60
  • Tetsuo
    Valoszinuleg jol latod a helyzetet.
  • Balintos
    Miért zárná ki egymást a mentálisan instabil drogfüggő, emberségtől mentes emberek és a milliomos? Nem látok ellentmondást a kettő között.
  • morden
    Én inkább más emberen valő élősködőnek látom őket, aki munka nélkül tesznek szert irreális jövedelmere és kihasználják a körülöttük lévő rendes embereket és mindeközben még iszonyatos károkat is okoznak a társadalom egészének csak azért, hogy 001000 helyett 100001 legyen a bankszámlájukon
  • dzsagon
    ezt ki nem látta előre?
  • fergusonpapa
    igen? akkor jó hülye vagy ha igy látod. Aki csak félig érti a tözsdén az eseményeket biztos h miliomos..
  • dyra
    Mint minden divat cikket így a közösségi (bele tolom a reklámot a fejetekbe) oldalakat is megunják a USEREK. Megunták eddig az összeset. Miért pont a Facebook legyen a kivétel? Kapadoznak a srácok de 5 év múlva tényleg ott lesznek ahova ez a cikk mondja őket.
  • morden
    Tőzsdén komoly embere :DDDD átlagban mentálisan instabil drogfüggő, emberségtől mentes emberek nyomnak rá arra, amit egy számítógépes script eléjük rak :D
  • WoodrowWilson
    A perrel semmit nem fognak elérni, minden információ elérhető volt a cégről. Arról meg nem tehetnek, hogy a kisbefektetők hülyék voltak. A lufi már kipukkant a részvénykibocsátással, innen már csak felfelé tud menni, ha jól építkeznek. Ha nem, akkor is megmarad vezetőnek a közösségi oldalak között, hisz annyi bevétele bőven lesz, hogy eltartsa magát. Aztán már csak arra kell majd várni, hogy jöjjön egy új és jobb portál, ahova átmennek a népek.
  • MacropusRufus
    ki hitte, hogy az FB a tőzsdéni is megállja a helyét? Itt komoly emberek vannak töb bmilliárd dollárral. Nem fognak egy ilyen szarba belefektetni, és mint látjuk nem is teszik. Zukorhegy Dávid kissé pofára eshetett+be is fogják perelni mert nagyon úgy tűnik szándékosan értékeltél túl a részvényeket és ráadásúl tényeket hallgatott el a befektetők elött (nem ér annyit a cége mint amennyiért vették a részvényeket)
    Eddíg ért a takaró. Egyébként az is jelent sok mindent, hogy a GM nem fog többé fizetni neki a hírdetésekért ui. hibáa van több száz millió fb tag azoknak a nagyrésze nem amerikai és nem is ott lakik, egy Dzsibutiban élőnek mi a fanszak nyomjá a GM reklámot. Ergo: a reklám felület sem ér annyit amennyiért hírdették.
    Szóval lehet szépen lassan, de ki fog pukkani az fb lufi.
  • willcox
    Pont az ilyen utánozó, ötlettelen, ostoba majmok a törzsközönsége ezeknek a közösségi szaroknak. Ott a helyetek.
  • fergusonpapa
    mennyi antiszociális van itt
  • balee66
    Soha sem jutott eszembe, hogy bárkivel is kapcsolatot tartsak. Senkivel. Magammal mindig is tudtam kapcsolatot tartani, már akkor is, amikor még sem PC, sem mobiltelefon, sem verbális kommunikáció, sem vezetékes telefon, sem posta, és én sem voltam. Ja de, lehet, hogy én már voltam.
    Aki bárkivel is kapcsolatot akar tartani, azzal nagy baj lehet.
  • szvini
    Soha sem jutott eszembe, hogy bármilyen emberekkel, egyéltalán a környezettel tartsam a kapcsolatot. Sohasem. A világgal mindig is tudtam kapcsolatot tartani, már akkor is, amikor még nyelvek, verbális kommunikáció és még emberek sem voltak, sőt az evolúció sem létezett.
    Akinek szüksége van egyéltalán bárminemű kapcsolattartára, azzal nagy baj lehet.
  • szvini
    Soha sem jutott eszembe, hogy bármilyen postára menjek levelet küldeni. Sohasem. Az ismerőseimmel mindig is tudtam kapcsolatot tartani, már akkor is, amikor még PC, vezetékes telefon és posta sem volt.
    Aki csak postán keresztül tud kapcsolatot tartani, azzal nagy baj lehet.
  • Lazarus
    Soha sem jutott eszembe, hogy igénybe vegyem a hangszálaim. Egyszer se. Az ismerőseimmel mindig is tudtam kapcsolatot tartani, már akkor is, amikor még nyelvek és verbális kommunikáció sem volt. (gyk: nem létezett).
    Aki csak hanghullámok segítségével tud kapcsolatot tartani, azzal nagy baj lehet.
  • WoodrowWilson
    Soha sem jutott eszembe, hogy bármilyen mobiltelefont vegyek. Egyet se. Az ismerőseimmel mindig is tudtam kapcsolatot tartani, már akkor is, amikor még PC, vezetékes telefon és posta sem volt. Ja de, posta lehet, hogy volt.
    Aki csak mobiltelefonon keresztül tud kapcsolatot tartani, azzal nagy baj lehet.
  • willcox
    Soha sem jutott eszembe, hogy bármelyik közösségi oldalra regisztráljak. Semelyikre. Az ismerőseimmel mindig is tudtam kapcsolatot tartani, már akkor is, amikor még sem PC, sem mobiltelefon nem volt (gyk: nem létezett).
    Aki csak közösségi oldalon keresztül tud kapcsolatot tartani, azzal nagy baj lehet.
  • MJhunx0
    a fizetés szempontjából meg úgyis az lesz,hogy aki teheti kifizeti ha ott akar maradni ha nem akkor keres mást.
  • MJhunx0
    Eszemben sem volt ilyenhogy ne legyen abszurd.
    de azért legyen egy kis határ ne erőszakoskodjon a hírdetés a reklám,
    hogy márpedig nézzél meg,plusz három órát azon vagyok hogy végre írhassak már.
    De még mindig a mosopor reklám megy, és még le sem lehet kattintani.
    szóval lényeg az hogy legyen de csak mértékkel hogy ne menjen az oldal bugjára,
    meg az user idejébe sem az idegzetére, mert akkor jó hogy ott hagya az egészet.
  • Mardel
    Fb-ben az zavar hogy a játékokat és alkalmazásokat nem lehet kiírtani belőle, úgy 1-2 kattintással hogy ne is küldjön felkérést senkitől és senkinek se az elért pontjait meg ajándékszarságait ne jelezze a közös falon.

