65
  • Merces
    #65
    ...ebben tévedsz a hidegháború idején mindkét fél vezérkarában akadtak olyanok, akik teljesen komolyan gondolták a megelőző csapást, sok esetben csak a szerencsén mult hogy nem csináltak egymásbol rántottát, azaz hogy miért is beszélek mult időben , egy nukleári holokauszt valószinűsége nagyobb mint a hatvanas évek óta bármikor
    sőt http://barikad.hu/oroszorszag_megelozo_csapasra_figyelmeztetett-20120504
    bár ez utóbbi csak szerény orosz diplomáciai próbállkozás szerintem.....
  • NimKorko
    #64
    Egyáltalán itt tudja valaki, hogy mi a különbség a baktérium és a vírus között? Ellenszer vírusra nincs, mivel az csak egy fehérjék által hordozott genom, ami beépül az emberi DNS-be. A baktériumnak van sejtfala, amit ha szétküldessz akkor elhal. A vírusnak nincs. Amúgy is az emberi DNS lánc, ha jól emlékszem kb 20%-a vírusokból visszamaradott genetikai származékot tartalmaz, mivel a kivágódás nem pontos, mert a vírusok ilyen-olyan szabályozása gyakorlatilag szar.

    Ha ellenszert akartok akkor kaptok majd vele együtt egy autóimmun betegséget is, ugyanis ha beépül a sejtjeitek genomjába akkor gyakorlatilag a saját sejtjeiteket kell elpusztítania a fehérjéknek.

    Középiskolás biológiából 1-es mindnek aki ilyen hülyeségeket ír. De naplónyi.
    Ha megtalálták, hogy mutálódhat levegőben terjedő változattá akkor legalább, ha létrejön egy hasonló változat ki tudnak indulni valahonnan, hogy oltás legyen ellene. Az oltás meg nem egyenlő azzal, hogy nem kapod meg, hanem megkaphatod, de akkor már felkészült a szervezet, hogy ha találkozik azzal a fehérjetípussal ami hordozza ezt a vírust akkor ki tudja védeni. A dokik meg csak azért adnak antibiotikumot a vírusfertőzések mellé, hogy ne kapjál még be bacit is, csak ennek mellékhatásaként gyengíti a védekezőképességet vírusokkal szemben.
  • TARTYOM
    #63
    Kétlem hogy jobban tudod miért csinálták mint ők..

    Amúgy sikerült egy olyan hiperszuper brutális galaktikus fegyvert csinálniuk akkor, aminek az elődjébe nem halt bele 100.000 ember a 7 milliárdból. Brutális vírus, én komolyan rettegek tőle
  • Bannedusermail
    #62
    Keversz dolgokat. Iraknak semmi köze nincs ma ahhoz, hogy mi az atomfegyver.

