245
-
#125 "Vagy a jó érzésű ember talán alapból nem használ Isten károló szavakat, esetleg, talán ?"
Már feltettem a kérdést; mi számít isten káromlónak. Innentől egy lépés ha én azt mondom: "Isten szerintem nem létezik" - ez bizony kökemény istenkáromlás lehet a törvény szerint, pedig ez csak a szabad akarat és elv kinyilvánítása (szólásszabadságról már nem is beszélve). Ha szerinted ettől valaki már nem jó érzésű ember akkor esetleg, talán veled van a gond. -
morden #124 Nyilván tisztában voltak a karikatúra rajzolók azzal, hogy milyen érzelmeket váltanak ki sok sok iszlamistából, ennek ellenére megtették a szólásszabadság jogára hivatkozva ő bajuk. A vallási értékek iránti tisztelet megelőzi szerintem a szólás szabadságot, mert véleményem szerint aki isteneket káromol az csak és kizárólag rosszindulatból teszi és a szólásszabadság mögé bújik el. ( hirtelen nem jut eszembe olyan példa hogy puszta jóindulatból valaki csak úgy megeresztene egy istenkáromlást.) -
teddybear #123 Bocs, elírtam a második keresztnevének a kezdőbetűjét. Pontosan L.R. Hubbard.
Egy grafomániával megvert, nem túl sikeres újság és sci-fi író, aki aztán kikiáltotta magát a tökéletes életmód, és minden titok beavatottjának.
Egy átmulatott éjszaka után megjegyezte a mulatótársainak, hogy hülye lesz pár centért írni soronként, mikor a nagy pénz a vallásban van.
Nemsokkal később megalapította a Szcientológiai Egyházat, aztán évtizedekre elhagyta az USA-t. Ugyanis bigámiáért, adócsalásért, illetve az USA törvényes rendje elleni összeesküvésért, meg pár más apróságért körözték. Évtizedekig Dániában élt, mert ennek az országnak abban az időben nem volt kiadatási egyezménye Amerikával.
Az ötvenes években összeollózta az Agykontroll című könyvét, ami a szcientológia egyik kiinduló alapműve lett. Ez a könyv tulajdonképp egy, a TVshop stílusában megírt életmód-tanácsadó kiadvány, bár eléggé primitív.
Részletesebben a már említett blogon olvashatsz erről. -
Bee #122 Valoban nem illik, de miert kell buntetni? Emlekszel a karikaturak ugyere? Az iszlamistak szerint az is istenkaromlas volt, eliminalni akartak a rajzolot. Ez megoldas? Vagy kulonbseget részünk az iszlam es a kereszteny vallas kozott? Milyen jogon?
A masik, hogy az ateistak szerint Isten nem letezik, tehat nem nagyobb bun szidni, mint mondtuk egy setapalcat. Mivel magyarazod meg nekik, hogy egyiket szidhatod, a masikat nem? A te felfogasodat nem eroltetheted rajuk. Egyszeruen nem kellene tudomast venni roluk; elni es elni hagyni. -
morden #121 Ismétlem, szerintem az emberiség elképesztően nagy százaléka szerint nem illik semmilyen istent káromolni. Ha ezzel akarsz harcolni valami ellen, akkor egészen biztos tévúton vagy. Mivel az istenek(legyen akármilyen vallás) káromlásával tutibiztos hogy nem konstruktív pozitív befogadó és toleráns véleményt fogalmazol meg, hanem inkább megsérted a másikat. És ismétlem megint, szerintem az hogy valaki nem szid semmilyen istent az egy normális emberi alaptermészet. -
Bee #120 Nem mindegy! Ki az a felkent szemely, aki meghatarozza, sot, torvenybe foglalja, hogy mi a normalis? Itt kezdodik a diktatorikus rend kialakitasa. Illetlen szavakat hasznalsz, nosza, pihenj 6 honapot a foghazban, vesszen el a munkad, kozositsen ki a tarsadalom, szorulj ki a periferiara! Ez szerinted elfogadhato? -
morden #119 Arra akartam rávilágítani, hogy véleményem szerint egy értelmes ember nem szid semmilyen istent. Így tök mindegy hogy törvényben rögzítenek egy olyan dolgot amit a normális ember amúgy sem csinál. Persze, akinek nincs ki a 4 kereke az hőböröghet , hogy de ne má, miért nem szidhatom, szólásszabadság...
