245
-
Archenemy #85 "Nem tudom mi másnak kelene nevezni őket, mint vallásosnak?"
Álszentnek? Összezavarodottnak? A húsvétot meg a karácsonyt is megtartja mindenki, mégsem mindenki vallásos. Ne haragudj, de olyan dologra hivatkozol, amit nem áll módomban ellenőrizni.
"Végül a pápa, vagy valamelyik főpap hirdette ki a keresztesháborút (mindegyiket)!"
A kulákirtásokat, tisztogatásokat meg sztálinista és maoista generálisok. Azt ne mondd, hogy mellette buzgó keresztények voltak :)
Ez a kettős mérce bosszant engem. Hogy az ateista mészárlások, kegyetlenkedések, bár sokkal frissebbek és nagyobb volumenűek, el vannak intézve annyival, hogy "hát az politika" meg "igazából a kommunizmus is egy vallás" meg a többi lózung. Míg ellenben ha valaki azzal érvel, amit te is mondasz, hogy "a keresztesháborúk mindegyike egyértelműen gazdasági és társadalmi okokra is vezethetők vissza" (egyébként az inkvizíció is), akkor meg megy a "bőőő de akkorisvallásosak bőőő!". Sorry ha te nem ilyen vagy, csak ezt elég gyakran látom. -
teddybear #84 "Nyilván a te mágikus vallásosságmérőddel könnyen meg tudod állapítani, hogy ki a vallásos és ki nem az még így ötven év és ezer kilométer távlatából is. Nekem sajnos nincs ilyen csodás gépen, én csak magamtól gondolom azt, hogy aki azt mondja, hogy ő ateista, az az."
Ami azt illeti, ők a szüleim nemzedékébe tartoznak. Ezért aztán sokat ismerek ebből a nemzedékből, meglehetősen közelről. A túlnyomó többségük megtartotta a főbb vallási ünnepeket és szertartásokat. Nem tudom mi másnak kelene nevezni őket, mint vallásosnak?
"Igen, politika volt. Viszont ha valaki fel merészeli vetni, hogy a keresztesháborúk is politika volt, akkor egyből nagy a felhördülés, hogy "jó, de akkor is vallásosak voltak!!!"."
Na, és? Végül a pápa, vagy valamelyik főpap hirdette ki a keresztesháborút (mindegyiket)! Különben meg a keresztesháborúk mindegyike egyértelműen gazdasági és társadalmi okokra is vezethetők vissza, még a Bizánc elleni rablóhadjárat is. -
Archenemy #83 "Amúgy a kommunisták formailag tényleg ateistának mondták magukat, de a valóságban bőven akadt közöttük katolikus, református, és minden egyéb fajta hívő is"
Nyilván a te mágikus vallásosságmérőddel könnyen meg tudod állapítani, hogy ki a vallásos és ki nem az még így ötven év és ezer kilométer távlatából is. Nekem sajnos nincs ilyen csodás gépen, én csak magamtól gondolom azt, hogy aki azt mondja, hogy ő ateista, az az.
"Ami pedig a katolikus egyház szervezetének az ötvenes évek eleji szétverését illeti, az közönséges hatalmi harc volt, amiben a kommunista párt nyert, persze komoly szovjet segítséggel."
Igen, politika volt. Viszont ha valaki fel merészeli vetni, hogy a keresztesháborúk is politika volt, akkor egyből nagy a felhördülés, hogy "jó, de akkor is vallásosak voltak!!!".