    Efyébként az atomrobbanást túlbecsülöd. A 20Kt-s hirosimainak nem annyira nagy a hatósugara. A robbanés sugárterhelése nem halálos. Az kap halálos dózist, aki olyan közel van, hogy el is ég. Ez pár kilométer. Ha bepattansz egy teherautóba, és elhűzol a helyszínről, akkor a kiszóródó sugárzó anyagot elkerülöd, és semmi bajod nem lesz. Magyarán, ha ilyet ledobnának a Belvárosra, egy kőbányainak vagy kispestinek, ha elhagyja a fővárost, nem szenvedne egészségkárosodást. Hogy egy ekkora városban totális pusztítást okozzon, ahhoz legalább egy olyan bomba kell, aminél deutérimut fecskendeznek a robbanás előtt a két uránium folgömb közé. Ekkor beinful egy fúzió, ami annyi neutront szabadít fel, hogy sokkal több uránium bomlik le, mielőtt a robbanás annyira szétveti a hasadóanyagot, hogy leáll a láncreakció. Mert egy bombánál csak a hasadóanyag töredéke hasznosul, ugyanis a bomba szerkezete hamarabb megsemmisül, minthogy a fegyver a teljes energiáját felszabadítaná. Így akár megatonnás nagyságrendű rombolóerőt is elérhet a fegyver, ami az eredeti változat százszorosa. Ez már elvileg a fúziós és a fissziós bomba keveréke.
    Az igazi hidrogénbomba, az már 100 Megatonnás, és azt is leszabályozták csak 50-re, mert a tűzgömbje kilógott volna a világűrbe. Így is 70 kilométeres volt a tűzgömbje, és 700 kim-re tört be ablakokat skandináviában. Az amerikaiak is direkt leszabályozták a sajátjukat 7 Mt-ra, csak elszámolták magukat és 15-re sikerült, ami telibevágott a zónán kívül egy kóbor japán halászhajót.
    Na de ezek a fegyverek azon kívúl, hogy legyártották, kísérletileg felrobbantották, hamarosan kukázásra is kerültek. Volt egy másik kísérletük a tuszkiknak is, ami balul sült el. Felrobbantották, és a messzi kutatóvárosban ledöntötte az embereket a lábukról. Egyszerűen nem mondható meg pontosan, hogy mekkorát fog robbanni. Ennek az az oka, hogy egy ellipszis egyik gyújtópontjában van egy atombomba, a másikban meg a deutérium-lítium vegyület, és maga az ellipszis wolframból és nem hasadó, azaz stabil gyenfe urániumból van. AZ atombomba felrobban a szerkezet belsejében, és a fizikai robbanás (nem kémiaira gondolok, hanem arra, hogy a röntgensugárzás fénysebességgel terjed, az atomrobbanás meg nem) lassabban terjed, mint a röntgensugárzás, így annak egy része visszaverődik, és ami az egyik gyújtópontból indul ki, az ellipszisnél a másik gyújtópontba reflektálódik. Ott meg ugye deutérium van, ami felhevül, és beindul a fúzió, ami a robbanásnak csak a töredékét adja. Sok neutront szabadít fel, ami tovább erősíti a másik gyújtópontben lévő uránium hasadását, és az ellipszis köpenyében lévő nem hasadó uránium egy részét hasadóvá változtatja, ami szintén hasadni fog. Közben az egész szerkezetnek még egyben kell maradnia. Maga az ellipszis is roncsolódik, és nem mondható meg biztosan, hogy meddig bírja a sugárnyomást, és ugye ettől függ a felszabadult energia. Nem is kísérleteztek velük többet. Mert az egész konstrukció egy geometriai megoldás, ami az ellipszis speciális matematikai tulajdonságait használja ki. Egyszerűen megépíted, és nem tudod szabályozni, hogy pontosan mekkorát robbanjon. Mellesleg, mivel ezek hétméter hosszú, és három méter széles vastag uránium és wolfram köpenyes szerkezetek, a tömegük 10-20 tonna, tehát el sem bírja őket egy rakéta. Mármint egy ballisztikus. Ezekhez már olyan kellene, amivel az űrállomásra mennek.

    Ezek tényleg letarolnának egy teljes várost. Na de nem ezek vannak tömkelegével. Ezekből csináltak párat, felrobbantották kísérletekben, és annyiban is maradtak.

    Van egy harmadik csoport, a neutronbomba. Na, azok tényleg kicsit robbannak, úgy 1 Kt-sak, tehát a hirosimai huszadát sem érik el, viszont nagyon erős neutronsugárzást bocsátanak ki. Gyakorlatilag, akinek nem a fejére esik, az mind túléli a robbanást, de utána mindenki meghal, mert sokkal nagyobb körben halálos a sugárzásuk. Nem tartják a sugárzást a fegyverben, tehát a fegyver szerkezete pont annyira erős, hogy a láncreakció beinduljon, de pont annyira gyenge, hogy sokáig ne tartson. Tehát elkapják azt a vékony határt, ahol a fegyver szétesik a láncreakció teljes felfutása előtt, de addig azért kitart, hogy beinduljon.

