92
-
acdc #12 Angliában már van egy kis kütyü a tolvajoknál amivel kiolvassa az adatokat a zseben rádión keresztül.Azért vannak ezek a speciális árnyékolt pénztárcák. -
#11 Én elég szkeptikus vagyok a PayPass-szel kapcsolatban, legalábbis az OTP-s megoldást tekintve mindenképp. Egyrészt honlapon mindenhol az 5000 Ft-os PIN nélküli limitet emlegeti, ennek módosíthatóságáról szót sem ejt. A másik, amit kiemelnek, hogy SMS értesítés sincs. Ez a kettő együtt zseniálisan idióta kombináció, ha valaki megszerzi a kártyám, annak biztosan jó napja lesz - nekem kevésbé. -
Yv@n #10 "A fizikai pénz a MI PÉNZÜNK! Az elektronikus pénz pedig AZOKÉ."
A fizikai pénzed a mögöttes fedezet nélkül egy darab papír fecni, ami leginkább gyújtósnak, esetleg toalett papír pótléknak alkalmas.
A fedezet pedig ugyanúgy AZOKnál van, és a fizikai pénzed értékét is AZOK befolyásolják. -
Cat #9 "simán lenyúlhatják a pénzed, ha nem tisztességesek a boltban"
Most se kell minden bankkártyához PIN kodot ütni.
Nem mellesleg eddig ki kellett adnod fizetéskor a kártyát a kezedből, így kétszer is lehúzhatta, ezentúl már nem kell, végig nálad marad. -
halgatyó #8 Ahhoz, hogy ennek az újabb trükkös aljasságot a teljes mivoltában át tudjunk tekinteni, látnunk kell a nem készpénzes fizetési módszerek jellemzőit és "fejlődését".
A "rendszerváltás" nevű óriási össznépi átverés előtt a pénz túlnyomó részt készpénz volt, amit az ÁLLAM (vagyis a közösség) hozott forgalomba. A funkciója a reálgazdaság (termelés) katalizálása volt, az árucsere lehetővé tételével.
Az elektronikus pénz a "rendszerváltás" után kezdett dominánssá válni, amikoris a pénzt a bankok állítják elő és kamatos kamatos kamatos uzsoraszivattyúval helyezik ki. Ez a pénz már nem az árutermelés katalizátoraként működik elsősorban, hanem a pénzből pénz fialásának trükkös módszereit (a spekuláció mindenféle fajtáit) segíti.
Ez meg is látszik a jelenlegi helyzetünkön, majdnem mindenki érzi a saját bőrén.
Megjósolom, hogy lesz ez még sokkal rosszabb is, de csak apró lépésekben. Mindig csak annyira, hogy a birkaszar tömegek ne lázongjanak kezelhetetlen (azok által kezelhetetlen) mértékben.
Az elektronikus pénz fő jellemzői összehasonlítva a készpénzzel:
-- Az elektronikus pénz LÁTHATATLAN. Számunkra. Azok számára viszont pontosan követhető. Még a lélegzetvételünk is.
A készpénz viszont a mi számunkra látható, azzok számára csak bizonytalanul.
Ha készpénzt használok, akkor minden pillanatban tudom, hogy még mennyi van belőle, és ha kevés, akkor nem költök felelsleges szarokra!
Azok óriási többsége, akik kártyával fizetnek, nem követi állandóan nyomon, hogy mennyi pénz van még a számláján. Emiatt hajlamos túlköltekezésre, főleg akkor, ha az általam végtelenül lenézett és megvetett hitelkártyát használja.
Ezek a jóóóó vásárlók! Azoknak élvezet ilyen embereket látni, minél többet.
A cikkben is taglalt továbbfejlesztett elektronikus fizetésre még inkább jellemző a követhetetlenség.
-- Az elektronikus pénz (különféle, nem is mindig pénznek nevezett formái is vannak) korlátlanul szaporítható. Anélkül, hogy mi észrevennénk. Nem véletlen, hogy a világban akkora tömegű spekulációs "pénz"-szerű elektronikus zavartömeg alakult ki, ami mögött nincs árufedezet!
-- Az elektronikus pénz azok birtokában van.
A fizikai pénzt egymás között is tudjuk használni. AZOK (A DISZNÓ ÁTKOZOTTAK) KIHAGYÁSÁVAL! Ez b***a a csőrüket nagyon.
Az elektronikus pénzt csa AZOK KÖZBEIKTATÁSÁVAL tudjuk használni.
A fizikai pénzt el tudjuk dugni, tudjuk tartalékolni AZOK KIHAGYÁSÁVAL.
