23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • 1kezdő
    Először is gratulálok! De ez semmit nem változtat a véleményemen. 20 km. az butaság. Egy cirkáló ne lőjön olyan messze. Max., de még ez is kemény 17-re. A 10-es kapitány hogy sikerült megszerezni? Sok játék, vagy némi segédeszköz?:)
  • StrikeFor
    valamit benéztél ez azért van mert van hozzá egy 10 pontos kapitányom és van a hajóba 70-80 ezer Xp.....semmi köze ennek semmilyen pénzhez ez free of charge
  • 1kezdő
    Nem neked mondom, de ez, hogy 20 km., egy baromság. Tudom, hogy a pénzért adni kell a usernek valamit, de ekkora lőtáv viccessé teszi a játékot. Szerintem a 20 km. mellé kellene még egy homing lőszer is és akkor bármerre lősz, találsz. Innen válik komolytalanná a dolog. 20 km.-et max. a legjobb csatahajónak adnék, de a többi menjen csak közelebb. Ne sniperkedjünk, hanem fight. Szóval innen válik komolytalanná a játék. Illetve, fizessünk és csodát tesznek a hajóval.:))
  • 1kezdő
    Nem tudom, de nekem úgy tűnik nehezebb lett a játék. Hogy attól, mert több a prémiumos játékos, vagy az új hajóosztályok miatt, vagy mert képzettebbek a játékosok. Lehet, ezek összessége a ludas, de a lényeg, hogy nagyon meg kell dolgozni a győzelemért és még akkor nem említettem, hogy elég nagy szerencse is kell hozzá. Lényegében, az esetek többségében, a hordozók és a rombolók döntik el, attól függően, hogy mennyire hatékonyak. Ha mindkettő jó, akkor biztos a csapatuk győzelme. A cirkálók vannak, de nem döntőek. A csatahajók jók, de még ők sem döntőek. A cirkálók akkor lennének hatékonyabbak, ha a torpedójuk nem 5-5.5 km-re, de legalább 7-7.5 km-re hordanának. Szerintem a rombolók túl vannak reprezentálva. Gyorsak, fordulékonyak, alig látszanak. A torpedójuk messzire hord és csak úgy szórják. Ráadásul, még el is tűnhetnek a nagy ködben. Én adnék neki még egy kis hit ponts-ot és el vennék valamelyik kiváltságukból. Egyszerűen non-szensz, hogy van olyan csapatfelállás, hogy kezdéskor valamelyik csapatnak öt rombolója van. Ezt a mennyiséget nem lehet cirkálóval helyettesíteni. Gondoljatok bele: képzett rombolók öten + két hordozó. Annyi torpedó jelenik meg, hogy mást se csinálsz, csak szambázol ide-oda, de harcolni azt nem tudsz. Eltalálni őket egy főnyeremény. Szerintem vagy ritkítani, vagy gyengíteni kellene őket, mert simán eldöntik a meccset.
  • StrikeFor
    Königsberg T5-ön 20km es lőtáv! Ó yeah :D
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.11.13. 14:17:47
  • Prof William
    Hány napig lesz ez a bónusz?

Amúgy Kongo-val mentem és nyertünk de az ellenfél másfelől támadt miatt csak pár lövést tudtam leadni, szóval alig 1500XP-m lett. Ez 1.5 -ös szorzóval is elég sűrűn összejön...
  • seepheeerd
    Ha jól játszott volna a Tirpitz-cel, 1v1-ben egyszerűen neked ront (nem tudod kilőni) aztán amikor elsuhan melletted jönnek a torpedók, meszeltek. North Carolinával is ezt játszották, utáltam őket nagyon.
  • GanXstaZoleeWrk
    Jó ez a 3Xos XP bónusz még mindig.