namuron:
"Mai" ateizmus alatt a francia forradalomban született, egyház- és vallásellenes, "harcias" ateizmust értem. Tudom, van, aki csaknem hisz istenben, az egy dolog. A hívők folyamatos és kényszeres pocskondiázása meg egy másik. -
#82 Nem tudom. Ott csak peperelik a zsidók a MÁV-ot. -
ManoNegra #81 Nem tudom. Ott is büntetik a holocaust tagadást? -
#80 Tudjuk, hogy milyen törvénytervezet. Azt is hogy az összes hülyeségben az amerikások járnak az élen. -
ManoNegra #79 Ez egy arizonai törvénytervezet. Még csak nem is európai. Attól hogy az usa egyes államaiban van halálbüntetés, még itt nem lesz. (pedig igény az volna rá...) -
#78 mai ateizmus irányzat? Ez alatt mi értesz? Nem mondtuk, hogy a MAI ateizmus. Egyébként meg voltak a középkorban is isten tagadók sőt előtte is. A törvény szerint azokat is büntetni fogják akik más vallások isteneit káromolják vagy azoknak szólnak be? Mert nagy szeretettel szűkítik le a keresztény törvényhozók a keresztény istenre. -
ManoNegra #77 Rendben, de az én meglátásom szerint nem a #34, hanem a #33 hozzászólásra ment a, tehát nem az ateista vs vallás témára. -
#76 #00 Törvénytervezet a szólásszabadság ellen (Le lesz pontosan fektetve, hogy mi istenkáromlás, vagy ha azt mondom kurva istenit neki akkor megyek dutyiba?)
-
teddybear #75 "(kurva nagy baromság, a mai ateizmus irányzat kb. 200 éves, a középkorban márcsak azért sem égettek volna meg senkit emiatt, mert nem létezett még ez az irányzat. ezzel szemben ateista ávós pribékek még 50 éve is vertek agyon szerzeteseket)"
Nem egészen. Már az ókorban is voltak ateisták, sőt a kereszténységet a műveltebb rómaiak, görögök kifejezetten primitív ideológiának tekintették.
Ami pedig a katolikus egyház szervezetének az ötvenes évek eleji szétverését illeti, az közönséges hatalmi harc volt, amiben a kommunista párt nyert, persze komoly szovjet segítséggel.
(Amúgy a kommunisták formailag tényleg ateistának mondták magukat, de a valóságban bőven akadt közöttük katolikus, református, és minden egyéb fajta hívő is. Lengyelországban például bevallottan a lakosság 3/4-e katolikus volt, nálunk is sok pap volt párttag.) -
#74 Nem is volt arról szó, hogy nekem szólt. -
Archenemy #73 #6 "Látszik, valakik még mindig a középkorban élnek "
#34 "Ja. Akkor az összes Ateistát bezárják alapból? Mert ilyen erővel az ő hitük eleve Istenkáromlásnak vehető. A középkorban szépen el is égették volna őket, így senki nem merte felvállalni." (kurva nagy baromság, a mai ateizmus irányzat kb. 200 éves, a középkorban márcsak azért sem égettek volna meg senkit emiatt, mert nem létezett még ez az irányzat. ezzel szemben ateista ávós pribékek még 50 éve is vertek agyon szerzeteseket)
"Az említett hívők ehelyett elvakultan (és ostobán) elképzelnek maguknak egy kitalált személyt, hogy biztos Ő akarta így. Hánynom kell ilyen mértékű ostobaság láttán."
-
ManoNegra #72 Arra azért kíváncsi lennék, tudod-e mit ünneplünk május elsején.
Egyébként ahogy láttam, nem vallásgyalázás miatt jött az anyázás, és nem is neked szólt. -
#71 Akkor próbálj meg értelmezni egyetlen mondatot. (azt hogy mit írtam, azaz ki kezdte.) -
#70 Mi köze van egy ünnepnek a jelleghez? Szerinted ha én nem vagyok hívő akkor már nem szabad karácsonyt ünnepelni? Te szilveszterkor vagy újév első napján miért nem tolongsz hogy dolgozni akarsz? Az nem keresztény ünnep.
A kommunizmusban a Május 1.-én is csak kommunisták ünnepeltek?
