Kifehéríthetik az eget a geomérnökök
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem nem kéne a levegõbe pumpálni semmit, különösen úgy nem, hogy nem biztosak benne. Még ha biztosak is kockázatos, nemhogy akkor ha találgatásra épül. Mérget gyártani úgy érdemes, ha vele párhuzamosan az ellenszeren is dolgoznak. Biztonság kedvéért nem árt ha van mivel vissza fordítani. De a sok agyament képes és olyan dolgokat csinál aminek még 1 lépéssel se látják elõre a következményeit. Nem tudom eldönteni, hogy most komolyan vegyem-e ezt a cikket. Olyan hangzása van mintha 'már csinálják', de valahogy mégis egy kicsit kamunak érzem. Most akkor konkrétan mi van? Valakik már most ebben a pillanatban is csinálják ezt a dolgot? Egy folyamatban lévõ dologról beszélünk, vagy ez csak egy feltételes 'megoldás' a képzelt vagy valós problémára?
Leginkább attól tartok, hogy egy ilyen kedvezõtlenül hathat bizonyos élõlényekre. Már így is közel járunk hozzá, hogy a mesterségesen kitenyésztett haszon növényeken, állatokon és az embereken kívül semmi ne maradjon. Nem kéne még egy lapáttal rá tenni.
De van az oroszoknak is egy hasonló telepük, a Sura komplexum, Nyizsnij Novgorodtól nem messze.
Persze konteót aztán állítottak már össze róla.
Ez a legvalószínûbb magyarázat, amit hallottam. Úgy 20 éve, amikor még nem is hallottam az összeesküvéselméletekrõl. Teslának is voltak ilyen kísérletei, bár sokkal kisebb méretekben, így õ semmire sem jutott vele.
Bár az is lehet, hogy csak kísérleteznek mindenféle cél nélkül, amolyan alapkutatásként... Bár ahhoz túl költséges, és túl régóta tart. Ezért valószínû a tengeralatjárós elmélet.
Valahogy kell velük kommunikálni.
Egyébként a régi adatok, amik rendelkezésünkre állnak, a következõk. Kiraktak egy mûszert a ferihegyi rét mellé, és mutatott egy hómérsékletet. Most ott van mellette egy több kilométeres betonplacc, ami felmelegszik, és ontja magából a hõt méf naplemente után is. Összehasonlítható a korábbi és a mai adatai?
Hát persze, hogy nem.
200 éve mindenhol fa volt, és kevesebb a termõterület. Az erdõ persze, hogy hûvösebb, mint a rét vagy egy betonplacc. Ez sokkal jobban befolyásolja az éghajlatot, mint a CO2.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Azon elmélkedtél már, hogy egy atomtengeralatjáróval, amelyik száz méternyi víz alatt tartózkodik folyamatosan, hogyan kommunikálnak a pentagoni csíkosgatyások, ha a sósvíz árnyékolja a rádióhullámokat?
Tehát hogyan értesítenék, hogy kitört az atomháború, és tessék kilõdözni a rakétákat?
Na erre való a HAARP.
Ugyanis az a mágneses terünket buherálja. Azt meg nem árnyékolja le a sósvíz.
És akkor kidobható a sok összeesküvéselmélet. A titkolózás meg érthetõ, hogy mit is csinálnak.
Vannak ilyen emberek, akik a konteókban bemutatott módon próbálják a világot szemlélni, és irányítani? Igen vannak! Sokan vannak? Nincsenek sokan. Csak és kizárólag õk tehetnek a dolgokról? Nem!
A világ nagy része, az emberi társadalom a kreatív hülyeség állapotában él. Véletlenszerû döntések, események, maximum alantas és kicsinyes szándékok, sõt meggondolatlan segíteni akarás irányítják a világot. Itt nem egy évszázadokon átívelõ szándék, hanem épp ennek a totális hiányára látunk példákat! Arra, hogy az egyes ember gyengesége, hogy vezet valami totális baromsághoz, a világ állapotának romlásához bizonyos területeken.
Az ördög nem létezik, sose létezett, azt csak a gyenge emberek találták ki mentségül. Azonban ha sokat festjük a falra végül megjelenik.
Ma még nincs szerintem ilyen egységes világösszeesküvés, de amint a konteósok tömege mutatja az igény valamilyen formában meg van rá.😊
Sajnos az a gáz ha egyszer megteremtõdik tényleg egy ilyen fajta kontrol lehetõsége, akkor a régi "rend" hívei mit is tudnak vele szemben felmutatni? Valami nosztalgikus, értelmetlen káoszt?
A konteókban az a gond, hogy a végkicsengésük nem elõremutató. Nem azt mondják, hogy ha pl. van egy hatalom ami rossz irányba befolyásolja az embereket, akkor kell egy másik, ami igazoltan, nyilvánosan a jóba. Hanem azt mondják, hogy semmisítsük meg valahogy ezt a hatalmat mert eredendõen rossz és térjünk vissza a sose létezett, amúgy tök bárgyú jobb világba.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
Fõleg, hogy tavaly vagy tavalyelõtt én is láttam már ilyen magaslégköri ködös, furcsán hülyeszínû verõfényes nyári napot.
