43023
  • lac coo
    Nem mondom ki a nevét de az tényleg szőrnyű ! :)
  • Alexease
    Tudom, de ehhez nekem nem kell, mert az iR-rel ellentetben, itt lehet allitani szabadon a cockpit kamerat:) Az iR-ben CSAK a cockpit allitas miatt hasznalom:D

Amugy sem szeretem a (tulzott) pilota cockpit mozgasokat, itt is ki van kapcsolva a horizontos beallitas. A fel-le es elore-hatra minimalisan meg OK, de a tobbi (doles, csavaras, benezes) az zavaro es csaloka.

Igazabol erzni/latni az auto mozgasat/valtozasat, plusz erezni es fejjel/szemmel kompenzalja az ember a G-eroket. Elobben az osszes latvanybol, "kivonodik" fejben a sajat mozgasom/kompenzalasom.
    De ha nekem a kepernyon szimulalja, hogy en mennyit es hogy mozognek, akkor "elvesz" az automozgasarol a "nyers" informacio.

A legbrutalisabb az olyan beallitas, amikor az ember feje alatt mozog es tekeredik az egesz auto, es meg a sisak is mozog a fejen:DDDD Abba a nezetbe belesuritettek minden letezo kulonallo onboard nezetet: rogzitett-, gyro- es fejkamera, G-erok, nezelodes. Ilyet egyszerre sose tapasztal meg az ember az eletben:DDD
  • lac coo
    szerintem meg ugyanúgy ülök mint igazi autóba, csak ott nincs négy karom kát kormányom meg kát műszerfalam :DDD

Na erre varjál gombot! :DDD
  • nortsen
    Ja és mikor ezt megpróbálod, csinálj már egy fényképet a kedvemért. :D
  • nortsen
    Szerintem fordítva közelítsd meg a dolgokat. Az igazi autódban told előre az ülést úgy, hogy a szélvédőt csókolgatod, és nézd meg a visszapillantókat, hogy be tudod e állítani. Ha igen, megspammelem Kunost, hogy csinálja neked meg a játékban. :)
  • nortsen
    AC-hoz is van MotionHead.
  • lac coo
    az állítás szuper, csak az a fránya érték :))
    amúgy tényleg fullos, mindenfelé megy a kamera, a hdr expozició állítás meg tényleg atomzsír, az minden játékba kellene ! :)
  • Alexease
    A kamerak teljesen jok az AC-ben beletett mindent, autonkent lehet allitani es elmenteni, mozgatni, donteni. De Laccoo a muszerfalig szeretne elore tolni, olyat (meg) nem lehet:DDDDDD
    Az iR-nel vaskalaposok, ott minden aprosagert honapokat (eveket:D) kell kuzdeni:D Es nem azert, mert nem tudjak megcsinalni, hanem mert azt hiszik az ilyentol nagyobb az egyeloseg. Pedig nem attol lesz valaki gyorsabb, ha motorhazteton vezet, hanem ha pl. a Skippy-t vagy a Lotus49-et pillangozza;D Az iR-hez ott a MotionHead cucc, azzal be lehet allitani "akarhova" (legalabbis 1 monitorhoz, 3 monitorrol gozomsincs:P).
    Az R3E-ben is ki lehet tolni elvileg a lokharitoig is a kamerat (bar nem probaltam:D), de a 3 monitort ott sem tudom milyen.
  • Alexease
    Az a fekpedal gorbe allitas jo, hasznos, azt hasznalom (3.0), a legtobb autohoz (foleg utcais es ABS) jo. De azokhoz, ahol hivatalosan is van fekero allitas es/vagy fekpedalerzekenyseg (pl. GT3) ott mar keves.
    Amugy csak Kunoson mulik, van/lenne ra lehetoseg.

Ha a Lada-t piszkaltad (fizikai file-ok), akkor lattad, hogy a Python setup-ba (setup.ini), egyszeruen az INI-kbol vannak megfeleltetve a beallitasok (pl. brakes.ini). Korabban mar probaltam, de a fekerohoz (MAX_TORQUE) meg nincs hozza rendelve pythonos valtozo, de valszeg/talan majd lesz.
  • lac coo

