60
  • culas25hc
    Szerintem ha valaki a következő trendet birtokolni akarja (azét egy 10 évet illik várni addig) gondolkozzon tovább annál, mint egy új funkciókkal bővített közösségi oldal. A google+ lehet jobb, de lényegében nem más... és mivel kevesen használják, így azért nem lesz vezető mert jobb. Jobbat lehet csinálni, attól még nem előzi meg a FB-ot. Mást kell csinálni. Az egész közösségi hisztéria egy idő után le fog csengeni... és akkor kell valaki, aki megmondja, hogy mi az ami jobban érdekel minket, mint az, hogy milyen a 546-ik ismerősünk új ruhája. Lehet, hogy a FB mondja meg, és kap újabb 6-7 évet...de túl nagy lépéselőnnyel még nem rendelkeznek
  • culas25hc
    :D:D:D
    MySpace sem volt mindig ódivatú, teljesen hasonló helyzetben volt 7-8 éve, csak kisebb méretekben.

Az, hogy a mai napig a FB a legjobb, nem nagy dolog, mivel csak néhány évről beszélünk. Még mindig fejlődő tendenciát mutat, de azt még nem tudjuk, hogy képes -e stagnálni, vagy a csúcs után egyből csökkenés jön. Nem 20-30 éve egyeduralkodó, hanem egy jó ötlettel hirtelen csúcsra tört, és most próbál minél több ágon megkapaszkodni.
    Én pl már fele annyit sem használom FB-ot mint 2 éve, de ahogy elnézem ismerőseim is egyre kevesebbet használják.
    Persze sok pénzből nyilván megvásárolhat új licenszeket és ötleteket...de önmagában az, hogy MA tökéletes közösségi oldal, még egyáltalán nem ok arra, hogy szükség legyen rá 10 év múlva.
  • unrealnoise
    annyira buták itt egyesek. trendi meg minden szar. talán azért mert ez volt a legjobb. nem véletlen jött össze azért ennyi felhasználó. myspace ódivatú fos volt, igazi koncepció nélküli szemétláda lett.

ti komolyan azt hiszitek, hogy majd jön valami, aztán az FB-nek annyi is lesz pár év múlva? hol éltek ti? az az egy milliárd (!) ember nem fog poénból átregisztrálni, ha lényegében mindenkit és mindent megtalál itt.

még a google sem nagyon tudja, hogy hol találjon fogást a facebookon, de ti már tudjátok, hogy pár év és kakukk. AHHAA :DDD

mert bár egyszer fenn és egyszer lenn, összességében mai napig az FB a legjobb közösségi oldal, akkor meg miről beszéltek?

Arról nem beszélve, hogy mint mondtam rengeteg pénz áll rendelkezésükre, ha jön egy új, jobb oldal, de nyilván kevesebb felhasználóval az elején, az FB nyílván rögtön lopná az újításait, esetleg máshogy tálalva eladná. A pénz majdnem minden.

de ti tudjátok, hogy szar, hogy trendi, csak azért jó, meg be fog dőlni. Nevetségesek vagytok... (akinek inge...)
  • culas25hc
    Ezt én sem értem, hogy miért lenne jobb, ha egy mobil alkalmazás lenne??? Épp ez a lényege, hogy nem egy honlap, nem alkalmazás, hanem egy szolgáltatás, egy trend. Nem anyagi érték, nem is a szoftveres része ér sokat (mint pl egy alkalmazásnak), hanem a az ér sokat, hogy mindenki használja, és szereti. Persze biztos lesz 8-10 év múlva olyan konkurens ötlet, ami lenyomja a trónról....de ez a mobil alkalmazásos duma egy f..szság
  • Lack
    Háttérbe szorul az arc-(segg)-könyv? Nem baj, jön helyette valami újabb, nagyobb blődség.
  • balee66
    Ugyanezt írtam a múltkor, épp fb-n :)

http://noob.hu/2012/06/06/fb.jpg

A Facebook már egy komolyabb újítással sem tudna túlságosan sokáig talpon maradni, mert már kezd "uncsi" lenni, már nem olyan trendi...

Gyerekek, ha valakinek van valami jó netes ötlete, most álljon neki megvalósítani!
    Hamarosan elég jelentős űr fog tátongani a net sötét egén - a sok Facebook-függő lassacskán elkezd majd új szolgáltatások után nézni.
    Bár még van idő bőven, de érdemes most belekezdeni valamibe... az időzítés mindig nagyon fontos!
  • fergusonpapa
    Hát figyi azért 3milió és 900nem összehasonlitható, fb nem véletlen minimalista,és egyedi hirdetési modul,az optimizáltáság miatt,iwiw atól jobb adatbázisban mert részletesebb a keresője? hidd el fb azt is letárolja hogy mit irtál másnak.Probáld lementeni saját adataid(megteheted) és megne lepődj a méretén :)
    Fb kereső meg most újul meg szeptemerben.

am én is jobban örültem volna egy hazai oldalnak,de sajna elrontoták és hiába használnám ha még mindig megvannak hibái és kevés ember nézi.. közösségi oldal lényege milyen meglepő.. épp a közösség.
  • Szefmester
    biztos van benne némi optimalizálatlanság is, de az adatbázisa is vélhetőleg összetettebb mint az FB, már a kereső miatt is. De ez abszolút csak tipp.
  • fergusonpapa
    de azt arra is szánták :)

Am ne mond már hogy egy oldal ami naponta 10milókat hozott nem volt pénze? Én weboldalakkal foglakozok,vettem egy szervert ami 150e látogatót bír el,95e ftért. Akárhogy nézem nem lett volna tragédia,csak fukarrak voltak.

