117
  • xrt
    #117
    Nem tudom mennyire pontos a közlés, de mivel ebből indulhatunk ki a cikk alapján:

    /"Nincs bizonyíték a Nibirura" - zárta rövidre a témát Don Yeomans, a NASA Sugárhajtómű Laboratóriumának Földközeli Objektumok Hivatalának vezetője. "Nincs Nibiru bolygó, nincs X-bolygó és semmi sem sodródik felénk"/

    Olvasd csak el a kijelentést! Nem azt közölte hogy egy éven belül a jelenlegi fizikát érintő tudásunk alapján jelentős gravitációs vagy egyéb hatást okozó égitest nem jöhet a közelünkbe, hanem hogy márpedig ilyen nincs.
    Ennyi erővel azt is közölhette volna hogy a Föld az egyetlen élhető bolygó az egész galaxisban vagy világűrben, még igaza is lehetne, sőt lehet is bár nem hiszem. Ugyanúgy mint nem hiszek a Maja naptár végével indokolt katasztrófának. Jut eszembe most néztem meg a naptáram, nem láttam semmit december vége után még egy üres lapot sem. Opsz a fal volt mögötte bár nem tudom mire vélni ezt világvégével kapcsolatban (nem fejeltem le :) )... Sőt a telefonomon is csak 2029/12/31 a legtávolabbi dátum amit be lehet állítani, lehet akkor lesz a világvége?

    Minden logikát nélkülözve: Mi van ha a Niburu (akármi is az) épp a sötét anyag amit a nagybecsű tudományos világ keresett? Hisz nem látható, nem érzékelhető de nagyon kellenek a képletekhez mert anélkül sutba lehet dobni minden tudományos számítást, aztán lehet meglepődünk, mert csak vakok vagyunk? :D


    (Megint, a félreértések elkerülése végett jelezném, felvetéseim nem komolyan vehető elméletek csak a begyöpösödött dogmákra épülő elméletek hitének lerombolási kísérlete. Most épp egy logikát teljes mértékben nélkülöző nangulatban leledző időszakban.)
  • xrt
    #116
    "Remek, miklós, akkor várom a bizonyítást:
    LINK."

    Ha már úgy érzed ismersz, legalább a nevemen szólítanál! Remélem túl vagy a négy elemin, akkor értenéd a kommentem amire válaszolni próbáltál. :P
  • csibra
    #115
    "Ok, nincs bizonyíték a létezésére. De van bizonyíték arra hogy nem létezik? Vagy elég egy hangzatos titulus és végzettség hogy kijelenthesse nincs ilyen bolygó..."

    De most komolyan...
    30-40m átmérőjű kisbolygókat (űrkavicsokat inkább) is látnak távcsövekkel, akkor pont egy a földnél négyszer nagyobb bolygót ne észleltek volna már ami 1 év alatt ideér?

    Emlékezz 1996-1997-re: a Halle-Bopp üstököst 50km átmérővel 2 évvel azelőtt felfedezték, hogy napközelbe ért volna. Amikor felfedezték, akkor még nem volt csóvája, csak egy hógolyó volt ami errefelé tartott: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hale%E2%80%93Bopp-%C3%BCst%C3%B6k%C3%B6s

    Ha lenne X bolygó látnánk távcsövekkel. Ez nem elég bizonyíték?
  • gothmog
    #114
    Remek, miklós, akkor várom a bizonyítást:
    LINK.
  • xrt
    #113
    ""Nincs bizonyíték a Nibirura" - zárta rövidre a témát Don Yeomans, a NASA Sugárhajtómű Laboratóriumának Földközeli Objektumok Hivatalának vezetője. "Nincs Nibiru bolygó, nincs X-bolygó és semmi sem sodródik felénk""

    Umm olvasd csak el ezt még egyszer! Itt egy szuperior titulussal rendelkező nagy tudós állította hogy márpedig Nibiru nem létezik, sőt semmi sem sodródik felénk. Ez egy állítás. Ha nem tudja cáfolni, akkor marad a kérdőjel.


