43023
  • Alexease
    Lattam, szerintem eppen most valaszoltam:) Tobb privat is jott, megyek sorba ahogy jottek:P
  • titi7
    Ezt felesleges volt leírni óriási bullshit, ne haragudj meg. Attól, mert valaki jobb köridőket megy nem hiszem, hogy versenyen a köridői miatt félre kell előle húzódni, az már megint más, hogy valaki nem tud sportszerűen védekezni és/vagy előzni és ebből legtöbbször kocc/baleset stb. van és elrontja más amúgy jó versenyét. De én személy szerint élveztem a tegnapi versenyeket, eszméletlen élvezetes ez a pálya+autó kombó :) .
  • Tyuki80
    Azt nem is láttam,hogy bementek a srácok 2:00 alá.
    Mondjuk ez kicsit csalóka,mert valszeg nem sokan nyomják ezt ,de szerintem ha sokan nekifeküdnének a világon a 2 perc alatti idő akkor is nagyon előkelő hely lenne.(top 10)

• t.thomas
    Alex! Tegnap írtam egy PM-et, nem tudom láttad-e?
  • Tempest
    Ibizastreet Gulf Mosport
  • HUN_Senya
    Ma ugyanaz a kombó lesz, mint tegnap nem?
    RSR-en 3 magyar az első Bathurst-n. Ötödik is magyar: Tyuki kolléga.
  • lac coo
    Lesz ma Abarth S1 ? :DDD
  • Alexease
    Szoktak jo versenyek lenni, sokra emlekszem, ahol persze volt baleset, de osszesegeben inkabb jo verseny volt!

De ez erosen fugg a palyatol, es foleg az autotol! Sajnos az olyan autoknal, ami szinte "agynelkul" taposhato, brutalisan lehet vele menni, valamiert "egyszerunek" tunik (meg ha nem is az), kiemelten sok a baleset a tulvalalasbol es a turelmetlensegbol.

Nagyon sokszor latni olyat, hogy valaki nagyon gyors (hotlap), de csak idealis iven es teljes palya szelessegben tud autozni:) Igy elozesnel vagy elengedesnel elojonnek a gondok a kanyarokban. Nem tervezi bele (fektav, kanyariv, kigyorsitas) es/vagy nem tudja kivitelezni?!

A masik sokszor lattott gond, az elozesek tervezese. Ezt altalaban 1 kanyarra tervezik, azonnal a kovetkezore, a tipusa pedig a kifekezes belso iven;D

