23019
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    És ráadásul ott van a bal felső sarokban az objective basszameg :D Velem is többször előfordult már ez operation-ön! És természetesen engem is reportoltak :D Jó... a legutóbbi ilyennél pont értelmes..ebb volt a csapat mert amikor rájuk szóltam akkor a nagyja elindult a kivonási pontra, és a végén nyertünk.

Nekem is majdnem kiesett a szemem amikor megláttam, hogy mik voltak a minimum bidek :) Csak az 50k szénre licitáltam... de olyan szinten alulmaradtam mint a picsa. 25 millát tettem fel érte és 60 volt a legkisebb licit :DDD Úgy hogy van majd 180 millám.
    Azok a 250 milliók a supershipekre meg a 30k dubi a Belfatst-ért... hagyjuk is... 30k egy t7-es cirkálóért? :D Beteg állatok ezek. És az volt a legkisebb nyerő bid... Ráadásul már nem is olyan extra a Belfast a mai metában. Főleg hogy sokszor kell t8-9-ben tolni tele radarral.
    Igen amúgy a player base is valami borzalom. Én nem tudom, hogy az utóbbi 1-2 évben kik jöttek ebbe a játékba, és mit tudnak róla, de vérlázító egyes emberek hozzáállása. Ennyire nem volt gáz 2018-2020 körül. Ez az utóbbi 2-3 év szüleménye.
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.10.04. 18:00:50
  • Darun
    A korábbi években én is igy voltam vele, de amúgy is nem kevés pénzt elvertem már a játékra. Viszont 2-3 hajót leszámitva az összes eventes hajó megvan. Tavaly már nem vettem karácsonyra/black fryday-re kontit, mert ez a szerencsés dolog nekem nem szokott bejönni. (a szakasztársam creditért vett 3 Warchestet amikor volt az event armoryban és a 4-ből kidobott neki 3 prém hajót) Idén aranyra meg prém napra költöttem csak, most pl annyit, hogy a meglévő dublont kiegészitettem, hogy meg tudjam venni az Anhalt (a kontik miatt, am a hajó tényleg fos) A prémem idénre amúgy is megoldódott a szombati SC nyitással.

Néztétek a mostani aukciót? Belfast 30k arany? A super shippek meg 200M credit? Tegnap megpróbáltam kihúzni a 750k-t Brawl-ból. Első meccs Lo Yang-al, kétszer annyi hydro-s DD-nk volt, mint az ellenfélnek. És kb ők haltak elsőnek. Én meg egyedül mentem capre, amikor elhúztam és kiszedtem a svéd DD-t, akkor kapták össze magukat a többiek is. Négy csatát mentem, mind a négy vereség volt. Annyira látszik, hogy sokaknak fogalma sincs arról, hogyan kéne játszani egy-egy hajóval. Ma mentem Rankeden is négy kört, az is mind bukó lett, szerencsére csak egy csillagot buktam.

És hogy mennyire s*gghülye emberek vannak: Anhalt operationt csináltam. Killer Whale-en négyen maradtunk a csata végére, én voltam egyedül a kivonási ponton. Erre valamelyik okoska elkezd rám pingelni, hogy mit csinálok ott 3/4 élettel. 2 perc volt vissza a csatából, beirtam nekik hogy gyorsan haljanak meg és akkor nyerünk. Persze melelttem meg folyamatosan spawnoltak a támadók. Jön az olasz rombi, leyolozza az egyik hajót, aztán ahelyett hogy elindulna felém, megfordult és megy a többiekhez. Persze lejárt az idő és vesztettünk. És valamelyik lelki szegény még reportált is. Pedig irtam csetre is igy vesziteni fogunk, mert a csapat felének a kivonási ponton kell lennie. Erre valaki irja hogy én csak a csapat negyed vagyok. Szóval nem csak a WG-nek nem megy a matek. Tegnapelőtt meg az összes operation-t buktuk. Minden napra jut valami, ami nem megy.