Min -max -al semmire se megyek, mert a maxnál maxabbat nem tudok állítani, a görbe az meg megint csak nem az igazi . :)
  • b-type
    Nem próbáltad állítani? Ugye két lehetőséged is van, 'Main Controlls' -nál a csúszkák minimum és maximum értékét eltolni..én a kuplunghoz ezt használom.
    ..és van lehetőség a fékpedál görbéjét állítani az 'Advanced' résznél.
  • lac coo
    Fekero, nem fekero elosztas ! Az azert nem rossz, bar elbirok vele, de nehany autonal alig a pedalhoz erni es blokkol.
  • endy papp
    Bocsi hogy beleszólok a diskurzusba.
    De amit a kameráról írtok itt már hosszú sorokon keresztül........
    Szerintem semmi gond sincs vele,eddig is és most is minden kocsinál oda állítottam és állítom ahova akarom és ahonnan be is látok mindent.
    Csak összehasonlítás kép az IR-ben sem tudom ilyen jól beállítani, az R3E-ről nem is beszélve,a cars még úgy ahogy.
    Nekem speciel ezzel van a legkevesebb gondom,vagyis semmi.
    A többi amivel van , az meg már elhangzott,talán az optimalizációt kivéve,mert arra is ráférne nem kevés csiszolgatás.
    Persze én 3 monitoros szempontból közelítem meg ezt a két kérdést is,valószínű azért nincs gondom a kamera beállításával . az optimalizálással már inkább.
    De gondolom majd még ez is alakul,mint a többi.
    Persze tudom én hogy a legtöbbnek nem 3 moncsin fut a játék,de ahogy a minap olvastam már van aki oculus-al is tolja,vagyis tolná.....
    De mivel szimről beszélünk nem egyszerű a fejlesztést minden szempontból jól eltalálni és minden igényt kielégíteni.
    Én azért bizakodó vagyok (még ha korábban nem is így álltam hozzá) mert a legutóbbi nagy update óta elővettem megint és láss csodát ,néha alig tudom letenni,akkora változásokat tapasztaltam,ami meghozta a kedvem nagyon ahhoz ,hogy használjam.
    Természetesen én is jobban szeretném ha már az a sok jó dolog benne lenne amit írtatok is ,de még ki tudja hány hónap,(vagy év) ,de ahogy tapasztalom jó úton haladnak a fejlesztések,ha csak az elmúlt fél évet veszem alapul akkor is.
    Csupán csak azért írtam e szösszenetet hogy más oldalról, is lehet nézni bizonyos dolgokat sőt kell is.
  • b-type
    Ez nekem kicsit olyan mint amikor valamelyik F1 kijött 2012 talán?..és a pódium meg a pezsgőzés kellett volna sokaknak, többeknek.
    A Chat az szvsz jó, ékezeteket támogathatna, de sztem ezt nem gond beletenni majd. A futm utáni dumákra jó, pont olyan mint mondjuk az rF, kivéve hogy nem lehet setup-t küldeni....ami ott jó volt néha, bár én tényleg egy kezemen meg tudom számolni mennyit küldtem/kaptam.
    Minden másra ott a Teamspeak, azzal amúgy sem lehet versenyezni Chat-l.
    fékerő:..hááát végül is nem lenne baj, bár én egy szimben sem használtam, vagy mert elfogyott a gomb a kormányon vagy mert mittomén, jó volt úgy.
    idegesítő animált menü ...ez olyan hogy kinek mi az idegesítő.
    gagyi tükör...sajna az egyik olyan dolog nálam ami grafikailag mindig le van húzva, a jobb futás érdekében, most már olyan régebbi szimek mint az rF elmennek fullon persze, de mikor kijöttek egy jó darabig nem. :(
    kormányszög az elférne, bár azonnal reagál ha a Logi' profilerben mozdítasz.
  • lac coo
    Ez idegel ki, hogy már többet is kértük fórumon a kamerát, és gondolom tényleg egy szám, hogy a max ne +0.5 m legyen hanem 1.5 :)))

A kormány így alapon jó, sőt nagyon bejön, hogy nem kell piszkálnom soha, de azért egy F1 -hez már illene a kormányszög állítás .
  • Alexease
    Szofosasom van, ki leszek bannolva:DDDDD
  • Alexease
    Ha az eredetileg 2012. decemberi megelenest tervezgettek, valszeg eleg sokminden kesz van:D Bar valszeg azt a megjelenest ok sem gondoltak komolyan, inkabb csak promozo jelleggel tuzeltek fel a nepet;D Legalabbis a jelenlegi helyzetbol kiindulva, es az eltelt 9 honapbol (es a mar elmult tavaszi megjelenesbol:P), az eleg erdekes program lett volna 2012 vegen:D
  • Alexease
    Itt nincs idealis iv, itt az egesz palyaszelessegeben valtozik a tapadas. A lathato groove csak latvanyelem. A program/jatek stilushoz megfelel. Persze, kicsit mas lenne szimes szempontbol, ha nem lehetne olyan konnyen es egyszeruen barmilyen iven kifekezgetni vagy gyorsitani, de hat ez van.