• PrasCo
    ...és kilencedikre 5700 XP.
    Szabad vagyok! El sem hiszem.
  • PrasCo
    Nyolc.
    ...mármint az utóbbi.
  • PrasCo
    Lángokban álltál, lőttél a fedélzeti lövegekkel (vagy húsz másodperccel azelőttig tetted azt), vagy aktív volt a légvédelmed.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.11.12. 21:17:08
  • 1kezdő
    Most számoltam össze a co-op és a random meccseim számát és 1096 meccs. Megoszlás: coop 137, random 955.
  • Cobra.
    Ha a Destroyeremre azt írja, hogy 6km a láthatósága, akkor a 7km-re lévő ellenség hogy lát meg és kap telibe az első szalvóval (nem, nem volt másik hajó a közelben)? Gondolom retorikus kérdés lesz és elég egyértelmű a válasz :)
  • PrasCo
    A nap száma: A hatos!
    Ennyi hajót süllyesztettem el egy meccs alatt a Murmanszkkal.
    ...továbbá ennyi annak az ütközetnek a száma, ami alatt zsinórban folyamatosan veszítek a Farraguttal.
    Utóbbi miatt ugyanennyi a maradék hajszálaim száma is.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.11.12. 20:55:52
  • Tono34
    Ez a kis drágaság se adott még ilyen jó kört :)

• StrikeFor
  • Prof William
    3 szoros szorzó? Nem rossz... Este neki is látok...
  • Tono34
    Csatahajóval menj, de egy kép jobb lenne ..
  • 1kezdő
    Ez a küldetés van nekem most, de elindítani nem lehet. Tudtok valamit erről, hogy mikor és hogy aktiválódik?

• 1kezdő
    Én már végig nyomtam a 3X-os szorzóval a főbb hajókat és nem hiszem el, de Clevelandel is sikerült győzni. A bázist megint szerény /:))/ személyem foglalta be úgy, hogy a nem látható egyetlen rombolójuk két torpedóval is megkínált. Maradt egy kis életkém /pár száz:)/ és ezzel cikk-cakk-ban haladtam a körön belül. Megpróbálkozott még egyszer, de akkor már rajta vesztett. Ha-ha-ha:)

• Tono34
    Patch, holnap

Aktuális akció, most több mint a 2x szorzó :)
  • GanXstaZoleeWrk

Jóez a 3Xos xp bonusz :)

Tegnap sikerült new mexel dupla citadellát lőni ilyet sem láttam még, illetve sikerült 5 hajót megütni 1 csatán belül, kicsit javult a statom legalább :)
  • 1kezdő
    Ami a Clevelandet illeti, sajna egyenlőre sok a kudarc. A lőtávolság 13.5 km. Ezzel a távolsággal nem tudok érdemben segíteni a többieknek, mert az ellenfél nem jön 14 km-nél közelebb. Ez azt jelenti, hogy nekem kellene közelebb mennem, ami igen csak veszélyes és bukást jelent gyorsan. De ha kivonom a tűzvonalból, akkor meg nem tudok segíteni és még mindig kell 2000 free XP a modulhoz. A toronyforgási sebesség már elfogadható. Jó ez a hajó, csak még sokat kell fejlesztenem. Ráadásul, mint minden hajómat többnyire a harcban két Tier-rel feljebb rakja. Ezért aztán a Clevelandal egyenlőre rajta ülök a szopórolleren.:) Ha már unom a vereségeket, akkor Omaha, vagy Phoenix.

