Mindenhol az MasterCardos PayPass-ról van szó. Még nem próbáltam, de ha valaki tud biztos infót, akkor kérem mondja meg. Ezeknél a termináloknál lehet fizetni a másik kártyagyártó, szóval a Visa PayWave kártyáival is? Mert nekem ilyenem van, még nem próbáltam itt, mert sehol sem volt feltüntetve ez, csak a paypass. Külfüldön feltüntetik mindkettőt, és megy is a dolog.
Sokan írjátok, hogy ellopják nincs védelem, tisztességtelenül is eljárhatnak stb. Én ezt nem így gondolom. Általában meg lehet szabni, hogy milyen összegtől felfelé kérjen pin kódot is a tranzakcióhoz. Üzletben látod, hogy mennyi van kiírva a képernyőre, annyit fognak számlázni, valamint kapsz róla nyugtát is, meg ha beállítottad sms értesítést is, hogy tényleg mennyit vontak le a számláról. Ha valami nincs rendben, helyben lehet reklamálni.
Ellopják... Hát le kell hogy kopogjam, de nekem a bankkártyámat szerencsére még nem lopták el, de ugyanaz a forgatókönyv áll fent lopás esetén is, mint eddig. Letiltod a kártyádat. Aki tényleg kártyalopásra utazik, az úgysem indul neki hirtelen 5000 ft-os összegeket vásárolni a lopott kártyával. Internetes vásárlásnál a kárttyaadatokkal könnyedén utalhat magának nagyobb összeget is ennél. ezt simán megteheti az úgymond hagyományos kártyával, szóval nincs túl sok extra féltenivaló a vezeték nélküli kártyák terén.