23024

A Wargaming új MMO játéka
-
Egyébként erre egy hatásos megoldás van. Ha csapatodban komolyan összefognak és a csatahajókat, hordozókat cirkálók is kísérik legalább kettő. De ez általában nem megy mert ugye egy hajó kinyírása többet ér mint, hogy te védj és hajókázz egy csatahajó vagy egy hordozó mellett folyamatosan (mondja a legtöbb játékos), és általában amúgy is a játékosok nem igen törődnek azzal, hogy bárkit is bevédjenek (néha azért elő - elő fordul). A másik marginális probléma az is, hogy az MM gyakran teremt olyan helyzetet amikor 2-3 tierrel nagyobb hordozó van bent mint amilyen hajók vannak a túloldalon vagy ugye úgy értékeli a rendszer, hogy a hetes csatahajó egyenlő a hetes hordozóval és akkor az egyik oldalra már nem is kell hordozó. Ami meg azért is káros mert felborul a balance hiszen egy hordozó egy csatában komoly előny azon az oldalon ahol van, másrészt semmi garancia nincs arra, hogy a nagy tierü hajók komoly légvédelemmel rendelkeznek (itt megint csak előjön az új és merőben idióta 0.4-es patchel bevezetett új légvédelmi rendszer).
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.07.06. 10:47:35 -
Igazad volt abban amit a másik topicban mondtál Cifu, ez egy szar játék :) Kicsit lövöldözni akartam és még egy kört menni, de valahogy majdnem éjjel egy lett :) Nézegettem a jutúbon a cv-ket, hát.. ez egy minigame, amiben jópofa ikonok lőnek ikonokat.
Nem flamet akarok, csak kérdezem, hogy én még nem találkoztam cv-kkel élőben (még csak III-as vagyok, és a főnixre gyúrok:) de már számtalanszor próbáltak megtorpedózni. Azokat még elkerültem, de a repcsik ellen van valami használható módszer? Azonkívül hogy igen sok AA egység kell :) Mert a cv-s videókon elég gáznak látszik hogy az ember előtt kioldanak és helló :) Ezt talán úgy lehetne megoldani hogy célt jelölsz ki a gépeknek de egyébként nincs beleszólásod abba hogy hogy oldják meg.
Mondjuk tegnap volt egy retardált csapattársam. (ahogy többen is jeleztétek, milyen érdekes hogy mindig a saját csapatba jut ilyen) hasítok egy BB felé de még messze van, erre találat. Mondom mifa*z. Megint. Oldalra nézek és a vicces gyerek egyesével lövöldözik rám olyan 8 kmről. Jeleztem neki hogy kurvára nem kéne. Erre visszakérdez hogy miért te nem ellenséges hajó vagy? És rám lő egyest megint. Mondtam de baz+ és oldalsortüzet adtam le a St Louisból. 2 nem talált :) Erre elkezdett vinnyogni hogy csak viccelt. Ezek az emberek azt élvezik hogy elbasszák más játékát?
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2015.07.06. 10:46:28 -
DantesHUN #4915 Az hogy eltudod-e kerülni sok mindentől függ, attól is milyen hajód van, mennyire vagy már gyakorlott, és legfőbbképpen mikor veszed észre a repülőket. Nincs az a isten, aki kitudja kerülni, ha nem veszi észre időben. És bár a repülőket látni, bizony nem egyszerű egyszerre harcolni, lőni, mozogni, célozni, meg az eget is figyelni.
Ha számítok rá, és idejében észre veszem, hogy a repülők felém tartanak, nagy eséllyel kikerülöm. Nem tudok százalékot vagy esélyt mondani, de nagy eséllyel.
A napokban velem is volt olyan, akkor figyeltem fel a repülőkre, amikor már közvetlenül rám dobták. Hiába voltam cirkálóval, egy torpedó azért eltalált. Egy másik csatában, vagy háromszor rámrepültek, de nulla eredménnyel, idejében észre vettem, hogy én vagyok a célpont.
