23037

A Wargaming új MMO játéka
-
1kezdő #9575 Véleményem szerint a Cleveland az utolsó olyan cirkáló, aminek van némi esélye a partyban. Bár beosztják őt is 6-8-ig, de van esélye, mert meglehet növelni a lőtávját, elég fordulékony, mind a hajó, mind a lövegek. Aránylag gyorsan tölt. Na, ezeket a Pensacolától kezdve nem lehet elmondani. Lényegében tier 8-tól már igazában a játék a csatahajókról szól. Még labdába rúg -de nagyon, ha ügyes- a carrierek és a lopakodó rombolók. Igazából a cirkálók ezek levadászására lennének ott, mert mást nem igazán tudnak csinálni. Statiszta szerep az övék. Néha lőnek egy jót, aztán húzzák a belüket, mert olyat soroz beléjük a csatahajó, hogy nehezen térnek magukhoz. Azt hiszem, az ATGO-val le is zárom a cirkálókat, mert semmi értelme tovább folytatni. Gyenge páncélzat, gyenge lövegek, de cserébe nehézkesek, lomhák. Pl. hiába van az ATGO-nak 10 km-ig hordó torpedója, ha a csatát 14-20-ig vívják. Ha közelebb megy szétszedik három sorozattal. Az meg hamar meg van, mert a csatahajók összebújnak és kimennek a nyílt vízre. Ott nem lepheted meg őket. -
1kezdő #9574 Valami szuper ötlet kellene -szerintem nincs olyan-, hogy tudnék még két orosz hajót /kevés van belőle/ és két carriert kilőni. A többi már megvan. Ilyenkor kissé irigykedem a carrierekre, mert ők csak Istenmódban kinézik és levadásszák őket. Nekem meg át kellene verekednem magam pár csatahajón, hogy a többit ne is említsem. Azért ezt a missziót kitalálták rendesen.:) -
seepheeerd #9573 Öööö... 5 zászló mindegyikből :) -
Desmodromic #9572 Köszi!
Szerintem nem egyedi a kód, nekem csak ennyi volt: WOWSALIENWARE -
Alien kód, 1 nap prém 50 zászló. -
seepheeerd #9570 Az a baj, hogy magyarul utoljára, vagy 15 éve olvastam valamit is. -
DantesHUN #9569 Általában, magyarul hajtűműnek írják, ha felmész egy hajókkal foglalkozó oldalra. -
seepheeerd #9568 A hajózás nyelvén: "főgép teljesítmény" lenne talán a megfelelő. Vagy a tengelyre leadott teljesítmény, mert mi van, ha gőzgép, gőzturbina, dízelmotor, gázturbina, stb. hajtja a hajót? Nem egyszerű dolgok ezek :)
(Eredetiben propulsion, amit én meghajtásnak ferdítettem volna, de mivel teljesítmény van megadva, ezért valószínűleg ezt írom oda) -
seepheeerd #9567 Az nem az enyém, most rakta föl valaki a fészbúkra.
Nekem Iowa-m van :D
(Programok magyarítását pedig nem szeretem, "sajna" az angol egy szóval el tud intézni tök egyértelmű kifejezést, a magyarnak ehhez egy körmondat kell. Evvan (arról nem beszélve, hogy az én kezem is benne van a ferdítésben :))) -
Jórészt elfogadom azt az érvelést, hogy a "random csata" csak lényegtelen sz*rrágás és az is érthető, hogy hely sincs túl sok, mégis úgy gondolom, ha már magyarítunk valamit, akkor az legyen magyar, teszem azt; "Véletlenszerű ütközet", vagy "Ütközet találomra", vagy "Játékos-játékos csata", ezek egyike sem magyartalanabb, mint az eredeti, cserébe az utóbbi még el is magyarázná, hogy voltaképp miről is van szó. :)
Igen, a hajtómű is jó, bár az szigorúan véve az áttételezést is jelentheti (hajtómű lehet mondjuk a gőzturbina fordulatszám-csökkentő reduktora, a legszerencsésebb talán a bőven vett "meghajtás", vagy a szép magyar hajógép, hajógépek.
Na mindegy, nem akarom ezzel húzni a témalakók agyát (bár van annyi létjogosultsága, mint a "köcsögtorpedók, mindenkihülye"-nek, hehe.