De osszessegeben, hosszutavon egyre jobbak (lehetnek) ezek az esti fun versenyek. Sokat szamit, ha az ember mar nevbol tudja, kitol mire szamitson (gyotsasag, stilus, megbizhatosag). Mar ezzel is sok balesetet es problemas helyzetet lehet elkerulni.
  • Tyuki80
    Sípos Atti tényleg monnyon le!-mert így mindenki csak a 2. helyért küzdhet.
    Nincs itt balhé,csak pár ember fejében nem mindig tiszta a szitu. Koccok mindig vannak és lesznek is,ez benne van,de néha ez a roncsderby már a türelmemet meghaladja.
  • lac coo
    Dehogynem, mindig daráló van :)))
  • Morgolodo
    Sajnos az lemaradt az írásból (így is sok volt belőlem, bocsánat), amit szándékosan nem Neked címeztem (!), hogy maximálisan megértem a problémád. Én csak egy kis (sok?) türelmet kérek, illetve, hogy ne csak az jöjjön le, hogy mindig csak a balhé van. Most viszont le is írtad, hogy ez nincs mindig így és ez így máris jobb.
    Sipos Atti, pedig monnyon le!
  • Tyuki80
  • Tyuki80
    Gondoltam és már vártam is egy ilyen hozzászólást.Tudtam,hogy legtöbben ezt hallják ki a mondanivalómból,de.Meg lehet kérdezni azokat a pilótákat akikkel általában csatázgatni szoktam (néha gyorsabb vagyok,néha lassabb náluk)Ktm Norbi,Barcalaci,(Sípos Attilát azért nem írom mert ő ufo)meg egy pár más srác,hányszor volt "tisztátalan játék?
    Ezt hallja már ki mindenki kérem!
    Nem az alanyi jogon való versenyzésről van szó!
    Alanyi jogon csak annyit kérek,Ne legyek már minden kanyarba kipenderítve körökön keresztül,mert előzékeny voltam a rajtnál és hagytam mást elmenni 2-3 pozíciót,mert nem tartottam rá a másikra,utána meg mikor venném vissza a helyem állandóan a pálya szélén vagyok.
    Nekem tök mindegy hányadik helyen megyek,sőt.Többet ér egy 10. helyért zajló kőkemény üldözős adok-kapok (persze tisztán)mint egy unalmas élmezőnyben történő körözgetés.Pl a jó múltkorában volt egy jó verseny amikor a 9. helyért olyat mentem valakivel,hogy fülig ért a szám,persze ehhez is az kellet,hogy a rajt után az eleje a sóderágyban kötött ki.
  • endy papp
  • Morgolodo
    Ha valaki alanyi jogon akarja magának a pozíciót, akkor azért ha nem is feltétlen "nagyképű büdös bunkó", de már nem biztos, hogy jól hangzik kifelé. Gondolom senki nem akar olyan "versenyt", ahol hajbókolva félreáll mindenki, amikor jön (vagy mégis?). Szerintem senki sem akar 4 emberrel körözgetni. Hülyeség a mezőny elejét, közepét, végét nézni, mindenhol megy az adok kapok. Sokszor ugyan így vagyok elől, mert a nálam gyorsabbak, folyton kiütik egymást, kár különbséget tenni. Az elején nyilván ügyesebbek az emberek, így ritkább a dolog.
    Szerintem még nincs abban az állapotban a játék, hogy ezt ilyen véresen komolyan kellene venni. Nem tudom, de gondolom nem minden résztvevő az elmúlt pár hétben kezdett szimulátorozni. Versenyzett korábban (most is) valahol, ahol nyilván nem ment árkon bokron keresztül, mert kipenderítették volna gyorsan, ezt a játékot pedig meg kell még ismerni. Nem vagyunk egyformák, nem fog egyformán menni. Kár egy-egy elhibázott féktávot, előzést, koccot, akármit úgy beállítani, hogy mindig, mindenki ökör, aztán oktatni a népet itt a fórumon, hogy hogyan kell ezt csinálni. Különben is, miért nem nézi, hogy Én milyen jó vagyok és nekem mer jönni, mert Én aztán soha, senkinek (ha meg mégis, akkor nem értem az egészet).
    Ha eljut abba az állapotba a játék, hogy minden jól működik (FPS, ütközés, pontos információk, normális chat, stb.), akkor lehet valami komolyabbal is próbálkozni és akkor majd lemorzsolódik akinek kell, addig kár idegelni magatokat, magunkat.
    Utoljára szerkesztette: Morgolodo, 2014.09.14. 10:40:40
  • Jackal
    Rossz emberrel vitázol... :) (nézd meg a köridőket amit megy)
    Hogy elkapod a rajtot 1-2 tizeddel hamarabb, az egy dolog, a pálya felére már rég le leszel előzve, ha nem ütöd ki a nálad jóval gyorsabbat. (ami elég gusztustalan és kétélű eszköz)
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.09.14. 10:31:11
  • Zozzer
    mára marad ez a kombo? ill nem gyűlünk össze napközben is valamikor?
  • Tyuki80
    Ez a pálya amúgy sem az egyszerűbbek közül való, de azért volt itt már verseny,nem is egyszer. Pl én a versenyen mentem rajta először komolyabban még a múltkor,de egy balesetet nem csináltam,ha jól emlékszem.Ha láttam valaki gyorsabb nálam és előz,hagytam neki helyet.Ennyi hiányzik sok emberből.Ragaszkodnak az ideális ívhez,mintha amikor két autó együtt fordul a kanyarban ez jelentene bármit is.Általános hiba sokaknál,hogy nem veszik figyelembe az előzésnél,hogy nem az ideális ívet kell figyelni (aki azon megy annak mindent lehet alapon)hanem a másikat.Csomó baleset elkerülhető lenne.Inkább nyomják és minden harmadik kanyarban van valami baleset a rajt után.
  • lac coo
    Alapjaban veve ott a baj, hogy naponta random palya es auto van, sok ember ugy megy oda, hogy nagyjabol fogalma sincs a fektavokrol pl...
    Tegnapi kombot en is megneztem, es bizony a kanyargos reszekhez nekem kellett vagy jo fel ora, hogy bemerjem es megjegyezzem.
    Elso korokben meg ment csigatempo, ami szinten rohadt balesetveszelyes.