    Ezt már direkt frontvonalra tervezték, nem városok ellen. Mert egy tanjbak az atomrobbanás nem okoz gondot, ha nem a tűzgömbbe kerül. Viszont ez a fegyver még ott is megüli a személyzetet, ugyanis a neutron keresztül megy a páncélzaton is.
  • teddybear
    #61
    Márpedig így van. Hirosimán és Nagaszakin is jó pár túlélő akadt a teljes rombolás zónáján belül, akik különböző tereptárgyak védelmében úszták meg a robbanást. És nem sültek meg, mert valami(fal, födém, stb.) takarta őket a robbanás közvetlen hősugárzásától, és később védte őket a lökéshullámtól is. Ráadásul egy egy méter vastag földréteg a tizedére csökkenti a robbanáskor fellépő neutron-sugárzást is. Szóval egy egyszerű lövészárok is komolyan megnöveli az esélyeket.

    Ami az atomfegyver használatát illeti, bizony komolyan felmerült a koreai háború alatt az amerikaiak részéről az ismételt használata, de szerencsére letettek róla.
    Ami pedig az iráni atombombát illeti, nem örülök annak, hogy van nekik. Sokkal jobb lenne, ha nem lenne senkinek sem.
    Dacára annak amit mondasz, Iránt nem tartana sokba leverni. 8 évig pofozkodott Irakkal, és nem bírtak egymással, azt meg meddig tartott szétverni?
    Kárt persze okozna az atombombája, és ráadásul biztosan rádobnának legalább egyet Izraelre is. Szaddam is megpróbálta őket is belerángatni a háborúba, szerencsére nem sok sikerrel.
    Az meg hogy hogyan élnek Irakban? Leginkább úgy ahogy ők akarják. A hős hazafiaktól több félnivalójuk van a civileknek, mint a gyilkos amerikaiaktól.
  • John Wayne #60
    Hmm, gondolod egy tereptárgy megvéd egy atombombától? Valószínűleg tök simán megsülnél még a pincében is. Minden őrkutyára atombombát? Itt nyilván ironizálsz, de valószínűleg bőven elég volna néhány 100 km-enként leejteni egyet a mai töltetekből, hogy a pusztítás gyakorlatilag teljes legyen, max a föld alatti "atombiztos" bunkerek mélyén lehetne kihúzni. Nyilván senki sem annyira őrült, hogy ilyesmit csináljon egyébként, mert kevés hasznát látná az ilyen módon letarolt területnek. Az atombomba olyan értelemben terrorfegyver, hogy kiváló elrettentő eszköz, ezért akar Irán is ilyet magának, hogy nehogy bemenjenek felszabadítani az elnyomott iráni népet a hős NATO erők, mint Irakban. Ahol persze máig sokkal rosszabbul élnek azok a szerencsétlenek a káoszban, mint a zsarnok Szaddam alatt, amikor legalább rend volt. De nyilván nem is azért mentek oda, hogy "felszabadítsák" őket.
  • Katalizátor
    #59
    Egyetértek! Kivéve, hogy az atombomba egyáltalán nem "hatékony". Az csak tarol. MINDENT!
  • NEXUS6
    #58
    Tök jogos.

    És vegyük hozzá, hogy az atombomba totális terrorfegyver. Nagyvárosok nagykiterjedésű civil célpontok ellen jó. De a katonák marha gyorsan megtanulták, hogy lehetne egy atomháborúban viszonylag hatékonyan védekezni ellene. Először is szétbontakozással a tereptárgyak védelmének kihasználásával. "Legjobb barátod a föld".
    Ha egy egységre rádobnak egy bombát és az eszközök/emberek nagyrészét fizikailag nem semmisítette meg, akkor az az egység még viszonylag ütőképes napokig. Ugyanis az akár halálos sugáradagot kapott katona is még órákig, napokig hadrafogható marad (járó hulla fázis).

    A megoldást abban látták, hogy akár az utolsó őrkutyára is atomot kell dobni, de azért ennél a 60-as/70-es években kitalált intelligens fegyverek azért célszerűbbnek tűnnek szerencsére.

    Szal az atomfegyver, nem a hatékonyságával, valós pusztító erejével hatott, sokkal inkább a tőle való félelemmel, igazi politikai celebfegyver.
  • Skynet
    #57
    Már a konteó hívős aláírásod alapján nyilvánvaló mennyire birka vagy, a hozzászólásaid csak erősítik:)
  • Bannedusermail
    #56
    "Atomenergia, mi volt előbb? Fegyver vagy erőmű?"