Sokan nem tudják de a livejasmin magyar szerveket használ pedig 2. legnagyobb felnőt oldala magyar kézben és a sávszéleség 40% visszi el. Érdekes őket 100x többen nézik ha nem több, és ők megoldoták :) Ahogy mindenki más is.

Nálunk az a baj hogy mindent zsebre elven gondolkoznak az emberek,befektetésnél nem gondolnak előre és csodálkoznak. Lásd iwiw,amit bekelett volna fektetni azt már többszörösen elbukták a kieső bevételek miat.
  • Szefmester
    Komolyabb szerverpark kellett volna hozzá, de az meg befektetés.. szóval nem érte meg a szolgáltatónak.

A kedvenc zenekarokat meg gondolom magadtól keresed fel, és ott többnyire van olyan hogy RSS ami meg a legtöbb böngészőben ma már szériafelszerelés. Innentől a lájkoljuk a kedvenc zenekarokat dolgot nem értem. A myspace-en is ma már csak a zenekarok vannak fent.. majdnem.
  • Namelesske
    Gyertek már fel Google+ -ra és nézzétek már meg hogy sikertelen e vagy sem. Kibaszott jó kis magyar közösség van már most.
  • fergusonpapa
    IWIW-re gondoltok? ami olyan lassú volt állandoan föleg újitás után hogy egy üzenetet irni kb 5perc volt? mert gyakran kaptam azt az üzenetet"a manóba probáld késöbb" és emelet ezt is töltöte percekig. :) Értesitések,üzenő fal szintén egy katyvaszt volt.

Iwiwel nem lett volna baj,vannak elönyei,de elcseszte hogy nem fektetek többet szerverekbe,(de azért egynapra csak egy bejelentkező oldalon kerestem 4miliot)... pénz lett volna. Igy jártak,most sírnak. Ne felejtsük el sokáig volt mikor iwiw-és facebook trend ment egyszere hogy ingyenes volt mobilokon,de az igénytelenség vesztet.Ez van.

Myvip meg valami irdatlan nagy bughalmaz és annyi reklámmal ami ocsmány(bár ez iwiwre is igaz volt)

barátikör meg fapados.

van még más? Ilyenek mellet facebook hátszél és reklám nélkül megszerezte a piacot :)
  • Cat #8
    Épp arról van szó, hogy "közösségi izék" helyett mobil alkalmazások veszik át a szerepet.
  • Merces
    rakat közösségi oldal bedőlt a facebuuk miatt, nagyságrendekkel jobbak is, ez a trendi és kaktusz....majd lassan elsorvad
  • unrealnoise
    más kérdés, hogy amit lentebb írtam a legtöbb magyarnál nem áll fenn, mármint a tipikus magyar átlagember szerintem alig like-ol (követ) valami bandát, zenekart, játékot, rendezőt vagy valami ilyesmit. csak fent vannak, képeket rakosgatnak ki, játszanak néha, vagy azt sem, max ismerősök cuccait nézegetik, lájkolgatják őket meg ilyesmi. erre persze tökéletes lenne a hazai is, de mivel a csapból és a tőzsdéből is az FB folyik, így igazából megállíthatatlan lett.
  • unrealnoise
    lehet jó és használható az itthoni, de én pl. szeretem ha minden egy helyen van. és főleg külföldi zenekarokat hallgatok, külföldi filmeket nézek (hazaiak alig vannak, azok meg általában olyanok is...), így ezen dolgok, események lekövetése természetesen csak FB illetve G+-on lehetséges. Mert ők bizony nincsenek fenn a többi, mondhatni "apró" közösségi siteokon. :)

így egyből értesülök FB-n, ha kijött egy új plakát, előzetes, klip, megjelent egy single, előrendelhető egy album. és sorolhatnám.
  • morden
    A fene megint jelölgethetem be az ismerősöket másik közösségi izén :D
  • Szefmester
    globális szinten nem konkurencia egy másik sem, de olyan sokunknak van ismerőse külföldön? itthon van egy majdnem minden funkciót ellátó közösségi oldal sokkal részletesebb keresővel, csoportbeállításokkal, chattel stb, csak éppen divat leszólni és menni FB-re, és ezek az emberek szerint meg divat leszólni az FB-t..
  • unrealnoise
    baromság az egész. mi az hogy az a baj, hogy "csak" egy holnap, nem pedig mobil alkalmazás... majd lesz az is, úgy beszélnek, mintha a facebook nem tanult volna az előző nagyok hibáiból. mióta a google+ elindult egy lépéssel (ha nem kettővel) még mindig a facebook jár előrébb, nem véletlenül. ha meg a google kitalál valamit, és jó, az FB hamar alkalmazza majd ugyanazt, kicsit finomítva...

attól független, hogy nekem a G+ jobban bejön. amúgy meg addig, amíg nincs más közösségi oldal, azaz igazi konkurencia (csak a google+), addig nincs mitől tartania az FB-nek. persze ehhez folymatosan pofozgatniuk kell a holnapot és az alkalmazást, dehát ezt is teszik. :)
  • Szefmester
    Csak? Miért nem holnap? Az sokkal izgalmasabb lenne! :)