-
Bee #118 Tehat aki nem hasznal istenkaromlo szavakat, az ertsen egyet a torvenytervezettel? Velemenyem szerint a tervezet marhasag, az pedig, hogy a vallast belekeverik politikai megfontolasbol, gusztustalan. -
morden #117 "símán hoznak egy olyan törvényt amitől kinyílik a bicska a jó érzésű emberek zsebében." Vagy a jó érzésű ember talán alapból nem használ Isten károló szavakat, esetleg, talán ? -
#116 "Gondolom Arizona választóinak többsége keresztény, így a tervezet istenkáromló szavak használatának tiltásával ügyes politikai húzás"
Így van egy szimpla politikai ügy miatt, símán hoznak egy olyan törvényt amitől kinyílik a bicska a jó érzésű emberek zsebében. -
#115 fail.
"elriasztani, megfélemlíteni, fenyegetni, zaklatni", egyiket sem csinálják a trollok. ezek a vérpistikék. ismétlem, VÉRPISTIKÉK.
tehát a börtönök tele lesznek fiatal, vékonyka fiúkákkal. ez lehet valamilyen börtönélet könnyítő program része. -
FoodLFG #114 jaja jól beszélsz. +
Egyébként aki sok vallásos nyomorékot akar látni, az nézze az amerikai Survivort. Mondjuk a mostani évad nem annyira gázos ilyen szempontból, de az azelőttin igen komolyan lehetett röhögni, azon a sok vallásos vergődésen, ami ott ment. XD Aki nem hiszi, nézze meg. eztv.it
Az volt a kedvencem, amikor a saját magát is vallásosnak tekintő szereplő jól átbaszta a többit szintén vallásos idiótát arra építve, hogy istenre esküdözött jobbra-balra. Külön figyelmet érdemel még a S23-ben a Brandon nevű fickó, aki a legkorcsabb amerikai vallásos embereket képviselte. úristen mik mentek ott... XD
season 23 http://en.wikipedia.org/wiki/Survivor:_South_Pacific -
Sir Ny #113 "de egyébként nagyon régóta nem szokás a bibliát szó szerint értelmezni, és ez már Darwin idejében is így volt, hiszen már akkor is tudni lehetett, hogy a földrészek hogy alakulhattak ki, stb."
forrás? -
Sir Ny #112 "Vagy éppen habozás nélkül hazudsz, mint ahogy L.A. Hubbard is össze-vissza hazudozott, akkor is, amikor tulajdonképp nem is lett volna rá szükség."
Az okés, hogy hazudott, de ki az az L. A. Hubbard? -
ManoNegra #111 Ez nem tumor, csak egy kellemetlen furunkulus. -
#110 A legnagyobb tumor az sg-n pedig Te magad vagy. Magaddal mit csinalsz? -
Bee #109 Nem hülyeség, legalábbis a kormányzó szempontjából. Gondolom Arizona választóinak többsége keresztény, így a tervezet istenkáromló szavak használatának tiltásával ügyes politikai húzás. -
Bee #108 Miért kellene kiirtani? Te nem hiszel, de nem is kötelez rá senki. Élni és élni hagyni.
A te pénzedből is fizetik a rengeteg köztisztviselőt, közalkalmazottat, stb., így az egyházakra jutó összeg egy emberre lebontva elenyésző.
Valóban azt mondasz, ami csak jólesik, de lehetne ezt értelmesebben és kevésbé vulgárisan? -
ManoNegra #107 Nekem ehhez mi közöm, nem én hoztam fel. Felőlem tömheted a sonkát kétpofára... -
Archenemy #106 visszajössz te még csillagom, ide a rozsdás bökőt :) -
Archenemy #105 "Nem vetek vállat "
Jobb is, mert vonni szokták, nem vetni :) Jó, hogy aratni nem akarod :)
http://www.sg.hu/cikkek/88809/szemeredi_endre_az_abel_dijrol_es_egyebekrol
Hopp, itt egy húdebuta vallásos, véletlen épp matematikai "nobel"-díjat nyert, húdebuta ember lehet :) -
ManoNegra #104 Milyen te pénzedből? Nem mentél még el innen? -
finizlik #103 Ok én itt befejeztem egy kurva nagy vigyorral az arcomon :D -
Archenemy #102 Jaj cicukám ne mosakodj, az ottani szövegkörnyezetből pontosan kiderül, hogy fogalmad sem volt arról, hogy az abszolút nulla foknál nincs lejjebb :) Ott is pont így mosakodtál, hogy jó, de ha a víz forráspontját mínusz hatezer-kilencszázhuszonöt fokra tesszük, akkor mínusz hétezer fokon is lehet élet :)Inkább meghalnál, mintsem hogy belátnád, hogy egész alapvető dolgokat nem tudsz, nem?