    Alapvetően igazad van, de ez egy rosz példa, mert éppen akkor volt egy világháború. Katonáljnak nem is kellett az atombomba, mert nem is értették miről van szó. Az első próbálkozás Angliában volt, de a tábornokok kukázták az öteletet, hogy a bohóc tudósok hülyeséget beszéltek. Akkor átmentek Szilárd Leoék az USA-ba, és Oppenheimerrel, Teller Edével meggyőzték Einsteint, hogy lobbizzon velük. Eistein nem csak tudós volt, hanem mai szóhasználattal médiaceleb is, mert igen bogaras emberke volt, aki nyilatkozgatott, és közben szellemes és bölcs mondatokat is eleresztett, mint egy guru. Roppant népszerű ember volt, akit a bohókás és gura természete miatt mindenki ismert. Nem csak egy tudós volt, hanem az is ismerte, aki azt sem értette, hogy mitől megy a gözmozdony. És ott is be kellett vetni, hogy Hitlernek dolgozik a legnagyobb másik tudós, Heisenberg, és a németek már biztos javában dolgoznak az atombombán.

    Mellesleg szerintem, bombát készíteni egyszerűbb, mint erőművet.
  • sanyicks
    #55
    "Hogyan fejleszted ki valaminek az ellenszerét, ami még nincs is, de esetleg lehet?"

    Sehogy. Így sem.
    A természetbeni mutáció tök más lenne, iszonyatos mennyiségű kombináció van, és alig van esélye esélye hogy pont úgy változzon mint ahogy ők laboratóriumban változtatták.

    Olyan ez mintha én elkezdenék egy meglévő számítógépes vírusba randomban 0-kat meg egyeket nyomogatni, és az mondom hogy lehet hogy ilyen lesz egy vírus. Ja lehet csak az esélye kisebb mint 0,0000000000000000000000001%

    Tehát itt megalkottak egy vírust, ami semmire sem jó, csak pusztításra.
  • Katalizátor
    #54
    Srácok, az NWO nem egy internetes faszág-videóban keletkezett dolog, hanem a világ politikusai beszélnek róla a médiában!!! Épp a minap láttam David Cameront erről a "nagyszerű" dologól hablatyolni.
    Szóval tényleg: Mi ebben az elmélet?
  • Balumann
    #53
    Akármilyen furcsa, de fegyver (főleg nukleáris) is lehet békés célzatú, ha neked is van kevésbé mernek rádtámadni. ^^
    Egyébként szerintem, szinte biztos, hogy biológiai fegyvereket is fejlesztenek valahol, ennél sokkal hatékonyabbakat is szigorúan titkosan, nem hiszem, hogy influenzát vesznek alapul. Ilyen kutatásokra viszont igenis szükség van, nagy előny, ha pontosabban tudjuk mennyi idő alatt alakulhat ki, milyen tulajdonságai lesznek és hogyan tudunk ellene védekezni. Sok ember életét lehet megmenteni ezzel.
  • mr9
    #52
    Attol fuggetlenul hogy mit hiszel, maguktol is veszelyesebbe valhatnak a virusok.
    Persze nem tudhatjuk elore, hogy fog-e.
    A kerdes te mit szeretnel?
    Akkor kezdjunk el vele foglalkozni, ellenszert keresni, ha mar megfertozott teged egy ilyen uj virus, vagy meg azelott hogy felbukkanna?

    Vegul is sokan vagyunk, igazad van...
  • Narxis
    #51
    Mindig is az volt.
  • TARTYOM
    #50
    Szerinte igen pont :D
  • Merces
    #49
    természetes hogy csoportosulnak, különben nem tudnak érvényt szerezni az akaratuknak, még szerencse hogy egymással vannak elfoglalva, a mi legatyásitásunk csak a második pont a terveikben
  • Merces
    #48
    a biológiai fegyvernek szánt cuccokat nem a nyilvánosság előtt fejlesztik......
  • philcsy
    #47
    Úgy látom itt túl sok resident evil-t néztek egyesek.
  • philcsy
    #46
    Igen, a második világháborúnál tartunk, volt egy elméleti fizikai áttörés aminek a következtében mindenki számára egyértelművé vált, hogy az eddigi fegyvereknél nagyságrendekkel erősebbet lehet fejleszteni. Szerinted mi ilyenkor a helyes döntés?