    "Tagadást nem lehet bizonyítani."

    Menj vissza általános suliba, úgy ajánlanám neked a matek órákat...
  • gothmog
    #112
    „Változtat ez valamit a felvetésemen?”
    Tagadást nem lehet bizonyítani. Állításokat lehet bizonyítani vagy cáfolni, ilyen esetekben a megfelelő valószínűség megadásával.
  • xrt
    #111
    "Arra van bizonyíték, hogy te nem vagy egy pszichopata sorozatgyilkos, aki nőket és gyerekeket darabol esténként?"

    Nincs. Változtat ez valamit a felvetésemen? :P
    Mondjuk lehet én könnyebben bizonyítani tudom hogy ezek a dolgok rám nem állnak, mint kijelenteni hogy márpedig valami nem létezik a világűrben...
  • gothmog
    #110
    Arra van bizonyíték, hogy te nem vagy egy pszichopata sorozatgyilkos, aki nőket és gyerekeket darabol esténként?
  • xrt
    #109
    "Nincs bizonyíték a Nibirura" - zárta rövidre a témát Don Yeomans, a NASA Sugárhajtómű Laboratóriumának Földközeli Objektumok Hivatalának vezetője. "Nincs Nibiru bolygó, nincs X-bolygó és semmi sem sodródik felénk"

    Ok, nincs bizonyíték a létezésére. De van bizonyíték arra hogy nem létezik? Vagy elég egy hangzatos titulus és végzettség hogy kijelenthesse nincs ilyen bolygó...

    Azért az a kijelentés hogy "semmi sem sodródik felénk" elég erős a jelenlegi tudásunk alapján.
  • Doktor Kotász
    #108
    Főleg, ha értenéd, hogy miről szólt a jelenések könyve. Tele utalásokkal a Római Birodalomra a hazáját provinciaként leigázó rómaiakat gyűlölő elmeösszeroppanáson áteset vallási vezető tollából.
  • bladesoft
    #107
    De ha mégis, akkor senki se él aki lehülyézhetné az eredeti cikk íróját.
  • Molnibalage
    #106
    Új ciklus lesz, de az emeberi hülységben nem fog jelentős változást hozni, az fix... :)
  • teddybear
    #105
    Ami a belinkelt oldalt illeti, nem kéne komoly bizonyítékként kezelni azt amit írnak. Írtak ott fénysebességnél gyorsabb kommunikációról, meg minden más megalapozatlan fantáziálást is.

    Ami pedig a repülőgépek húzta felhőcsíkot illeti, abban a hajtóművek kipufogógázából kevés van, mert a repülőgép-hajtóművekre is állnak a környezetvédelmi előírások, sőt előbb voltak, mint az autóknál. Ráadásul a sugárhajtóművek sokkal tökéletesebben égetik el a kerozint, mint az autómotorok a gázolajt, így a károsanyag-kibocsátásuk sokkal kevesebb.
    Ami a felhőcsíkokat illeti főleg a repülőgép által megzavart levegőből kicsapódó párából. Ráadásul a felhőcsíkok főleg a troposzféra feletti sztratoszférának nevezett részen jelennek meg. Amire olyan magasról a földfelszínre leereszkednek a szennyezések mérhetetlenné hígulnak.
  • Örült kutya
    #104
    Szerintem nem a nap fogja elpsztitani a vilägot ha nem mi magunk.
    Majd meglätjätok 2012 vegen hogy nem fog elpusztulni a föld.Fizkiälisan.
    Az egesz csak pankräcio.
    Inkäbb az amberiseg uralma fog elpusztulni.Megbukni es a sok hamisvalläs.
    De sokan akkor sem fogjäk elhinni vagy nem akarjäk majd.
    El lehet olvasni Jelenesek könyve.
  • Thrawn
    #103
    Egyetértek, ez nem a jellemző magyar műszerpark. Csak egy magyar példát akartam felhozni, hogy lám, még nálunk is van olyan műszer, amivel már komoly munkát lehet végezni.
    A Nibiru észleléséről már nem is beszélve.
  • torreadorz
    #102
    Az is fogas kérdés, hogy egyes emberek miért várják állandóan a világvégét... Mert a karácsonyt megértem hogy várja, de hogy a világvégét... Aztán persze ha tényleg a nyakunkon lenne akkor meg itt sirna hogy ő nem akar meghalni...
  • geo89
    #101
    A maják mellesleg honnan tudtak volna világméretű járványról stb??? belenéztek a kristálygömbbe? O.o ha meg belenéztek azt nem látták h nekik kicsit hamarabb lesz világvége? A csillagászati teóriák kicsit hihetőbbek mivel abban elég pengék voltak, de ha konkrét világvégéről tudtak volna lehet odafirkantják a naptárba h világvégemindmeghalunk :S ... Sztem egyszerűbb h aki a naptárat készítette beleunt és inkább ment piálni meg gyorsan feláldozni valakit XD
  • jaspercry
    #100
    2012-Dec21 Maya naptár vége!
    2012-Dec22 Maya naptár Újra kezdődik ,ez még egy ciklus.
    Nem apokalipszis.....
    OFF
  • ManoNegra
    #99
    Sejtem hogy miért linkelted, csak arra próbáltam utalni, hogy a chemtrail nem összeesküvés elmélet, hanem valós probléma.
  • immovable
    #98
    Látom nem érted miért linkeltem be. De nem baj. :)
  • ManoNegra
    #97
    A linkelt cikk hozzászólásai közül, csak neked chemtrail:

    LePeti
    tegnap 9:11 « 7 »

    Igenis léteznek a Chemtrail-ok, kémiai csíkok. A repülő hajtóműjében a kerozin égésekor az ártalmatlan vízpárán és ebben a koncentrációban egészségre ártalmatlan széndioxidon kívül nitrogén-oxidok, korom, aromás szénhidrogének, szénhidrogének, köztük a rendkívül mérgező és bizonyítottan rákkeltő benz-a-pirén szabadul fel. Egy átlagos sugárhajtású repülőgép 2-10 mg benz(a)pirént bocsát ki percenként (10 mg = 10.000.000 ng). A benz(a)pirén sűrűsége 1,4 g/cm3, így a levegőből kiülepedik a talaj közelébe, felszíni vizekbe. Egészségügyi határértéke levegőben 1 nanogramm/m3, vízben 10 nanogramm/liter. A benz(a)pirén levegőbeli felezési ideje 5,2 óra, a felszíni vizekben 1440 óra. R mondatok benz-a-pirénre vonatkozóan: R45 Rákot okozhat (karcinogén hatású lehet). R46 Öröklődő genetikai károsodást okozhat (mutagén hatású lehet). R60 A fogamzóképességet vagy nemzőképességet (fertilitást) károsíthatja. R61 A születendő gyermekre ártalmas lehet. R43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.


    Ez kiegészítve azzal, hogy mekkora mértékben nőtt a légiforgalom a kilencvenes évekhez képest, nincs sok okunk röhögni...

  • immovable
    #96
    Szerintem 2012-re kész a permetezés. Hologram-repülők és az ún. Chemtrail-kondenzcsíkok
  • Doktor Kotász
    #95
    Pár napja az egyik tévéből kártyavetős, pénzenergiaküldős szélhámos műsorban a következpt parasztvakította egy nő. Most egy olyan rendkívőli és kivételes alkalom van, hogyha valakinek a születési dátumához (utolsó két számjegy) hozzáadjuk az életkorát, akkor 111-et kapunk, és ez csak nyolcszáznemtudomhányévenként fordul elő. Középiskolában biztosan kapna egy eggyest, mert ez nem 800 évenként van. 2111-ben, ha valaki 2070-ben született, az pont 41 éves lesz. Mellesleg, ha valaki 2005-ben született, az most 6 éves, így az 5+6 az 11, ami nem 111. Tehát minden xy11-ben, kivéve x=y=0, azokra, akik idősebbek 11 évnél, igaz ez az állítás. A másik csatornán pedig a konkurens műsorban a fickó azt állította, hogy egy titkos, a halottak könyvében szereplő szertartást ismert meg, ami 2000 éves. Na, a halottak könyve ennél régebbi. A fickó egyébként rendkívűl unszimpatikus műveletlen paraszt. Tudatlanságát fokozandó, egy papírpénzre kell felírni a születési dátumonkat, és elégetni, mert így van a halottak könyvében. Itt a második bizonyíték a műveletlenségére. Az ókorban nem volt papírpénz, amit elégethettek volna. Mellesleg a pénzt elégetni törvénysértés.
    De, hogy tetézzem, a világ végéről beszélnek 2012-ben, de azért 5 évre előre jósolnak.
  • Deus Ex
    #94
    Nagyjából erre az árszintre számítottam, köszönöm.
  • torreadorz
    #93
    Akkor alábecsültem, én 30 centis tükörre tippeltem ez alapján mondtam az árat sacckb-ra.

