317
-
opeca #117 Soha nem tagadtam, hogy nem volt jó üzletember. Ezt le is írtam. Itt csupán a zsenialitást és a technikai tehetséget vitattam. -
JMáté #116 "Írták már itt, hogy Jobs jó időben alkalmazta a meglévő technológiákat."
Ezt mifelénk üzleti érzéknek hívják. -
JMáté #115 Akkor nyilván véletlen egybeesés hogy Jobs, Gates, Carmack, Catmull és nem utolsó sorban Simonyi is jóval okosabbak nálunk. Ja, tényleg: jobban belegondolva ezek végül is senkik. Nem is annyira okosak. A hülye Carmack az egyetemet sem fejezte be. -
opeca #114 Itt lép közbe a szerencse. Jó időben volt jó helyen, tudta kamatoztatni azt, amit ellopott.
Olyan ez mintha én most visszaugranék 200 évet és megmutatnám az embereknek, hogy tessék, tit az Internet.
Szerintem egy kanyi vasam nem lenne belőle, és jönne értem az újkori inkvizíció.
Írták már itt, hogy Jobs jó időben alkalmazta a meglévő technológiákat. Na ez is pont erről szól.
Ewbben biztos jobb mint én de ettől még nem zseni.
-
opeca #113 Inkább szerencse, pofátlanság, és jó kapcsolat és megérzés.
A tudást még mindig nem sorolnám ide. -
tomcsa4 #112 Szerinted Carmack csak egy 3D-s motort (nem) talált fel? Nem elég valamit feltalálni. Ha nem tudsz vele haladni, akkro mihez kezdesz. Én kitalálok valami frankót, de csak állok vele, jössz TE, ellopod, továbbfejleszted, bevezeted az életbe és bumm tied a dicsőség. Hiába én találtam fel, attól még egy szemmel sem vagyok okosabb, mint Te, aki ellpota, fejlesztette, alklamazta, megmutatta az embereknek, elfogadtatta velük stb. -
tomcsa4 #111 Szerencse kell, pofátlanság, tudás. Ha végigtekintünk a történelmen, ezek kellettek. De ha nem vagy zseni, akkor hiába vagy jó helyen. Max a segged alá tolják a tutit, de te egy oviscsoportot sem tudsz i
rányba adni, nemhogy az emberiség fejlődési irányát kijelölni. -
JMáté #110 Mert nem vagyok fele annyira sem tehetséges vagy képzett mint a lentebb említett emberek. Bár az utóbbin még változtathatok. -
opeca #109 Carmack? Na ez pont a kitűnő példája annak, hogy jó időben kell lenni jó helyen. Ugyanis a Wolfeinstein előtt is volt már 3D FPS.
Ha pedig a 3D motorok fejlesztésére gondolsz akkor ott van pl. Tim Sweeney is. -
sanyicks #108 Akkor te mint nem lúzer miért nem vagy milliárdos még? Aztán elmondod hogy manapság hogy lehet úgy meggazdagodni magyarországon, mint ahogy a rendszerváltásnál tették páran? Na igen sehogy, jó időben jó helyen, megfelelő párt közelében kellett lenni :) -
opeca #107 Hát pedig akár hiszed akár nem, még a legnagyobb spílernek is kell egy adag szerencse. De majd rájössz te is. -
tomcsa4 #106 Aki meg arra hivatkozik, hogy Jobs nem talált ki semmit, az kapcsolja ki a számítógépet és menjen olvasni ,hogy egy kis ész zsruljon abba a hülye kocka fejébe.
Szeritnetek hány feltaláló találta ki a találmányát egyedül a WC-n ülve a nagy semmiből? Senki. Az emberiség fejlődött, sok megoldatlan probléma volt (ma is van) és X tudós elkezdett gondolkodni M-en, Y pedig N probémán. De mivel voltak írásos feljegyzések, meg tudós találkák, egy problémán nem csak egy gondolkodott. Ja és ötletlopások régen is voltak, pár száz évvel ezelőtt is. De hogy nem enjünk ennyire eőre, a számítógépet nem Neuman találta fel, ő fogalmazta meg elsőnek, ohgy milyen követelményeknek kell megfeleljen, de nem ő találta fel. -
tomcsa4 #105 Zseni az, aki megmutatja az emberiség útját. Bill Gates egyértelműen zseni, viszont Jobs, Carmack is az. Csak hogy mondjak pár példát, akik vezették az emberiség fejlődését. -
JMáté #104 Edisonnak sem volt köze a programozáshoz (remélem ezzel senkinek nem mondtam újat :)). De ez nem kissebbíti a más területeken szerzett érdemeit.