De az is teny, hogy nagy ovatossag nincs a mezony kozepen, hatuljan. :))
    Legfokepp ezert is nem jarok, mert vagy kiloknek, vagy mindenki kiesik mellolem, igy vagy ugy de altalban egyedul korozgetek :)
    Ha meg jol osszejon, akkor meg en rontom el ... :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.09.14. 09:42:44
  • Tyuki80
    Ne haragudj de ez nem netto hülyeség!Rohadtul idegesítő,hogy jó páran azt hiszik,hogy a rajtnál kell megnyerni egy versenyt.Véletlenül elkap egy jó rajtot utána ezen felbuzdulva olyanokba bemennek általában,hogy az ember haja égnek áll.Tisztelet a kivételnek.
    Pl A múltkor Barcelonában a tök utolsó helyről indulva,szinte előzés nélkül jöttem fel a 3.-4. helyre!Szerintem ez full ciki.Ha utólértem egy kisebb bolyt,2-3 kanyar után tuti hogy kiütötték egymást.
    Félre ne értsd,nem azzal van baj,hogy ha valaki előz a rajtnál vagy jól elkapja.Semmi bajom ezzel!Inkább az ezt követő állandó balesetekkel volt,van bajom.Meg annak hiányával,amit Alex is leírt már,de ismétlés a tudás anyja:Nincs semmi tervezés sokak játékában,megy tökön paszulyon keresztül,lesz ahogy lesz alapon.Nem gondolkoznak előre,nem figyelnek a másikra,folytathatnám,részemről ennyi.
    Abba is hagyom,mert mindjárt jön valaki,hogy egy nagyképű büdös bunkó vagyok!
    Pedig csak versenyezni szeretnék a poziciókért,akár a középmezőnyben akár elől,nem az állandó balesetek miatt előre kerülni,aztán 2.3. helyen egyedül hotlapozni körökön keresztül.
  • tjoe
    Nekem egész jó versenyeim voltak. Az elsőn ugyan eldobtam kigyorsításon az első helyről és elmentek hárman, de addig csatáztak míg majdnem beértem őket a végére. A másodikon a felső sikánban tolt ki Mr. UFO és Tyukodival volt egy kontakt. De szinte végig jó csaták voltak.
  • titi7
    ,,Azt a felfogást végkép nem értem,ha valaki látja,hogy x y gyorsabb volt nála az időmérőn2-3 mp-el,az mi a sz@rért tolakodik a rajt után.Tényleg azt hiszik,hogy véletlen különbség a 3- 4 mp??"

Tehát ezek szerint tilos lenne valakinek egy jól elkapott rajt után pozíciót nyernie, mert akit/akiket megelőzött az úgyis gyorsabb nála és feleslegesen tartja fel? Ez nettó hülyeség, ez a való életben sincs így. Itt inkább a figyelemmel van a baj, mert simán ráhúznak az emberre akkor is, ha már pozíció előnyben és ideális íven van egy-egy előzésnél... Aktívabb tükör figyeléssel sok ilyen elkerülhető lenne :) . Meg ami még bosszantó tud lenni, hogy egy-egy hibánál sokszor úgy jönnek vissza a versenyben lévő ember elé, mintha mi se történt volna kiütve őt...
  • Tyuki80
    Ez a pálya meghaladja sajnos nagyon sok ember képességét.Volt olyan versenyem ahol nem volt olyan köröm ami tiszta lett volna.A legviccesebb az volt mikor olyan embert előztem akinél kb 6 mp el voltam gyorsabb,nem volt versenyben mert később jött,elmennék mellette ,szépen kifékezem,erre úgy kipenderít a pályáról,hogy azt sem tudom merre kell visszamenni.A következő körben más penderített ki.És így tovább a 8 körön keresztül.Mindezt úgy hogy 2:01.7 es időt mentem időmérőn és a versenyen is fix 2:02.300-2:02.900 között tudok menni.Kicsit tele lett nekem is a hócipőm.A végén semmi bocs f@sz voltam,vagy húzd meg a fülem....
    Azt a felfogást végkép nem értem,ha valaki látja,hogy x y gyorsabb volt nála az időmérőn2-3 mp-el,az mi a sz@rért tolakodik a rajt után.Tényleg azt hiszik,hogy véletlen különbség a 3- 4 mp??
    Utána meg megy a roncsderbi,mert menne az ember előtt,menekülne,de nincs meg hozzá a kellő gyorsaság és biztos autókezelés.
    Ma nem egyszer fordult elő,hogy elől (első 4-5 versenyző)szépen figyelünk a rajtnál egymásra,hogy mindenki elforduljon,erre jön valaki hátulról mert éppen a kipörgésgátló használata , vagy csak a vakszerencse miatt fog egy jó rajtot,vérszemet kap aztán bumm,elviszi a fél mezőnyt.
  • titi7
    Első verseny replay file-ja már fenn, második töltődik.
  • tjoe
    Köszi!
  • titi7
    https://drive.google.com/folderview?id=0B7ebHAuSMRuVZkpEdE1YWnlHMm8&usp=sharing