    De abban azért egyetérthetünk, hogy ez nem egy tipikus magyar amatörcsillagász távcsöve :)
    Szerintem még külföldön sem annyira gyakori azért.
  • Thrawn
    #92
    Azért tőlünk picit nyugatabbra vannak még amatőr csodák. Még a nyolcvanas években a Föld és Ég közölt egy akkor csodaszámba menő fotót, amit egy kaliforniai amatőr készített egy 70 centis tükörrel, no meg szárazjéggel hűtött CCD-vel. Az a 40 centis Meade ennek fényében nem is olyan nagy szám (persze a felszereltségét ne hasonlítsuk a 30 évvel ezelőtti távcsőéhez nyilván az a kategória sem állt meg a fejlődésben), szóval szerintem nagyon sok hasonló műszerrel dolgoznak a világ gazdagabbik felén.
  • Thrawn
    #91
    Meg tudod nézni, Kereszty Zsoltnak hívják, én Törökországban találkoztam vele a 2006-os napfogyatkozás expedíción.
  • Thrawn
    #90
    Elrontottam a linket. Így már jó. Itt van még egy.
  • Thrawn
    #89
    Szerintem úgy 6-8 milla. Itt a honlapja. Meg tudod nézni a teljes felszerelést. A belinkelt képen látható Meade LX200 egy 40 centis darab, csak a tubus kb. 3 milla. A mechanika vezérlés nélkül 2.5 millió. Meg a kiegészítők... Lehet, hogy inkább 10 millió?
    A srác nagyban nyomja, szakcsillagászok segítségét kérte fotografikus munkához, expedíciókat szervez a déli égbolt alá, stb. Szóval, ha csak nem szakadt rád a lottó főnyeremény, akkor ez a szint felejtős. Itt azért találsz némi csemegézni valót.
  • torreadorz
    #88
    Sokba. Ennyire teli vagy? :)

    Az a cső kb. másfél millióba kerül, alá a mechanika szintén kb. másfél millióba. Persze kell hozzá még normális kamera, szürők stb, erre is rászánhatsz vagy fél misit. Szóval összeségében az a pakk a képen kb. 3.5 millió forint alsó hangon + a csillagvizsgáló.

    Szóval thrawn kicsit csusztatott, lehet hogy az a felszerelés egy magyar amatőrcsillagászé, de az átlagos magyar amatőrcsillagásznak nem ilyen felszerelése van, sokkal inkább 2-300 ezer forintos kategóriáju, mondjuk valami ilyen:
    http://www.makszutov.hu/termek/sw_200n_eq5gt
  • Deus Ex
    #87
    Ja, majd elfelejtettem: MINDMEGHALUUUNK!!!44négynégy..
  • Deus Ex
    #86
    Mennyibe kerül a képen láthatóhoz hasonló jellegű felszerelés, az értelemszerűen hozzá tartozó kiegészítőkkel együtt?

