20
  • gforce9
    #20
    67m2 es lakásra? Ja igen nyilván. Ez a te példád tök általános. Az ugyan mindegy, hogy nem ennyi az átlagos díj, de mivel neked ennyi, akkor ezzel kell számolni. :) Jó érv. Azért te sem hiszed, hogy a te minimáldíjad az általános átlag lakásbiztosítási díj.... Ha ezt hiszed, akkor bocsi.
  • Baliquez
    #19
    Nekem a kis húszeurós félliteres vízforralóm védte meg a milliós munkaállomásomat.: ugyanabba a túlfeszvédős elosztóba volt dugva mindkettő, de a vízforraló biztosítéka füstölt el nem a gép amikor bevágott a közelben a ménkű. Dugjatok vízforralót a gépetek mellé Ti is! Nekem bevált. :)
  • Dj Faustus #18
    1. Épp ezért szükséges a villámhárító és levezető - hogy ne a vezetékbe csapjon bele a ménkű.
    2. Tűlfeszültségvédelem létezik telefonvonalra, antennához, kábelTV- és Ethernet-hálózathoz is.
    3. Ha mindezek ellenére ér villámkár, ott a biztosítás.
  • llaszlo
    #17
    A szerződésben benne kell, hgoy legyen ez a feltétel. Ha meg valaki nem olvassa el az nehogy már a biztosító hibája legyen.
    Visszamenőleg nem módosítják a szerződéseket. Ez is benne van a cikkben.
  • llaszlo
    #16
    Te nem tudom miről beszélsz. Nekünk havi 1000Ft sincs a biztosítási díj egy 67m2-es lakásra. Társasházi biztosítással nyilván olcsóbb. Évi 9000+ valamennyi.

    Egyébként a biztosítás lényege:
    Én fogadok arra, hogy kár ér.
    A biztosító meg fogad arra, hogy nem ér kár.

    Nyilván a biztosítás díjja úgy van kalkulálva, hogy nekik mindenképp megérje. Ha nem kötsz biztosítást és nincs káresemény akkor örülsz, de ha van akkor meg nagyot szívhatsz. Veszel egy új TV-t 400e-ért vagy fizetsz évi 12-14e Ft-ot.

    Ez viszont disznóság szerintem, hogy csak akkor fizetnek ha neked van védelmed.
  • teddybear
    #15
    Aztán, ha a villám nem az elektromos hálózatba csap bele, az egész nem ér semmit.

    Nemrég az egyik nagymarosi ismerősöm megkért, hogy nézzem meg a gépét, mert nem megy. Tápegység, alaplap, és ADSL - modem ment a kukába. A telefonhálózaton keresztül jött be a túlfeszültség.
  • Interstate 95
    #14
    Vagy alapítani egy bankot, és még több embert verhetsz át.
  • sanyicks
    #13
    A biztosítás a legnagyobb biznisz. Beszedni egy rakás pénzt, és ilyen olyan okokkal nem fizetni.
  • aaaaa
    #12
    Mert egy elégedetlen ügyfél, mindig nagyobb kár, mint egy 100k-150k kiadás.
    Na ez nem így van. Nekik, ha bekövetkezik a káresemény anyagilag legjobb lenne örökre megszabadulni az ügyféltől. Ha valaki fizet havi pár ezer forint havidíjat, sokkal jobban járnak, ha baj esetén összevesznek vele, nem fizetnek, felmondják a szerződését valami kamu indokra hivatkozva, és megspórolnak 5-10 évnyi díjat.
    Attól, hogy az átvert ügyfél kipanaszkodja magát 1-2 ismerősének, meg nem lesz sokkal kevesebb ügyfelük. Mindenki tudja, hogy hogyan gondolkodnak, bármennyire is tudatosan károsítják meg az embereket, ugyanúgy fognak biztosítást kötni, akik annyira akarnak.
    A biztosítók remek fegyvere még az avultatás, amivel megoldják, hogy a valós kár töredékét térítsék csak meg. Szóval ha régebbi a cuccod, nem fizetnek szinte semmit.
  • Dj Faustus #11
    "Kérdem én, ilyen esetnél vajon mit is ér a csoda védelem?"
    Önmagában keveset. Az ugyanis a több fokozatú védelem legutolsó fokozata, a D osztályú finomvédelem.

    Az alelosztóknál kell még előtte lenni C-osztályú túlfeszültség-levezetõnek, és a főelosztónál (a villanyóránál) B osztályú villámáram levezetőnek.

    Meg még ott van a rendesen megtervezett és kivitelezett villámhárító, -levezető és földelés kialakítása.
  • GyaxyBoy
    #10
    Én sem csípem a biztosítókat, de...!
    Mi fizetjük a havi díjat! Ők nem akarnak fizetni, mert mi vagyunk a "trehányak"!
    Oké! Akkor nézzük ezt kicsit egyszerűbben!

