• hunwhite
    Első kézből:
    Becsapott a villám az utca túloldalán álló telefonpózna dobozába. Azon keresztül illetve a telefon madzagon keresztül bejött szépen a "menykű" a lakásba. Az összes fali telefoncsati körül szép kis füstös jel mutatta, hogy nem kell félnem a telefonos zaklatóktól :)
    Majd ugye kell itt olvasgatni egy kv mellett bekapcsoltam a gépet...illetve kapcsoltam volna, de nem akart működni :(
    Addig-addig kapcsolgattam kihúztam-bedugtam míg csak meghallottam azt a halk csippanást ami megnyugtatóan hatott rám...
    Egészen addig örültem ameddig láttam, hogy a net az csak ne akar csatlakozni....
    Akkor rádiós netem volt...tetőn kis antenna :)
    Mint kiderült a telefonzsinór kábelcsatornájában húztam be a netkábelt is... akkor volt a statikus feltöltődés, hogy "áthúzott" és tönkre vágta az integrált hálókarimat, illetve a tetőn lévő vevőegységet aminek egyébként látható nyoma sehol nem volt.
    Na ugye ekkor jött az ötlet, hogy már tönkrement egy tv. két telefon, egy pc..ugyan hívjuk már fel a biztosítót és fizessenek pár forintot... évtizedek óta fizetünk extra lakásbiztosítást...
    Jött a meglepi.... no meg okostojás is...
    Azt mondja, hogy akkor kapjam már elő neki a gépet had nézze meg, hogy mi baja lehet?
    Sejtitek, hogy néztem...és persze megjegyeztem neki a személyes véleményemet, hogy kisköcsög te ebbe a gépbe ugyan csak nem fogsz belenyúlni!
    Majd kitalálta, hogy elviszi a gépet és megpróbálja megjavíttatni mert akkor azt egy az egybe ki is fizeti!
    Na itt szakadt el a cérna!
    Felmondtam a biztosítást átmentem másik biztosítóhoz és jóval olcsóbb havidíjért kötöttem egyszerűbb biztosítást...
    A kis lapkámat meg elsütöttem gariba :)
    Személyes tapasztalat a villámkárról... a biztosítósnak meg üzenem megint: Anyádat vigyed el kisköcsög!!!