A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #20818 A korábbi években én is igy voltam vele, de amúgy is nem kevés pénzt elvertem már a játékra. Viszont 2-3 hajót leszámitva az összes eventes hajó megvan. Tavaly már nem vettem karácsonyra/black fryday-re kontit, mert ez a szerencsés dolog nekem nem szokott bejönni. (a szakasztársam creditért vett 3 Warchestet amikor volt az event armoryban és a 4-ből kidobott neki 3 prém hajót) Idén aranyra meg prém napra költöttem csak, most pl annyit, hogy a meglévő dublont kiegészitettem, hogy meg tudjam venni az Anhalt (a kontik miatt, am a hajó tényleg fos) A prémem idénre amúgy is megoldódott a szombati SC nyitással.
Néztétek a mostani aukciót? Belfast 30k arany? A super shippek meg 200M credit? Tegnap megpróbáltam kihúzni a 750k-t Brawl-ból. Első meccs Lo Yang-al, kétszer annyi hydro-s DD-nk volt, mint az ellenfélnek. És kb ők haltak elsőnek. Én meg egyedül mentem capre, amikor elhúztam és kiszedtem a svéd DD-t, akkor kapták össze magukat a többiek is. Négy csatát mentem, mind a négy vereség volt. Annyira látszik, hogy sokaknak fogalma sincs arról, hogyan kéne játszani egy-egy hajóval. Ma mentem Rankeden is négy kört, az is mind bukó lett, szerencsére csak egy csillagot buktam.
És hogy mennyire s*gghülye emberek vannak: Anhalt operationt csináltam. Killer Whale-en négyen maradtunk a csata végére, én voltam egyedül a kivonási ponton. Erre valamelyik okoska elkezd rám pingelni, hogy mit csinálok ott 3/4 élettel. 2 perc volt vissza a csatából, beirtam nekik hogy gyorsan haljanak meg és akkor nyerünk. Persze melelttem meg folyamatosan spawnoltak a támadók. Jön az olasz rombi, leyolozza az egyik hajót, aztán ahelyett hogy elindulna felém, megfordult és megy a többiekhez. Persze lejárt az idő és vesztettünk. És valamelyik lelki szegény még reportált is. Pedig irtam csetre is igy vesziteni fogunk, mert a csapat felének a kivonási ponton kell lennie. Erre valaki irja hogy én csak a csapat negyed vagyok.
Szóval nem csak a WG-nek nem megy a matek. Tegnapelőtt meg az összes operation-t buktuk. Minden napra jut valami, ami nem megy.
Amúgy a WG tényleg mocskosul visszaél azzal, hogy nincs konkurenciája. De azért annyira nem is könnyű alternativát csinálni. Lásd az Armored Warfare-t, ami minden tekintetben jobb volt a WoT-nál, még is kuka lett belőle. A WG-nek igen nagy előnye, hogy ők voltak az elsők és egy olyan piaci rést tömtek be, ami nagyon nagy közösséget mozgatott meg. A Thundert én nem tartanám igazi konkurenciának, mert ég és föld a különbség a két játék között. Persze van vándorlás, de sokan vannak akik mindkettővel játszanak és olyanok is, akiknek a WT túl nehéz (plusz ők is a nemjó irányba kezdték elvinni a játékot) Most ha valaki konkurenciát akarna csinálni, annak hatalmas összeget kéne reklámba ölnie, a WG-nek ebből a szempontból behozhatatlan előnye van.
Viszont jó ideje az a meglátásom, hogy a közösség is minden sz@rér a WG-t fikázza, holott maga a közösség legalább ennyit hozzátesz ahhoz, hogy elvegye az emberek kedvét a játéktól. Mivel én is szeretek mindent begyűjteni, amit ingyen be lehet, elkezdtem Twiccsre is feljárni. Legtöbbször csak a háttérben fut, de néha nézni is szoktam. A WoT-ban van egy skill4ltu nevű srác, aki nem szarul játszik. Ma is bele-bele néztem a közvetitésébe. Nem egy csata volt, ahol az egész csapat ellemmingelt egy oldalra, skill meg kb egyedül tartotta a másik oldalt. Aztán mondta ő is, hogy egyrészt a hülye csapatokkal nem lehet mit csinálni, másrészt ha egy oldalt üresen hagynak, oda egy uniq játékos is kevés. TEgnap én is WoT-oztam pár kört. Malinovkán (egy foglalós) a csapat 3/4-e felment a dombra, a többiek a kezdőn kempeltek, én voltam egyedül aki elindult le a házakhoz. Mivel T4-es fos meddel voltam egy T6-os csatában, látva hogy senki nem jön, persze hogy én is visszafordultam. El is verték a csapatot ahogy az várható volt. És a hajó ugyanez. Láttam ma 4000 csatás játékost 40% alatti win rate-el. Meg 25k csatás játékost ilyen 20k-s átlag sebzéssel. Lehet mondani, hogy stathuszár vagyok, de amikor a fél csapat ilyen agyhalottakból áll, akkor boritékolható előre a vereség.
Tudjátok én miért nem hiszek abban hogy kompetencia alapú lenne a MM? Nem csak azért, mert Cukival ellentétben nekem nincs riggelve az agyam, hanem azért, mert egy ilyen MM iszonyat munka lenne, a WG-s fejlesztők meg ott kerülik el a munkát ahol csak lehet. Talán 3 évente sikerül nekik berakni egy új mappot, operiationt kb a kezdetek óta nem frissitették, most is igazából csak a teirt húzták fel illetve visszakaptunk 2 eventes operation-t. Az elmúlt 2 évben a halloween eventen se változtattak semmit. A tengók 3 éve jelentek meg először pont a halloween event keretében. Azóta sem tudták úgy kibalanszolni, hogy bekerülhessen a játékba. Kaptunk egy CV reworköt, ami miatt a közösség fele még jobban utálja a hordozókat mint előtte. Ami változás volt az elmúlt 2 évben, az is kb arra ment ki, hogy még több pénzt húzzanak le a játékosokról (aukció, eco rework, research hajók, stb).És biztos a wG a hülye, amikor a játékosok megveszik 300M-ért az egyébként sem olcsó 50M-s T11-es hajóvakt, vagy kifizetnek félszázezer forintnak megfelelő összeget egy tech tree hajóért?