Elhunyt Steve Jobs
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt mifelénk üzleti érzéknek hívják.
Olyan ez mintha én most visszaugranék 200 évet és megmutatnám az embereknek, hogy tessék, tit az Internet.
Szerintem egy kanyi vasam nem lenne belõle, és jönne értem az újkori inkvizíció.
Írták már itt, hogy Jobs jó idõben alkalmazta a meglévõ technológiákat. Na ez is pont errõl szól.
Ewbben biztos jobb mint én de ettõl még nem zseni.
A tudást még mindig nem sorolnám ide.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
rányba adni, nemhogy az emberiség fejlõdési irányát kijelölni.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ha pedig a 3D motorok fejlesztésére gondolsz akkor ott van pl. Tim Sweeney is.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Szeritnetek hány feltaláló találta ki a találmányát egyedül a WC-n ülve a nagy semmibõl? Senki. Az emberiség fejlõdött, sok megoldatlan probléma volt (ma is van) és X tudós elkezdett gondolkodni M-en, Y pedig N probémán. De mivel voltak írásos feljegyzések, meg tudós találkák, egy problémán nem csak egy gondolkodott. Ja és ötletlopások régen is voltak, pár száz évvel ezelõtt is. De hogy nem enjünk ennyire eõre, a számítógépet nem Neuman találta fel, õ fogalmazta meg elsõnek, ohgy milyen követelményeknek kell megfeleljen, de nem õ találta fel.
Kíváncsi vagyok hogy akkor is jön-e majd ez a "de õ egész életében nem is talált ki semmit" shitstorm amikor valamelyik kifejezetten tudós arc hal meg, mondjuk Catmull (félre értés ne essék, nem kívánom a halálát, de az jó eséyllyel még a mi életünkben be fog következni).
Ha nem értett volna a technikához, akkor nem is tudta volna így eladni.
Képzeld el, IGEN! Senkinek nem kéne meghalnia. A halál csúf, végleges, megmásíthatatlan. Semmi szép nincs benne. Aki meghalt, azt gyászolni szokás, míg a kívülállók részvétüket fejezik ki, vagy ha nagyon nem szerették az elhunytat, befogják a pofájukat!
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Már bocs, de ez lúzer duma.
Mindegyik mellett állt egy-két elvakult IT-s arc, akik a technikai részeket megoldották. Gates többet foglalkozott mondjuk a technikai részekkel mint Jobs.
Meg lehet nézni a Szilikonvölgy kalózai címû filmet. - ami szerintem megpróbálja a lehetõ legreálisabban ábrázolni a két nagy konkurens kiemelkedését
Jobs nem végzett soha komoly kereskedelmi kódolást vagy tervezést. Akik kifejlesztették a UI-t, összerakták a gépeket azok voltak azok az úttörõk, akiknek a nevét nem is tudod.
Na jó, nagyon.
Én biztos vagyok benne, hogy tudta, hogy mennyiért állítják elõ a termékeit.
De nem csak ez itt a lényeg, FoodLFG fogalmazta meg jól, hogy miért antipatikus az Apple, és Jobs-ról azért vannak sokan rossz véleményen, mert õ ennek az egésznek a mozgatórugója volt.
Azt elismerem, hogy valóban ráérzett, mi kell a hülyeusernek. Persze ez sem mai találmány mert a Microsoft is pontosan ezt csinálja. A Next-next finish-re, meg csili-vili dolgokra hajt.
Részvétem, de igazából szerintem túl nagy a személyi kultusza. Persze tényleg növesztett egy milliárdos IT birodalmat, ami azért keveseknek megy, de én nem látom õt sem egy zseninek, sem egy látnoknak. Igazából voltak jó megérzései és jó üzletember volt. Ja meg persze jó idõben volt jó helyen mert lehetsz akármekkora ász, ha éppen szar idõben vagy vagy szar helyen akkor annyi.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Nyugodjék békében.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
De azért ne essetek kétségbe, lesznek még szifonok meg miegymás:)
Ugyanis az eredeti fordítás halottról jól vagy sehogy. Másképpen fogalmazva, halottról csak igazat.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Különösen obama volt nevetséges, ezt a hányadék, amerikai túlzó stílust tanítani kéne. Persze minden 5-nél nagyobb IQ-jú ember kiröhögi, de láthatóan sokan be is kajálják... Nekik külön gratulálok.
steve jobs utolsó éveiben csak arra törekedett, hogy monopolizálja a tartalomfogyasztást, elõtte pedig szépen keresztbe tett annak a folyamatnak, amit a nyitott felfogású internet kényszerített ki a tartalom szolgáltatókból. A birodalma szépen rátelepedett a tartalmak online elérése iránti igényre és konzerválta az ipar mögött lévõ elavult struktúrákat. Mindeközben pedig zsírosra szedte magát belõle. De ezt kb mindenki le se szarja... LOL
https://twitter.com/foodlfg
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Szerinted hány olyan ember él a Földön akinek kb. 0 választása van, hogy milyen munkát végez?
Vagy elmegy éhbérért dolgozni vagy éhen döglik.
Na Jobs és a hozzá hasonló emberek pontosan ezt használták ki.
Amúgy pedi az is egy baromság, hogy egyenesen arányosan többe kerülne a cuss, ugyanis az árrés az elõállítási költségek és a nagykereskedelmi ár között a legmagasabb(!)
Tehát egy olyan cégnél, ahol a cég második embere havonta(!) több száz millió forintnyi összeget keres, ott azt hiszem nem kell tovább magyaráznom, hogy mekkora haszonkulccsal dolgoztattak.
Amúgy igaz, nem csak az Apple, a többi nagy cég is így csinálja, csak hát most az Apple van a terítéken, meg az utóbbi években eléggé elszemtelenedtek és ennek köze nincs, hogy mennyiért dolgoztatnak, egyszerûen unszimpatikus az egész cég.
RIP Steve Jobs, nagy ember volt aki maradandót alkotott.
Jöhet a sav.
Az is mekkora baromsag mar hogy rabszolgakat tartott Jobs, a munkasok fogadtak el azt az osszeget fizetesnek nem Jobs kenyszeritette hogy vagy dolgozol ennyiert vagy meghalsz... ha lett volna jobb munka nekik akkor szabadon mehettek volna oda is... Ilyen nezettel nem lenne egy gyar se vagy ha lenne is 2x akkora fizetessel mire mennek vele? Az aru is 2x annyiba kerulne, szoval ugyan ott lennenek!
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Egyébként a halálhoz nem lehet elég öregnek lenni.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
killall imagent