Pl.:
  • PrasCo
    Nem tudom, ez a patch óta változott-e, de anno két hajó jelenléte a bázison gyorsította a foglalást (azon túl további bónusz valóban nem volt elérhető).
  • 1kezdő
    Kérem szépen! A .ököm eldurran pár emberke -biztos 9-10 évesek- gondolkodási képességén. Startolunk. Hozzánk a "C" és a "B" bázis van közel. Írom, hogy ezen bázisokat foglaljuk el. Erre látom, hogy mindkét romboló ugyan azt a bázist a "B"-t rohamozzák. Még jó, hogy én induláskor for gázzal indulok és így lendületből rohamoztam a sziget végén levő "C"-t. De ez veszélyes, mert csak egy picike hely van a bázison belül, ami takarásban van még. Így aztán teljes lendülettel -idő fontos- érkezem, hogy azonnal be is kapcsoljam a hátramenetet. De sikerül. Ez a manőver 5-ből kétszer sikerül, de van, amikor a hamar érkező ellenfél, szanaszét kap, mert szinte álló helyzetben talál. Sikerült és két bázis a mienk induláskor. Vezénylem őket, amíg csak tudom, de egyszer csak már kevesebben vagyunk, mint az ellen. Még süllyesztek egy bátrabb rombolót, majd én is megyek, mert néggyel nem bírok. Dühös vagyok, hogy jó kezdés után, zakó. Sebaj, azonnal másik menet. Itt középen a bázis, ami kezdésnél visszaszámol, csak utána lehet foglalni. Figyelmeztetek, a légi torpedókra. Ennek köszönhetően kicsi a sérülés. Közben osztok mint állat, mert dühös vagyok, hogy nem akar menni a játék. Kiszorulunk a körből, de annyira, hogy még az ellenfél carrierjei is bemennek és foglalni kezdenek. Ekkor megint írok, hogy "BASIS GO!!!!". Na erre mindenki befordult és megkezdődött a küzdelem. Nem tudok rögtön bemenni, mert a két carrier küldözgeti a torpedóvetőit, ezért forgok. Amikor elfogy a torpedó, én jövök. Megszórtam mind a kettőt, de sajnos a kivégzésük előtt beelőztek. Sebaj! Én egyedül foglaltam, mert ez a csapat már nem a butákból állt. Senki nem jött be, hanem védtek engem. A vége előtt kissé jól esett, hogy az egyik még gratulált.:)

Eredmény:
  • Prof William
    Egyszer megcsináltam a Myogival hogy amíg az ellenség kiirtotta a csapatot, szépen elúsztam az ellenség bázisáig. Egyetlen cirkáló maradt ott amit pár sortűzzel kivégeztem.

Persze a foglalást észrevette az ellen ás megindultak, de úgy hogy MIND kijöttek a már 60%-ban befoglalt bázisunkból. Már félúton jártak, mire az egyiknek eszébe jutott , hogy vissza kellene mennie de addigra már komoly előnyöm volt, és mire lőtávolba értek volna befejeztem a foglalást.
  • 1kezdő
    Szeretnék egy dolgot közzé tenni. Tudom, hogy aki itt ezt olvassa, ezzel mindenki teljesen tisztában van. Mi magyarok így születünk, hogy tudunk mindent. Amiért mégis leírom, az azért van, mert sokszor tapasztalom ezt a fajta tapasztalatlanságot és abból indulok ki, hogy esetleg van itt közöttünk olyan, aki még sincs vele tisztában.
    Tehát: Ha foglalunk bázist, akkor ne kövessük már el azt a hibát /gyakori/, hogy többen beállnak a báziskörbe és ott köröznek a teljes foglalásig. Ez azért nem jó, mert a foglalás hírére többen elindulnak ezt megakadályozni és ha csak az egyik véletlenül eltalálja a körben levő bármelyik tagot, a foglalás visszaesik, vagy akár teljesen meghiúsul. Helyette: az aki elsőnek ér oda foglal -szerencsés esetben egy romboló- és lehetőleg az ezt megakadályozni akarótól a legtávolabb köröz, de mindenképp mozog, ahogy csak bír. A többiek nem kezdenek befészkelni a körbe, hanem kimennek belőle és abba az irányba, amerről jön az ellen, hogy megakadályozzák, vagy legalább fékezzék abban, hogy megtudja lőni a foglalót. Lehet, hogy ebbe belepusztul, de a csapat nyer és a kapott pontok jobbak lesznek, mint vesztes meccsnél.
    Most történt meg velem, hogy egy elméletileg győztes meccset e miatt buktunk. Hárman maradtunk. Én St. Luois-sal, de nagy pályán és rohadt messze voltam az ellen bázisától. Elindultam én, de ez egy vízibusz és nagyon hosszú volt az út. A két teljesen egészséges romboló viszont szinte ott volt a közelben. Rájuk írtam, hogy "A" bázis!!. Bevágtattak és....mind a ketten elkezdtek ott körözgetni elégedetten. Az ellen négyen voltak, de elég messze saját bázisuktól. Elindultak ők vissza, mert érezték, hogy bár jóval erősebbek, de most, ebben a helyzetben veszíteni fognak. A négyből csak az egyiknek volt esélye, hogy valamit tegyen. Én úton. Már félig be volt foglalva a bázis, amikor az az egy már lőtávolba ért és persze hogy meglőtte a hozzá legközelebb levőt, aminek eredményeként visszaesett a foglalási idő. Ez két díszpinty meg csak köröz köröz és...elbuknak. Én már közel és egy sziget mellett közvetlenül be a körbe, de ez már későn volt, mert aki kilőtte a rombolókat, el kezdett keresni engem és a többi is megérkezett.