Áhh olyan hülye vagy néha, hogy az nem is igaz. -
#69 Húha szokás szerint valahogy nagyon messze vagy az igazságtól. (Olyan apróságoktól eltekintve, hogy karácsonyt már akkor ünnepelték amikor Jézus még kósza terv sem volt) Valahogy sűrűn összekevered a dolgokat. A húsvéton pl a mi családunk tudod mit ünnepel? Meglocsolom a szüleimet nagyszüleimet meg a páromat, utána a kertben marhapörköltet főzünk és összejön az egész család. Nem hiszem, hogy a fő keresztényeknél ez a húsvét. -
opeca #68 Divatmarhaság ez az egész. Eddig "flame"-nek hívták, most valami 15 éves kölök kitalálta a troll szót erre, és a legszánalmasabb, hogy az egész internet átvette, nem csak a fórumok, hanem a média, és ezek szerint egy-két agykárosult politikus is.
Továbbra is vallom, hogy az Internet az egyik legjobb találmánya az emberiségnek, de ha nem megfelelően használják, akkor olyan komplett népbutítás lesz az eredménye, hogy majd csak pislogunk.
Ennek jelei már az ehhez hasonló teljesen elborult ötleteknél, na meg persze a f@szbuknál - de a twittert és a rengeteg, gagyimédiát is ide sorolhatnám - is egyértelműen meglátszanak. -
Archenemy #67 akkor ismételten szeretném oszlatni azt a tévedést, miszerint vallásos=evo-ellenes
http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_and_evolution
"Today, the Church's unofficial position is (..) stating that faith and scientific findings regarding human evolution are not in conflict,"
de egyébként nagyon régóta nem szokás a bibliát szó szerint értelmezni, és ez már Darwin idejében is így volt, hiszen már akkor is tudni lehetett, hogy a földrészek hogy alakulhattak ki, stb.
amiket gyakran lehet hallani evo-ellenes hangokat, ezek elsősorban ilyen protestáns amerikai kisegyházak -
Archenemy #66 Osztán találtál már életet mínusz hétezer fokban? :D -
Archenemy #65 "Mhm én nem így látom." (azt, hogy elsősorban az ateisták köcsögölnek a vallásosokkal)
Segítek:
"Mellesleg rohadtul nem érdekel egy vallásos véleménye,"
"Ja és ugyan úgy elküldöm a kurva annyába a vallásos embereket ezen a napon is.."
"Jézus egy mocskos buzi volt akit a kurvaisten mese teremtett meg"
ja igen, ez elfogulatlan vitaalap :) -
teddybear #64 Nem. Csak egy frissen megtért szcientológus vagy. Mint minden frissen megtért, te is fanatikusan próbálod terjeszteni az igét, pedig még az "egyházad" tanításaival sem vagy igazán tisztában. Vagy éppen habozás nélkül hazudsz, mint ahogy L.A. Hubbard is össze-vissza hazudozott, akkor is, amikor tulajdonképp nem is lett volna rá szükség.
Van itt egy oldal, ami részletesebben foglakozik a témával, Bár neked ezt tilos elolvasni. Az egyházad vezetői szerint tüdőgyulladást kapsz, ha beleolvasol...És különben is, hazugság.
Mindenesetre, nálad tapasztaltabb, és kiábrándult szcientológusok írják le az egyházadban tapasztaltakat. És persze tudod: Az az igaz, amit te igaznak tartasz! -
finizlik #63 Tudom hogy egy paraszt vagyok de őszinte. AZt mondom amit érzek és gondolok és nem virágnyelven.
Mellesleg rohadtul nem érdekel egy vallásos véleménye, aki legvégső esetben azzal a 2 dologgal jön, hogy az ateizmus vallás illetve nincs ateista zuhanó gépen.. :D -
#62 Mar megint igazolod az 53. hsz.-t, meg az IQ-dat. ;) -
finizlik #61 Mellesleg az hogy valaki nem akar dolgozni az miért függ össze a vallásal te agyhalott zombi? :D
Tőlem aztán a budhista szarságokat is megtarthatjuk meg a taoista meg a szci dolgokat is, mivel kurvára nem érdekel mi miért van ha szabadnapot kapok.
Ja de tudom a Vasárnap is vallásos dolog szóval nekünk akkor is kellene nem? :D:D -
finizlik #60 Szerinted ki az a barom aki vallásos ünnepnek tartja meg ezeket?