Amugy kissebb/nagyobb programozassal megoldhato lenne, hogy csak a elore modellezett groove-on (idealis iven) valtozzon a tapadas. Plusz "utkozest" kell szamoni kerekenkent, es kesz;) Igazabol ezt is meg tudna oldani, talan egyszer majd lesz.
  • Alexease
    A kamera allitast (elore tolas), majd ki kell konyorogni az 1.0 utan:) Meg tudja oldani, at kell irni 1 szamot:) Ha nem, megoldhato most is, igaz kicsit barkacs, de mukodik:DDDD
    A fekrot es segitsegeket irtam, elobb utobb valszeg lesznek.
    A tukor nehez szules, ahhoz jobban bele kellene nyulni:)
    A kormanyszoggel nincs bajom, bar alap lenne annak az allitasa is;P
    A utkozes meg odebb van. Az valszeg a toressel egyutt lesz igazan kesz. Ha belekerul a PhysX vagy ODE, valszeg teljesen megvaltozik az egesz. Most valszeg egyszeruen csak utkozik, mindenfele komolyabb parameter nelkul. Ha lesz fizikai hatter mogotte, akkor remelhetoleg nagysagrenddel jobb lesz.

Az animalt menu engem is idegesit, felesleges es lassu. De azt is at lehet irni (HTML/CSS/JS), de meg kell varni a veglegesebb verzot, mert update-enkent felesleges kinlodni vele;)
    Olyan mint a dinamikus, random erossegu AI. Gyarilag nincs ilyen lehetoseg (ne is ertem), de 2-3 sor beleirok, es mar mukodik:) Az elejen meg irogattam patch-enkent, de aztan elment a kedvem:)
    Hasonloan az online lobby favorite-hoz. Az is 2-3 sor a JS-be, es 1 plusz kapcsoloval csak azokat a szervereket listazza, amit elore beirok. Azt is piszkaltam egyideig, de mar azzal sem foglalkozom:)

Majd ha "vegleges" lesz, es ezek nem lesznek benne, majd megcsinalom en. 5-10 perc:D
  • Alexease
    Hasonlitgatni nem erdemes semmihez (foleg nem iR, rF2 vagy CARS). Talan az R3E-vel lehetne parhuzamot vonni, "egyszerre" kezdtek el, egyutt promoztak a kiallitason, mindket ceg a korabbi engine-bol probalt uj koncepciot kihozni, es mindketen "szimulatorokat" uzemeltetnek a hatterben.
    Az AC hosszutavon DLC-kbol, az R3E a darabonkenti tartalom eladasbol szeretne megelni. Az R3E-ben is van licenszelt tartalom boven, es valszeg lesz is meg rendesen es felhuzva maxra eleg latvanyosan nez ki. Ott is van (mar) offline/online (bar ott a sajat szerverrol, dedirol, vagyis a sajat szerverekrol nagy a csend).

De amiben nagyon kulonboznek, hogy az R3E-t, foleg az AC-hez kepest, eleg szar erzes vezetni:D Es ez eleg lenyeges szempont (legalabbis nekunk). Mert hiaba sorolgatnank ezutan, hogy miben hasonlo vagy esetleg jobb, ha nem jo erzes vezetni, akkor megette a fene:D Akkor inkabb legyen "fapados":D

De a SimBin (S3S, lassan atvaltok fixen erre:P) eleve hulye. Ha mar csak egy ReelFeelFFB-szeru plugint gyartananak alla, nagysagrenddel vovelnek a program erteket. Ott a GSC. Az alapok (rF1) elavlultak, ugy is all hozza az ember (meg ha nagyon profin ossze van rakva, akkor is), de a plugin nagyon sokat dob rajta. Sokkal tobbet er, mint az R3E FFB konfig izzadsagszagu allitgatasa.
  • lac coo
    Sérülés, ütközés tuti kész van, már elég régen volt, hogy bennefelejtett egy-egy lépést belőle :

Persze valóban jó lenne, ha nem dögölne bele a proci mint offline :))
  • lac coo
    Gumizódás van, látványra, de én nem vettem volna észre, hogy az ideális ív, a gumizódás működne is, egyszerűen jobban tapad a beton azt jónapot . Nagyon rossz nem lenne, és szerintem nem is egy ördögi dolog, ha a gumizott rész tapadna jobban.
    Persze lehet így van, csak én nem érzem :)))
  • lac coo
    Jónak jó, persze, nagy bajom nekem sincs, egyedül ami engem személyesen zavar:

idióta kamera beállítás, nem lehet igény szerint műszerfalig előretolni,
    fékerő,
    segítségek tiltása,
    gagyi tükör ( legtöbbször halvány fingom nincs a távolságokról ...)
    krományszög-állítás,
    gagyi ütközés fizika ( gumilabda fizika minden ...)
    idegesítő animált menü .