    Visszatérve a cikkhez. Szerinted, hogy lehetne máshogy megvizsgálni a vírusok mutációját? Vagy szerinted ez egy teljesen fölösleges téma?
  • torreadorz
    #45
    :)

    Nem kell nézegetni, a parlamenti üléseket sem nézem mégis tudom a képviselők neveit.
  • philcsy
    #44
    A legtöbb nagy vállalatra igaz, hogy a részvények 50%+1-a nincs egy tulajdonosnál. Az meg nem nagy meglepetés, hogy vannak vezető beosztásban lévők, és igen ha őket egy halmazba teszed megkapod a világot irányító hatalmi csoportosulást, de ez még nem azt jelenti, hogy valóban csoportosulnak is.
    Az alternatíván se kell túl sokat agyalni, már megtették előttünk nagyon sokan, leválthatjuk a jelenlegi vezetőket, aztán rakhatunk helyükre másokat, de azok ugyanúgy hatalmi csoportosulást fognak jelenteni, vezető nélkül pedig nem megy semmi.
    Végül én mint probafingó megkérdezném tőled, hogy mégis ki vagy te, hogy ezeknek a nagy cégeknek az igazgatótanácsi üléseit szoktad nézegetni?
  • fastleslie
    #43
    Pont elég igencsak veszélyes vírus és baktérium terjeng a Földön... Nem kellene ezeket még halálosabbá tenni! NEM IS SZABADNA ILYEN JELLEGŰ KÍSÉRLETEKET VÉGEZNI!
    Jóhiszeműen? Addig sem igaz, míg kimondják! Olyan, mintha azt mondanák, hogy a lopakodó bombázó kifejlesztése békés célt szolgál...! Csak rossz kezekbe kerülve veszélyes...
  • torreadorz
    #42
    Amennyiben tudsz a Goldman-ban venni 50%+1 részvényt akkor igen máskülönben te csak egy spekuláns leszel, abból is a porbafingó fajta aki valószinüleg bukni fog a részvényeken.

    Vagy ha igazgatótanácsi tag lennél ezeknek a cégeknek a többségében, akkor is de azt hiszem nem vagy az. Merthogy érdemes ezt is végignézni, amikor ugyanazok az emberek ülnek tucatnyi cég igazgatótanácsi gyülésein.

    Az elgondolkoztatót egyébként arra irtam hogy személyesen nem hiszek abban hogy van __egy__ nagy globális összeesküvés ami irányitja a világot, de abban viszont igen hogy léteznek ilyen csoportok (tehát nem egy hanem több) és sokkal több mindent irányitanak mint amire te álmondban is gondolsz.
  • philcsy
    #41
    Igen, és mire jutottál miután elgondolkoztál ezen?

    Segítek neked, holnap bemegyek egy brókercéghez és veszek Goldman részvényeket, most úgy is nagyon olcsóak, aztán én is része leszek a világot irányító háttérhatalomnak. De jó is lesz nekem! Szóval holnaptól minden rosszért a földön kicsit én is felelős leszek, éppen ezért nyugodtan lehet szidni. (Anyukámat ne, ő szegény nem tehet róla.)
  • torreadorz
    #40
    Azért van egy-két elgondolkozató dolog. Pl.:
    http://www.sg.hu/cikkek/85301/felfedtek_a_vilagot_uralo_tokehalozatot