    Házépítés előtt állok, és tervezek valami hasonló háztáji csillagvizsgálót, szemmel nézelődésre, ámítógép vezérléssel időzített fotózásra, vagy automata üzemmódban valami égboltfelmérési projektbe beszállni, esetleg - ha az összerakott cucc megüti a szintet - egyetemek és más hivatásos szervek számára felajánlva a műszeridő egy részét, internetes távbizgentéssel.

    (Elnézést a fogalmazásért, az elmúlt három napban össz nyolc órát aludtam, ezer km-et vezettem és épp kitörőfélben van rajtam valami influenza féleség, és még a hátam is viszket.)
  • karesz6
    #85
    " Az én álláspontom szerint ez a bolygó létezik, ugyanis vannak róla ókori leletek, rajzok."
    Az én álláspontom szerint pedig a Minotaurusz létezik és valóban zeusz változtatta bikává ergo zeusz is létezik mert léteznek róla ókori leletek, rajzok. Vedd már észre mekkora baromságokat írsz.
  • NEXUS6
    #84
    Mi a szabályos?

    Ha megnézted a legfelső #19 alatt belinkelt videót, hogy mit okozna egy ilyen nagy test belépése a belső bolygóövbe, akkor minimális hozzáértéssel láthatod, hogy mi a szabályos, és mi nem.

    Ez a bolygó, ha tényleg ilyesmi a pályája, akkor iszonyatos excentricitással rendelkezik, ahhoz képest ami a Naprendszer ismert bolygóit jellemzi. Ha belép a közelünkbe, akkor jelentősen megváltoztatja a pályákat általában excentrikussá teszi azokat, sőt ha ilyen viszonylagos gyakorisággal jár errefelé, mert 3600 év kozmikus méretekben az, akkor előbb utóbb 1-2 nála kisebb bolygót kipenderít innen, akár a csillagközi térbe!

    Az elhaladás után a Föld pályája is excentrikusabbá válna, kevésbé körszerűvé, elliptikusabbá ami olyan "aprósággal" járna, minthogy kb a Mars jelenlegi pályájáig kilódulna, majd vissza. Az évszakokat már nem csak a Föld forgástengelyének ferdesége okozná, hanem a Naptól való távolság miatt fellépő több és kevesebb beeső napenergia mennyisége. Ez azért már csak elég szabálytalan a jelenlegihez képest, úgy értem az, hogy félévig jégkorszak, majd 1-2 hónapig dögrohasztó nyár, ha a rövidebb sugár a jelenlegi pályán belülre kerül. A nyár tényleg rövid lenne, mert a Naphoz közelebbi pályaszakaszt rövidebb idő alatt, nagyobb sebességgel tenné meg a Föld (lásd Kepler törvénye).

    Ha 3600 évenként ez a dög erre jár, akkor a nagy excentricitású bolygó pályák összevissza állnának, összekócolva, mint Kolompár Karolina fogsora. Kb. állandóan meteoresőben lennének, mert pl a kisbolygóövből is rendesen zúdítana ránk, meg kijjebbről is hozná magával áldást. Ez 3600 év alatt nem csengene ám le.
    Aztán általában sehol nem látnánk kötött bolygó vagy hold mozgásokat, sem a Merkúrnál, sem a Holdunknál, sem más égitestnél.

    Nem annyit jelent ám ez, hogy esetleg erre jár egy ilyen bolygó, hogy jön egy kis cunami. Én csak ezért tartom hülyeségnek ezt a Nibiru elméletet.

