43023
  • Pitti
    Na ez is örökzöld téma évente előjön és újra elvitatkozunk rajta, hidd el baromság, olvass vissza... 200+ fps-el mentem évekig mert elhittem ezt a maszlagot, hogy ott van csak élet...
    az input lag az megint más
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.01.09. 08:34:06
  • GeriDoc
    Az input lag. Lassabban reagálsz a megcsúszásokra, mint kellene. Ha eddig így mentél, és esetlennek érezted, próbáld ki mondjuk 100fps-el.
  • GeriDoc
    Ja, hogy össze akarjátok hasonlítani. Na az meg a lehető legfeleslegesebb dolog. Melyik szimben milyen gumira találták ki a fizikát? Pl. régen tudom, hogy rallyban a Pirellit azért nem szerették, mert egy ideig tapadt, majd hirtelen elengedett. A Michelinnel meg lehetett jobban határon menni, mert jobban lehetett érezni a határait. Aztán a szimben (főleg AC-ban) ez lehet fél versenygumi, vagy utcai sportgumi is.
    Vagy soha nem beszéltünk még arról, hogy a pálya tapadása melyik szimben a "helyes". Ezek mind csak viszonyok egymáshoz képest a szimekben. Lehet az AC semi-slick-je valóban így reagál, de az rF2 GT4-es versenygumija is igaz lehet. Vagy egyik sem. Ezek mind csak találgatások. A kormányról, inputokról, fps-ekről meg még nem is beszéltünk. Szerintem itt ha érzésre tetszik, akkor tetszik, ha nem, akkor nem. A mi mit és mennyit számol szerintem csak parasztvakítás, főleg a guminál.
  • Pitti
    Mi a baj a vsync ON mellett 60-fps-el?
  • b-type
    én szinte csak két autót használok, mindkettő mod, mostanában pedig összkerekes autókkal megyek rallypályákon, szal én megnézem a 370z-t Spa-ban...lehet hogy a bevezetett guminyomásváltozással lehet a gond.
  • GeriDoc
    Ezt én sem értem. Egyértelműen itt lehet legjobban érezni a tapadáshatárt, meg megfogni a megcsúszást, driftelni is ezzel lehet, pedig oda pont ezt kell érezni. Ott más lesz a gond. Vagy kevés fps (netán V-Sync On), vagy rossz ffb beállítás.
    A Porsche Cup szerintem is szenzációs, nagyon élvezetes vezetni.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.01.09. 07:18:34
  • b-type
    megnézem, van egy kis időm, és a vélemény minősít. Szal az a biztos. :)
  • lac coo
    Az a hihetőbb ha mindent megfogsz és az a nem amikor néha eldobod...? ;)

Jól van ez itt is , hidd el, én sokat nyúzom most a Porsche Cupot, egyszerűen nem lehet megunni, annyit kell korrigálni benne. Az új súly-tehetetlenség számítással valamibe megint belenyúlt Kunos .
    De igaz, 10-ből két versenyen én is eldobom ...De olyankor én rontom el .

Szóval vagy Kunosnak kell javítani, vagy neked kicsit gyakorolni... ;) Ezt nem is értem , mi ez a nem lehet megfogni dolog mostanában... ? Tyukiékkal multkor kb esős pályán mentünk, semmi baj nem volt, igaz vert a víz ...:))

....azért, hogy egy AC-ban rossz a korrigálás...azt nem írom alá ! :)

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.01.09. 06:39:38
  • Jackal
    Mentem most egy kicsit rf2-ben a nissan 370z-vel. A megcsúszás-visszatapadás abban a játékban jóval hihetőbben/jobban van lekezelve. Ha netán kanyarból kifele megforog a hátulja kicsit betonon, simán vissza lehet hozni ellenkormányzással, gázelvétellel.
    Kunosnak ezen kéne javítani, mert AC-ben kb totálkárosra zúzom ilyenkor a kocsit az esetek 90%-ában.
  • lac coo
    Rezegteti a kormányt a kerékvető...Függetlenül, hogy valóban recés-e vagy sima ... Ha kerékvető nevű objektumra mész rezeg. A road ugyanez ...
  • arty
    nem mertem lehúzni, mert elfelejtem és SOSE jövök rá, hogy miről rossz az ffb.... (ha az elrontja) :)
    nem rémlik, hogy csesztettem volna korábban, szal tippre ez a default és fogalmam sincs mit csinál...
  • lac coo

• lac coo
    A kerékvető és főleg a road efektekre biztos szükség van ?
  • Jackal
    Mert driverben felesleges és csak elrontja a játékok ffb-it.
  • arty
    köszönöm!

