Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Az a baj, hogy ez egy online rpg, és csak másodsorban mmo. Fel kell vezetni a sztorit, meg kell magyarázni a szövetségeket, a kialakult szituációt.
1. rész - a szökés. Unalmas, remélem lesz egy skip rész benne.
2. rész - a sziget. Minden frakciónál egy szigeten kötsz ki, nem véletlenül. Ez tanuló terep. Megismerkedsz a szakmákkal, a döntéseid következményeivel, a skilljeiddel, azok használatával, a harccal, stb. Ez a szoktatás időszaka.
3. rész - a történet. Mielőtt megkapnád a szabadságot, amelyet egy TES-től elvársz (persze mmo keretei között), el kell tudni helyezni téged a játékban. Miért vagy itt, mit akar tőled a próféta, mit akar tőled a szövetséged, és egyáltalán, miről is fog szólni a következő 400 óra játék. Ha ez megvan, akkor megérkezel az első nagyvárosba...
4. rész - ...és onnantól mehetsz, amerre akarsz.
Na most nagyon sokan az 1-2 résznél feladták. IGEN! - ez design hiba is egyúttal, hiszen lehetne ezt érdekesebbé is tenni -, de az is igaz, hogy amit az 1-2 rész alapján ír az ember fia, az nem állja meg a helyét (vagy csak részben) a 4. részig vagy az után eljutott ember tapasztalataival szemben. De még így is akad, aki hidegrázást kapott a játéktól. Ez is benne van. (és nincs is gond, amíg nem akar engem vagy mást meggyőzni, hogy én vagyok a hülye emiatt, mert tetszik:)).
Harc eleinte szokatlan, bár aki játszott a Skyrimmel, annak nem volt gondja. Aki nem, és rotációt akart szpemelni mint a legtöbb mmoban, az szopott és hisztizett. Egy éve tudjuk, hogy ez ilyen lesz, aki erre most csodálkozott rá, az magára vessen.
Az, hogy van mit csiszolni a harc mélységén, az effekteken, akció-reakció részén, az más tészta, ott lesz mit csinálniuk még a maradék 50 napban. De az alapok ezek maradnak, a TES harcok ilyenek voltak, és ilyenek lesznek.
PVP-hez nem értek, én minden percét élveztem, amíg játszottam. Healerként sok sikerem nem volt, mert engem szedtek először az íjászok a falakról, de kurva jó volt több tucat emberrel ostromolni high beállítások mellett, dinamikus árnyékokkal 40-50 fpssel, hatalmas ostromgépen között kergetőzve vagy a falat lebontva beözönleni az Erődökbe. Hosszú távon nem tudom milyen lesz, hatalmas nagy a terep, és ahhoz, hogy legyen értelme is, meg is kell majd az Erődöket tartani - főleg a guildeknek. Kiderül, milyen lesz. A visszajelzések alapján nem lesz rossz, de mivel én nem értek hozzá, nekem elég a casual fun része is.