    Megkötöm a szerződést (nem növekszik a jelenlegi árakhoz képest semmi)!
    Kiküldi a biztosító a szakembert és beszerel annyi biztonsági elosztót, amennyit Ő megállapít!
    A biztosítónak, minden elektromos termék számlájáról be kell nyújtani egy fénymásolatot, vagy egy DISK-et, amin a digitális állományok találhatók. (vagy bárhol)
    Ha mégsem védi meg a nevezett szuper kütyü, akkor kijön a biztosító!
    Megállapítja, hogy ez tényleg villám káros lett és akkor vesz egy komplett gépet (laptop) vagy alkatrészt cseréli. De a számlán található árral megegyezően, vagy több, de nem kevesebb (melyet az ügyfél választ ki és számlával igazolja). TV és más elektronikai berendezés esetén, szintén.
    Én meg lennék elégedve velük. Nekik sem lenne szerintük annyi kiadás, így tényleg csak hátra kellene dőlniük és élvezhetik a pénz gyarapodását.

    De miért nem fogják ezt megtenni? Mert tudják jól, hogy sok ember nem olvas utána vagy nem tudja ezeket a híreket. Ezért több milliót vagy milliárdot spórolnak szerintük. Mert egy elégedetlen ügyfél, mindig nagyobb kár, mint egy 100k-150k kiadás.

    Ez egy aljas világ aljas bunkó biztosítókkal, akik mindent megtehetnek. Nekem más károm volt, de 3-4 levél után nagy nehezen fizettek. ezt ,,I,, nekik!
  • torreadorz
    #9
    "Ja, hatásvadász. A lényeg annyi, hogy a biztosító nem fizet."

    Ez mindig igy van. A kedvencem a vis major amivel a biztositó kb. úgy él mint ahogy a máv meglepődik az időjáráson. Télen szétfagy valami: vis major, nyáron szétfő valami: vis major, jégeső: vismajor stb stb.
  • hunwhite
    #8
    Aláíráshoz:
    Így van! A hiba mindig a rendszergIzdában van!
    :D
  • hunwhite
    #7
    Első kézből:
    Becsapott a villám az utca túloldalán álló telefonpózna dobozába. Azon keresztül illetve a telefon madzagon keresztül bejött szépen a "menykű" a lakásba. Az összes fali telefoncsati körül szép kis füstös jel mutatta, hogy nem kell félnem a telefonos zaklatóktól :)
    Majd ugye kell itt olvasgatni egy kv mellett bekapcsoltam a gépet...illetve kapcsoltam volna, de nem akart működni :(
    Addig-addig kapcsolgattam kihúztam-bedugtam míg csak meghallottam azt a halk csippanást ami megnyugtatóan hatott rám...
    Egészen addig örültem ameddig láttam, hogy a net az csak ne akar csatlakozni....
    Akkor rádiós netem volt...tetőn kis antenna :)
    Mint kiderült a telefonzsinór kábelcsatornájában húztam be a netkábelt is... akkor volt a statikus feltöltődés, hogy "áthúzott" és tönkre vágta az integrált hálókarimat, illetve a tetőn lévő vevőegységet aminek egyébként látható nyoma sehol nem volt.
    Na ugye ekkor jött az ötlet, hogy már tönkrement egy tv. két telefon, egy pc..ugyan hívjuk már fel a biztosítót és fizessenek pár forintot... évtizedek óta fizetünk extra lakásbiztosítást...
    Jött a meglepi.... no meg okostojás is...
    Azt mondja, hogy akkor kapjam már elő neki a gépet had nézze meg, hogy mi baja lehet?
    Sejtitek, hogy néztem...és persze megjegyeztem neki a személyes véleményemet, hogy kisköcsög te ebbe a gépbe ugyan csak nem fogsz belenyúlni!
    Majd kitalálta, hogy elviszi a gépet és megpróbálja megjavíttatni mert akkor azt egy az egybe ki is fizeti!
    Na itt szakadt el a cérna!
    Felmondtam a biztosítást átmentem másik biztosítóhoz és jóval olcsóbb havidíjért kötöttem egyszerűbb biztosítást...
    A kis lapkámat meg elsütöttem gariba :)
    Személyes tapasztalat a villámkárról... a biztosítósnak meg üzenem megint: Anyádat vigyed el kisköcsög!!!
  • lacyb
    #6
    Szakmámnál fogva rendszeresen van dolgom ilyen elemi kárral.
    Sőt, a saját otthoni riasztórendszerem központi egysége is most ment tönkre 2 hete a viharban
    Csak érdekességképpen
    mivel volt már villámcsapásos kár a riasztóval - nem ezzel hanem az elődjével :) - a telefon bemeneten azóta van egy rendes villámvédő áramkör, ennek ellenére most elszállt a rendszer és hogy mi mennyire kiszámíthatatlan a villám esetén:
    a rendszerben 4 kezelő egység van, de csak 1 ment tönkre és nem az ami a legközelebb van pl a központhoz.
    amúgy semmi más nálunk nem sérült.
    De volt olyan ügyfelem, ahol egy dróton !!! 6 érzékelő volt, és ebből az 1, 2 4, 6-ik tönkre ment a többi meg jó maradt. Mind egyforma volt, tök érthetetlen.
  • lordsithlord
    #5
    Ezen azért jókat tudok nevetni.