)
-
DantesHUN #9565 A random csatával nincs gond. De a hajtóerő elég hülyén hangzik. Hajtómű lenne a jobb. -
Távol álljon tőlem az általánosítás, de a tapasztalataimmal sajnos egybevágóan nem igazán lep meg, hogy a kolléga magyar...
Viszont ez a fordítás, te jó isten. :D "Random csata", meg "Hajtóerő" (aztán egy teljesítmény-érték szerepel alatta...), a "motor" sem túlságosan szerencsés, de hát...
Egyébként hogyhogy fested a hajót? -
seepheeerd #9563 Remélhetőleg az íriember nincs a fórumon...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
seepheeerd #9562 A Minekaze jóféle :)
(Az utolós, 7. másodpercben dőlt el minden. Szerencsére replay megvan, azt mivel lehet youtube formátumra konvertálni?)
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.11.24. 12:14:15 -
Ranked 10 elerve ... Innen viszont mar csak Coloradom van amit felek megcsocsalnak a NC-k -
Amint a csapattársad a "Ready"-re nyom (és nálad élővé válik a "Battle"-gomb, ha Te vagy a csapatvezér), a neve mellett megjelenik a hajója és - azt hiszem, ha jól emlékszem - a hajója tier-je. Azért csak akkor, mert addig bármelyik hajóját behozhatja a csapatba, ugye. A "ready" megnyomása rendeli hozzá a hajót a csapathoz és a csatához, amit a "battle" gombbal kivisztek.
Valójában ezt csak a chaten lehet egyeztetni leginkább, azt hiszem.
Ha beírod nekik, hogy "Only Tier X or higher, please", X helyére a kívánt számot, ez azt jelenti, hogy "Kérlek, csak X, vagy nagyobb osztályú hajóval gyere."
Persze, ha van egy csepp agyuk, akkor ők is jelzik, ha túl nagy a tier-eltérés (ideális esetben semennyi, de max. 1 amúgy, kettőnél már nagyon-nagyon rezeg a léc) akármilyen irányban, de főleg lefelé - hiszen ők jönnek ki belőle rosszul, ha magas tierben találják magukat az ütközetben. ...meg az egész csapat. -
1kezdő #9559 Akkor egy tanácsot arra vonatkozólag, hogy lehet látni, hogy milyen hajóval indul a meghívó? Mert a kezdésnél csak a neve szerepel, csak az elfogadás után látom hogy mivel jön. -
A csapatot bárhogyan összeállíthatod (szerk.: Egy megkötés van tudtommal: legfeljebb egy repülőgép-hordozó per csapat); a küldetés kiírásától teljesen függetlenül. A dolog úgy néz ki, hogy HA a feltételek teljesülnek, akkor jogosult vagy a küldetésre; de a feltételek teljesítésére nem vagy kötelezve; ugyanúgy, ahogy T2-es hajóval is alkothatsz hajórajt továbbra is, ha az ismerőseiddel szeretnél játszani - csak akkor az eredményeid egyszerűen nem számítanak bele a küldetésbe.
A kiegyensúlyozás is roppant egyszerűen működik: Megkötés nincs, a divison-t a legmagasabb fokú taggal veszi figyelembe a rendszer. Tehát, ha Te összeállsz egy 6-os hajóddal egy 3-as csapattárssal, akkor a rendszer 6-osként fogja kezelni a csapatot, tehát így benne lehettek egy 8-as meccsben is.
A megoldás? Ne fogadj el túl alacsony (vagy túl magas) csapattársat. Ezt a "szaknyelv" úgy hívja, hogy "fail-platooning", és durván ki lehet cseszni ezáltal a saját csapattal.