Pl rohadtul nem érdekel hány %-ban náci csillámpóni valaki vagy kinek mi az indián neve.

A másik hogy ha én törölni szeretnék egy üzenetet vagy egy intelligens listát akkor azt törölje is, ne archiválja.
  • WoodrowWilson
    Remélem nem várod el, hogy ingyen aládtolják a szolgáltatásokat, és még reklámokat se helyezhessenek el a honlapon.
  • MJhunx0
    hmm reklámok,hírdetések akárhol is leszünk ezek a legelsők amik megjelennek, mint
    az FB-n is..
    majd oda lyukadunk ki a végén hogy kattintunk a chat-re és jön a reklám, vagy a hírdetés,vagy a reklám,és lessük 3 éven át, majd utánna írhatunk a chat-re.
    vagy éppen videót nézhetsz vagy STB.. De előbb nézegessük a Hirdetést, meg a reklámot, addig lehetetlen lesz tovább lépni.
    Bár lehet hogy már van ilyen, sőt az is lehet hogy csak akkor tünik el a hirdetés vagy a reklám ha ki van fizetve, mert a PÉNZ, ugye..
    komolyan mondom kiábrándító,és lehangoló az egész...
    hát mind1 nem csoda ha tényleg eltünnnek a közösségi portálok.
  • Szefmester
    Én a facebook közelében sem jártam mégis törölgetem a sütiket a gépről, sajnos párszor már kattintottam olyan linkre amit nem néztem meg felül és csak egy sima képlinknek tűnt, pedig fb profilra mutatott...

Ezen a tuti logolja dolgon meg nem kell meglepődni, még le is írják az eula-ban hogy 2 évig él a süti a gépen az utolsó belépés után ha a felhasználó egyéb módon nem törli azt.
  • opeca
    Temetni??:D
    Hát azt nem kell, viszont ebből látszik, hogy erősen túl volt értékelve és közel sem ér annyit mint amennyinek kikiáltották (nem is tudom hány milliárd dolláról beszéltek) holott semmilyen produktumot nem hoz létre.
  • morden
    tuti logolja, írtam ide egy kommentet és ezt kaptam a facsétól "Your account is currently unavailable due to a site issue. We expect this to be resolved shortly. Please próbáld újra in a few minutes." :D
  • flashpointer