Ja, meg hát vannak helyzetek, amikor nem az a cél ,hogy elkerüld, hanem hogy minimalizálni a károkat. Nem mindegy, hogy 5 torpedó sebez maxo-t, vagy csak egy, és az is csak az csatahajó orrát sebzi, valami jobb szögben, ami kisebb sebzést, és kevesebb esetleges modul kárt jelent.
Na most , mondjuk, a 40.ezer hp-ból belém vert 4 ezret, egy torpedó, az nem vészes. Az igen, amikor jön egy cirkáló extrém DPM-el, és egy perc alatt sebez 20.ezret, + háromszor felgyújt. Ha mind a 4-5 torpedó betalál, az szar ügy, de ha mindent elkerülni nem is lehet, a károkat minimalizálni igen, legjobb esetben meg mindent kilehet kerülni.
Persze, más a helyzet, ha egyszerre 4-5 raj torpedóbombázó támad meg 4 irányból, mint ahogy 8-as szint felett teszik a japó hordozók. De azt elismerem, hogy azok túl durvák, bizony változtatni kéne rajtuk. Vagy, ha kér hordozó platoon-ban dolgozik együtt. -
StrikeFor #4914 pont a tegnap vagy az előtti TWITCH-es CV-s gyerek is ezt csinálta X alakzatban küldte a torpedósokat és előtte egy bombázóval kigyújtotta a hajót......6 killt szedett össze azon a meccsen amit végignéztem -
Én nem nagyon találkoztam még CV-vel, így én csak azt látom, hogy már Tier IV.-ben is lazán aláznak. Igen, lehet manőverezgetni, de pl. rám úgy dobtak torpedót, hogy kb. 100 méterre csapódtak a vízbe, és még egy 30 csomóval robogó Tenryu-val sem tudtam kitérni előlük, és az 5-ből 4 talált, pedig csak erre koncentráltam. Persze, tudom, béna vagyok, gyakorolni kell még...
Oké, lehet torpedós hajóval is ilyet csinálni, csak ahhoz annak a hajónak oda is kell érnie a célpont közelébe, míg CV esetén ugyebár max. a légvédelembe bízhatsz. Amikor engem kiforgattak a hajómból, egy South Dakota és egy St. Louis volt mellett, de egyetlen torpedóbombázót sem lőttünk le. Oké, véletlennek. De ez akkor is játékélmény romboló, és amíg azt könnyebb elfogadni, hogy valaki 12km-ről egy salvo-val kivégez, mint azt, hogy valaki 30km-ről, torpedóbombázókkal kivégez úgy, hogy esélyem sincs.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.07.06. 10:26:41 -
Ez a kerüljük ki a torpedókat hajó típus függő. Rombolóval megy. Cirkálóval megy, csatahajóval legtöbbször nem megy. Ahhoz túl lomha és kezdhetsz te már fordulgatni akkor amikor a repülők 20 km-re vannak tőled nem fogsz tudni mit csinálni, ha lomha és lassú vagy és elégtelen a légvédelmed. Mert a fordulást bizony - bizony a CV-t irányító játékos is képes kijátszani. Elég csak ha három csoport torpedó vető százada van. Egyiket berakja , hogy a hajó jobb feléről indítsa a torpedókat a másikat berakja, hogy balról a harmadikat meg szemből és miközben a szerencsétlen lomha csatahajó megpróbál fordulózni a CV játékosnak nincs más dolga mint a csúszkákat tologatni és simán igazodik a hajó fordulásához. Plusz még jó taktika ha van bombázó századod is, hogy először őket küldöd be azok kigyújtják a hajót és ha az ibse kijátszotta a javítás kártyáját akkor a következő hullámban támadó torpedós századok által ledobott torpedók találatait követően 2 percig nincs is módja, hogy javítsa a hajót és nagy eséllyel elsüllyed. A zárt bétában ezzel a taktikával mindig volt 3-4 killem amikor hordozóval játszottam, ráadásul most még annyi könnyebbség is van, hogy több az olyan csatahajó aminek nincs vagy minimális a légvédelme köszönhetően annak, hogy átszervezték a légvédelmet és baromi sokáig tart mire egy csatahajóra megfelelő légvédelmet pakolsz fel. Sőt ugye alacsony tierben nincs is légvédelmük.