Képzeld el én is itthon vagyok mert én sima szabadnapként tartom nyílván mivel az égvilágon nem csinálok semmi vallásos dolgot, ja és ugyan úgy elküldöm a kurva annyába a vallásos embereket ezen a napon is..
Problem? Amúgy te Május elsején MIÉRT NEM DOLGOZOL??? :D:D:D -
morden #59 úgy fogalmazok akkor, hogy az atesita többség valahogy nem akar tolongani , hogy neki semmit nem jelent húsvét hétfő vagy dec. 24-25-26 és bemenne szívesen dolgozni a hívű kisebbség helyett. -
#58 -
#57 Azt melyik kisujjadból szívtad ki, hogy az ateisták megállás nélkül dolgozni akarnak?
De felőlem eltörölhetjük a karácsonyt, és szimpla ateista szabadnapokat tehetünk a helyükre... -
morden #56 Szerintem nincsen ateista jelenleg Magyaroszágon. Legalábbis most húsvét hétfőn nem valamiért nem akar dolgozni az atesita, meg december 24-25-26 sem veri ki a balhét, hogy ő márpedig dolgozni akar, mert atesita és nem érdekli ő a keresztány ünnepek. Ha majd ilyeneket hallok, hogy milliók perlik be a munkahelyüket, hogy ők atesiták és nem engedik keresztény ünnepen melózni őket, akkor majd elhiszem, hogy tényleg atesita. Amíg nincs így addig valami egészen más. -
#55 Mhm én nem így látom. Jött egy törvénytervezet ami már egy kezdeményezés. Amikor erre valaki beszólt, arra meg jött egy síma anyád válasz. -
ManoNegra #54 szükségét érzi kifejezni* -
ManoNegra #53 Érdekes, bármerre nézek itt az sg-n, nem a vallásos vagy hívő emberek mocskolódnak, hanem az ateisták. Persze azok sem mind, de van pár díszpéldány, aki szükségét érzi minden alkalommal a vallásokkal szemben érzett gyűlöletét... -
#52 Ez volt a tema egy masik topikban is, bar ott sem ertettek meg, mit irtam, azert a, b, c, d, itt van. ;)
Filozofikus ertelemben a tudomany is egy vallas a sok kozul. -
Balintos #51 Nem tudom ki találta ki ezt a törvénytervezetet, de DDoS-t neki :D -
Sir Ny #50 "Emellett szigorúan tilos az obszcén, az illetlen vagy az istenkáromló szavak használata."
forrás? -
KopaszIsten #49 +1
Jól mondod. Engem sem az bánt, hogy milyen eszmeiségben hisz egy hívő, hanem pl. egy beszélgetésben még a hívők néznek hülyének, mert én az evolúcióban hiszek és nem a teremtésben. Mondanom sem kell, hogy van olyan korlátolt, aki ilyenkor még azt a kérdést is nem átall nekem szegezni, hogy akkor Én a majmoktól származok. (Ugye érzitek, hogy ez ebben a formában nem is annyira burkolt beszólás?!)
És még folytathatnám.
De amit megtanultam, hogy egy hívőt történjen bármi ész érvekkel úgysem lehet meggyőzni. Egy hívő akkor is hinni fog a kollektíven kitalált és elfogadott mesében (legyen az vallás, vagy politikai irányultság), ha megkérdőjelezhetetlenül bebizonyosodik, hogy tévedés vagy átverés...
És ez szintén tény. -
BrockSamson #48 Szivembol szoltal. -
BrockSamson #47 Mondjuk hozzateszem, technikailag nem lesz a dolog egyszeru. Legtobb helyen szabad reg van illetve sokan autologinra allitjak a gepuket: nehez lesz bizonyitani, hogy X szemely hasznalta a gepet/accountot. Mondhatom, hogy mas ult a gepnel, vagy nyitva fejeltettem a routeren a wifit. -
#46 Bocs az kimaradt, hogy természetesen a tudás hiányos gyereket nem vették fel ezért perel anyuka.