197
  • errorista
    értem én.
    ám kötési energiából + józan észből már lehet. amennyi anyagot x idő alatt befecskendeznek, abból reális időn belül ( az égéstérben ) felszabadul az összes kinyerhető hőenergia(:P)
  • Molnibalage
    Hova küldhetem a "BALFASZ" feliratú pólót? Ajándékba adnám azzal a feltétellel, hogy mindig viselned kell. :)
  • Molnibalage
    Na, csak rázendítettek a moonhoaxerek is...
  • Tau Tang Wou
  • Omega
    Néhány pixeles képhibára, nem lehet komoly összesküvés elméletet alapozni. Lehet az visszatükröződés, vagy akámilyen jellegű hiba vagy sérülés akár magán a filmen is.
  • kamov
    A válasz egyébként bármelyik legalább középiskolás szintű szerves kémia tankönyvben meglelhető.
  • kamov
    Az a reakció során felszabaduló energia.
  • Tau Tang Wou
    Már véget is ért, csak lemaradtál.
  • NEXUS6
    Apa akkor kezdődik, MOST!
  • Tau Tang Wou
    Sehol nem látom a kiindulási anyagok és az égéstermékek kötési energiáinak a különbségét...

lásd: #65
  • kamov
    Egyébként kb. 480kg holdkőzetet hoztak az amerikaiak hat Apollo repülés során és 0,2kg holdkőzetet hoztak az oroszok három Luna szondával.
  • Tau Tang Wou
    Mindegy, nem lehet tudni kinek mi az érdeke.

A hamis képről, amikor megállapítják, hogy hamis, akkor gondolom bizonyos dolgokat vizsgálnak. Ha a hamisító ezt tudja és ezekre figyel, akkor a vizsgáló igazinak fogja találni.
  • kamov
    Pedig lehet.

Ebből számolják ugyanis az égéshőt is. (Aminek az értékét utána mérésekkel ellenőrizték).

Az égés során felszabadult energiából a fajhő segítségével kiszámítható az égéstermékek hőmérséklete az égőtérben, ebből meglesz az égőtér nyomása is.

Ebből a résztvevő anyagok és a hajtómű-konstrukció ismeretében kiszámítható a fajlagos tolóerő.

A tömegáram ismeretében pedig kiszámítható a tolóerő.

Látható hogy a reakciósebesség nincs benne. Ezzel ugyanis a tolóerőszámításnál nem foglalkoznak. A befecskendezőrendszer tervezőjének a dolga hogy olyan befecskendezőrendszert hozzon létre ami biztosítja a megfelelő égést.

• blitzkrieg1
    De egy hamisitott keprol egy szakerto meg tudja allapitani, hogy hamis-e vagy sem. Gondolod, hogy az Avatar filmrol nem lehetne? :P

De mar irtam. A holdraszallas utan nem egy szovjet muhold ment a Holdhoz. Azok garantaltan csinaltak kepeket es eszrevettek volna, ha nincs ott semmi. Azt csak nem gondolod, hogy a szovjetek is hamisitottak a kepeket? Egyebkent a japanoknak miert lenne erdeke, hogy falazzanak az amcsiknak, es hamis kepeket kozoljenek?
  • Tau Tang Wou
    Hát persze...
  • blitzkrieg1
    Nem epp ugy megy az. Meg lehet allapitani, hogy az a ko tobb milliard eve van kiteve a kozmikus sugarzasnak, vagy csak nehany napja mestersegesnek.
  • wraithLord
    Igen - legalábbis ennél a hírnél.
    De majd írok neked hóvégi jelentést, hogy mire és miért adtam pirospontot. (nem)
  • COOLancs
    Az egy geofon jelölője, az ALSEP egyik eleme.
  • Tau Tang Wou
    Az csak színházvolt a világ szórakoztatására.

• Tau Tang Wou
    Azokat a képeket én is láttam.
    Semmit nem bizonyítanak, annyira gyenge a felbontás.
    Manapság már bármilyen kép legyártható.
    Még az idegeneket boncolós videóról is azt mondják, hogy hamisítvány.
    Ki bizonyítja be, hogy igazi?
    Ha videót lehetett hamisítani pár évtizeddel ezelőtt, akkor manapság képet már gyerekjáték.
  • MacropusRufus
    mivel abban a korban éltem, nekem az sajnos nem történelem, hanem realítás volt.
    de ha nem volt, akkor mi volt helyette? :o
  • blitzkrieg1
    A szovjetek biztosan azota atneztek a helyszint, hogy valoban ott jartak.
    Par eve lattam nehany kepet, amit egy japan muhold csinalt, amin eleg jol kiveheto az egyik Apollo leszallasi helyszine. Ott volt a holdkomp egy resze, a holdjaro kereknyomai is jol kivehetoek voltak.
  • Tau Tang Wou
    Viszont nekem úgy rémlik, hogy 150 kg követ hoztak le a Holdról.
  • Tau Tang Wou
    "De a Holdat kulonfele kozmikus sugarzasok ertek, amik a Foldet nem a magneses ternek koszonhetoen. Ezeket ki lehet mutatni a holdkozetben."