Ezzel a hosszúra nyúlt szöveggel nem azt akartam mondani, hogy nincs esélyed túlélni egy torpedó bombázó század támadását de hülye és süket duma, hogy fordulj és akkor minden ok, az meg még süketebb duma, hogy képes vagy akár sérülés nélkül is megúszni. Ez egész egyszerűen nem igaz. -
StrikeFor #4911 jó akkor nem így van a játékban mindenki balfaxxx csak a CV-k nek van 4-6 killje körönként -
DantesHUN #4910 Nem így van, de hát persze, hogy jobban tudod, NULLA tapasztalattal a hordozókról.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.07.06. 10:19:59 -
StrikeFor #4909 nem hiszem,hogy a CV-nek szüksége van a máltai kereszteslovagi védelmedre..............
értsd már meg nem kerülsz el semmit csak ha valami nyominger van a CV vel................ -
Ma egy menetben a bal szárnyra mentem St. Louissal, jött szembe két Kawachi, az egyik egy másik csatahajóval foglalkozott, a másikat 1vs1-ben gond nélkül lezúztam, és amikor a másik elkezdett lőni rám, még menekülés közben leszedtem a fél hp-ját...
És még hogy nem OP-k a cirkálók. -
DantesHUN #4907 Nem teljesen így van, de mindegy, nincs most kedvem hosszan leírni, csak a lényeget: az a probléma, hogy akik sírnak ,hogy jaj túlé erős a hordozó, azért teszi mert ügye telitorpedózzák, és nem bírta elkerülni. Pedig ellehet. Nem csak én mondom, nagyon sokan írták le, itt ebben a fórumban mit kell tenni. Nem mindig lehet megcsinálni, nem mindig sikerül, de lehetséges. De hiába, mert a sírók csak az asztalt csapkodják ,hogy nem lehet nem lehet akkor se lehet lehetetlen. Ja biztos lehetetlen, azért mondtuk...és persze a következő érv az ,hogy hát hordozóbuzi vagyok úgyis. Miközben azzal megyek a legkevesebbet. Csatahajóval meg a legtöbbet. Na mindegy, úgyis hiába. A lényeg annyi, lehet a hordozó ellen védekezni, és azért kéne kipróbálni hogy lássák tényleg lehet. -
StrikeFor #4906 -
StrikeFor #4905 5-6 nap alatt 9-10 es Tier-ig jutottak a CV-sek..............éééérdekes ,biztos véletlen,hogy 4-5000 Xp-ket szednek össze amíg mi 1000-1500-at és akkor már kurvajók voltunk! -
StrikeFor #4904 -
DantesHUN #4903 Csak tudnám ,honnan értesz hozzá ennyire, ha soha egy kört se mentél? Nem semmi. -
No offense, de ez ugyanolyan erőltetés, mint anno a WoT-ban, amikor az Arty esetén azért javasolta mindenki az Arty ág húzását, hogy meglásd, a megszokott Arty-kemphelyek felől nézve mely sziklák adnak fedezéket a túloldalon. Tök jó, nem arról van szó, hogy élvezd a játékot, mert ez lenne a célja, hanem hogy beraknak egy erőltetett ágat csak azért, hogy egy más játékstílusnak is helyt adjanak. Igaz, hogy ez a játékstílus (a CV) alapvetően túl OP, és alapjaiban határozza meg a csata kimenetelét (különösen a jelenlegi állapotában), de nem baj, jó ez így, játsz vele te is, mert az jó.
Utána meg jönnek a statisztikákkal, hogy nézd meg mennyien játszanak vele, látod?! Miért vennénk ki?! A játékosok szeretik!