Amúgy a WG tényleg mocskosul visszaél azzal, hogy nincs konkurenciája. De azért annyira nem is könnyű alternativát csinálni. Lásd az Armored Warfare-t, ami minden tekintetben jobb volt a WoT-nál, még is kuka lett belőle. A WG-nek igen nagy előnye, hogy ők voltak az elsők és egy olyan piaci rést tömtek be, ami nagyon nagy közösséget mozgatott meg. A Thundert én nem tartanám igazi konkurenciának, mert ég és föld a különbség a két játék között. Persze van vándorlás, de sokan vannak akik mindkettővel játszanak és olyanok is, akiknek a WT túl nehéz (plusz ők is a nemjó irányba kezdték elvinni a játékot) Most ha valaki konkurenciát akarna csinálni, annak hatalmas összeget kéne reklámba ölnie, a WG-nek ebből a szempontból behozhatatlan előnye van.

Viszont jó ideje az a meglátásom, hogy a közösség is minden sz@rér a WG-t fikázza, holott maga a közösség legalább ennyit hozzátesz ahhoz, hogy elvegye az emberek kedvét a játéktól. Mivel én is szeretek mindent begyűjteni, amit ingyen be lehet, elkezdtem Twiccsre is feljárni. Legtöbbször csak a háttérben fut, de néha nézni is szoktam. A WoT-ban van egy skill4ltu nevű srác, aki nem szarul játszik. Ma is bele-bele néztem a közvetitésébe. Nem egy csata volt, ahol az egész csapat ellemmingelt egy oldalra, skill meg kb egyedül tartotta a másik oldalt. Aztán mondta ő is, hogy egyrészt a hülye csapatokkal nem lehet mit csinálni, másrészt ha egy oldalt üresen hagynak, oda egy uniq játékos is kevés. TEgnap én is WoT-oztam pár kört. Malinovkán (egy foglalós) a csapat 3/4-e felment a dombra, a többiek a kezdőn kempeltek, én voltam egyedül aki elindult le a házakhoz. Mivel T4-es fos meddel voltam egy T6-os csatában, látva hogy senki nem jön, persze hogy én is visszafordultam. El is verték a csapatot ahogy az várható volt. És a hajó ugyanez. Láttam ma 4000 csatás játékost 40% alatti win rate-el. Meg 25k csatás játékost ilyen 20k-s átlag sebzéssel. Lehet mondani, hogy stathuszár vagyok, de amikor a fél csapat ilyen agyhalottakból áll, akkor boritékolható előre a vereség.
    Tudjátok én miért nem hiszek abban hogy kompetencia alapú lenne a MM? Nem csak azért, mert Cukival ellentétben nekem nincs riggelve az agyam, hanem azért, mert egy ilyen MM iszonyat munka lenne, a WG-s fejlesztők meg ott kerülik el a munkát ahol csak lehet. Talán 3 évente sikerül nekik berakni egy új mappot, operiationt kb a kezdetek óta nem frissitették, most is igazából csak a teirt húzták fel illetve visszakaptunk 2 eventes operation-t. Az elmúlt 2 évben a halloween eventen se változtattak semmit. A tengók 3 éve jelentek meg először pont a halloween event keretében. Azóta sem tudták úgy kibalanszolni, hogy bekerülhessen a játékba. Kaptunk egy CV reworköt, ami miatt a közösség fele még jobban utálja a hordozókat mint előtte. Ami változás volt az elmúlt 2 évben, az is kb arra ment ki, hogy még több pénzt húzzanak le a játékosokról (aukció, eco rework, research hajók, stb).És biztos a wG a hülye, amikor a játékosok megveszik 300M-ért az egyébként sem olcsó 50M-s T11-es hajóvakt, vagy kifizetnek félszázezer forintnak megfelelő összeget egy tech tree hajóért?
  • ozimak
    Azért vannak kivételek. Pl. én is sokat költöttem a játékra 2020-ig. De az utóbbi 2 évben max dubit vettem captain reskillre meg ilyesmikre. Max. összesen 20-30 ezret évente kb. Jó nyilván az is sok... de nincs időm grindolni az xp-ket "habokra". Így sincs esélyem steel hajókra vagy épp akármilyen dockyard hajóra. Nincs időm klánban játszani, és nincs időm grindolni heti 10-20 órát a dockyardra sem. Éppen ezért sem steel hajóm, sem pedig dockyard hajóm nincs egy sem (pedig sok mindent megadnék egy Bourgogne-ért). Szóval kell egy kis "boost" legalább a tech tree, coal vagy RB hajók megszerzéséhez.
    Még valahol a santa konténereket is meg tudom érteni. Az legalább (még ha manapság már nem is annyira) ad is valamit ár-érték arányban.

