24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Az a baj, hogy ez egy online rpg, és csak másodsorban mmo. Fel kell vezetni a sztorit, meg kell magyarázni a szövetségeket, a kialakult szituációt.
    1. rész - a szökés. Unalmas, remélem lesz egy skip rész benne.
    2. rész - a sziget. Minden frakciónál egy szigeten kötsz ki, nem véletlenül. Ez tanuló terep. Megismerkedsz a szakmákkal, a döntéseid következményeivel, a skilljeiddel, azok használatával, a harccal, stb. Ez a szoktatás időszaka.
    3. rész - a történet. Mielőtt megkapnád a szabadságot, amelyet egy TES-től elvársz (persze mmo keretei között), el kell tudni helyezni téged a játékban. Miért vagy itt, mit akar tőled a próféta, mit akar tőled a szövetséged, és egyáltalán, miről is fog szólni a következő 400 óra játék. Ha ez megvan, akkor megérkezel az első nagyvárosba...
    4. rész - ...és onnantól mehetsz, amerre akarsz.

Na most nagyon sokan az 1-2 résznél feladták. IGEN! - ez design hiba is egyúttal, hiszen lehetne ezt érdekesebbé is tenni -, de az is igaz, hogy amit az 1-2 rész alapján ír az ember fia, az nem állja meg a helyét (vagy csak részben) a 4. részig vagy az után eljutott ember tapasztalataival szemben. De még így is akad, aki hidegrázást kapott a játéktól. Ez is benne van. (és nincs is gond, amíg nem akar engem vagy mást meggyőzni, hogy én vagyok a hülye emiatt, mert tetszik:)).

Harc eleinte szokatlan, bár aki játszott a Skyrimmel, annak nem volt gondja. Aki nem, és rotációt akart szpemelni mint a legtöbb mmoban, az szopott és hisztizett. Egy éve tudjuk, hogy ez ilyen lesz, aki erre most csodálkozott rá, az magára vessen.

Az, hogy van mit csiszolni a harc mélységén, az effekteken, akció-reakció részén, az más tészta, ott lesz mit csinálniuk még a maradék 50 napban. De az alapok ezek maradnak, a TES harcok ilyenek voltak, és ilyenek lesznek.

PVP-hez nem értek, én minden percét élveztem, amíg játszottam. Healerként sok sikerem nem volt, mert engem szedtek először az íjászok a falakról, de kurva jó volt több tucat emberrel ostromolni high beállítások mellett, dinamikus árnyékokkal 40-50 fpssel, hatalmas ostromgépen között kergetőzve vagy a falat lebontva beözönleni az Erődökbe. Hosszú távon nem tudom milyen lesz, hatalmas nagy a terep, és ahhoz, hogy legyen értelme is, meg is kell majd az Erődöket tartani - főleg a guildeknek. Kiderül, milyen lesz. A visszajelzések alapján nem lesz rossz, de mivel én nem értek hozzá, nekem elég a casual fun része is.
  • Munkie
    A Skyrim mekkora szar volt! Nem tudtam meteort zúdítani Alduinra amikor megszakította a lefejezésemet!
  • Bandras DaSilva #9280
    Ezzel nem értek egyet.

Amikor a beta indult én is a kétkedők közé tartoztam és írtam is pár negatív dolgot. Vissza is lehet keresni.

Aztán írták többen, hogy igen, az eleje még olyan, de aztán jó lesz. nem adtam fel mert azért azt már megtanultam a hosszú mmo pályafutásom alapján, hogy érdemes az adott játékban tapasztaltabbakra hallgatni meg nem elásni egy adott játékot pár szint vagy pár óra játék után.

És igazuk volt. Ahogy haladtam előre, úgy kezdett szépen megnyílni a dolog és nálam is szépen minden a helyére került. Kis tapasztalat is kellett azért, hogy mit-merre érdemes fejleszteni. Kb. szombat estére-vasárnap reggelre odáig jutottam, hogy elő is rendeltem a dolgot. Szóval engem meggyőzött.

meg tudom érteni azokat is akik rosszakat írnak mert az első időszak, az első egy-két kezdő hely nem feltétlen meggyőző. Utána viszont tényleg nagyon kellemes a játék. A sok negatív dolog valszeg abból jön, hogy vki beült elé, tolta vagy 3-4 órát és azt szűrte le, hogy olyan semmilyen. De nincs igazuk.