A CV-k alapjaiban tekintve kilógnak a játékból, túlságosan is erősek, ezt még a CV játékosok többsége is beismeri. Nem fogja a WG kivenni, ismerjük őket, ugyanez volt a WoT bétában, ahol még a konstruktív ötleteket is lesöpörték az asztalról az artykkal kapcsolatosan, és csak másfél-két év késéssel csapott le a Nerf-kalapács, de akkor is csak azért, hogy helyet csináljanak a magas tierbe érkező artyknak. Hogy a WG-s csóka a béta fórumban kiosztott, mely szerint nem Op. az arty, majd egy SzU-14-ben ülve látom, hogy oneshotol 35 méterről, TD-ként használva az artyját, mikor egy Ferdiben ülök, az nyilván kimeríti részükről a 'don't worry, it's works as intended' kategóriát.
Itt is az megy a hivatalos fórumban és itthon is azt látom, hogy mindenki azt javasolja, hogy ülj CV-be, és ismerd meg. Aztán meg gondolom megint az fog menni, hogy látod-látod, mennyi CV játékos van? :)))
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.07.06. 09:52:59 -
StrikeFor #4901 "stratégiai moba" pontosan! nem ide való! az egy külön játék!
ráadásul látod az összes hajót.....ha haverod CV lekáderezi neked az egész mapet az ellenfél esélytelen taktikázni...szerencsére annyi agya nincs a CV-seknek ,hogy reportolja az ellenfél mozgását mivel az összes selfish bastard és csak a saját KILLjeit nézi.....pedig ha reportolgatnák még jobban kiherélné a játékunkat a CV jelenlét.......... -
StrikeFor #4900 épp akartam írni,hogy meglepően szarul lő :D én sokkal jobban lövök ennél! nem nagyképűségből mondom pusztán tény...ráadásul rosszul is használja a szálkeresztet meg a lövedék becsült becsapódásának az idejét :)Az meg ,hogy streamerként meg YT-berként a map end textura glitch-et használja undorító dolog...........
ui: rószaszín lettem,mert egy barom nekem jött és nekitolt egy szigetnek ahol meg 3/4 Hp-mat lecsapták........ezután belevertem egy full salvo-t és természetesen azonnal szétrobbant max hp-ról.............ilyenkor bezzeg..........
eltűnik egy idő után a büntetés? -
A csatahajókkal az a baj, hogy amíg ki nem fejleszted teljesen nagyon sokat fogod tépni a hajadat. A Coloradom tegnap lett teljesen kihúzva minden komponens rávéve és így már egész tűrhető. Messzire lő (bár a pontossága hagy némi kívánnivalót) ha betalál elég komoly sebzést tud bevinni (tegnap volt egy 35K-s citadel találatom is egy Kongo ellen) és a légvédelme is elfogadható. Csak mire idáig eljutottam vele az kész kínszenvedés volt. Ráadásul ugye a megvásárolandó komponensek ára meg egész egyszerűen rablás. Az utolsó hajótest egymillió kilencszázezer. Röhej.
Más. A múlt héten hozzácsapódtam egy német társasághoz és tegnap este ts-n beszélgettünk a következő nemzetről amit kiad a WG. Én ugye úgy tudtam, hogy az oroszok jönnek, de a srácok azt mondták, hogy azóta WG változtatott az álláspontján és a németek, majd röviddel utánuk az angolok jönnek. Kérdeztem, hogy ez az infó honnan van azt állították, hogy a német nyelvű fórumon beszélték. Én minden esetre még nem néztem ennek utána majd lecsekkolom, de ha igaz a hír az mindenképpen örömteli szerintem. -
Én még csak a St Louisnál tartok de most vettem egy BB-t. Egyelőre elég halvány vagyok vele :) Valahogy nem jön be a csatahajó osztály. Egyelőre nem érzem az erőt :) A cirkálók lesz az én osztályom, de ahogy hallom a következő kettővel szívni fogok...