Ennyi :DDD

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.09.13. 12:14:33
  • Alexease
    Normalis chat nem nagyon lesz. Azt az engine-be kellene beleirni, de eppen ezt akarta elkerulni a pythonnal. Nem letfontossagu, jo ez igy:) Ha lesz ideje, ugy is megcsinalja, hogy elore beallitott billekre lehessen uzeneteket tenni, mar az is valami. Legalabb a "Koszi!", "Elozz innen-onnan! es hasonlok. (Monjuk ebbe a progiba, foleg az autok tipusa miatt, meg az iranyjelzo is elfert volna, elengedesnel jol jonne.)

Allithato szerver (segitsegek) tuti lesz, a lehetosegek adottak, talan majd a kovetkezo nagyobb update-ben. A serulesek/toresek is tuti kesz vannak, csak valszeg meg masszirozni kell az utkozessel egyutt. Optimalizalni kell, amihez nagy segitseg az ido. Minnel kesobb jelenik meg, annal kevesebbet kell piszkalni (kozben lecserelik az emberek a gepeket):D

Gumizodas az mar van, az mukodik, kesz van;)

Amire en hasznalom (esti fun race), arra lenyegeben mar teljesen jo, "minden" benne van. A leglenyegesebb, az elvezetes vezetes, az mukodik.
    Kormanyattetel allitassal nincs gondom, 900-as kormanyon mindegyik jo. Esetleg fekero allitas jo lenne, de mivel mar van az is (auto fizika setup + parameter), azt "csak" be kellene huzni a pythonos menukbe.

Mivel az AI egyelore hasznalhatatlan, es nem is bizok benne hogy jo lesz, igy igazabol mar az extra dinamikus napszak es idojaras sem hianyzik, mert az fun race-hez ugy sem kell:) Bar az idogyorsitott, 12 vagy 24 oras, 30–60 perces fun futamok meg jok lehetnenek (de az meg messze van, mert kellenenek a palyavilagitasok, reflektorok, tucatnyi dinamikus feny es arnyek).

Persze a komolyabb bajnoksagokhoz lenne meg mit csiszolni rajta, oda meg valoban keves es megbizhatatlan. De az 1.0 celja tuti nem is a komoly bajknoki futamok voltak, hanem a jo kezeles, a latvany, a tartalom, a mukodo AI es a porgos nepszeru online.
    A bajnoksagokhoz, majd a megjelenes utan, az igenyekhez merten patch-elgeti es tovabbfejleszti.
  • lac coo
    Igen ez a kettő alap, plusz szerintem jobb tükör, meg még néhány setup beállítás ( fékerő, kormányszög ...) .
    Online nem ártana normális chat ( ne adja isten valami várószoba féle ...), normális szavazás, ready gomb meg ilyenek ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.09.13. 11:56:05
  • b-type
    sztem semmi más nem kell, csak jobb sérülés, és a segítségek zárása...a többi simán elfér majd patch-ben. Nem egy játék van ahol a multi is abban jött. De csutka mindegy, mert nem azokhoz kell hasonlítani, egyszerűen már jó, én ezt a két dolgot tartom fontosnak, az ütközés kell a csatákhoz, a segítségek korlátozása meg a jó alaphangulathoz.

• lac coo
    Nem kell millio bealitas csak ami alap. Szolgaltatsban ugyanigy, csak ami alap. Normalis chat, allithato szerver, normalis gumizodas, serules,segitsegek stb......Talan majd egyszer.
  • Alexease
    Az AC-t 3 fo iranyba terveztek, fejlesztik, bovitik: legyen Kunos-szim; lehetoleg latvanyos DX11 renderrel AAA-szeruen; minnel szelesebb celkozonsegnek.
    Ezeket parhuzamosan csinaljak, eppen amihez kedvuk van, amire idejuk van, amire van igeny, amilyen otleteket lat mashol (pl. felhok, vagy ha jol lattam, nemsokara volumetrikus fenyek) :)

A celjukat legnagyobb reszt elertek, eleve latszik a koncepcion, hogy foleg gyors, egyszeru, porgos, online-optimalizalt, rovid fun-race program. Az eredeti csak kizarolag Booking lehetoseg is egyertelmuen ezert volt: legyen tobb szaz szerver, rovid futamokkal, az emberek folyamatosan nyomuljanak. Ezekhez "nem kell" komoly beallitas, szabalyrendszer, lebonyolitas, pit, korlatozas stb.