A fenti linken elérhetőek a replay fileok a mai futamokról (kb. 22:00 ig mind a kettő replay file-t feltöltöm, csak lassú az upload speed-em). Van a mappában más bathurst nevű replay is, a feltöltés dátumát nézve egyszerűen megtalálható lesz a mai kettő.
  • lac coo
    LOL! Első egyenesben mi a fene volt? :-D
  • szancsopanza
    Ha jól beszélsz németül megkérdezhetem az egyik ismerősömet... (persze csak ha külföld szóba jöhet)
  • Alexease
    A video a tarhelyrol van, kicsit varni kell amig betoltogetni:) Vag jobb gomb es save:P
  • Alexease
    Ez a BMW meg mindig "sinauto" vagy en vagyok hozza lassu:) Elol 10 masodperccel mennek jobbat (annak mar nem sok koze lehet az autohoz:DDDD), kozepen-hatul meg kaosz van. Meg a tokegyenes uton is szetutik egymast:D Sebessegtol, kanyartipustol, barmitol fuggetlenul barhol el kezdenek elozni. Itt nincs taktika vagy autokezelesi finomsagok, padlogaz-padlofek, jobbra-balra rangat, aztan gooo:DD
    2-3 kor utan kileptem, ennek igy semmi ertelme.

A start utan kozvetlenul akcio az egyenesben: http://osztott.com/fTEn/assetto-corsa-09.13.2014---20.21.16.02.mp4 :))))
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.09.13. 20:53:17
  • b-type
    járműmérnökként adja magát, de én sajnos nem tudok semmit mondani.
  • lac coo
    Mi mas ....? :))))
  • Adam Jonas
    Audi, Mercedes?
  • macleody
    Én meg szabin leszek egy hétig és szarrá fogom assettozni magam. Meg carsozni :)

Ma mentem először veletek online, igaz csak 2-3 kört :)
  • b-type
    persze hogy nem, a videónak ez az üzenete.

A mai napon versenyzőkhöz!:
    sajnos gyerek nap van, illetve csak ebből a szempontból sajnos, kis időt szabadítottam fel a páromnak ezért nem mentem, és megyek :(
    pedig szívesen mentem volna, de majd holnap bármire.
  • macleody
    Nem nyomta le, a golfos sokkal hamarabb fékezett a kanyar előtt.
  • lac coo
    ON:

mikor lesz abarth S1 fun ? :)
  • lac coo
    Gondoltam csak a golfos töketlenkedik, ilyen trackdayen, mindig látok tötyögőket :))

De mindegy persze, jó azt kész :)

az én álmom amúgy egy 2000-es Clio Rs .
  • BooMiller
    Hangján hallani hogy fel van húzva:)
  • b-type
    :)
    persze bukik hogy lenyomta a DSG GTI Golf-t, azért nagyon nagy a különbség egy 200lovas turbós DSG váltós Golf5 és egy 125 lovas C2 VTS között ami majd feleannyiba kerül...csodák nincsenek ahogy írtam :)
    C2 VTS teszt vs Golf5 gti dsg kb. azonos évjáratból.