Tanulság: az egyik benn marad, mondjuk a gyengébb állapotú. A másik kimegy a körből és feltartja valamilyen formában az ellent. Egy rombolónak erre kiváló esélye van. A támadó időt veszít és megvan a meccs. De persze ezt itt mindenki tudja...:))
  • Prof William
    A torpedóészlelés hogy van? Mert néha már 5-6 kilométerről is észreveszem, máskor meg csak akkr maikor már csak 10cm -re vannak a hajótól. És repcsi még csak a közelben sincsen.

A Kongo elég fordulékony. Tegnap ki tudtam vele manőverezni jó pár torpedót.
  • ToMy_
    Elvileg nem. Csak egy 3 szintű egyéb fejlesztés kell.
  • 1kezdő
    A Cleveland-nél meg kell vennem a torpedó fejlesztést, hogy ugyanabban az oszlopban lévő 4 pontot kívánó Advenced firing traning-hoz hozzájussak? Csak azért kérdem, mert ennek a hajónak nincs is torpedója.:)
  • carp3tm0nster
    akkor marad a szokásos, nehogy már a német technika jó legyen elmélet.
  • DantesHUN
    Ismerem...de én a játékról beszéltem...
  • carp3tm0nster
    http://www.navweaps.com/Weapons/WNGER_15-52_skc34.htm
    egy kis olvasnivaló akkor
  • DantesHUN
    Amúgy miért kicsi a Tirpitz átütése? Egyáltalán azt tudja valaki hogy és mint számolják ezt?
    A 38-as ágyúknak azért kéne hogy legyen megállító ereje. Igaz vele szemben a North Carolina-nak már 406-osai vannak.

Illertve ha Tirpitz átütése kevés, akkor mi lesz a Prince of Wales-el(mivel gondolom tier 8-as lesz)? Annak gondolom még kisebb átütése lesz? Mire fog az úgy jutni?
  • Garakx
    Ez az Aoba és a 203asok AP-vel szarra nem jók. Tier 5 német cirkálóval kerültem szemben szétkapott mint a a szart mert az AP csak ding. Én nem értem. A 150 meg 152es AP jobb mint az a 203as mi szégyen!
  • carp3tm0nster
    német hajó, majd biztosan erős lesz,mi?
  • carp3tm0nster
    az is megvan, de az is már "odaátról" kellett, hogy érkezzen
  • PrasCo
    És egy, ami épp az orrod felett repül át, lásd a kistérképet? :]
  • carp3tm0nster
    ami három km-re van a pálya szélének MÁSIK oldalán? :-D
  • PrasCo
    ...esetleg a torpedóvető repülőgépekről? :D