Egyébként meg az alumínium mérési eredményekkel nehéz lenne vitatkozni, ha tényleg valódiak. Ráadásul bármikor ellenõrizhetõ, hogy van e olyan sok alumínium annak a hegynek a hósapkáiban.
...mondtad te.
"Gondolom, tiszta, fémes állapotában." - mondtam én.
Érted e már?
Nem fog. Nem okozhat. Mert az általa hordozott energia egy lokális energiaminimumban fog csapdázódni. És akkor még nem is beszéltünk az energia entrópikus szétszóródásáról.
A lavina az más eset, mert az egy instabil állapot.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Aztán mi lesz a csillagászattal, a teleszkópokkal?
Majd mindegyik mellé beszerelnek egy porszívót, vagy porfúvót?<#falbav>#falbav>
A "nagy tudósok", akik nem tudnak kettõig gondolkodni...
Rosszul írtam, az alumínium-oxid/hidroxid derítõszer, az alumínium-klorid koaguláló és derítõszer. Mindkettõt az ivóvíztisztításnál használják. Az "összeesküvés" méretére jellemzõ, hogy már az elõzõ rendszerben is használták ezeket. (Az alõzõ rendszer alatt nem az elmúlt nyóc évet értem.)
Én ezzel nem értek egyet. Nekünk, illetve az élet számára semmiképpen nem jó, ha hirtelen, gyorsan megváltozik az éghajlat - teljesen mind1, hogy mi okoztuk vagy természetes körfolyamat. És egyáltalán nem biztos, hogy csak jobban ártanánk, ha megpróbálnánk beleavatkozni - például lelassítani a folyamatot, nekünk kedvezõ módon.
De ugyanebbõl a célból használnak BOPAC-C (http://www.unichem.hu/pdf/termekek/2hu.pdf) néven alumínium-kloridot is ami jól oldódik vízben, persze az eljárás végén ez is kicsapódik a vízbõl.
Másnéven: timföld. Nem hinném, hogy timföldet adnak az ivóvízhez bárhol is.
Már csak azért sem mert nem oldódik vízben. :o
Aluminium-oxid
Példa: Grönlandon viking települések kerûlnek elõ, mer tolvad a jég. A jég húzodik vissza a betemetett falu meg szépen elõkerûl. A vikingen nem valmaikor a messzi régben éltek. Kb. 1000 évvel ezelött. 1000 évvel ezelött ott nem volt jég. Hiszen most kerûl elõ a jégalól a falujuk. Tehát akkor az utóbbi 1000 évben volt egy kissebb lehülés ami ott jégtakarót hozott létre, most meg van egy melegedés ami eltünteti azt. Azis tény, hogy egytlen vulkán kitörés olyan mennyiségû komrot és egy anyagot nyom a levegõba ami komolyan képes befolyásolni Földünk klímáját, ráadásúl azonnal. Például ott van a Toba vulkán kitõrése, ami kiírtotta az akkori élet 90%-át beleértve az emberek 90-95%-át. A hamu az egész Földet beborította, gy.k. mindenhol megtlaálható. Ez volt egy kitörés.
A Krakatau legutóbbi kitörésének nyomait még a 20.század elején is ki tudták mutatni a légörben. Az, hogy a klíma változik ránk nézve roppant rossz, de amúgy simán belefér az életbe. Csak az ember szereti azt hinni, hogy ami most van az a jó, az a stabil és ennek kell lennie mindíg. De ez nem így van. Sok bizonyíték szól az mellett, hogy a Földünk stabil klímája az utóbbi pár tízezer évben stabil, egyébként meg akár 1 éven belûl is képes volt váltani a szélsõségek közt. Errõl az Anktartiszólr hozott jéminták árúlkodnak. És még lehet sorolni órágik az érveket, hogy miért nem kellene beavatkozni...
A fenti megoldas pont a felhok viszonylag gyors szetoszlasa miatt nem hasznalhato idojaras befolyasolasra. (azon kivul, hogy nagyon draga es energiapazarlo megoldas lenne)
Aki komolyan vette, meg is érdemli!
A klíma sajnos "szarik rá", hogy mi emberek kidöglünk, ha éppenséggel naptevékenység, CO2 koncentráció vagy bármi miatt megváltozik.
Másik, lehet hogy a globális felmelegedés jó üzlet (lehet) sok embernek, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lehetne valós a probléma, illetve nem mi okoznánk. Azzal sajnos tisztában vagyok, hogy eléggé ellentmondásosak a kutatások, és én is úgy gondolom, hogy egy kicsit túldramatizálják, de muszáj a "worst case"-re is gondolni.
A zöld tetõk nem védenek a beázástól.