Emlékszem, két olyan alkalom is volt ennek kapcsán, amikor a Fuso-val egy-egy Hashidatét takarítottam el kábé egyetlen sortűzzel... :)
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.11.23. 23:33:18 -
1kezdő #9557 Azért ma érdekes volt az új misszió, mert az első, aki meghívott, egy St. Luois volt. Azt hittem leesek a székről, mikor megláttam benn a pályán. Tier IV-VII-ig voltak. Én Clevelandel, mert jelenpillanatban az a legjobb a 13-as kapitánnyal. A Pensacola egy tévedés szerintem. Minden beleforgattam a a toronyforgatási sebességbe, hogy legalább valamennyire kövesse a hajó fordulását. De ez a töltési sebesség felháborító. 155 helyett 203 mm-es a löveg, de a kaliber növekedése egyáltalán nem egyenlíti ki a töltési sebességet. Szerintem rosszabb, mint a Clevelandem. Visszatérve: hogy a fenébe kerülhetett be a St. Louis, mikor a kiírás Tier IV-től szól? A másik: szerintem az egy tévedés, hogy három Tier is lehet a különbség a hajók között és ráadásul 3-4 VIII-ast is betesz az ötösök és hatosok közé. Olyat is megcsinált, hogy nekünk 1 bb, neki 4. Szóval érdekes a kiegyensúlyozás. -
1kezdő #9556 Én inkább azzal a "MINEKAZE"-val nem találkoznék. 2211 pont, azért az durva. -
Prof William #9555 Kemény. :)
Nem találkoznék veled a csatatéren. :) -
kifejezetten jó kis ranked meccs volt. majdnem sikerült mindenkit levadászni... :)
-
DantesHUN #9553 Majd egyszer, konkrét dátum nincs -
Sziasztok!
Német csatahajó ágról van valami info? Kb mikor kerül be? -
Desmodromic #9551 Igen, az irodai SSD-s gépem sokkal gyorsabban betölt, mint otthon a 3 éve telepített winyós! -
carp3tm0nster #9550 a háttértár a ludas a dologban, gyors hdd, vagy ssd esetén nincs ilyen gond. -
A Battle gomb mellett rányomsz hogy enlist in divison, vagy valami ilyesmi, és akkor kapsz majd meghivást egy szakaszba, leokézod és mehetsz... -
Dagohun74 #9548 yep -
1kezdő #9547 Hát nagyon jó, akkor ezt feldughatják a hátsófertályba. Nem lehetne már egy olyan küldi, amit mindenki csinálhat? Miért kell egy az araboknak, egy az eszkimóknak, egy a féllábúaknak és a vakoknak. A többi meg csak néz, mint Rozi a moziban. Na mind1. Ez egy játék, nem tudom miért veszem komolyan?:) -
Mikor max 3an csináltok egy kis csapatot (szakaszt, itt nem jut eszembe mi a neve) így közösen berak titeket csatába. -
1kezdő #9545 Mint írtam az első felháborodott válaszolónak, nem kell a végtelenségig várakoztatni a játékosokat. Az tényleg xar lenne. De elgondolkodtató, hogy a pályák 90%-át úgy töltöm be, hogy már 10 -15 mp-vel előbb benn vagyok. De ha a három bázisos pálya jön, akkor tuti, hogy nem fogok indulásra benn lenni. Mi történik a három bázisosnál? Gyors a netem, jó a gépem, hamar tölt, de amikor nagyon kellene, hogy benn legyek, akkor késik 5-8 mp-t. Megüt a guta, mert nem habozok és még akkor is indulok, ha később töltött be és persze az estek 60%-ban hamuvá lőnek. Ilyenkor persze szidom magam, hogy minek töröm még akkor is magam, ha már hátrányban vagyok. De basszus! Valakinek meg kell próbálni, hátha sikerül. A rombolók keringenek mint gólyafos a levegőben, vagy hárman mennek egy bázisra. A többit kifogja elfoglalni? A törökök?:) -
1kezdő #9544 Köszi, hogy belinkelted, de az alapprobléma, hogy nem tudok angolul és ezért kérdezek néha -másnak- teljesen érthető dolgokat. Mi az hogy szakaszban? -
A Total War: Arena nevű játék pontosan így működik, ahogy írod: Két csapat, csapatonként tíz fő, és csak akkor indul a menet, ha mindenki betöltött. Hangsúly a "mindenki"-n. Ezért van az, hogy minden második meccsben sikerül kifogni egyetlen embert, aki miatt, bár mindenki más negyven-hatvan másodperc alatt betöltött legkésőbb, a szó szoros értelmében malmozunk tíz percig, mert egy darab sültburgonyán akarja futtatni a játékot. Mivel pedig csak a saját töltöttségi állapotomról van információm (loaded), az övéről nem (csak annyit látok a neve mellett, hogy "loading"), ezért még csak azt sem tehetem meg, hogy otthagyom addig a gépet, hiszen mi van, ha a következő pillanatban elindul a játék? ...de nem fog, és az azt követő nyolc percben sem, de én ezt nem tudom, meg a többi tizennyolc majom sem tudja, úgyhogy ülünk ölbetett kézzel tíz percen keresztül az egyenképet adó monitor előtt.
