A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #4915 Az hogy eltudod-e kerülni sok mindentől függ, attól is milyen hajód van, mennyire vagy már gyakorlott, és legfőbbképpen mikor veszed észre a repülőket. Nincs az a isten, aki kitudja kerülni, ha nem veszi észre időben. És bár a repülőket látni, bizony nem egyszerű egyszerre harcolni, lőni, mozogni, célozni, meg az eget is figyelni.
Ha számítok rá, és idejében észre veszem, hogy a repülők felém tartanak, nagy eséllyel kikerülöm. Nem tudok százalékot vagy esélyt mondani, de nagy eséllyel.
A napokban velem is volt olyan, akkor figyeltem fel a repülőkre, amikor már közvetlenül rám dobták. Hiába voltam cirkálóval, egy torpedó azért eltalált. Egy másik csatában, vagy háromszor rámrepültek, de nulla eredménnyel, idejében észre vettem, hogy én vagyok a célpont.
Ja, meg hát vannak helyzetek, amikor nem az a cél ,hogy elkerüld, hanem hogy minimalizálni a károkat. Nem mindegy, hogy 5 torpedó sebez maxo-t, vagy csak egy, és az is csak az csatahajó orrát sebzi, valami jobb szögben, ami kisebb sebzést, és kevesebb esetleges modul kárt jelent.
Na most , mondjuk, a 40.ezer hp-ból belém vert 4 ezret, egy torpedó, az nem vészes. Az igen, amikor jön egy cirkáló extrém DPM-el, és egy perc alatt sebez 20.ezret, + háromszor felgyújt. Ha mind a 4-5 torpedó betalál, az szar ügy, de ha mindent elkerülni nem is lehet, a károkat minimalizálni igen, legjobb esetben meg mindent kilehet kerülni.
Persze, más a helyzet, ha egyszerre 4-5 raj torpedóbombázó támad meg 4 irányból, mint ahogy 8-as szint felett teszik a japó hordozók. De azt elismerem, hogy azok túl durvák, bizony változtatni kéne rajtuk. Vagy, ha kér hordozó platoon-ban dolgozik együtt.