    "Tovább bogozva a tulajdoni viszonyokat a svájci csapat eljutott egy "szuper-egyedig", ami 147 szoros kapcsolattal egymásba fonódó céget jelent, ezek a hálózat összvagyonának 40 százaléka felett rendelkeznek. Többségük pénzintézet, a toplistán olyan neveket találhatunk mint a Barclays Bank, JPMorgan Chase & Co, az AXA, az ING és a Goldman Sachs Group."
  • philcsy
    #39
    Ha egy a világot háttérből irányító mindent befolyásoló és meghamisító háttérhatalom meséje nem konteó akkor semmi se az.
  • philcsy
    #38
    A legtöbb régi vallás már ciki az új "felvilágosult" nemzedéknek, arra viszont szükségük van, hogy valaki más mutassa meg nekik ki/mi a jó és a rossz.
  • mr9
    #37
    Akkor mi is a helyzet? Mutass utat...

    egyebkent:
    http://www.vilagjaromagazin.hu/tudor/ismeretlen-virus-fenyeget/1913/
  • NEXUS6
    #36
    Egy modern társadalomban a végzetes járványok, pandémiák elleni védekezésnek csak egyik eszköze az oltás, a közvetlen egészségügyi biztosítás. Az autózás biztonságánál is csak a végső eszköz a légzsák meg az öv. A biztonság szempontjából az első az, hogy az emberek fejében rend legyen, amit kresz oktatáson ezerszer próbálnak belénk verni: a felelősségteljes, segítő, nem agresszív vezetés. Aztán jön a kresz maga, aztán a kocsi normális műszaki állapota, felszereltsége, fék, index, futómű, gumik állapota stb. és a biztonságnak csak a legvégső határvonala a biztonsági öv és a légzsák. Gyakorlatilag az elkerülendő baleset következményeit csökkentő eszközök.

    A járványokkal hasonló a helyzet. Van egy társadalmunk, ami "szabad". De ez azt jelenti sajnos inkább, hogy nincs meg a hatékony szabályozás, és a tudatosság az emberek fejében az ilyen esetekre. Az emberek nem ismerik az eljárásokat, intézkedéseket. A járványok kezelése sok szempontból független betegségtől magától és igen is korlátokkal jár, csak úgy mint a kresz. Ezt el kell fogadni.

    A gond az, hogy a szabályokat nem a szabadságunk kiterjesztésének eszközeként tartjuk, hanem korlátokként. Pedig pl sorban állni hatékonyabb, mint az áruért minden esetben tömegverekedésen eldönteni, hogy ki mit milyen sorrendben kap.
    Sok dolgot, pl. karantén, emberek érintkezésének korlátozása, akármi egyszerűen katasztrófaként mutat be a média, pedig évszázadok óta ezek az eljárások vannak és nincs más hatékony ellenszer nélküli járvány hatékony kezelésére.

    Lesz ilyen járvány? Minden évben van, az influenza pl eddig is évente 250 000 - 500 000 ember halálát okozza!
    Nem ezeknek a tudósoknak a munkája fogja okozni, ha minmeghalunk, hanem ha nem tudjuk magunkat bizonyos szabályok betartására rávenni, mert az un. szabadságunk többet ér, minthogy elfogaduk, hogy felteszem azt a rohadt arcvédőt.
  • Katalizátor
    #35
    Az NWO mióta konteó?
  • TARTYOM
    #34
    Amúgy azt a legjobb olvasni, hogy valaki elhiszi még mindig ezt a h1n1 meg a h5n1 meg hlófaszn9 et...

    Basszátok meg komolyan sírógörcsöt tudok kapni, hogy ilyen világban élek mint ez...

    33 as hsz-em beigazolódik sajnos szinte mindenhol manapság..
  • TARTYOM
    #33
    Szórakoztató olvasni az SG kommenteket, főleg az olyanokat amiket ilyen agyon oltott, 5 fajta vitamint zabáló 15. emeleten lakók írnak :D
  • TARTYOM
    #32
    Halálos mi ?
  • immovable
    #31
    Csak nyugodtan. :)
  • torreadorz
    #30
    Lassan ignorálni foglak. Igen alábecsülöm, végülis ezek a kutatók is csak publikálni akarták az eredményüket aminek következményeképp szinte bárki előállíthatta volna ezt a virust... Épp ezt tiltották meg most nekik.
  • Zoli007
    #29
    Most én maradtam le valamiről, de mi köze az amiknak egy holland kutatáshoz?
  • immovable
    #28
    Itt pedig te vagy a laikus, tehát az is meglehet, hogy te becsülöd alá a "védelmet".