Itt inkább az eszetlenül költőkkel van a baj. Akik párszáz csata után már tier 8-9-es premium hajókat vesznek halomra, vagy épp 0 grinddal megveszik a dockyard hajókat. Vagy akik mindig elsőként vesznek meg minden szar hugy hajót anélkül, hogy egyetlen review-t megnéznének az adott hajóról. Aztán persze bemegy, tol vele egy-két meccset, csinál átlag 20k dmg-t és meghal az első 7 percben. WR meg a béka segge alatt. Ékes példája volt régen ennek a "csapdának" az Atago. Mostanság meg a Yoshino.

És persze vannak akiknek meg sem kottyan havi szinten tízezreket kiadni egy ilyen játékra. Mi szutykos kis Magyarok vagyunk, ne felejtsük el. Európa nagy. Svájcban Günther szó szerint farzsebből kiveszi egy ilyen T9-es prem hajó árát.
    Ebben a "betegségben" nem csak ez a játék szenved. Gondoljunk csak vissza már a WoW-ba is mi pénzeket toltak bele az emberek anno 15 éve? Manapság is rengeteg van. Nem kevés alternatívával. De mégis mindegyik megél. Lásd R6S vagy COD sorozat.

Nem hiszem, hogy csak és kizárólag azzal mindjárt megoldódna az összes probléma a játékban, ha nem költenének annyi pénzt rá az emberek. Biztos nem a bugoknak vagy a requesteknek állnának neki, ha kevesebb lenne a bevétel.
    Már csak pont azért sem, mert mint sokan mondták már: Ennek a játéknak nincs egyetlen épkézláb alternatívája sem. (tankos azért akad egy pár)
    Valószínűleg árat emelnének és még több premiumot dobnának ki. Továbbá még több baromságot találnának ki, hogy pénzt költs a játékban. Lásd: Free xp hajókból RB. Dockyard, Supershipek, "early access", minden szarra konténerek, tokenek. Hol voltak ezek 2-3 éve? :D Sehol! 1-2 milla free xp-ért tök fasza kis hajókat lehetett nyitni. Santa kontikból értelmes hajókat kaptál. Most? :D Makarov? :D
    Egy szó mint száz: Én nem gondolom úgy, hogy ha itt Mo.-on a Magyar emberek kevesebbet költenének a játékra, akkor az bármilyen pozitív befolyással lenne a játék játszhatóságára vagy kiegyensúlyozottságára. Meg úgy általában, ha az emberek kevesebbet költenének egy adott játékra.
    Szerintem kb. 60-70%-ban a fejlesztő cég hozzáállásán múlik az egész. Ezek ha kevesebb lenne a lóvé, akkor többet akarnának csinálni/keresni, nem jobb játékot...
    Persze hosszú távon bele lehetne őket "hajszolni" egy csődközeli állapotba, de az valószínűleg a játék teljes megszűnéséhez vezetne (főleg ha belegondolunk hogy oroszok a fejlesztők). Az meg lose-lose szituáció. Nem megoldás.
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.10.03. 19:54:51
  • Kancsalborz
    Majd nézz vissza ide, és a többi nagyobb magyar/angol WoT/WoW/WT-fórumokra karácsony előtt, és számold össze az : "idén nem vettem "csak" XY darab ládát, mert tavaly már belenyomtam egy csomó lóvet", meg a : " Csak vettem még XY-db ládát, mert hátha kinyitom végre a..." jezdetű hozzászólásokat.

