| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
2013-ban beszélgettem Fehércsoki nevű fórumtaggal, ahol kifejtettem akkori elképzelésemet a gumi fizikáról.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Értem én, hogy miről beszélsz, de miért gondolod hogy az a néhány furcsa anomália tényleg anomália és ilyen nem fordulhat elő egy versenyautónál? Pl. hogy alulkormányzottságból hirtelen túlkormányzottság lesz, ezt a példát te hoztad fel, szerintem ez egyáltalán nem egy hihetetlen dolog(főleg a dinamikus pályánál ahol változik hogy hol mennyire tapad). Cliot igen jó vezetni, mert első kerék meghajtású, így annyira nem érzékeny az \"anomáliákra\". Sajnos nKPro mostmár eléggé el van maradva rF2-től, szóval nincs választási lehetőség, de hamarosan jön az AC aztán lehet őket hasonlítgatni:) (mind a kettő a fizikával akar bizonyítani)
TeeBeee írta, 2013. 07. 31. 16:49
Szia!
Elég kritikus vagy a véleményemmel szemben. Persze ez nem meglepő, hiszen nem személyesen beszélgetünk, hanem pár sort próbálunk értelmezni. Nem akarom szét OFF-olni a topikot és nem célom veszekedni sem, ezért írok neked privátban.
Megpróbálom leírva demonstrálni, mit is ÉRZEK ÉN az rF2 gumi fizikájával kapcsolatban:
Képzelj el egy egyenest, ahol 0-tól 10-ig vannak az értékek. Ezek a változók. A 0 ahol (esetünkben) a gumi 30 fokos (boxban vagy) és 10 pedig a lecserélendő, többször széles hőmérsékleti értékeket bejárt, kopott, elfékezett gumi. Akkor nyilván az 5-ös értéket nevezhetjük optimálisnak. Minden változó értéknél az adott autót figyelembe véve (kasztni, súly, hajtás, fékerő eloszlás, stb-stb) változnak a fizikai jellemzők, amik végül kihatnak az autó vezetésére. (Nos ebben tényleg verhetetlen az rF2, pláne hogy a pálya is dinamikusan változik. Így a változó ebben a programban biztos végtelenhez közelít.)
DE: Ha a 0 és 10 adaptált érték egy bizonyos autónál nekem nem tetszik, vagy nem tűnik hitelesnek, akkor hiába jár be széles utat. Vagy lehet, hogy teljesen hiteles, csak egyszerűen arra az autóra nem az a gumi kellene. A skip barber (vagy rF trainer) minden spektrumban jól vezethető (pedig csúszkál össze-vissza mondjuk 0-5 között). Mindíg érzem hogy mi történik. A Clió egyenesen fantasztikus. De például a 370z és GTR szerintem borzasztó. Néhány szituáció nekem hatalmas anomáliákat szül.
Erre próbáltam utalni a netKarPRO-nál, hogy nem olyan összetett, széles spektrumú mint az rf2, de valahogy jobban érezhető ÉS EZ ÁLTAL kontrollálható. Az is lehet, hogy az FFB teszi azzá. Én nem vagyok programozó, nem értek hozzá. Ez a saját véleményem.
Amióta van rF2 nekem azóta megvan, tűkön ültem, hogy jelenjen már meg. Majd megjelent és odáig voltam érte, imádtam, profi cuccnak tartottam. Mostanában kicsit untam (tartalom híján) ezért vissza tettem a nKPRO-t , és nem éreztem rosszabbnak, sőt.
Bocs a regényért, bízom benne, hogy sikerült rávilágítanom az én kételyeimre.