De azt is ismerjük el hogy a II. Vh-s ütközetek szerves része volt a CV. És az óriásokat is repülők rendezték le, gondoljunk csak a Bismarck-ra ha nem kap torpedót a kormányműbe lehet meg is ússza, vagy a Tirpitzre a Jamatóra vagy a Muszasira. -
az is egy érzés, mikor jobbról és balról is torpedóz a cv. egyébként csinálhatnának tényleg valamit a torpedókkal, szerencsére nem üt mind át elárasztásig, de azért így is mind max sebzést okoz, hogy még 1 nem sült be az is biztos, pedig régen tutira nem robbant mind, vagy volt valami gyengesége, nagyon remélem, hogy valaki történelem és hadiipar ismerő leírja a gondolatait ezzel kapcsolatban.
egyébként CV-t is direkt vettem, hogy kipróbáljam milyen életérzés, hát ez nem igazán a legjobb, pont a lövöldözés élményét veszi el, mint valami stratégia, vagy moba lenne :( én is jobban örülnék ha kis térképen lehetne irányítani a hajót és repülni nekünk kéne vagy nem is tudom, ezen nagyon remélem változtatnak, sajna nem tudom elképzelni, hogy a CV ágakat kiveszik ( -
aru #4896 Járt már valaki úgy, hogy egy hajója 5 óra múlva sem jött ki egy csatából? Illetve úgy, hogy a hajókra nem kapja meg az XP-t amit a csata hoz?
Szerk:
Megoldódott most, hogy legútöbb kilptem már a kikötőben volt és az összes XP megjelent a többi hajómon amit nem rakott rá.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.07.06. 01:52:56 -
milyen szépen céloz a csávó 15km-re kapja be
én most léptem 4-es japó BB-el, eddig ugye ~12 km-kellett lövöldöznöm, ott elvoltam
de itt mikor már a scout képességet benyomom és 18-20km közt kell lőni hát ..... olvastam hogy egy ágyúval lőjjek, azután be kalibrálom magam, ez eddig oké, csak olyan szórásom van hogy sírok :D -
StrikeFor #4894 sírok ez már nagy kedvencem volt -
Gyönyörűűűűűű! -
DantesHUN #4892 Üres duma hogy azért nem mert...jó. Ha nem teszed, te bajod, te fogsz szenvedni. Nem azért mondtam ,hogy játssz hordozóval, mert kiakarok baszni veled, hanem mert ez a legjobb segítség, így lehet megtanulni védekezni ellene.
Most az jobb, hogy folyton szívsz meg idegeskedsz? Akkor szívj ,és idegeskedj. -
DantesHUN #4891 https://www.youtube.com/watch?v=QcvvqUvars0
Tessék még egy videó. Szóval? Lehetetlen? -
StrikeFor #4890 azért nem játszunk ,mert a CV játék egy stratégiai játék és nem hajó csata...............el van baszva nem ide való -
DantesHUN #4889 https://www.youtube.com/watch?t=204&v=Xz1Pm7p-t0M
Tessék. Ez szerinted úgy mégis mi? Tekerj a 3. perc környékére. Meg lehet tenni? Mit látsz ezen a nyamvadt videón?
Meg egyébként is, szerindted, gondolkodj már egy kicsit. Miért mondom ,hogy igenis ki lehet térni? Hazudok? Hülye vagyok? Az a szórakozásom ,hogy egy ostoba játékról találok ki valótlanságot, hogy téged idegesítselek?
Vagy esetleg netán, tényleg lehetséges a dolog? Most őszintén.
Ezt már eljátszottuk legutóbb is. Úgy tucatnyi ember magyarázta, hogy mit kell tenni. Nem én egyedül. Egy rakás ember leírta. Szerinted ők is hazudna? Hülyék? Vagy miért mondják? Nem azért mert képesek rá?
És könyörgöm, nem megsértődni meg veszekedni kell. És elhiszem, hogy nehéz megcsinálni. És igen, az is igaz nem mindig sikerül. Az is igaz, a japán magas szintű hordozók, ha nincs vadász-védelem, igen durvák. Lealáznak bármit. De ez minden nap, nem minden csatában van így.
Van amikor ki lehet kerülni, van amikor nem lehet.
Igen, tudom ,pontosan tudom ,hogy van olyan is, hogy a repülőkkel utánad fordul. De ezt se lehet ám mindig megtenni. Van amikor igen, van amikor nem. Például ,ha sziget takarásában vagy, vagy a térkép szélén, nem tudnak torpedót ledobni, vagyis ledobni ledobják, ,de az tuti ,hog mellé megy.