A questek roppant ötletesek, meg lehet sokat többféleképpen is csinálni, vannak választási lehetőségek is és nincs kijelölt útvonal. elindulsz a világban és lehet tök jó helyeket találni és bele lehet futni nagyon izgalmas/érdekes questekbe.

Az üzleti modell meg nem elavult. én utálom a f2p/mikrotranzakciós modellt. minden szarért fizettetnek és tele van hülyékkel. Ez a havi 3-4k pont azokat szűri ki, akik csak fröcsögni járnának föl a general chatekre meg csak hülyülni. Én ezt a modellt favorizálom és őrülök, hogy nem tolják az arcomba azt, hogy vedd meg ezt csak most akciós, ennyit meg annyit spórolsz...stb stb.

Nyílván mindenkinek más tetszik. Azért azt javasolnám, hogy ha lesz lehetőséged kipróbálni a betat, tedd meg. Még mindig elképzelhető, hogy neked nem fog tetszeni, de ennyi esélyt megérne a dolog.
  • BEAST #9279
    De akkor aztán nagyon! :) Persze, ha lvl10 környékéről írná valaki, akkor jönne a majd lvl20tól, vagy a még hatásosabb "majd az endgame!". Ahogy a pvp zerg parádé is csak "most ilyen", hiszen később minden megváltozik majd. Hány játéknál hallottuk már ezeket?

Meg amúgy is, miért kellene X szintűnek lennem, hogy eldöntsem a harc számomra unalmas, nem hozz lázba? Ahogy néztem a legtöbben ilyesmik miatt panaszkodtak.

A zenei aláfestés epic, a story is biztos rendben van, de ilyesmi talán egy single játékot vinne el a hátán, nem pedig egy p2p mmot. Ettől függetlenül biztos lesznek olyanok akiknek tetszik majd az egész. Jó játékot nekik. :)
  • Whysper
    Igen ,de kb egy pontban szinte nem állta meg a helyét! De ez kb olyan mintha tesztelnék egy 730D BMW-t aztán leírnám ,hogy ez a Toyota 2000-es benzines motor teljesen életképtelen még az első kerékmeghajtása is gáz. Na kb ilyen szintű volt a hozzászólás! 8)
  • j0nNyKa
    most hogy mondod nem, brb skooma :)
  • PiszkosFred
    Jogában áll szidni a játékot, nem kötelező szeretnie és dicsérnie. Az már az ő, illetve hasonló emberek gondja, ha más dönt helyette (cikkek írói), és nem ő maga, a saját tapasztalatok alapján. Utóbbira van/lett volna lehetőség a béta 3 napja alatt. Ez az ő vesztesége, nem az enyém.
  • Whysper
    Ez tuti erről a játékról beszél? 8) Mert kb. a Skyrim emg a goblin szó hutalt az ESO-ra! 8)
  • j0nNyKa
    na azér..
  • Johika
    Beteg vagy Te nord! Iszol Te eleget?? :DDDD
  • LadyWhox
    izé.. tölllem*
  • LadyWhox
    LOL!

Tetszett! Erre most kaptál egy nagy pluszt tőlem.
  • ShaiHulud
    bgabor mindenhol trollkodik:D meg nem lattam dicsero hozaszolast tole sehol.
  • j0nNyKa
    háááát, félig-meddig igaz sajnos, mert azokat a marhaságokat gyűjtöttem össze, amiket többek között itt írtak páran :)
    na jó picit kiszineztem, de nem nagyon
  • Munkie
    Már megijedtem, hogy valaki komolyan ennyire fogyatékos lenne (ergo, hogy külső helyen találtad). De kezd összeállni a kép.
  • j0nNyKa
    az régi hír, 1,1milliárd az igazi
    Munkie: tételezzük fel hogy nem munkaidőben írtam, mert épp unatkoztam.
  • Különc
    Én azt hittem 1 milliárdból készítették ezt a szart /kappa
  • Munkie
    Ezt hol sikerült találnod? :D
  • PiszkosFred
    A kezdeti trollkodó 4-5 órás játékélményre alapuló cikkek után a legtöbb portálnál rájöttek - és itt a fórumon is nagyon sokan -, hogy az igazi játék lvl9-10 körül kezdődik, de akkor aztán nagyon.