• ugh
    El vagy tevedve. A rajta levo informaci ami sokat er.
    Sok marha mindent megad magarol meg azt is lefenykepezi milyet szart.
    Nemzetbiztonsagi szempontbol sem elhanyagolhato meg akkor sem ha nem adsz meg magadrol semmit mert ott vannaka kacsolataid elobb utobb meg ugy is van az ismeroseid kozt olyan aki minden szir-szart feltesz.
    Nem veletlen volt a terjedesenek az uteme szepen forcoltak a hatterbol.
    Lehet lemaradtatok rola, de a faszbook kilepes utan is logolja a netezesi szakasaidat is ugyanugy ahogy gugli.
  • Zoliz
    A Facebook egy bullshit.
    Bar a birka magyarok es jenkik nem tudjak, hogy a tozsde kontraproduktiv, mindenki hatalmas emelkedest vart bevezeteskor es eses lett belole, mert Mark a Cukifiu eladta a reszvenyeit, hogy penzt keressen a Facebook rajongokon.

Ne higyjetek a hireknek, mert a tozsdet a technikai elemzes mozgatja nem a fundamentumok, marpedig a f'szbookot meg Obama is csipte, mivel azzal nyert.
  • Szefmester
    Én már azon is csodálkozom hogy eddig is fizetett valaki a reklámért ott. Most őszintén hányan és hányszor kattintottak egy hirdetésre (banner, pop-up, link) szándékosan és azután még vásárolt is valamit?

A cégek kezdenek rájönni hogy ez egy kidobott pénz. Megcsinálják az FB csoportjukat, akik meg őket keresik azok felveszik a kontaktot, és várják a híreket. Ha RSS-ben menne ez a dolog akkor mindenki különféle RSS olvasókat gyártana, és reklámozna. A tévében sem az lenne hogy: Aki további érdekességekre is kíváncsi kattintson a xxx.facebook.com/kepedbehazudunk linkre, hanem az lenne hogy látogass el az RSS hírcsoportunkra.

Itthon is megvolt az evolúciója a divatnak. több oldalt is ismertem de már a nevüket sem hallom, még a myvip vergődik, az iwiw még elmegy és mintha fejlődne sebesség terén is, a barátikör a fizetős szolgáltatásai miatt vergődik, pedig egy időben sok aktív tagja volt stb. Globális szinten ugyanez.. a myspace is az akkor internetfelhasználók nagyon nagy százalékát tudta tagként, most az FB tudja ezt... Régen a myspace ért 500millió é-t ma 50ért sem tudják eladni. A facebook ugyanúgy el fog tűnni a süllyesztőben ahogy eddigi oldalak. És nem azért mert törlik magukat a tagok.. csak ahogy írták, egyszerűen nem fognak belépni.

Meg fog jelenni valamikor egy új oldal, és ha lesz egy olyan médiaszereplő(k) aki(k) meg meri(k) lépni azt hogy nem az FB-n reklámozzák magukat hanem az új oldalon akkor kezdve a rajongóikkal elkezdenek oda vándorolni, ha pedig elérik a kritikus tömeget akkor hirtelen kezd elnéptelenedni az fb. Nem szépen lassan.. lassan szivárognak majd el eleinte, de aztán jön egy bumm és ennyi volt. És ezt csak a legelvakultabb rajongók nem hiszik el, és csak a legelvakultabb rajongók nevezik ezt haterkedésnek.
  • hitman08
    A technika, az ötletek korát éljük, néhány év alatt -olykor hamarabb- a legnagyobb újdonságok, korszakalkotó modellek is elavulnak, mert érkeznek az újabb és annál is újabb dolgok. Ez egy jelenség, idővel a legnagyobb cégek is vért izzadnak, hogy tartsák pozíciójukat, netán, hogy a piacon maradjanak. A Facebook hanyatlani fog? Persze, viszont nincs ebben semmi meglepő.
  • senki687
    Szerintem ez a cikk arról szól, hogy a PC-k egyre kevésbé lesznek népszerűek, az okostelefonok pedig egyre jobban elterjednek. Az okostelefonokon kevésbé hatékonyan tudnak reklámozni, mivel kicsi a felülete és kicsi is marad. Ha olvasol valamit, akkor jórészt csak azt látod, amire kíváncsi vagy, másra nincs fizikailag hely a kijelzőn. Ha ebben mégis reklám van, akkor az használhatatlanná teszi a rendszert és fokozatosan eltávolodnak tőle az emberek. Így leapad a bevételforrás. Ezért jósolják a FaceBook bukását.
    A FaceBook a jelenlegi formájában csak addig marad életképes, amíg viszonylag sok PC van használatban. (Laptop, tablet, stb. a lényeg a relatíve nagy kijelző, nem az elnevezés.) Mivel hatékony reklámra csak korlátozott lehetőség lesz, nem fogja megérni a nagy közösségi oldalakat életben tartani, így elsorvad. (Teljesen persze nem tűnik el.) Ellenben talán a telefontársaságok számára egy újabb lehetőséget fog nyújtani az egymás elleni harcban, ha a szolgáltatók saját közösségi oldalakat hoznak majd létre a Facebook lecsendesedése után. Ekkor nem a reklámból tartanák fent magukat, hanem csak egy plusz szolgáltatást jelentene az okostelefonokon, amelynek használata pl. havi dijjas lehetne.
  • Narxis
  • morden
    @Namelesske @Hedgehunter @IMYke2.0.0.0 "madarat tolláról , embert barátjáról" :D nálam valamiért nincs ilyen, nincs tiltva csak pár ember a több 100-ból, ritkán feltört facebook miatt kapok egy két szenny linket és ennyi. Csak annak kell visszajelölni, akit tényelg ismersz és értelmesebbekkel kell ismerkedni :D
  • IMYke2.0.0.0
    Így van - és nekem is kezd tele lenni a hátam az egésszel. Pedig még csak 100 ismerős alatt járok.
  • Hedgehunter #26
    Elvesztette az eredeti funkciojat nekem (meg szerintem sokaknak) mert a rengeteg "baratom" csak teleszarja mindennel ami nem erdekel..
  • Namelesske
    Én a Facebookot már semmire nem használom amióta az a fő csatornája mindenkinek. Utálom hogy ömlik a pofámba a szemét, még akkor is ha már elfecséreltem legalább egy hónapot arra hogy mindenkit letiltsak szűrjem az appokat meg stb. Az a pár ember akivel beszélek jól feljön msnre (fúj de egy régimódiszarvagyok) meg Google Talkra. Ha érdekes embereket akarok akkor felmegyek Google+ -ra. Ha olvasni akarok akkor Google News-ba vagy Google Readerbe. Ennyi.
  • Bannedusermail
    "ti komolyan azt hiszitek, hogy majd jön valami, aztán az FB-nek annyi is lesz pár év múlva? hol éltek ti? az az egy milliárd (!) ember nem fog poénból átregisztrálni, ha lényegében mindenkit és mindent megtalál itt."

