A Wargaming új MMO játéka
-
1kezdő #9389 Szeretnék egy dolgot közzé tenni. Tudom, hogy aki itt ezt olvassa, ezzel mindenki teljesen tisztában van. Mi magyarok így születünk, hogy tudunk mindent. Amiért mégis leírom, az azért van, mert sokszor tapasztalom ezt a fajta tapasztalatlanságot és abból indulok ki, hogy esetleg van itt közöttünk olyan, aki még sincs vele tisztában.
Tehát: Ha foglalunk bázist, akkor ne kövessük már el azt a hibát /gyakori/, hogy többen beállnak a báziskörbe és ott köröznek a teljes foglalásig. Ez azért nem jó, mert a foglalás hírére többen elindulnak ezt megakadályozni és ha csak az egyik véletlenül eltalálja a körben levő bármelyik tagot, a foglalás visszaesik, vagy akár teljesen meghiúsul. Helyette: az aki elsőnek ér oda foglal -szerencsés esetben egy romboló- és lehetőleg az ezt megakadályozni akarótól a legtávolabb köröz, de mindenképp mozog, ahogy csak bír. A többiek nem kezdenek befészkelni a körbe, hanem kimennek belőle és abba az irányba, amerről jön az ellen, hogy megakadályozzák, vagy legalább fékezzék abban, hogy megtudja lőni a foglalót. Lehet, hogy ebbe belepusztul, de a csapat nyer és a kapott pontok jobbak lesznek, mint vesztes meccsnél.
Most történt meg velem, hogy egy elméletileg győztes meccset e miatt buktunk. Hárman maradtunk. Én St. Luois-sal, de nagy pályán és rohadt messze voltam az ellen bázisától. Elindultam én, de ez egy vízibusz és nagyon hosszú volt az út. A két teljesen egészséges romboló viszont szinte ott volt a közelben. Rájuk írtam, hogy "A" bázis!!. Bevágtattak és....mind a ketten elkezdtek ott körözgetni elégedetten. Az ellen négyen voltak, de elég messze saját bázisuktól. Elindultak ők vissza, mert érezték, hogy bár jóval erősebbek, de most, ebben a helyzetben veszíteni fognak. A négyből csak az egyiknek volt esélye, hogy valamit tegyen. Én úton. Már félig be volt foglalva a bázis, amikor az az egy már lőtávolba ért és persze hogy meglőtte a hozzá legközelebb levőt, aminek eredményeként visszaesett a foglalási idő. Ez két díszpinty meg csak köröz köröz és...elbuknak. Én már közel és egy sziget mellett közvetlenül be a körbe, de ez már későn volt, mert aki kilőtte a rombolókat, el kezdett keresni engem és a többi is megérkezett.
Tanulság: az egyik benn marad, mondjuk a gyengébb állapotú. A másik kimegy a körből és feltartja valamilyen formában az ellent. Egy rombolónak erre kiváló esélye van. A támadó időt veszít és megvan a meccs. De persze ezt itt mindenki tudja...:))