A TES VI-hoz annyi köze van, hogy az ESO után várható, vagyis arra még várnod kell, még akkor is, ha az ESO és a TES fejlesztője két különböző csapat. De, két TES játék nem lesz párhuzamosan, majd 2018-19 körül jön az új rész, addig lesz nekünk ESO és vele a teljes Tamriel.
  • j0nNyKa
    VÉGRE aktuális lett az antihülye antitroll hszem
    tessék fogyasszátok egészséggel
    (ja és totál egyetértek veled kedves fórumtársam! tényleg!)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kipróbáltam ezt a sz*rt. Hatalmas csalódás, semmi köze nincs a wowhoz.

Grafika:
    Melyik az a hülye készítő aki hero engine-nel ad ki egy játékot 2014-ben? Most komolyan ezeknél majmok dolgoznak? Tök ronda az egész, ráadásul ismerősöm ismerőse látott egy képet egy agyonmodolt skyrim-ból, ami szebb... Erre kiadják a skyrim folytatását ilyen rondán, hát gg...
    Aztán így azt hinné az ember, hogy 500 millióból tudnak csinálni valami jól kinéző animációkat, nem ilyen szart.. komolyan, 2014-ben ez szégyen.

Hangok:
    PF nem beszél a főkarakter, ez még az SWTORBAN is benne volt, meg a dragon age 2-ben, itt meg semmi. Hova rakták ezek a 600 millát amiből a játék készült?!

PVP:
    3-as szintig jutottam, és egy másik 3-as szintű játékos mondta hogy a PVP szar zergfeszt, lagol meg szaggat meg kaotikus meg a sorc túl op a többihez képest, meg amúgysincs stealth a játékban úgyhogy szar az egész PVP úgy ahogy van. Ne próbáljátok ki, én sem tettem.

PVE:
    Vicc, a játék összes küldetése ilyen hogy ölj meg 100 pókot meg szedjél 150 goblinszart. Lehettek volna kreatívak is pf.. Ráadásul az összes quest bugos is. Kevés a spell slot, ez nagyon jól látszott level 3-mon. Hogy lehet MMO-t kiadni legalább 90 spell slot nélkül? Játszottak ezek valaha wowot? Amúgyis csőjáték az egész, semmi köze a skyrim szabadságához! Meg nehéz is, nem lehet kitérni meg blokkolni, mégis hogy kéne megölnöm a szúnyogot? Ráadásul az milyen már hogy a sorc heavy armorban rohangál kalapáccsal? Nem játszottak ezek sose wowot? Ja és nincs combat log, hogy csináljak így OP kasztot? Meg mit nézzek így csata közben? A hero engine-es grafikát? :DDDDDdd hogyne

Térképek:
    Kicsi az összes terület, a wowban bármelyik terület nagyobb volt, mint itt az egész világ térképe... Értitek van 700 millájuk egy játékra, és csinálnak egy nyúlfasznyi térképet, ahova bezsúfolnak 2 millió játékost, szép volt.. :D

Crafting:
    Nincs a játékban crafting, így kiadni mmo-t komolyan. 800 millából nem sikerült bazmeg egy crafting rendszert berakni a játékba, gratulálok zenimax.

Fizetési rendszer:
    2014-ben havidíjas játék? :DDDDDDDDDdddddnégy
    Bukott az egész, majd szóljatok 3 hónap múlva amikor f2p lesz, akkor visszanézek... Pénz kérni szolgáltatásért, hol élnek ezek? :DDDDddddddöt
    Mondjuk megértem, valahogy vissza kell szedniük a 900 milliót, de biztos nem az én zsebemből fogják. Mocskos rabló banda. Ja és még akkor a havidíj mellé itemshopot is raknak be :DDDddddhat