Az emberek megunni fogják. Nem a facebookot, hanem magát a lájkolom, megosztom, kiírom az üzenőfalra.

Egyébként a facbook pont a mobilokon nyert. Összedolgozott a mobilgyártókkal, és facebook alkalmazást tettek a telefonokra. Elővette a felhasználó, és nem böngészőben kellett molyolnia, hanem gombnyomásra ott volt.

Egyre többen tértek rá, és ez olyan történet, ahol az emberek nem szeretik a párhuzamosságot. Amikor kevésbé volt divatos dolog ez a közösségioldalazás, megfértek többen a piacon. Ahogyan nütt a felhasználók száma, nőtt az igény is, hogy ne kelljen több helyen ökörködni, és elterjedt az egyik. A Fooglenek ezért nem megy. Mert már későn lépett piacra.

Majd eljön az idő, amikor más lesz a hóbort, és az embereket nem fogja érdekelni a téma. Az fogja kicsinálni a facebookot.
  • sanyicks
    itt a buta az te vagy, nem kicsit. Jól összehordtál egy adag baromságot. Nem kéne egyébként történelemkönyveket böngészni, nem is olyan rég volt az előző trendi szar buktája :)

Az FB mindig is egy igénytelen szar volt (még a szarok között is) és most is az(nem az oldalak tartalmára gondolok, hanem magára az oldalra). Egyszerűen felkapták. Szerencse és marketing kérdése. Remélem nem hiszed azt hogy a mai világban a jobb nyer, mert akkor butább vagy mint elsőre látszol.
  • NEXUS6
    Mivel, mint azt többen már eddig is kifogásolták, hogy milyen gyenge a FB a reg megszüntetésében az emberek nem fogják egyik pillanatról a másikra megszüntetni a regisztrációjukat (az amcsi titkosszolgálatok, a multi HR-esek, és a fejvadász cégek legnagyobb szerencséjére).

Az emberek egyszerűen nem fogják frissíteni az adataikat. Az iwiw-en is rengeteg ismerősöm van aki hónapok óta be sem lépett. Pár év múlva a FB is ilyen lesz, mint egy szép poros emlékkönyv, amiből azonban még mindig rengeteg minden kiolvasható az emberekről.
  • Nonix
    Ez ugy baromsag ahogy van. Persze majd 1 millard ember fogja es kitorli magat.
    Regen voltak olyan hulye cikkek is hogy az email cim elfog tunni. Igen valoban a barataimnak nem emailben irok mar hanem inkabb facebookon, de attol meg mindenkinek van email cime...