    De hogy a másik oldalnak is adjam az ívet, a szkepticisták csak azt felejtik el, hogy valaminek a NEM-létét nem lehet bebizonyítani!!!!
    Röhögök, hogy mindig beleesnek ebbe a hibába. A világról az ismereteink enyhény szólva hiányosak. Pl az UFO jelentése is azonosítatlan repülőtárgy, vagy is minden az, ami az észlelés után összegyűjtött infók alapján sem határozható meg 90%-os pontossággal, márpedig az észlelések kb 10%-a a vizsgálat után is UFO marad, azonosítatlan. Az hogy ezek idegen civilizáció repülő eszközei azt nem lehet soha 10000%-ig kizárni. A kérdés, hogy esetleg még is kizárjuk csak és kizárólag politikai, vajon ha tévedünk és mégis csak 1-2 idegen űrhajó, az vajon jelent-e akkora kockázatot, ami még belefér.
    Az UFO hívők valójában paranoiások, azt mondják, hogy akár egyetlen ilyen eszköznek, mégha valójában kicsi a valószínűsége is óriási hatása lehet. Pl mert Hirosimára is egyetlen bombázó dobta le az atombombát, jelentősebb kíséret nélkül. Az egyre, szinte nevetségesen kiszínezettebb UFO/idegen észlelések annak a jelei, ahogy az emberek a társadalom bizonytalanságát, megváltozását élik meg az UFO-kra, mint egyfajta jelképekre kivetítve.

    Röviden.
  • Alexease
    #83
    Kiszamoltam:)
    A lenti videon, jelenleg a Mars palyajanak tavolsaganal jar, igy ha jovo december vegen er ide, akkor az ~20.000 km/h :D A Fold 30.000-rel megy, vagyis nem sok. Sot, ahogy kozeledik, ugy gyorsul;DD
  • MarkBlade
    #82
    érdemes elgondolkodni a Nirubu bolygó sebességén. Azt írta valaki hogy pályája felénél jár..Akkor ha jövőre ide akar érni legyen gyorsabb a fénynél. :) De úgy egyébként is egy akkora bolygó ha még a nap rendszer határán lenne is már mindenki által látható lenne. Plusz megint csak a sebessége. Számoljatok. Egyébként az X bolygót a naprendszer kialakulásakor valószínűsíthették de vagy kilökődött és nem fog vissza jönni vagy megette egy másik bolygó. 2012 ben másik bolygó nem fog beköszönni az tuti..
  • Alexease
    #81
    Mi az, hogy szabalytalan bolygo palya?!:) Milyen a szabalyos?!:)

    Ha ez a valami (ha letezik) elmegy mellettunk es megvaltoztatja a palyankat, forgasunkat (ahogy irjak), es ugy marad (mondjuk) 3600 evig (a kovetkezo talalkozasig vagy "kapcsolatig":D), akkor az most szabalyos vagy szabalytalan palya?:))

    Ha itt jart korabban (mondjuk 3600 eve:P), az akkoriban elt minimalis Fold lakos, az akkori fejlettsegi szinten, mennyire tudhatta korrektul elemezni, dokumentalni azt a csillagaszati esemenyt?

    Foleg, ha akkoriban mas palyan jott, csak tavolrol udvozolhette a Foldet, kevesen haltak meg, csak kis cunami volt, kis folfrengessel:D
  • Csirke4
    #80
    Az UFO az azonosítatlan repülő tárgy. Amiről ti beszéltek az földönkívűli életforma.
    Ilyen biztos létezik, de hogy unalmukban itt kolbászolnának minden héten a JóskaPista farmja fölött az kizárt. :C
  • torreadorz
    #79
    "De nem tudom hogy ki állította hogy jövőre itt lesz és seggbetolja a Földet, mert hogy én nem, az biztos!"

    Nem, te azt állítottad, hogy 3600 év a keringési periodusa és most a felén túl van... Az én véleményem szerint meg kb 70 millió év, mert ilyen gyakran van egy-egy globális kihalás.
  • MacropusRufus
    #78
    Már miért is?
    Te írtad idézem: "olvastam még régebben hogy ugye 3600 évenként ér Föld közelbe"
    én meg írtam, hogy akkor az utóbbi 200ezer év alatt legalább 55x elment itt valahol a közelben. Erre nyomoknak kellene utalniug, um. pl. szabálytalan bolygó pályág stb...
    Viszont amit leírtál az nem az amit én kértem. Nekem elég lenne csak 1-2 katasztrófa, pl. 3600 évvel ezelötről, amit ennek a bolygónak lehet tulajdonítani.
    Az UFO-k létét nem kérdőjeleztem meg, nem is értem miért hoztad fel őket :o