151
  • NEXUS6
    Vagy ponthogy nem rendelkezik tömeggel! De akkor mondjuk ahogy tudom neutrino oszcilácio sincs. Ha nincs neutrino oszcilláció, akkor valamiért kevesebb neutrino jön a Napból és a Nap energiája részben máshonnan származik.

Ez a dolog rengeteg problémát vethe fel, így vagy úgy.
  • hammerjoe
    A tudományos vitákról meg annyit: amíg 10-es számrendszerben számolunk, addig semmi nem lesz pontos!! Csak közelítő értéket kapunk.És ez az alapja a jelenlegi "tudományunknak". Pontatlanságra épülő kártyavár.......
  • hammerjoe
    Kit érdekelnek az elméleteitek!! Elmentetek egy szerintem fontos tény mellett: Ha nem is gyorsabbak, csak megegyezik, vagy megközelíti a fény sebességét, akkor is fantasztikus dolog!! Nem?
    A fénynek 0 a tömege, míg a neutrínó rendelkezik tömeggel. Einstein pont ezzel magyarázza, hogy nem lehet átlépni a fény sebességét( mármint hogy 0 tömeggel rendelkezik, így nem hat rá semmilyen tömegvonzás, ami lassítaná). És ezt most elérték egy tömeggel rendelkező neutrínóval. Ha bebizonyosodik, hogy helyesek a számítások, akkor innentől kezdve bukta Einstein elmélete!!
  • brueni
    elsőnek egy gondolat ugrott be...

...az nem lehet, hogy a mért 732 km távolság a föld felszínen (görbült) lett mérve?
    a neutrinók, pedig a föld kérgén át haladtak, ami ugye -egyenes lévén- rövidebb út, mint az ív...?
  • brueni
    nem 6 km/h, hanem km/sec.

azért van különbség...
  • Molnibalage
    uwu-nak pusztán elege van a konteós/nwo-s/termésszettudományos nímand balfaszokoból. (A / jel helyett mehet + is.) Szó se róla, nekem is.
  • Molnibalage
    Pl.? Komoly átütő eredményt laikusok nem hoztak a tudománynak, max. gyakorlati alkalmazást. Edison kísérletező hajlam volt, csak úgy könnyű volt, hogy az első sikeres után - ami részben szerencse volt - volt tőkéje. Ellenben ő is felhasználta azokat az eredményeket, amit a nem laikus amatőrök hoztak össze...
  • Molnibalage
    És ma már ki hisz ezekben? A mai tizenx éves generációnak kelle háborúznia. Nézzél rájuk. Nagyjából 99%-uk le sem szarja, hogy mi zajlik a világban, amíg van, pénz, pia / drog, nő és facebook...
  • Molnibalage
    Epikurosz volt? Vagy drEvil és n+1 álregje? Exy? Backupod6? Annyi hülye fordult már meg itt, hogy már ki emlékszik rájuk...? :)
  • philcsy
    A félelem a legrosszabb szó erre. Ha tényleg félnének, akkor távolról kerülnék a témát. Az a tény, hogy próbálják megkérdőjelezni az eddigi állításaikat mutatja a tudomány rugalmasságát. Természetesen vannak olyanok akik a megkérdőjelezés alapját kérdőjelezik meg, ezek se azt állítják, hogy az eredeti jó feltétlenül jó.

Amit a tudomány nagyon nem fogad el az az, amikor valamit nem tudományos/féltudományos úton próbálnak cáfolni.
  • Doktor Kotász
    Látszik, hogy nem is olvastad a hozzászólásokat.
  • Deus Ex
    Hajlok arra, hogy nem mérési hiba. A jelenlegi méréssorozatot 2009-ben kezdték, a nem várt eredmények hatására pedig hónapokig ellenőrizték a kísérletet még az első, szeptemberi bejelentést megelőzően.
    Ettől még lehetne valami nagyon rafinált hiba, mert ugye az egy mérés nem mérés elvét ki lehetne terjeszteni az egy kísérlet(i elrendezés) nem kísérlet elvet, de az az érdekes, hogy ez a harmadik kísérleti sorozat, amikor fénysbességnél gyorsabb neutrinokat mértek. Először ez 1974-ben bukkant fel, és ráadásul akkor még pontosabb is volt a mérés. Csak futtatni kellett volna még egy ideig a mérést, hogy szépen kijöjjön a zajból az eredmény, de inkább hagyták a fenébe, mondván, valamit elnéztek a kísérleti rendszer összerakásánál..
  • Ford Prefect
    Na ezaz! Következhet az ugrás hiperűrsebességre! Orbán Viktort 2020-ban kétharmados többséggel a galaxis miniszterelnökévé
  • Rotcsa
    Olvastam a blogját, egész gondolatébresztő dolgok voltak rajta és az elmélkedéseit is szerettem olvasni.
    Szerintem nem/nem volt(nem tudom, itt van-e még) rossz tag, sokkal nagyobb trollok is vannak itt.
    Igaz, Uwu...

• gforce9
    revidiálás=újragondolás, mégis a tudomány területén kívül, hol gondolnak újra bármit is? :)
  • Rotcsa
    Úgy tudom a standard modell is a fénysebességgel kalkulál mint határsebesség, szóval most az egész lhc-s kutatás meg minden mehet a kukába, vagy hogy fest a dolog?
  • gforce9
    Amit mondasz, mindenre igaz, csak épp a tudományra nem. Ahogy Newton elméletét is készek voltak kiegészíteni a tudósok az einsteini illetve kvantumfizikai elemekkel, pontosan ugyanúgy fog ez most is lezajlani. Ha valóban igaz a kísérlet, akkor egy idő után meg fognak előtte hajolni, mint ahogy mindig is változott a tudományos nézőpont. AZ egy dolog, hogy ragaszkodnak a régihez, de talán a tudományí az egyetlen terület az, ahol a művelői képesek kimondani azt a ritkán hallott szót: "Tévedtem". Ezt a szót hozzátenném, Einstein is kimondta.
  • kvp
    "Akkor eddig ezen a +6 kmh-n múlt a dolog?"