Kíváncsi vagyok hogy akkor is jön-e majd ez a "de ő egész életében nem is talált ki semmit" shitstorm amikor valamelyik kifejezetten tudós arc hal meg, mondjuk Catmull (félre értés ne essék, nem kívánom a halálát, de az jó eséyllyel még a mi életünkben be fog következni). -
tomcsa4 #103 Ha olvastad, akkor tudhatnád, hogy Bill Gates volt az egyik legnagyobb hacker anno. Utána átállt a marketingre. Jobs meg csak marketinges volt? Öreg, akkora nyomás alatt tartotta a cégét, hogy csak na. Ő adta ki a fejlesztések útját is.
Ha nem értett volna a technikához, akkor nem is tudta volna így eladni. -
"Vajon a szomszéd nénit, aki a tömbben meghalt sajnáltátok ennyire?"
Képzeld el, IGEN! Senkinek nem kéne meghalnia. A halál csúf, végleges, megmásíthatatlan. Semmi szép nincs benne. Aki meghalt, azt gyászolni szokás, míg a kívülállók részvétüket fejezik ki, vagy ha nagyon nem szerették az elhunytat, [b]befogják a pofájukat![b] -
JMáté #101 "Ja meg persze jó időben volt jó helyen mert lehetsz akármekkora ász, ha éppen szar időben vagy vagy szar helyen akkor annyi."
Már bocs, de ez lúzer duma. -
opeca #100 Hát pedig Jobsnak pont köze nem volt a programozáshoz soha életében. Ő inkább olyan üzletember figura volt mint Gates.
Mindegyik mellett állt egy-két elvakult IT-s arc, akik a technikai részeket megoldották. Gates többet foglalkozott mondjuk a technikai részekkel mint Jobs.
Meg lehet nézni a Szilikonvölgy kalózai című filmet. - ami szerintem megpróbálja a lehető legreálisabban ábrázolni a két nagy konkurens kiemelkedését
Jobs nem végzett soha komoly kereskedelmi kódolást vagy tervezést. Akik kifejlesztették a UI-t, összerakták a gépeket azok voltak azok az úttörők, akiknek a nevét nem is tudod. -
WoodrowWilson #99 Ez minden híres ember halálhírénél előjön. A szomszéd nénit meg Jobsot is ugyanazok sajnálják: akiknek jelentettek valamit érzelmileg. A különbség csak annyi, hogy a szomszéd néninek ebből jóval kevesebb van, a hírességeknek meg milliók. Gondolom te is tudnál mondani olyan híres embert, akinek a halála megrázna, és valószínűleg a szomszéd nénié meg téged sem érdekel. Persze az is lehet, hogy veled fordítva van, de attól még a többiek nem lesznek helikopterek. -
JMáté #98 Ez a komment csak egy kicsit képmutató.
Na jó, nagyon. -
dzsagon #97 Steve Jobs egyszerű időutazó volt. Semmi újat nem fedezett fel, csak mások vívmányait lenyúlva azt a megfelelő időben és formában dobta piacra. -
opeca #96 Figyelj, ha te egy cégvezető vagy, egy elnök, benne vagy a top 10 között, akik a céget irányítják, akkor az alárendeltjeid dolgai a TE felelősséged.
Én biztos vagyok benne, hogy tudta, hogy mennyiért állítják elő a termékeit.
De nem csak ez itt a lényeg, FoodLFG fogalmazta meg jól, hogy miért antipatikus az Apple, és Jobs-ról azért vannak sokan rossz véleményen, mert ő ennek az egésznek a mozgatórugója volt.
Azt elismerem, hogy valóban ráérzett, mi kell a hülyeusernek. Persze ez sem mai találmány mert a Microsoft is pontosan ezt csinálja. A Next-next finish-re, meg csili-vili dolgokra hajt.