    Pont nemrég láttam olyat, hogy egy nevesebb (nem kínai gagyi) gyártó túlfesz védelmet szolgáló konnektora sértetlenül megúszta a villámcsapást, ellenben a rá dugott számítógépben közel 60ezer forintos kár esett... Mindez úgy, hogy nem a hálózaton jött be a túltöltés, hanem a villám közel vágott be és a statikus áram kapta telibe a gépet.

    Kérdem én, ilyen esetnél vajon mit is ér a csoda védelem?

    De láttam olyat is, hogy egy lakásban össz-vissz 2-3 elektromos dolog ment szét (1 számítógép, 1 videó megy 1 NAS szerver), minden más megúszta a villámcsapást. A drága biztosítós erre mit mondott? Olyan márpedig nincs, hogy villámcsapásnál csak pár eszköz megy szét, a többi megússza a dolgot...

    Az mondjuk másik dolog, hogy egy normálisabb ilyen túlfeszvédelmis konnektor is elég olcsó, olyan 3-4 ezer forint környékén kapható. Egy lakásba kell belőle 5-6 darab, tehát olyan 25ezer forint egyszeri befektetéssel a tisztelt biztosító máris nem károghat.

    Bár gondolom ezután majd z jön, hogy káresetnél bevizsgáltatják, hogy megfelelő volt-e a védelem, sőt, majd csak az általuk ajánlott védelmi eszközöket fogadják majd el... Sajnos mindig kitalálnak valamit, amivel lehet szívatni a jó népet.
  • Cat #4
    "Megint egy hatásvadász cikk, ahol a milliós számokkal próbálják hülyének nézni a számolni nem tudó szerencsétleneket."

    Ja, hatásvadász. A lényeg annyi, hogy a biztosító nem fizet.
  • Tetsuo
    #3
    Ezek az eszkozok termeszetesen CSAK a villam masodlagos/indukcios hatasa ellen vedenek ill. vedhetnek.
  • aaaaa
    #2
    Persze, majd ez a csodakonnektor mindentől megvéd. Előre mondom, komolyabb villám esetén semmit sem véd. A sok okos kárszakértőnek nem ártana tanulni egy kis fizikát meg elektromosságtant, nem ostoba kibúvókat kitalálni, miért nem fizetnek. Annyi igaz, hogy bizonyos estekben, kisebb villámkároknál valóban megvédheti a készülékeket. A hülyeséget meg, hogy a kihúzott készülék soha nem megy tönkre, inkább hagyjuk. Láttam olyan esetet, ahol a falban az összes vezeték szénné égett, illetve elolvadt. A lakásban található készülék mindegyike tönkrement. Sőt azok a készülékek megsínylették a hatalmas sztatikus kisülést, amik be sem voltak dugva a hálózatba.
    Amikor egy TV antenna bemenete helyére egy nagy fekete lyuk ég a villámcsapástól, majd a túlfeszültség védő konnektor remekül védeni fog a több millió voltos feszültségtől.
    Kb ugyanaz, mint amikor azért nem fizetnek, mert nincs körberácsozva a lakás, vagy nincs több száz ezres riasztó az autóban. Néha kockázatot is kellene vállalni, nem csak a pénzt beszedni és sírni, hogy néha fizetni is kellene.
    Másrészt mi az a 100 millió országos szinten 15 ezer kárra ? 6666 Ft/ kár Ebből látszik milyen "becsülettel" fizettek. Ennyiből kb nulla villám csapott készüléket lehet megjavítani. Amúgy se lesz általában tökéletes egy komolyabb villámcsapás után az összetákolt készülék. Főleg, ha ennyiből szeretnék megjavítani. Ha 100-200 autó összetörik, az is kb 100 millió kár. Megint egy hatásvadász cikk, ahol a milliós számokkal próbálják hülyének nézni a számolni nem tudó szerencsétleneket.
  • gforce9
    #1
    "Az elmúlt évben 14 ezer esetben érkezett viharcsapás okozta károkról bejelentés az Aegonhoz, amelyekre összesen 1 milliárd forintot fizetett ki."

    A 14k eset havi 3k biztosítási díjjal számolva fél milliárd. Níyilván nme 14k ügyfelük van ez csak azok akiket kár ért. Nyilván több az akiket nme ért kár, valamint a havi 3k is szerintem nagyon minimumon van számolva. SZóval miért is kárognak? Fizetni kell káresetnél? Nocsak... milyen fura, nem elég ott ülni az irodában és várni, hogy csorogjon a lé...