- driverben 900fok és dampening 100%
    - ezen beállításokkal az asztalon teljesen ellenállásmentesen, simán forgatható a kormány
    - AC-ben ffb 100/0/0/0, effects 60/50/0 - sajnos nemtom ez-e a default beállítás :(

ez így most OK.
    tartok tőle, hogy a megszokás nagy úr: régen utáltam a th-t a fana után, most a fanát nem tudom megszokni a th után :)) valszeg egyik sem jobb a másiknál, de hogy nagyon más, az biztos...
  • tobias88
    G25nél ilyen nem volt, azt örökre tervezték
  • Jackal
    Ilyen ez a műanyag, pár év és elfárad. (tervezett amortizáció)
  • alma2
    igen, igen, 37:10-nel. De megnezem az egeszet, nem lattam anno.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.01.06. 12:54:32
  • zimapeti
    Pimaszúr átcuccol 2015-11-17
    Rtl klubbon mentItt van, ha minden igaz.
  • GeriDoc
    Nem találom sajnos. Voltak Norbiéknál forgatni, és a G25-öse el volt törve felül.
  • AssettoDriftER
    Mi ez a kormány ketté törés? Lemaradtam valamiről tegnap?
  • GeriDoc
    Ez egy jóval korábbi történet.
  • Nyiri
    Gondolom eszébe jutott, hogy Müller elengedi Monteiro-t :D
  • GeriDoc
    Brutál precízen tudnak menni. Ő is, meg Kiss Norbi is, meg a többiek is, akik ott körül mennek. Velem is az a baj, hogy tudok/tudnék menni 1-1,5 mp-re tőlük, de nem mindig élvezem, olyan érzésem van, hogy el kell szakadnom a külvilágtól (értitek ). Ami kényelmes, az meg 2-3 mp körönként, mondjuk azt atom stabilan, és még a csajomnak is tudok válaszolni, ha kérdez valamit. De hogy MN hogy törte ketté a kormányt, az máig rejtély számomra.
  • Pitti
    Leszorító erő nélkül nem kigyorsításon van a baj, gyakorlatilag mindkét lesmoban elszállok, vagy olyan lassú a kanyarsebességem, hogy sokkal többet vesztek... Mindenesetre nem ezzel van nálam a baj. Jól tudom, hogy kell azzal menni, és meg is tudom csinálni az összes kanyart tökéletesen is, csak nem egy körben. :)))
    A 100ból szinte mindegyik körben legalább hármat jól csináltam. Persze mindig másik hármat. :)...biztos, hogy egyszer sikerülne összerakni ha lenne rá elég időm meg kedvem, mert ez nem versenyzés és nem is szórakoztat, ráadásul még szerencsére is szükségem van. :)
    A lényeg az, hogy vannak akik képesek ezt kézben tartani és konzisztensen biztonságosan menni.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.01.05. 14:56:21
  • tobias88
    Én szép lassan jutottam el egy év alatt AC-ban az 1/10-es szárnyaktól a 0/3-ig, meg kell szokni
    Persze amúgy szerintem a difi megfelelő beállítása jobban számít, mint a szárny, kigyorsításnál mindenképpen
  • TeeBeee
    Egyetértek!
  • Pitti
    Emlékszem valamikor 1.0 megjelenése környékén (talán még előtte) nagyon népszerű volt a tatuus FA - monza kombo, Michelisz Norbié volt mindig az rsr WR idő. Akkoriban többet volt aktív AC-val is ... gyűjtötte a WR időket szinte minden autóval. A lényeg a lényeg, hogy kb 1 másodpercre voltam tőle az én határomon autózva, nem tudtam abból többet kifacsarni. Aztán a gtr mastersen publikálták a setupját. Ekkor jött a döbbenet, hogy szinte teljesen nulla leszorítóerővel ment, azzal a beállítással gyakorlatilag egyetlen hibátlan kört sem tudtam teljesíteni 100 próbálkozásra se, miközben Norbi egymás után rajzolta a WR közeli időket 20+ körön keresztül. Anno én is "beültem" hozzá és csak ámulva néztem. Kivételes tehetségek Ők!!!
    Ahogy croatianus is mondja nekem is szükségem van a kicsit stabilabb, nyugodtabb, több leszorítóerős beállításra. Ezzel stabilan tudok menni 2-3 másodpercre az ufóktól. Én elvagyok ezzel, mivel megvannak az én ellenfeleim is, (sőt még lassabbak is akadnak) :) én jól szórakozom ebben a kategóriában is. Nincs ezzel baj :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.01.05. 14:19:41
  • sertrex #39592
    Nálam ilyen a beállítás.