    A "nagyon hamar ki lehet fejleszteni" pedig szerintem túlzás, mert ez nem egyfajta általános igazság, hogy mivel a H1N1-el "gyorsan" ment a többinél is így lesz.

    #26
  • torreadorz
    #27
    Ha ismert a virustörzs most is nagyon hamar tudunk oltóanyagot gyártani lásd h1n1 mizéria. Ami kérdéses az inkább a gyártókapacitás.

    De szerintem ami ezzel a fő gond, az a szabályozottság és az ellenörzések hiánya. Például hogy mennyire elszeperáltak és védettek ezek a helyek?

    Nem véletlen vagyok amúgy pesszimista.
    Én egyébként speciel informatikus vagyok és rengetegszer találkozok azzal a véleménnyel laikusok oldaláról hogy a nagy cégek, bankok, államok stb IT rendszerei biztos szupervédettek meg minden mert ők abból indulnak ki amit a moziban látnak.
    És amikor elkezdem nekik sorolni hogy a sony hány millió ügyfél jelszót és bankkártya adatot tárolt _titkositatlanul_ plain textként vagy hogy egy bank tetszőleges ügyfelének az adatait lekérhetted azzal hogy a böngészőben az url-ben átirtad az ID-t, a nasa egyik rendszerében egy enter volt a jelszó stb stb akkor csak hűledeznek.

    És attól félek hogy ez nincs másképp ezekben a laborokban sem, könnyen lehet hogy kvázi minimális dolgokkal is meg lehet szerezni ezeket a virusokat egy laborból.
  • szkkteam
    #26
    Hozzászólnék az itt elhangzottakhoz. Gyors leszögezném, hogy se nem gratulálok ezeknek a tudósoknak, hogy alkottak egy új eszközt amit fel lehet használni ellenünk, de azért mágiára sem vetném őket. Egy korábbi cikkben elhangzottak.:


    "Munkatársaival először megpróbált közvetlenül eljátszadozni a vírus genomjával, olyan változtatásokat hajtva végre, amivel létrehozhat egy levegőben terjedő törzset. Ez azonban nem vezetett eredményre, ezért egy egyszerűbb módszerhez folyamodtak, többször átadva a vadászgörények között a vírus egy változatát, megnyitva az utat a természetes mutálódás előtt. Tízgenerációnyi evolúció megtette a hatását, az influenza képessé vált a levegőben terjedésre. Az új törzs két génjében öt mutáció következett be, ezek mindegyike megtalálható a természetben is, jegyezte meg Fouchier, csak éppen nem egy törzsbe összegyúrva."

    Na szóval, pár komment amit olvastam eléggé félrebeszélt. A kutatás azért is fontos volt, mert mint olvashattátok, 5 generációs fejlődésen ment át a vírus, mire átalakult levegőben terjedővé. Szóval ez azt jelenti ,hogy IGEN ez kifejlődik a természetben is! Nem kifejlődhet, hanem ki fog fejlődni! A kérdés az, hogy mikor. Volt egy komment, ami azt írta, hogy "ez több ezer féle módon megtörténhet" nem kérlek. Volt még valami, hogy "sok vírus fajtáról van szó és hogy mindegyik influenzához más védőoltás kellene" Ez pontosan így van, de ez most konkrétan a madárinfluenzáról szól (Nem a Emberi/szezonális, nem a sertés nem Lóinfluenza és nem is a Kutyainfluenza). Amit ők csináltak, felgyorsították a vírus evolúcióját, (valószínüséggel, egy levegőben terjedő alfajjal és a madárinfluenzával fertőzték az állatok) aminek következtében egymástól örököltek tulajdonságokat. És igenis, ilyen szinten fontos volt a kutatás, mert amikor ez megfog történni a természetben is, már nem fogunk zsebre tett kézzel nézni, hogy akkor most hogyan kezdjünk neki a vakcina kifejlesztésének.