Es ez igazabol mukodik, bejott nekik, nincs masik szim (vagy komolyabb autos program), ami napi szinten ossze tudja hozni az embereket. Nem az iR-rel toljuk, ami draga es kotott; nem az SRW-vel ami korlatozott es regi; nem az rF2-vel ami extra szim lenne, de az ilyenekhez "komplikalt"; vagy a CARS/R3E ami azota sem keszult el (raadasul mindketto teljesen mas koncepcio, lehetoseg, penz es hatter).

Meg nehany eve en is extra szimet vartam az AC-tol, valami LFS/rF2/iR hibridet, jo szimulaciot, kismillio bealitassal, opcioval, lehetosegekkel, ami mind jol kitalalt es integralt, jol osszehangolt es testre szabhato.
    Aztan a techpreview utan rajottem, hogy ez messze nem lesz az:D De nem volt gond, ez ilyen koncepcio, gondoltam jo lesz extra szimulacioval megerositett driving/realistic game-nek, porgos online-ra es offline-ra. Aztan az offline-rol is lemondtam...:D

De ezzel sincs gond, fun online-ra "tokeletes":)
  • lac coo
    A tükör "kamerája" nagyjából a pilótával van egy távolságban, tehát onnantól kell számolni ....
  • Tyuki80
    Velem most történt meg először mert mindig ráhagytam az előzésre,csak mivel ismertem az ellenfelem kvalitásait (hogy nem fog letolni a féktávon,mert jó pilóta)ezért mertem megpróbálni bemenni elé,de a tükör a valós helyzettel nem volt összhangban.
  • HUN_Senya
    Ugyanígy húztam rá többször a sikánban emberekre, mert azt mutatta, hogy mögöttem vannak, ezt tényleg javítaniuk kell.
  • lac coo
    Kunosnál a "soon TM " azért nem egy életbiztosítás :)))
    Jelenleg az alapok sincsenek készen, nem igen gondolkodik ő még semmi extrán...

De azért, hogy nincs chat, fékerőállítás, kormányszögállítás, segítségtiltás, az azért elég vicces. Meg még ezer dolog.
    De szép felhő van, meg félévente új shaderek :))) Egy időben azt láttam, hogy nekiáll normális , használható dolgokat berakni, de gyosran megunta ....
    Az igaza megvallva én már nem is hiszek nekik, sok volt már az igérgetés, még úgy is, hogy nyilván egyedül van lassan halad, és sok a gond is a játékkal.
    Simán kitelik tőlük, hogy megmondják ez az 1.0 nulla osszátok be .
  • Szabi #20005
  • Tyuki80
    Vicces volt ez a futam!A tükrömből totál láttam a Norbi autójának az orrát lámpáit és közben még csak meg sem előztem.Szép kis baleset lett belőle.Remélem ezen a jelenségen kicsit csiszolnak még,mert kissé labilis a program amikor nagyon közel van valakihez az ember.
  • barcalaci84
    Több mint valószínű h megadjak a lehetőséget, csak nem 1.0-ban...de ezt tudjuk már fél éve... :)
    Jó lenne már most egy 24h verseny,évente 2x biztos lennénk páran.. Addig ott az rf2 ha valakinek erre van kedve:)hátha összejon 1-2. Csapat:)
  • barcalaci84
    ESTI FUN RACE SZERVER:
    MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun

KEZDÉS: 2014.09.13. 20:00 QUAL | RACE: 10 perc | 8 kör FÉRŐHELY:24 PÁLYA: Bathurst 0.7 AUTÓ: BMW GT2

pálya
  • cstibikeee
  • maffioso
    Ezzel nem értek egyet. A lehetőséget megadni még mindig jobb, mint egy zárt, lekorlátozott valamit kiadni. rFactorban van lehetőség 24 órás futamra (a 2-ben tuti, de úgy rémlik, hogy az 1-ben is) és nem egy sűrű dolog, de nagyon jól jön, amikor szükség van rá, hogy egy játék alapból támogatja az egészet pilótacserével és mindennel nem pedig mókolni kell. Tavaly ezt nem tudtam, és a GT5-ben nyomtunk le haverokkal egy 24 órás futamot, kvázi nulla kihívással. Most szervezkedünk, remélhetőleg több csapatot is össze tudunk tenni.
  • Jackal
    http://www.racedepartment.com/downloads/fc1-2014-season-beta.2855/updates
    http://www.racedepartment.com/downloads/adam-cup-by-ptsims.3174/updates
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.09.12. 22:15:21
  • barcalaci84
    Utolsó 2 update -ben elindultak ilyen irányba,legközelebb szerintem ez már benne lesz...