-
finizlik #101 ÚGy hogy mindig a szaros húsvétot illetve a karácsonyt hozzátok fel szivem úgy -
finizlik #100 Nem vetek vállat mert a vallás egy tumor, el kell távolítani, ki kell írtani, meg kell előzni.
Amíg pénzt kapnak az ÉN pénzemből is, addig kurvára azt mondok amit akarok és azt csinálok amit akarok. -
ManoNegra #99 A május elseje nem keresztény ünnep, hogy jön ide a "kereszténységem"? A májusfa állítás szokása sem május elsejei ünnephez kapcsolódik. -
Bee #98 Furcsának tűnik, hogy valakit kizárólag a vallásosságáért hülyézel le.
Ha az IQ szinted megütné akárcsak az átlagos szintet is, akkor a tolerancia jegyében vállat vonnál, és nem próbálnál eleve vesztett helyzetből vitát provokálni, főleg nem ilyen hangnemben. -
finizlik #97 Ateizmus azóta van amióta van minimális öntudatunk.. De ne is zavarjon hogy mindig voltak olyan emberek akik nem hittek felsőbb erőben mert nem voltak buták. -
Archenemy #96 lol, miért, hol is volt az ateizmusod? :)) -
finizlik #95 Én nem mondtam semmi konkrétat akkor sem azt írtam, hogy simán el tudom képzelni egy más rendszerben nem ebben..
De mivel te segghülye vallásbuzi vagy ezt nem értheted. Mert neked az van amit a biblia vagy a korán vagy más szutyok mond -
finizlik #94 "Az ugyanerre a napra eső kereszténység előtti európai pogány ünnepek, mint például a Beltane, vagy a hagyományok, mint a májusfa állítása, más eredetűek és tartalmúak"
Khm.. hol is volt a kereszténységed? -
Archenemy #93 "és totál buta vagy."
Jaj na ne mondd, szóval hogy is van ez a mínusz hétezer fok, magyarázd már el egyszer légy szíves :) (és még egyszer nem bírta leírni, hogy "bocs, tévedtem, hülye voltam, nincs mínusz hétezer fok")
-
ManoNegra #92 "A nemzetközi kommunista mozgalom nagy ünnepe: május elseje onnan ered, hogy 1776. május 1-én alakult meg hivatalosan Adam Weishaupt irányításával az I. Kommunista Internacionálénak tekinthető Illuminátus Rend. Az se véletlen, hogy 2004. május 1-én alakult át immáron összeurópaivá az Európai Unió, amelynek a létrehozásáról először 1782-ben Wilhelmsbad-ban határoztak, amikor létrejött a máig élő szövetség az illuminátusok, a nemzetközi bankárok és a szabadkőművesek között."
Most szci vagy, vagy pufajkás? -
finizlik #91 A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év május 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabadnap, mely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat hivatott megünnepelni.
Május 1-je hasonló tartalommal katolikus ünnep is, Munkás Szent József, a munkások védőszentje (Jézus nevelőapja) tiszteletére. (Az ugyanerre a napra eső kereszténység előtti európai pogány ünnepek, mint például a Beltane, vagy a hagyományok, mint a májusfa állítása, más eredetűek és tartalmúak.) -
finizlik #90 Csípőből igen, mert egy kibaszott mesében hiszel és totál buta vagy.
Trágárkodom? ÉS? Miért vannak szavaink? HOGY HASZNÁLJUK! Én akármikor találkozom veled élőben ha hajlandó vagy utazni és ott is pontosan így fogok veled beszélni mert rohadtul nem érdekel senki lelki világa sem. Pláne nem egy vallásos senkié. -
ManoNegra #89 A május 1. minek az ünnepe? -
finizlik #88 És mond már el hogyan tartja meg egy vallást elutasító ember ezeket az ünnepeket? Elmond ő is imát vagy ilyesmi?
Hát kurvára nem. Még arra a mesebeli szarra sem gondol amire egy vallásos, hmm akkor biztosan a vallás miatt tarja meg :D
Amúgy te mérnem dolgozol szombatonként? És május elsején? Nameg a többi ilyen ünnepen? Hmmm, pedig ateista dolog ám -
ManoNegra #87 Nekem teljesen mindegy hogy szci vagy vagy ateista, ha nem lehet veled értelmesen kommunikálni. Csípőből ítélsz és trágárkodsz. -
finizlik #86 Nem tudom min kéne jobban röhögnöm...
Hogy a sötétbarom vallásosok (itt jópáran) azt gondolják hogy az ateizmus vallás
Vagy azon hogy ők azt eldöntötték, hogy én Szcientológus vagyok pusztán azért mert le mertem írni hogy egy Szci-vel el lehet beszélni teljesen értelmesen is :D