Sen: OFF
    FF: 100
    Sho: 000
    Dri: OFF
    ABS: OFF
    Lin: 000
    Dea: 000
    SPR: 0 (nem OFF)
    DPR: 0 ( nem OFF)
    ACL: OFF
    AC-ban minden gyári, kivéve az effekteket amiket lehúztam nullára. És semmi lötyögés középen.
  • alma2
    talan mar egy eve is van, hogy nem nyult hozza, ha jol emlekszem. Regen, jott egy level, ha frissult. Regen multiban is voltak joparan azon a szerveren ahol ez futott. (magyar is volt) Szerintem ma mar nem jellemzo, pedig mar fent van sok ingyenes helyen is. Mondjuk az oke, hogy rajzolt sok utat, de a korites azert eleg gyalazat maradt a mai napig.

ui: megnezve utolso levele tavaly februar 2.06-os verzio, akkor azert valamit azota meg valtoztatott.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.01.05. 11:57:57
  • sertrex #39590
  • Ratrak
    Ha valakinek van kedve versenypályák helyett (mellett) néha egy kis közúti mókázást is beiktatni, erősen javaslom a lake louise 2.08-at, ami egészen fantasztikusra sikerült! Még az 1.6-al toltam két éve, de a srác egy igazi megszállott lelkesedésével dolgozott a pályán, és egyedülállót alkotott a maga nemében. Ha küldesz (donate) neki pénzt (bármennyit), akkor megkapod a teljes verziót, ami kb. 50km-nyi utat jelent a tó környezetében olyan látvánnyal és hangulattal, amit "utcai" pályán még nem láttam sehol. Le a kalappal a srác előtt! Nagy kedvencem a pályán az, hogy változik az út minősége (van magyar is :) ) és irgalmatlan szívatós kanyarokkal operál: beszűkül, változik az út dőlése, lejtése közben, tényleg nagyon aprólékos, rengeteg odafigyeléssel megcsinált mod pihenőkkel, állatokkal, az eredeti táj alapján (legalábbis elhiszem neki, hogy az alapján csinálta).

Hátha valaki nem ismeri, de kedvet kap hozzá...
  • arty
    juteszembe spring... az a középre huzás, ha jol tudom - thrustmasteremben van, enyhén állandóan, mig most vettem (harmadszorra...) egy fanatec csrt és itt nincs, emiatt elég döglötthalnak érzem ac-ben. ellenben anno a csr-t imádtam assettoban, nemtom mi változhatott :/

pontosabban: mit felejtek el belőni vajon? amit a fanán máshogy kéne....

akinek fanatec van, annak is "lötyög" a kormány, amikor épp nincs "effekt"? vagy csak nálam ilyen valamiért?
  • TeeBeee
    2013-ban beszélgettem Fehércsoki nevű fórumtaggal, ahol kifejtettem akkori elképzelésemet a gumi fizikáról.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Értem én, hogy miről beszélsz, de miért gondolod hogy az a néhány furcsa anomália tényleg anomália és ilyen nem fordulhat elő egy versenyautónál? Pl. hogy alulkormányzottságból hirtelen túlkormányzottság lesz, ezt a példát te hoztad fel, szerintem ez egyáltalán nem egy hihetetlen dolog(főleg a dinamikus pályánál ahol változik hogy hol mennyire tapad). Cliot igen jó vezetni, mert első kerék meghajtású, így annyira nem érzékeny az \"anomáliákra\". Sajnos nKPro mostmár eléggé el van maradva rF2-től, szóval nincs választási lehetőség, de hamarosan jön az AC aztán lehet őket hasonlítgatni:) (mind a kettő a fizikával akar bizonyítani)

TeeBeee írta, 2013. 07. 31. 16:49
    Szia!
    Elég kritikus vagy a véleményemmel szemben. Persze ez nem meglepő, hiszen nem személyesen beszélgetünk, hanem pár sort próbálunk értelmezni. Nem akarom szét OFF-olni a topikot és nem célom veszekedni sem, ezért írok neked privátban.
    Megpróbálom leírva demonstrálni, mit is ÉRZEK ÉN az rF2 gumi fizikájával kapcsolatban:

Képzelj el egy egyenest, ahol 0-tól 10-ig vannak az értékek. Ezek a változók. A 0 ahol (esetünkben) a gumi 30 fokos (boxban vagy) és 10 pedig a lecserélendő, többször széles hőmérsékleti értékeket bejárt, kopott, elfékezett gumi. Akkor nyilván az 5-ös értéket nevezhetjük optimálisnak. Minden változó értéknél az adott autót figyelembe véve (kasztni, súly, hajtás, fékerő eloszlás, stb-stb) változnak a fizikai jellemzők, amik végül kihatnak az autó vezetésére. (Nos ebben tényleg verhetetlen az rF2, pláne hogy a pálya is dinamikusan változik. Így a változó ebben a programban biztos végtelenhez közelít.)
    DE: Ha a 0 és 10 adaptált érték egy bizonyos autónál nekem nem tetszik, vagy nem tűnik hitelesnek, akkor hiába jár be széles utat. Vagy lehet, hogy teljesen hiteles, csak egyszerűen arra az autóra nem az a gumi kellene. A skip barber (vagy rF trainer) minden spektrumban jól vezethető (pedig csúszkál össze-vissza mondjuk 0-5 között). Mindíg érzem hogy mi történik. A Clió egyenesen fantasztikus. De például a 370z és GTR szerintem borzasztó. Néhány szituáció nekem hatalmas anomáliákat szül.
    Erre próbáltam utalni a netKarPRO-nál, hogy nem olyan összetett, széles spektrumú mint az rf2, de valahogy jobban érezhető ÉS EZ ÁLTAL kontrollálható. Az is lehet, hogy az FFB teszi azzá. Én nem vagyok programozó, nem értek hozzá. Ez a saját véleményem.
    Amióta van rF2 nekem azóta megvan, tűkön ültem, hogy jelenjen már meg. Majd megjelent és odáig voltam érte, imádtam, profi cuccnak tartottam. Mostanában kicsit untam (tartalom híján) ezért vissza tettem a nKPRO-t , és nem éreztem rosszabbnak, sőt.
    Bocs a regényért, bízom benne, hogy sikerült rávilágítanom az én kételyeimre.
  • croatianus
    Nem vitatkozva veled, inkább csak árnyalva a dolgot:
    Valójában a GTR-maszterszes tapasztalataim egyáltalán nem mondatják velem azt, hogy az élmezőny úgy általában kevésbé stabilan hozná a sokkal gyorsabb köreit, sőt. Viszont van arra is példa, hogy valakinek a preguali-időkkel nem igazán vannak szinkronban a helyezései.
    És ebben persze az is benne van, hogy bizonyos kihegyezettebb beállításokkal gyorsabban lehet menni. Volt már, hogy beraktam valaki gyorsabbnak a beállításait, és valóban, egyből jöttek lefele a tizedek, de be kellett lássam, hogy egy versenyt nem tudnék vele végigmenni, mert ha kicsit is megcsúszok, lehetetlen megfogni. Úgyhogy maradtam inkább az én kis túlkormányzott, lustább stabilizátoros szetapomnál, és persze a tiszteletnél afelé, aki viszont végigmegy egy olyannal. Viszont aki ilyen pöccre húzott beállítással megy, az joggal csodálkozik a gumifalból kinézve, hogy hát "semmi jelzés nem vót".
    De pont ebből gondolnám, hogy olyan nagyon humbug nem lehet ez a fizika, mert elképesztő finoman lehet játszadozni a beállításokkal (főleg, ha még értenék is hozzá).
    Persze, nem hiszem, hogy mindezzel közelebb kerülnénk, ahhoz, hogy vajon kinek van több fogalma (kinek szabad nyilatkoznia) arról, mennyire jó a gumi az AC-ban. Dákómérettől szerintem biztosan nem függ .
  • Alexease
    Es meg nem is egy RedBull, ami szarnyakat ad:D
  • Alexease
    Azok "kamu" effektek, szimekhez felesleges, csak bezavar, rontja a visszajelzest. A spring/damper reszre nem is szoktak adatokat kikuldeni, de az allando kozepre huzast ki kell kapcsolni.
  • b-type
    sokat nem tudok segíteni, mert évek óta az van ami, Neilszab jobban vágja, majd jön..addig meg csak dugd össze aztán hajrá :)
  • lac coo
    Nem modnom hibátlan, de legalább látszik valamit azért csak számol az aeroból is :)

• Kaszi46
    spring/damper/centering effect miert van majdnem minden tutorialban 0-ra veve?
    Utoljára szerkesztette: Kaszi46, 2017.01.04. 19:39:36