Nem, hanem azon, hogy ha bizonyitottan lehetseges a gyorsabb mozgas mint a fenysebesseg, akkor erdemes kutatni a teruletet, mert lehet, hogy talalnak valamit ami meg gyorsabb. Viszont tovabbra is az a leg valoszinubb, hogy ez egy meresi hiba.
  • Inquisitor
    Persze, hogy érdekes, de minimum évekbe telik mire összeállítanak egy többszörös kísérleti sort, több különböző helyszínen, minden hibalehetőség kizárásával ... és ha akkor még mindig gyorsabb, akkor tényleg elkezdhetnek DOLGOZNI a miérten. :)
    Bár ha a kvantumfizika, húrelmélet, stb. szinten fogják csinálni, akkor megint vagy 50 évig lehet malmozni, mire épkézláb elmélet is lesz.
  • opeca
    Persze, hogy kétségbe vonják, mert be vannak szarva. Ha bebizonyosodik, hogy valami gyorsabb lehet a fénynél, akkor életükben először nekiláthatnak dolgozni:)

A tudománnyal amúgy ez a legnagyobb probléma, főleg a fizikával, hogy saját maga köré épít határokat, vagyis építik meg, és nem hagynak nyitva egy kiskaput ami pont arra lenne jó, hogy beleszámolják a még meg nem értett folyamatokat és tudást.

Ehelyett inkább évente revidiálják a nézeteiket.
  • Julius Caesar
    Várom mi lesz a vége. Érdekes dolog sülhet ki belőle.
  • drfaust
    Bocs Argathronnak szántam nem Molnibalagenek.
  • drfaust
    Azért nehogy azt hidd, hogy eddig mindent a tudósok oldottak meg a világon, a laikusok is sokat tettek a tudományért.
  • drfaust
    Ez az egyenes út elmélet nekem azért nem stimmel, mert miért pont a Gran Sasso Laboratóriumnál bukkan fel a normál térben, hogy megmérhessék?
    Amúgy van realitása a témának, mert valószínűleg kevesebb energia befektetéssel lehet majd nagy távolságokat megtenni, mint ahogy most gondolják. Ha nem mérési hiba.
  • gforce9
    A nagy háborúkat sohasem az erőforrásokért vívták papíron. Legalábbis az emberenek, akik kimentek a frontra, nem ezt mondták. Nem azért mentek ki az arcvonalra, mert pl.: "ha ma nyerünk holnaptól olcsóbb lesz a kőszén". Mindig kitaláltak valami félkegyelmű ideológiát, hogy miért is kell egymást gyilkolni. Szóval nem igazán látom azt, hogy miért is ne lehetne apokaliptikus 3. VH. Nyilván egy olajháborúból nem lesz az(erről beszélsz te), de az eddigi 2 VH nem is hasonlított teszemfel az öbölháborúra.
  • csimmasz
    Igen!
    Akkor össze kevertem az urakat.
    De ő is elég önjelölt próféta volt, nem?
    Sajna megkopott a régi SG amit anyira szerettem.
    Régen azért jártam ide mert remek beszólésok voltak szét röhögtem magam, aztán a flame hazavágta a hangulatot, azt hiszem.
  • teddybear
    Epikurosz=Karakán=okosan gyerekek, meg még jópár álnév.
    Nem igazán észlény, de nem ez volt főleg a baj vele. Erősen politizált, meg hazudozott.
  • WoodrowWilson
    Ő egy másik versenyző, de neki is elég érdekes nézetei voltak.
  • csimmasz
    Ja, egyébként ő az vagy valaki más reinkarnációja az Arakistor?
  • csimmasz
    Bingo.
    Igen, valóban görögös de bennem valamiért úgy maradt meg mintha latinos hangzása lett volna.
  • WoodrowWilson
    Epikuroszra gondolsz? Mondjuk ez görög, de hátha.:)
  • csimmasz
    Valami latin beütésü neve volt, nem?
  • Ari18
    először valami P betűs névvel regelt.
  • csimmasz
    Lehet keverem valakivel, de szerintem az első az más volt.
  • WoodrowWilson
    Szerintem Arakistor.
  • csimmasz
    Ja, azaz de mi volt az első?
  • WoodrowWilson
    Pár éve? Még mindig itt van x+1-edik álnéven, csak már kevésbé aktív - szerencsére. Belinkelném a blogját, amin kifejti az elméletét, de szerintem jobbat teszek az emberiségnek, ha nem terjesztem.:)
    #33 Arakistor, vajon kiki, hottold, Don Kanyar és még sok-sok más.:)
  • Deus Ex
    Nos, inkább a postnak van köze a reggeli kávéhiányhoz..;-)
  • csimmasz
    Ja, valami rémlik!
    Nem kivágták innen?
    Utána álneveken ügyködött tovább, kicsit alacsonyabb lóról, nem?
    Hogy is hívták?
  • kisemlős
    Volt pár évvel ezelőtt itt valaki, aki kijelentette: a relativítás elméletet félreértelmezték, tulajdonképpen Einstein és ő értette meg igazából, bár Einstein néhány dologban tévedett.
    Emlékeztek rá?
    Most meghallgatnám a véleményét! :-D