Részvétem, de igazából szerintem túl nagy a személyi kultusza. Persze tényleg növesztett egy milliárdos IT birodalmat, ami azért keveseknek megy, de én nem látom őt sem egy zseninek, sem egy látnoknak. Igazából voltak jó megérzései és jó üzletember volt. Ja meg persze jó időben volt jó helyen mert lehetsz akármekkora ász, ha éppen szar időben vagy vagy szar helyen akkor annyi. -
Attila1234 #95 A "Szilikonvölgy" az a hely, ahol a nagy csöcsök vannak? :D -
Nem vagyok egy apple lélek de egy halottról jót vagy semmi alapon:Most már a túlvilágon valósítsa meg ötleteit,már azt képzelem el mikor Szent Péterrel Ipodról hallgatják ezt a dalt. -
sathinel #93 Szilikonvölgyről volt egy dokumentumfilm, amiben a befektetőkkel is beszéltek. Azok azt mondták ha programozóval akarnak beszélni, vagy elvakult IT-s arcal, akkor ha öltönyt látnak akkor már rosszul kezdődik. Egy nerd soha nem lessz öltönyös majom. -
Thrawn #92 Sok minden elhangzott itt, én egy teljesen más, mondhatni nem szakmai, üzleti szempont alapján méltatom az elhunytat. Szóval nekem hihetetlenül imponál a fekete garbó, farmer, sportcipő kombó. Hogy ebben a szerkóban kiállt a legnagyobb rendezvények közönsége elé is. Mert nyilván ebben érezte jól magát. A sok öltönyös protokollmajom között egy üdítő színfolt.
Nyugodjék békében. -
Vajon a szomszéd nénit, aki a tömbben meghalt sajnáltátok ennyire? Mert szerintem ő jobban megérdemelte volna. Na mindegy. -
RIP ügyes fickó volt az tény
De azért ne essetek kétségbe, lesznek még szifonok meg miegymás:) -
100%-ig hivatalos, éjszaka hunyt el 5-én. -
RIP -
JMáté #87 Ha már az igazságnál tartunk, én egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy Jobs napi 12 órában fegyverrel strázsált szerencsétlen ázsiai szalagmunkások mellett és lelőtte aki nem teljesítette a kvótát. Sőt, szerintem életében nem is járt egyik gyárban sem amivel szerződést kötött. Az nem az ő dolga. -
Attila1234 #86 Azért remélem, így is átjött a lényeg. :P -
opeca #85 Rosszul tanították.
Ugyanis az eredeti fordítás halottról jól vagy sehogy. Másképpen fogalmazva, halottról csak igazat. -
Attila1234 #84 Vagy az is lehet, hogy ezeket az embereket megtanították a szüleik arra, hogy "hallottakról vagy jót vagy semmit". Mindenesetre köszi, hogy felnyitottad a szemem. Ez a Steve Jobs biztos maga volt a sátán! Oo Veled is kibaszott? :DDD -
SirLord #83 whatever... -
nem. -
Csaba42 #81 Micsoda éleslátás, külön gratulálok hozzá iNstein. Mégis mit kellett volna szólniuk ember? És az összes többi cég mire törekszik?! LOL -
FoodLFG #80 Azért hihetetlen, hogy senki nem teszi szóvá ezt a gusztustalan, szemellenzős seggnyalást, amit itt a hírben szereplő különböző ismert, "nagy" emberek sikeresen produkáltak.
Különösen obama volt nevetséges, ezt a hányadék, amerikai túlzó stílust tanítani kéne. Persze minden 5-nél nagyobb IQ-jú ember kiröhögi, de láthatóan sokan be is kajálják... Nekik külön gratulálok.
steve jobs utolsó éveiben csak arra törekedett, hogy monopolizálja a tartalomfogyasztást, előtte pedig szépen keresztbe tett annak a folyamatnak, amit a nyitott felfogású internet kényszerített ki a tartalom szolgáltatókból. A birodalma szépen rátelepedett a tartalmak online elérése iránti igényre és konzerválta az ipar mögött lévő elavult struktúrákat. Mindeközben pedig zsírosra szedte magát belőle. De ezt kb mindenki le se szarja... LOL -
sanyicks #79 Ez nem kamu? -
opeca #78 Itt amúgy eltűnt egy hozzászólásom, azért a kedves kitudjaki megindokolhatta volna, hogy miért is törölte.