba mostanába nem is fektetnék, hogy őszinte legyek.

Csak akkor tudnak bármit is lenyomni a torkodon ha hagyod. Az a gép ami régen elég volt böngészésre az most is elég. Nem kellett semmilyen új szoftvert sem felrakni, csak aki nagyon haladni akar - valamiért nem akarod belátni, hogy sok olyan ember van aki nem akar. Könyvelőm ugyanazzal a DOS-os progammal könyvel amivel 15 évvel ezelőtt. Szerintem gépet sem cserélt azóta - minek ugyanaz és ugyanúgy működik azóta is. Egy új géppel sem lenne gyorsabb sem szebb, csak drágább.

Nem tudom pontosan mikor vette, én akkor vettem az ipadot amikor megjelent, szerintem ő durván fél évvel utánam, ez nem tudom pontosan mikor volt. 2010 második fele gondolom.

Melyik részét nem érted annak a szónak, hogy NEM DOLGOZIK PC-n. A PC az neki egy szórakozás (mint sok embernek) volt, ma már még az sem.

Édesapám gépében 1300-as Celeron 1GB RAM és Win XP van. Bőven elég mindenre amire használja - NEKED nem lenne elég. Te el sem tudsz képzelni olyan embert akinek nincs pc-je pedig van. Nem kevés - és ez nem azt jelenti, hogy nem netezik meg játszik naponta.
  • Jakuza001
    Esetlen a hozzad hasonlo eszleny, aki ilyeneket akar belemagyarazni egy mas mondatba.

Egyaltalan tudod te mit jelent a native szo ? :D
  • Jakuza001
    Megis mire eleg ? kb 35 eve vagyok a szakmaban meseld el mar nekem, hogy egy olyan piacon, ahol meg a szoftverek se kompatibilisek joreszt az elozo verziokkal, mert az OS gyarto es tobbi ceg keszakarva letolja a torkodon azt, hogy a regi szoftverek nem futnak el az ujon es meg kell vegyed az uj verziojat.

Az is csak egy szanalmas probalkozas, hogy csak nekem nem eleg es egy olyan nyilvanvalo terelessel probalkozni, hogy azert nem kell neki, mert ott a tabletje. Mikor vette meselj azt a tabletet mert ez a konfig a legegyszerubb szoftveres alkalmazasokhoz elegek csak es mar regota.

Nem lehet veluk rendesen netezni, nem lehet veluk rendesen komolyabb munkakat vegezni csak kinlodas az egesz.
  • narumon
    Húha nagyon esetlen vagy. Alapból ipadon nincs flash. Igen lehet felrakni olyan böngészőt (nem sokan teszik meg az adatokat nézve).

Van néhány ilyen hangőr mint te aki szerint a flash nélkülözhetetlen technológia - ezért egy időben az apple-t szapulták is hogy de szar az iphone meg az ipad, hogy nincs flash - most ezt már csak az teszi meg aki még arról is lemaradt, hogy már androidon sincs meg a PC világból is lassan de biztosan teljesen kihal. Hozzáteszem szerencsére!

Várom azt a youtube videót amit flash nélkül nem lehet megnézni!
  • narumon
    Mármint, hogy neked kevés azt értem, de hogy ezt másra miért akarod kivetíteni azt nem értem. :o
  • Jakuza001
    Nincs flash :PPPPP
    Akkor a flasbrowserek mik ? Attol , hogy nincs native flash attol meg azokon a browsereken keresztul siman lelehet jatszani.
  • narumon
    A többi gondom egyébként ezzel a teszttel, hogy nincs is teszt. Akkor lenne érdekes ha mondjuk nekiállnának böngészni és közben melyik mennyit fogyaszt mikorra eszi meg az akksit, vagy játék alatt, stb.
    Ez meg nagyon fontos és ez miatt nem nagyon értékelhető az egész teszt (szerintem)

"Egyrészt a néhány hete piacra dobott Intel lapkával ellentétben a Tegra 3 nem jelenti saját világa csúcsát, a több, mint egy éves processzor (már ARM-os körökben is) elavultnak számító 40 nanométeres gyártástechnológián készült és szintén elavult, Cortex-A9-es processzormagokat használ"
  • Jakuza001
    Kivancsi lennek azert arra az ervre is mert ott van neki a tabletje, amit kb 2 evnel korabban nem valoszinu hogy vett, de mar akkor is reg keves volt a Celeron 300 :D
  • narumon
    ???
    Mutass nekem 1db videót youtube-on amit nem tudok megnézni (nem találkoztam még ilyennel - pedig ugye ipadon nincs flash).
  • narumon
    UPC nincs még a város környékén sem (Szeged), Digi meg néhány panelházban elérhető. Igen az 5.4Mbitben benne vannak a 80-100Mbit környéki kevés helyen elérhető csodák is.
  • Jakuza001
    Uristen ? Flasht nem nez rajtam kivul senki ? Ember menj mar fel a youtubere peldaul es nezd meg a napi adatokat. Meg ha html5-re allitod at a lejatszast, akkor is rengeteg videot meg sem tudsz nezni, ha nincs flash.
    Ilyen okorsegeket is reg hallottam mar az elmult napokban.
  • Komolytalan
    Magyarországon az Akamai mérése alapján valami 5.4Mbit/sec az átlagos letöltési sávszél. Nade ebben benne vannak a fatengelyes mobilinternetek is.
    Amúgy meg UPC, Digi - nézd meg mekkora a kicsi, meg a közepes csomagjuk.
  • narumon
    Hát engem ez teljesen hidegen hagy hogy őszinte legyek. X86 tabletet sem vennék egyelőre (vagyis úgy mondom inkább, hogy windows tabletet - mert felőlem lehet x86 cpu egy jó iOS vagy esetleg Android alatt)
  • Komolytalan
    Keress másik tesztet, vagy csinálj - itt a piaci rés! Azonos OS, x86 vs ARM - hajrá. Egyelőre ez van, amit lehet nézni, és ez alapján az van, amit én mondtam, hogy az ARM nem akkor ász ám, ahogy mondják. Nem véletlen, hogy pl. a TDP adatai azok teljesen titkosak.
  • narumon
    Biztos van ilyen is ez is belejátszik - az eredményen meg nem változtat. (Bár szerintem 80 alatt nincs használható tablet de ez egyéni vélemény)
  • narumon
    Magyarországról beszélek természetesen. Ugyebár Magyarország nagy részén mondjuk a thome ami talán elérhető. Itt bizony kisebb csomagok is vannak, sőt a 25/5 ami már nagy csomagnak minősül az már elég durva árban van.
  • Komolytalan
    "Azért vegyen sok pénzért egy PC-t hogy álljon a sarokban? Pont ezért nem vesz mert nincs miért. Ezért nem vesznek sokan mert nincs miért."
    Meg mert nincs rá pénze. Egy tabletet megvesz 20ezerért, de ha igényes, akkor tán 40-50-et is rászán, és hát el lehet vele bohóckodni, a híreket meg úgyis megnézi a CHF hitelre vett plazma tv-n. PC-re meg már nem futja. Drága mulatság is az :-D