Úgyhogy összességében adok rá egy 1/10-et (a próbálkozásért). Aki ezzel a szarral fog játszani az buzi. Meg amúgyis én csak normálisan leírtam a tényeket a játékról, erre a sok fanboy egyből nekem esik. Ha nem tetszik ne olvasd el, vagy menj át másik fórumra a többi fanboy közé. A gamestar is leírta hogy bukás, most akkor meg miafaszt kötözködsz troll fanboy? Naugye. BTW ha nem fogtad volna fel a mondandómat, le fogom írni félóránként. Köszipuszi.
  • Whysper
    Sima BG-n van illa wow óta. nagyon remélem itt is klassz lesz healernek! 8) Riftben is meg warhammerben is.
  • Whysper
    Nem tudom Világ életemben Resto shaman voltam Rated BG-n meg arenaban sőt még Raideken is. Remélem itt is olyan élmény lesz healernek lenni mint ott!
  • danone
    Szerintem meg csináltak egy 100+ kérdésből álló tesztet, csak hogy ne tűnjön fel, hogy tulajdonképpen egy kérdésre válaszolsz: "Will you buy this game?"
    A többi csak indikatív, ha határértéken belül lesznek a mutatók nem foglalkoznak vele.
  • bgabor
    Ne legyen igazam, de nekem nagyon úgy tűnik hogy a rosszul megválasztott, elavult üzleti modell és az átlagos minőség sikeresen elintézte ezt a játékot már a megjelenés előtt. Az interneten fellelhető első reakciók és reviewek is ezt támasztják alá.

Nem csoda, a Bethesdától az emberek nem közepes, hanem állleejtő minőséghez vannak szokva. Én már csak abban reménykedem hogy az ES VI fejlesztését nem hátráltatja majd túlságosan ennek a játéknak az elhasalása.
  • Running
    Hétvégén nem nagyon lehetett külön rambózni, vagy kiscsapatos mókákat szervezni, mert túl erősek voltak az őrök. Volt amikor a 10 fős csapatból 5-en meghaltak, amikor a fűrészmalomnál rárohantak a varázslókra.
    Szóval majd ha magasabbak lesznek a szintek, meg a cuccok jobbak, akkor már lesz több ilyen egyéni produkció.
  • Különc
    Tanulság: zászlót jól tud védeni 4 sorcerer
  • Betonfal83
  • PiszkosFred
    Hát, itt 3 hónapig kell(ene) futkosnod, hogy "nyerj". :)
  • Különc
    Amíg nem az lesz, mint WoWban, hogy elszaladunk egymás mellett, és aki előbb leveri a királyt nyer, addig minden oké lol
  • MaRee
    Mondjuk ezt a játékosok döntik el leginkább, hogy hogyan játszanak, nem a játék. Lehet pár fős teamekkel is vadászgatni nyilván, de a többség a futunk a zerggel keepről keepre dolgot részesíti előnyben sajnos, ami rohadt unalmas.
  • PiszkosFred
    Ha találok olyan videót, ahol 5 támadó ostromol egy erődöt, 5 védővel szemben, berakom :) Sok a leakelt anyag, valahol csak lesz olyan is.
  • Különc
    Ez pont a zerg részét mutatja a harcnak, amit nem akartatok emlékeim szerint
  • Munkie
    Remény hal meg utoljára...
  • PiszkosFred
    Nyúlfarknyi pvp videó:
  • Különc
    Remélni lehet
  • Munkie
    Hihetetlen mik vannak... a webes lockpicking minigamenél (nem tudom itt mutatták-e), máris megjelent egy ilyen gold "áruház"... 3000 gold ~70 euróért... :D remélem az ilyen botokat, meg hirdetőket keményen bannolni fogják.
  • yusukee
    Na akkor az is kiderült, hogy a 3 szövetség instája nem csak a nevében tér el egymástól. Amúgy jól néznek ki :). Az Impale szerintem másik player skilljét turbózza fel. (Itt pl a templar rootját gyújtja meg szerintem.)
  • ShaiHulud
    fasza! nem is gondoltam hogy ilyen popec lesz.
    Tenyleg, szinergiakrol tudtok valami tobb infot? melyik mire jo stb. impalet lattam neha felvillanni de hogy mit csinal? :) meg a tobbi. van ezekrol valahol valami info?
  • PiszkosFred
    Egy kis dungeon videó a TF srácoktól (ha valaki nem jutott volna le a béta alatt).
  • Whysper
    Nekem harom kulon kulon betas eszrevetelemre reagaltak egy levelven mind a harom pontra. Szoval olvassak es torodbek is vele. 8)