• teddybear
    #61
    Márpedig így van. Hirosimán és Nagaszakin is jó pár túlélő akadt a teljes rombolás zónáján belül, akik különböző tereptárgyak védelmében úszták meg a robbanást. És nem sültek meg, mert valami(fal, födém, stb.) takarta őket a robbanás közvetlen hősugárzásától, és később védte őket a lökéshullámtól is. Ráadásul egy egy méter vastag földréteg a tizedére csökkenti a robbanáskor fellépő neutron-sugárzást is. Szóval egy egyszerű lövészárok is komolyan megnöveli az esélyeket.

    Ami az atomfegyver használatát illeti, bizony komolyan felmerült a koreai háború alatt az amerikaiak részéről az ismételt használata, de szerencsére letettek róla.
    Ami pedig az iráni atombombát illeti, nem örülök annak, hogy van nekik. Sokkal jobb lenne, ha nem lenne senkinek sem.
    Dacára annak amit mondasz, Iránt nem tartana sokba leverni. 8 évig pofozkodott Irakkal, és nem bírtak egymással, azt meg meddig tartott szétverni?
    Kárt persze okozna az atombombája, és ráadásul biztosan rádobnának legalább egyet Izraelre is. Szaddam is megpróbálta őket is belerángatni a háborúba, szerencsére nem sok sikerrel.
    Az meg hogy hogyan élnek Irakban? Leginkább úgy ahogy ők akarják. A hős hazafiaktól több félnivalójuk van a civileknek, mint a gyilkos amerikaiaktól.