Az atomkorban besugározni 500 kg követ nem túl nagy kihívás a tudósoknak.
  • Tau Tang Wou
    Úgy látom te is elhitted a hidegháborút.
  • Tau Tang Wou
    Akkor leszállt egy szonda ember nélkül és bekapcsolta magnószalagot. :)

Mellesleg kíváncsi lennék ki tudta volna eldönteni innen a Földről, hogy pontosan hol van a jelforrás?
  • blitzkrieg1
    A hamis jelnek a Hold felszinerol kellett volna jonnie, nem csak a Hold iranyabol.
  • MacropusRufus
    miért nem? Egy példa: a NASa kőltségvetését ugye az állam szabja meg. Namost ott nem tudósok ülnek. Az a kép ami a egy tudóst 2 hétig izgalomba tart egy politikust egyáltalán nem fog meg. Nekik szép látványos képek kellenek, a hősiesen teljesítő katonákról. Simán hihető. De az, hogy nem mentek oda, abszolút téves út. Túl sok embernek állt volna érdekébe az, hogy amerika elbukjon. Teljesíteniük kellett.
    Biztosan voltak ott. Az oroszoknak is van jó pár űreszköze. Ki van zárva, hogy az egyik Luna program keretébe ne nézték volna meg az Apollo leszállások helyét. Már csak azért is, hogy bebizonyítsák a világnak, a jenkik kamuznak.
  • blitzkrieg1
    De a Holdat kulonfele kozmikus sugarzasok ertek, amik a Foldet nem a magneses ternek koszonhetoen. Ezeket ki lehet mutatni a holdkozetben.
  • Tau Tang Wou
    "azt el tudod képzelni, hogy oda nem mentek, de ezt nem? :D"

Mert, ha oda mentek, akkor semmi szükség nem lehet stúdiófotókra.
  • Tau Tang Wou
    "A Hold es az iranyito kozpont kozotti beszelgetest a fel vilag figyelte es alig vartak volna, hogy a vilag ele tarhassak a csalast. Tovabba 500 kg holdkozetet hoztak vissza az apollok osszesen, amit tobb szaz egyetemnek osztottak ki, tobbek kozott az Elte-nek is."

Nem hiszem, hogy ezek perdöntő bizonyítékok.
    Biztos nem túl bonyolult a hold irányából egy rádiójel sugárzása, nem kell ahhoz ott leszállnia embernek.
    Na meg a holdkőzet se bizonyíték, mert az elemösszetétele tökéletesen egyezik a földkéregével. Így bányászhatták a sivatagban is. :)
  • MacropusRufus
    passz. de érdekes az biztos.

• MacropusRufus
    azt el tudod képzelni, hogy oda nem mentek, de ezt nem? :D

Szóval mindeféleképpen elmentek oda mert mondjuk azt it must. Túl nagy volt a verseny. Sok ország kémlelte a Holdat és a kommunikációt. Simán bukás lett volna ha nem mennek el. Gondolj bele. A ruszkik mást nem vártak csak azt, hogy kudarc legyen. Már ment is volna a duma, hogy a mocskos imperialista disznók még erre sem képesek. Viszont az is igaz, hogy sok kép minősége gyanusan jó, másé meg iszonyatosan ronda. Lehet egy részüket feljavították, de szerintem sok képet eleve földi stúdiókban díszlettel készítették. Sok a gyanus tényező. És ebbe már bele fér az is, hogy sok képen nincs pl. a rovernak keréknyoma, a leszálló egység lábán bizonyos képeken nincs por. A leszálló egység alatt egyáltalán nincs elfújva a por, ua. vannak képek és felvételek amin láthatóan repűl a por. stb..
  • blitzkrieg1
    Nem lehet, hogy ezeket a tablakat az urhajosok raktak ki, aztan par oraval kesobb lefenykepeztek.
    Ha csalas lenne, a Nasa biztosan eszrevette volna es letorolte volna oket.
  • blitzkrieg1
    Kozben mar leirtak. A Hold es az iranyito kozpont kozotti beszelgetest a fel vilag figyelte es alig vartak volna, hogy a vilag ele tarhassak a csalast. Tovabba 500 kg holdkozetet hoztak vissza az apollok osszesen, amit tobb szaz egyetemnek osztottak ki, tobbek kozott az Elte-nek is.
  • Tau Tang Wou
    "Viszont azt el tudom képzelni, hogy a képek nagytöbbsége nem a Holdon, hanem egy stúdióban készűlt."

Ezt meg hogy?
  • MacropusRufus
  • MacropusRufus
    és ha ez nem lenne elég, akkor itt van ez:

ez meg a NASA oldalán lévő kép:

• MacropusRufus
    "Szóval én simán eltudom képzelni, hogy olcsóbb volt egy stúdióban felvenni a holdraszállást, mint odamenni. "
    hát nem is tudom. Túl sok szem figyelte akkortájt a Holdat. Viszont azt el tudom képzelni, hogy a képek nagytöbbsége nem a Holdon, hanem egy stúdióban készűlt.

eredeti kép
  • MacropusRufus
    keréknyom a Marson 1.

keréknyom a Marson 2.