Három-négy éve írtam ide ezzel kapcsolatban. Csak ez a már akkor is kevésbé látogatott fórum kis számú közönsége is, "összekalapozott" a fennti három játéknak összesen -óvatos számítas szerint is- vagy 20-25 millió forintot December havában...

Ezért.

Mert egyébként ezen játékok játékosállományának döntő hányadának pontosan ebben a formában kellenek ezek a game-ek, ahogyan most vannak.

A többi meg csak "méla morgás" néha...XD
  • Caliph
    én tuti váltanék . igazából ezzel sincs sok gond,csak ami van,arra szarnak. csak hogy párat említsek: skill based matchmaking,meg az overpenes szar. anyahajók(most jön nekik az automata tengeralattjáró elhárító repcsi,mint a bbken,csak messzebbre többet nagyobbat :D ),tengók, orosz op-ság stb :D
  • rebekakocsis
    Miért nem készül "normális" csapattól/cégtől valami WOT/WOW/WarThunder klón. Ami javítaná ezek hibáit és hasznosítaná a jó ötleteiket?
    Ha ennyire szidják/juk/tok bizton lenne kereslet rá, nem?
  • carp3tm0nster
    Preussen-el most mentem egy jó kört rankedben, 208k dmg. Magamhoz képest rekord!
  • carp3tm0nster
    Erre írta Flamu, hogy a meghajtás teljesítménye 330e HP, ellenben egy Nimitz osztályú CV-nek csak 260e HP a valós teljesítménye. Russian bias, komrade, russian bias...
  • Darun
    Ugyan nem T11, csak T10, de egy hajó értékét az is meghatározhatja, hogy mire akarod használni. Randomba én teljesen feleslegesnek érzem bevinni szinte bármelyik tech tree régi német BB-t (T6 felett) mert kb használhatatlanok. A mostani Ranked viszont tele van németekkel, és nem csak Schliffennel. Sőt! Nálam úgy kezdődik a Ranked, hogy Mack, Preusse, GoKu, Schliffen. Aztán bármi más. Kremlint vagy Slava-t pl csak elvétve látni. És ez nem véletlen.
  • pajer_csaba
    Lol. Jó, hát az természetes, hogy OP (eleinte).
  • pajer_csaba
    Okés, köszi az infót. :)
  • Caliph
    gondolom majd az oroszt :D nemsokára jön :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.10.02. 20:16:43
  • Darun
    Egyiket sem. De komolyan. Nekem meg van mind a kettő. Iszonyatosan viszik a pénzt, de már a megvételük is brutális kiadás és annyira nem érzem őket jónak. A Yama-val is alig van sebzés, hála a szórásnak meg a folyamatos overpennek. Ha nyer is a csapat, akkor is nagyon oda kell tenned magad, hogy ne veszteséges legyen a kör.
    Amúgy meg... az egyszerűbb válasz: ha kempelni szeretsz akkor Satsu, ha közelharcolni akkor meg Hano.
  • pajer_csaba
    Ki mit gondol? Super BB-k közül melyiket érdemes megvenni?
  • ozimak
    Acélt talán egyszer kaptam egész pályafutásom alatt :) Szép loot!
  • Darun
    Kellett az aramy, igy én is kibontottam az SC-ket.
    Maya
    9k dublon
    72 nap prém
    3k acél
    15k szén
    250k free xp
    Megazapró
  • DannyL81
    Nektek működik a Modstation? Nekem azt írja ki hogy jelentkezzek be a game center-be, amibe persze be vagyok, de mégsem indítja el a játékot.
  • carp3tm0nster
    Nekem a kliens sosem fagy. Inkább disconnect és van amikor már vissza sem tudok menni, mert a logging in-nél "Fehér ember várni homokóra" van...
  • Darun
    Ha még is visszaenged a játékba, akkor kapsz egy figyelmeztetést, hogy csata közben elhagytad a játékot és ez büntetést von maga után. (szóval ha lefagy a játék vagy kressel a kliens, a WG úgy veszi mintha rage quit-eltél volna, és még ezért is jól lecumiztatnak. Mert ez mennyivel egyszerűbb, mint egy stabil klienst irni (felteszem Winfos alá tényleg nem olyan könnyű, de nem a WoWs lenne az első, akinek sikerült)
  • pajer_csaba
    Imádom, hogy a WG megbüntet azért, mert a szerverük egy fosch, és kidob csata közben úgy, hogy újraindításnál már be se enged...
  • Caliph
    én még csak a baltimorenál tartok,még barátkozunk. nehéz cirka lévén azért sebezhetőnek éreztem,elég jó az ap,és a He is,illetve ott a radar.
    én sziget mellett orral kiállva beszögelve éreztem magam a legjobban benne. he főleg,ha valami az oldalát mutatja mehet a AP
    illetve viszonylag magas a lövedék röppálya,szal sziget mögül puffogva is jókat lehet sebezni
  • Caliph
    annyi a speckó,hogy 8 fightere van,míg más cvnek általában 2-3. kicsi a spot range(2km),viszont szintjéhez képest nagy a patrol range(3km),azaz nagy területet képes védeni ellen repcsiktől. 8 gép van egy században,szal teljes támadó szakaszokat tud ledarálni(ez úgy működik hogy egy fighter annyi gépet szed le max amennyi gép van a fighter szakaszban,ha 5 gép van akkor max 5 ellent fog leszedni,aztán megy haza)
    +sok a fighter hpja is,és 100 másodpercig van lent,ami elég sok idő.
    és még lehet buffolni kapitányi skillekkel,növelni a patrol körzetet,stb