Az elektronikus pénzt csak AZOK közbeiktatásával tudjuk tartalékolni. És az ellenőrzésük mellett.
Bármikor, egyetlen gombnyomással elvehetik. Iszonyú egyszerűen, miliószor egyszerűbben, mintha a fizikai pénzt kellene elinflálni (tudom, megtörtént már az is)
A fizikai pénz a MI PÉNZÜNK! Az elektronikus pénz pedig AZOKÉ.
Azok hatalmát korlátlan kiterjesztését, és azok meggazdagodását szolgálja, nem a mi javunkat!
Remélem, lassan egyre több embernek nyílik ki a szeme. Csak attól félek, hogy az események felgyorsultak, és a középosztáy elkésik. -
TheCunami #7 vásárlásnál a kárttyaadatokkal könnyedén utalhat magának nagyobb összeget is ennél. ezt simán megteheti az úgymond hagyományos kártyával, szóval nincs túl sok extra féltenivaló a vezeték nélküli kártyák terén.
Én pont ezért kapartam le az aláírás melletti három számot a kártyáról -
halgatyó #6 Ez a távolsági fizetési mód jó üzlet annak, aki ezeket a terminálokat megcsinálja.
Itt van a kutya lényege elásva -- ahogy egy volt katonai parancsnokom mondta vala kb. 40 évvel ezelőtt -
halgatyó #5 Több ismerősöm van, akiknek már lopták el úgy a bankkártyáját, hogy csak később vették észre. De nem ez a fő veszély, hanem a készpénzes fizetés állandó nehezítése, és az elektronikus fizetési (trükkös lehúzási!!!) módszerek állandó kierőszakolt terjesztése.
A pénzünkre -- és már a szabadságunkra is -- nem az a néhány zsebtolvaj és betörő jelenti a fő veszélyt, akik évente ellopnak néhány (-ezer) bankkártyát, hanem azok, akik úgy akarnak óriási pénzeket kaszálni, hogy már a kezüket is lusták kinyújtani érte! (Nemhogy még valami hasznos, mindannyiunk számára értékes dolgot állítanának elő..)
Mert egy normális vásárláskor az eladó és a vevő egyaránt jelen van, tehát semmi sem akadályozza a készpénzes fizetést. Ha neten rendelek valamit, akkor meg a csomagfutár (vagy postás) átveszi a pénzt.
Az ilyen távfizetési trükkök olyan helyeken szoktak elterjedni, amikor a nagy büdös SEMMIÉRT kell hatalmas pénzeket kifizetni (pl. fizetőparkolás)
-
#4 Mindenhol az MasterCardos PayPass-ról van szó. Még nem próbáltam, de ha valaki tud biztos infót, akkor kérem mondja meg. Ezeknél a termináloknál lehet fizetni a másik kártyagyártó, szóval a Visa PayWave kártyáival is? Mert nekem ilyenem van, még nem próbáltam itt, mert sehol sem volt feltüntetve ez, csak a paypass. Külfüldön feltüntetik mindkettőt, és megy is a dolog.
Sokan írjátok, hogy ellopják nincs védelem, tisztességtelenül is eljárhatnak stb. Én ezt nem így gondolom. Általában meg lehet szabni, hogy milyen összegtől felfelé kérjen pin kódot is a tranzakcióhoz. Üzletben látod, hogy mennyi van kiírva a képernyőre, annyit fognak számlázni, valamint kapsz róla nyugtát is, meg ha beállítottad sms értesítést is, hogy tényleg mennyit vontak le a számláról. Ha valami nincs rendben, helyben lehet reklamálni.
Ellopják... Hát le kell hogy kopogjam, de nekem a bankkártyámat szerencsére még nem lopták el, de ugyanaz a forgatókönyv áll fent lopás esetén is, mint eddig. Letiltod a kártyádat. Aki tényleg kártyalopásra utazik, az úgysem indul neki hirtelen 5000 ft-os összegeket vásárolni a lopott kártyával. Internetes vásárlásnál a kárttyaadatokkal könnyedén utalhat magának nagyobb összeget is ennél. ezt simán megteheti az úgymond hagyományos kártyával, szóval nincs túl sok extra féltenivaló a vezeték nélküli kártyák terén. -
#3 Nincsenám! Eddig még volt valamennyi, de ez után cseszheted... -
#2 Ez mind szép és jó, de azért vannak aggályaim, merthogy simán lenyúlhatják a pénzed, ha nem tisztességesek a boltban, stb... :/ -
#1 szóval ha elopják nincs védelem..