A Wargaming új MMO játéka
-
Azért vannak kivételek. Pl. én is sokat költöttem a játékra 2020-ig. De az utóbbi 2 évben max dubit vettem captain reskillre meg ilyesmikre. Max. összesen 20-30 ezret évente kb. Jó nyilván az is sok... de nincs időm grindolni az xp-ket "habokra". Így sincs esélyem steel hajókra vagy épp akármilyen dockyard hajóra. Nincs időm klánban játszani, és nincs időm grindolni heti 10-20 órát a dockyardra sem. Éppen ezért sem steel hajóm, sem pedig dockyard hajóm nincs egy sem (pedig sok mindent megadnék egy Bourgogne-ért). Szóval kell egy kis "boost" legalább a tech tree, coal vagy RB hajók megszerzéséhez.
Még valahol a santa konténereket is meg tudom érteni. Az legalább (még ha manapság már nem is annyira) ad is valamit ár-érték arányban.
Itt inkább az eszetlenül költőkkel van a baj. Akik párszáz csata után már tier 8-9-es premium hajókat vesznek halomra, vagy épp 0 grinddal megveszik a dockyard hajókat. Vagy akik mindig elsőként vesznek meg minden szar hugy hajót anélkül, hogy egyetlen review-t megnéznének az adott hajóról. Aztán persze bemegy, tol vele egy-két meccset, csinál átlag 20k dmg-t és meghal az első 7 percben. WR meg a béka segge alatt. Ékes példája volt régen ennek a "csapdának" az Atago. Mostanság meg a Yoshino.
És persze vannak akiknek meg sem kottyan havi szinten tízezreket kiadni egy ilyen játékra. Mi szutykos kis Magyarok vagyunk, ne felejtsük el. Európa nagy. Svájcban Günther szó szerint farzsebből kiveszi egy ilyen T9-es prem hajó árát.
Ebben a "betegségben" nem csak ez a játék szenved. Gondoljunk csak vissza már a WoW-ba is mi pénzeket toltak bele az emberek anno 15 éve? Manapság is rengeteg van. Nem kevés alternatívával. De mégis mindegyik megél. Lásd R6S vagy COD sorozat.
Nem hiszem, hogy csak és kizárólag azzal mindjárt megoldódna az összes probléma a játékban, ha nem költenének annyi pénzt rá az emberek. Biztos nem a bugoknak vagy a requesteknek állnának neki, ha kevesebb lenne a bevétel.
Már csak pont azért sem, mert mint sokan mondták már: Ennek a játéknak nincs egyetlen épkézláb alternatívája sem. (tankos azért akad egy pár)
Valószínűleg árat emelnének és még több premiumot dobnának ki. Továbbá még több baromságot találnának ki, hogy pénzt költs a játékban. Lásd: Free xp hajókból RB. Dockyard, Supershipek, "early access", minden szarra konténerek, tokenek. Hol voltak ezek 2-3 éve? :D Sehol! 1-2 milla free xp-ért tök fasza kis hajókat lehetett nyitni. Santa kontikból értelmes hajókat kaptál. Most? :D Makarov? :D
Egy szó mint száz: Én nem gondolom úgy, hogy ha itt Mo.-on a Magyar emberek kevesebbet költenének a játékra, akkor az bármilyen pozitív befolyással lenne a játék játszhatóságára vagy kiegyensúlyozottságára. Meg úgy általában, ha az emberek kevesebbet költenének egy adott játékra.
Szerintem kb. 60-70%-ban a fejlesztő cég hozzáállásán múlik az egész. Ezek ha kevesebb lenne a lóvé, akkor többet akarnának csinálni/keresni, nem jobb játékot...
Persze hosszú távon bele lehetne őket "hajszolni" egy csődközeli állapotba, de az valószínűleg a játék teljes megszűnéséhez vezetne (főleg ha belegondolunk hogy oroszok a fejlesztők). Az meg lose-lose szituáció. Nem megoldás.
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.10.03. 19:54:51