maga a cv átlagos,lassú,gyenge másodlagos és légvédelemmel
    két squadron van,pattogós he bomba jó sebzéssel és tűz esélyel
    és ap bombázó,két bomba /gép szal oda lehet csapni ha citadellát találsz. még akár 7es BBket is lehet csúnyán sebezni vele
  • rebekakocsis
    Az amcsi cirkálókkal hogy kellene játszani? Gondolok itt a Buffalora meg majd a Des Moinesre.
  • ozimak
    Már emlékszem egyszer én is láttam ezt amikor kijött. Ennek tényleg ennyire speckó fighter squadja van?
    Ez meg még az ősidőkből :)
  • Caliph
    azért kedvcsinálónak én ezt itthagyom,linkeltem már,legalább 3x láttam is és még mindig nagyon állat sztem :D és a szerkesztés és a zene is zeniális alatta :D

• Darun
    Adok érte egy Atagot :P Vagy Scharnt. Esetleg Sims-et.
    Kb 1 másodpercig anno én is gondolkoztam hogy megvegyem, de 1. nincsenek francia tech tree cv-k 2. a cv az általam is legkevésbé referált osztály, nem is megy velük a játék olyan hűde jól. Bár pl "lőj le repcsiket cv-vel" küldikhez jó lenne.
  • carp3tm0nster
    Nálam minden egyes meccs legalább egy disconnect...
  • pajer_csaba
    Én 7 nap prémet kaptam. Bármelyik hajódra elcserélem. Feltéve, ha nem szarakszik továbbra is a szerver (disconnect)...
  • ozimak
    Már meg van :D De ha nem lenne meg akkor simán :D De még egy novorossysk is jöhetett volna ehelyett... egy darab meccsem nincs CV-vel. De megvan az Enterprise, Kaga, Saipan, Graf Zeppelin, Ark Royal, Béarn, Indomitable...
  • Caliph
    adok érte egy weimart :D
  • ozimak
    Összegyűlt a daily superconti is...
    Beadott egy hajót...
    Bearn
    Darun nem cserélünk?
    Bármi is jobb lett volna...
  • Plata
    Nekem most az egész SG ilyen.
    Minden topic-ban fel jön.Ha frissítem oldalt akkor is.
  • Darun
    Nálam sztem még soha nem kérdezte meg, hogy kérem e a sütiket. Am érdekes, hogy pl itt is van néhány topic, ahová belépve megkérdezi (ás utána is, ha visszalépek a Játékosok fórumba) más topicban meg semmi. Pl ez se kérdezi meg, az Eredeti játékaink viszont igen. (am én se szoktam elfogadni, ha nagyon erősködik, inkább meg se nézem az adott oldalt)
  • Plata
    Akkor lehet az nem tetszett hogy a sütiket nem ettem meg.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.09.25. 17:39:52
  • Darun
    Nálam megnyitja és az oldal is működik.
  • Plata
    Bocsi de ez az oldal szerintem nem jó.
    Nekem csak ez jön fel.
    Wargaming API is dead. WoWS Numbers is dying too - more info here
  • Darun