Vagy, ha van a közelben szövetséges vadászgép, vagy cirkáló erős AA-kal, lelövöldözik a repülőket, és nem tud telibe torpedózni.
Mégegyszer: igen, van olyan, persze hogy van, nem lehet kivédeni.
Mellesleg, ha úgy 100 csatát beletennél hordozóba, meglátnád, hogy igazat beszélek. Miért nem csinálod? Meg egyik se csinálja, aki nyafog a hordozók miatt.
Hidd már el nekem, tudod hogy tanultam meg, mik a jó trükkök egy hordozó ellen? Úgy, hogy én is mentem hordozóval, és láttam mit csinálnak mások ellenem! Így lehet a legjobban megtanulni valamit. De ez más hajókra is vonatkozik. Akkor tanulod meg ,hogy védekezz egy romboló ellen, ha mész rombolókkal, mert kiismered a gyengeségeit. Látod mit csinálnak mások.
De basszus, ha nem fogadod meg, amiket mondok, és csak tök feleslegesen koptatom a számat, és ismét jön a dühöngés meg a veszekedés, akkor most hagyjuk a picsába, és inkább nem szóltam semmit.
-
A hordozók akkor lennének fanok ha bevonnák a WarPlaneseket is és valóban vezetnék a repcsiket is le és félszálas hordozóra várakozás az feltöltésre akkor benne lennék és asszem rekordot is döntenének egyből a játék piacon . -
Dewri #4887 Nem fogják. Ahogy a wotból se szedik ki az artykat. Pedig annak idején még volt szó olyanról, hogy lesz olyan opció, ahol be lehet pipálni, hogy legyen arty a körben, vagy ne legyen... De persze nem lett ilyen opció, mert elég egyértelmű lett volna mit választ a 90%... -
StrikeFor #4886 értem mit mondasz ,de a CV-t iránbyító játékos nem hülye...megvárja míg beforogsz és oda ereszti.......van 500 játékom nem szar bétás statokkal, nem hülye vagyok és tehetségtelen pusztán NEM TUDSZ TENNI ELLENE SEMMIT! comprende? -
StrikeFor #4885 jó a kibaxott játék így meló után! volt 3-om HIT-em 1850!!!! DMg és szétbaxott egy ESSEX.......................TAKARTSÁK MÁR EL A PICSÁBA A CARRIEREKET! -
Awakening #4884 hagyd dantest, nem vívunk szellemi párbajt fegyvertelenekkel. -
lol ennyire szeretik a csatahajókat? akkor lehet elrontottam hogy én is arra gyúrok. azt hittem sokakat kiidegel majd a lassúság -
DantesHUN #4882 Fejezd már ezt be. Nézz nyugodtan róla gameplay-t, és láss csodát, nahát vannak akik igenis képesek rá. Te nem tudod megcsinálni. És ne kezdj el őrjöngeni, meg dühöngeni, meg vitatkozni. Több ember ezerszer elmondta, mit kell csinálni. Ha nem fogadod meg, az a bajod. Nem mondom hogy könnyű. Azt se hogy mindig sikerül. De lehetséges. Ez nem én képzelem, nem vélemény, hanem tény. Mondom: keress ilyen gameplay videókat, és nézd meg. Vagy szerinted a videó manipuláció, csalás, hazugság? -
Awakening #4881 Hogyne lenne, nem elég a csatákban, még stream-et is nézzünk róluk. Inkább egy másik topic kellene a hordozóknak... -
seepheeerd #4880 Az olyan mint a 11-es: védeni nem lehet, csak szarul rúgni. -
StrikeFor #4879 egy kibaxott nagy faceroll a CV gameplay...........volt itt is anno "nagytudású" hogy hogyan forogj,hogy elkerüld....szart se érsz vele! ha a CV akar akkor kiszed ennyi! -
seepheeerd #4878 Persze... sőt, faszbúkon is nyílt magyar WoW oldal, tele van lelkes újoncokkal.