A szigetelés is problémásabb, nagyobb földréteg esetén (ahová már bokros, fás növényeket telepíthetsz olyan vastagságú föld kell, hogy legyen hely a növények gyökérzetének - apropó gyökérzet, ~>60cm, persze füves/zúzmós nem járható tetõknél 10-15cm földecske már elég, szép kis kavicságyon), szóval spéci anyagok beépítése szükséges, a jelentõsen(!) megnövelt födémterhek miatt izmosabb épület-tartószerkezet (sok megépült háznál emiatt nem is lehet zöldesíteni a tetõket), másfelõl ha valami gebasz van a szerkezetbe, akkor iszonyú bonyolult és pénzigényes javítani.
De amúgy tény, hogy új építések esetén ennek egy fõ igénynek kellene lennie, legalább újra szárnyra kaphatnának a kertészettel foglalkozó tervezõk és fenntartó emberkék!😊
</OFF>
Másfelõl kb. olyan lenne a feeling, mint mikor fátyolfelhõs az égbolt.
Szerintem sem jó ötlet és felvet néhány gondolatot. Ugye a globális hatások, és a klímára gyakorolt hatás, hogyan változtatja meg ez a légköri csapadékháztartást, a népesség pszichológiai változásai (depresszívebb emberek), megnövekedõ villanyszámlák a fokozott világításigénybõl, gázszámlák, ha 20%-al csökkentjük a napfényt, akkor a mai életszínvonal fenntartásához szükséges bevitt energiát 20%-al növelni kell...stb.
Nem értem miért nem a zöld és megújuló energiákba pumpálják inkább a pénzt, és törekednek az amúgy önfenntartó természetes egyensúlyra?
A melegedés - lehûlés folyton változott az évtízezrek/évszázezrek alatt nem volt tragédia, mindig volt élet. Most jött az ember kicsit belepiszkált tudatlanul, és felgyorsította a folyamatot. És akkor mi van? Ha már kiömlött a vörösbor meg a pörköltszaft a szõnyegre akkor ne kitakarítsuk hanem locsoljuk végig a szõnyeg minden négyzetcentijét vörösborral és pörköltszafttal a homogenitás miatt? Hagyjuk már ezt a baromságot! Már azzal hihetetlen mennyiségû zöldterületet lehetne nyerni ha a háztetõket "parkosítanák/füvesítenék", egyrészt hõszigetelõ lenne, a beázástól is védene úgy ahogy, és adná a zoxigént amit aztán nem a vízbû' kéne kivonnia a jómunkásembernek, me' mindenhunnan e'fogyott!
Én inkább szavazom arra hogy lassan de biztosan állítsuk helyre amit lehet, mintsem tüneti kezeléssel még jobban elbarmoljanak a tudósok mindent. Ez a kutató is gondolom a britektõl vándorolt ki Kaliforniába...
Konteósok: õk nyitották a sort, de érezték, hogy csak egy megemlítésnyi viccre futja jelen esetben, mert nagyon kidolgozatlan a a téma még (:
Én az elsõ mellett szavaznék (ha csak ennyi lenne a mellékhatás)!
A nemlineáris rendszereknél az egyes tényezõk végsõ hatása nem arányos a tényezõ valós eneregia értékével.
Vagy szerinted ugye hülyeség az, hogy valaki egy hógolyóval vagy óvatlan mozdulattal lavinát indít?
😊
Az ilyen klasszikus katasztrófa jelenségeknél, vagy ott ahol ugyan az a kis tényezõ nagyon sok ismétlõdési ciklusban vesz részt, ott a kamatos kamat elvén ennek hatása óriásira nõhet.
Nehezen tudom elképzelni globális konszenzus kialakulását célzatos aeroszolkibocsátásról. Nem ismerjük a klímát meghatározó nagymértékben összetett rendszer mûködését, talán teljes körûen még a rendszer elemeit sem, ettõl kezdve senki sem fogja vállalni a döntéssel járó felelõsséget. Így meg ENSZ határozat sem lesz a dologról.
Ennyit errõl. Attól még a cikk jó kis gondolatébresztõ, milyen lenne, ha pöttyösre festenénk az eget, de ahogy a korábban érdemben hozzászólók is jelezték, nagyon keveset tudunk a felmelegedést okozó folyamatokról, de az egészen biztos hogy a napernyõ kinyitásánál összetettebb lesz a megoldás, márha egyáltalán lehetséges és szükséges érdemben beavatkozni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Itt most arról van szó, hogy az emberi tevékenységek (nehézipar, hõerõmûvek stb.) valószínûleg jelentõsen felgyorsították ez a folyamatot (üvegházhatást okozó gázok, anyagok mennyiségének növekedése a légkörben).
Viszont ez a "megoldás" egy baromság szerintem. Ha fáj a lábam, akkor nem fájdalomcsillapítót veszek be - utána meg ugyanúgy gyilkolom, mint eddig, csak nem érzem - hanem megpróbálom kitalálni, mi baja van, és aszerint kezelem.
A különbség ebben az esetben annyi, hogy tudjuk, mit csinálunk. Annak tudjuk, milyen hatása lehet a klímára, tehát azt kéne egy kicsit visszafogni... Ha valóban annyira jelentõs hatása van rá, hogy erre szükség van.
De az nem megoldás, hogy még valami vacakkal telenyomjuk a légkört. Mégis minek? Minden szinten pénz...?