    A DD (most teljesen mindegy hogy egy flamu szintű játékosról vagy egy total noobról beszélünk) szólt neki, hogy forduljon vissza. Még füstöt is húzott, ez meg simán egyenesen áthajtott rajta, ráadásul itt a WoT-al ellentétben mindenkinek van "lámpa", látnia kellett volna hogy spotton van. Ha nem is fordul vissza, legalább a lövés elől kifordulhatott volna, de még arra sem tett kisérletet. És akkor ő áll neki csalózni? Tényleg a csapat a hülye, nem értem hogy nem vették észre a rejtett zsenit ebben az egérben. (ha már hülye vagyok és ezért kilőnek, nem állok neki csalózni)
  • Darun
    A Nagyhohoho CV main, cirkálóval vastagon piroska, lövése nincs hogy kéne játszani vele. Zao-val még 250 sincs a Pr értéke xD Nincs több kérdésem.
  • ozimak

Először is remélem viccelsz mert komolynak elég érdekesen hangzik.
    Másodszor: "kilőttek egy játékost (bárkivel bármikor előfordulhat)"
    NEM
    Zao-val így berongyolni a DD után, majd full broadside forogni 15 km-re 3 BB-től és egy Napoli-tól... ahhoz azért kell egy bizonyos értelmi szint. Mégis mi a f*szomat várt??? Majd bemegy 10-15 km-re és onnan lövi őket? Miközben kb. majdnem mindenki overmatcheli? Nem beszélve a folyamatos DD spotról és a Schlieffen-ről akinek 12,6-os a secondary range-e... Ő meg ott loholt a DD nyakán mintha legalábbis neki is 6km lenne a concealmentje.
    Érdekes én több mint 4,5 év alatt egyszer sem csináltam ilyet... nem csak Zao-val, de kb egyetlen cirkálóval sem. Hogy bemenjek a DD-vel karöltve a capbe... Még egy gunboat DD-vel is meggondolandó. Esetlegesen ha van egy sziget a közepén, ami mögé be lehet bújni. De még akkor is necces.
    Ha már triggerelésről van szó, akkor engem (meg valszeg a mindenkori csapattársait is) inkább az "triggerel" ha valaki tényleg ennyire (Darun után szabadon) segghülye.
    2:45mp-et bírt élni, mert azt sem tudta felmérni, milyen hajót irányít. Alap dolgok. Semmi extra. Sakkban se állok neki mindennel egyenesen előrevágtatni mint a barom.
    Ezt a "nyugatiak" dumát meg hagyjuk is. Nem vagyok egy nagy nyugatimádó (tekintettel hogy MI Hazánk-os lennék), de ez most nagyon hülyén hangzott. Flamu-n (meg a Magyar srácon) kívül lövésed sincs kik voltak a csapatban/chatben. Arról nem is beszélve, hogy földrajzilag szólva Flolo Finn... szóval... ő inkább kelet. De hagyjuk is...
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.09.25. 13:44:26
  • Toweliee
    Nekem az tűnt fel ebben a videóban, hogy kilőttek egy játékost (bárkivel bármikor előfordulhat), aztán a nagy toleráns művelt nyugatiak elkezdik triggerelni.