...és nem, nem költői túlzás az az idő, amit írtam. :) Persze, "megoldás" lenne a plusz tíz másodperc, de vedd a következőt: Mi van, ha a program már eleve kalkulál ezzel a tíz másodperccel, de te még mindig túl lassú vagy? Én tehát annyit olvasok eddig, hogy "adjon a program tíz másodperc többletet, hogy ÉN belépjek." :))
Személy szerint amúgy nem érzem, hogy ilyen dolgokon érdemes fennakadni. Ez nem egy E-sport játék, hiába próbálják páran annak tekinteni. Itt egy véletlenszerűen összesorsolt cirkáló és egy csatahajó lő egymásra, RNG-sített szórással. Ilyen körülmények között az, hogy belátható időn belül be tudsz jutni egy játékba, sokkal, de sokkal többet számít, mert ha húsz másodperc helyett minden csatára kétszázat kell várnom, akkor megy a delete a játéknak (ahogy ment az Arenának is).
A hosszú töltési időt én a legelső pályabetöltésnél szoktam csak megfigyelni. Amikor másodjára kapom ugyanazt a pályát (gondolom, memóriából megy ilyenkor a dolog már legalább részben), már jóval emberibb. -
Ha jól láttam T4+ hajók. Randomban megy.
+ szakaszban.
Itt vannak.
Ha be vagyok lépve akkor mehetünk szakaszban, bár család miatt inkább csak este.
Utoljára szerkesztette: Tono34, 2015.11.23. 14:40:11 -
1kezdő #9541 Kérdezném, hogy a most megjelent 2 misszióban milyen feltételek mellett lehet részt venni, mert IV tiernél nagyobb hajómmal sem tudom elindítani. Megint van valami feltétel, aminek egyenlőre /vagy véglegesen/ nem felelek meg. -
tutyimutyi2 #9540 OFF:
Játszik valaki a Steel Ocean nevű japán fejlesztésű hasonlóan második világháborús hajós játékkal? -
1kezdő #9539 Van igazság abban amit írsz, de szerintem meglehetne ezt is oldani. A következő a helyzet: már be vagyok töltve, ezt a töltőskála jelzi, de mégsem lépek be, csak várok valamire. Ez még legalább 5-8 mp. A net lassú lenne, akkor nem tölteném le a pályát, csak lassan. De az meg van, akkor vajon még mi hiányzik és miért mindig a három bázisosnál csinálja? A többi pályán az elsők közt /10-15mp/ vagyok benn. Tisztában vagyok azzal, hogy nem a program akar csak velem kicseszni. Ezt abból gondolom, hogy vannak, akik még nálam is később indulnak és elég sokkal. A rajtban itt a következő dől el: ha rögtön indulsz és elég gyors a hajód, akkor vagy elsőnek, vagy egyszerre érkezel az ellen gyors hajójával. Ha elsőnek, ha egyszerre, megütköztök és a jobbik foglal. De ha később érsz oda, akkor már három-négy hajó tüze fogad és mire megfordulsz, véged. Egy hajó hátrány azonnal és bázis foglalás vesztés. Ez szinte döntő többnyire. A kezdésnél adni kellene úgy 10 mp plusz időt, hogy minél többen benn legyenek és akkor rajt. Aki addig sincs benn, annak akkor annyi és persze a csapatának is.:)
Tehát szó sincs 10 perc, vagy annál több várakozásról /ez sarkítás szerintem/, csak pár mp startidő hosszabbítás annak elismerésére, hogy van amikor valamiért hosszabb a betöltés. Ez nem lenne részrehajló senkivel, de esélyt adna sok játékosnak, hogy egyszerre indulhasson a többiekkel. -
aha, és ha valaki pl kifagy, akkor ott állunk majd 10 percig, míg vagy megjelenik vagy nem? ne viccelj már :)
btw, az hogy lassan tölt be a pálya, az a gép / net lassúságát jelzi. -
1kezdő #9537 Nem tudom pontosan mi lehet, de a tapasztalatom az, hogy van amikor már 15-20 mp-vel hamarabb benn vagyok és van /persze csak a több bázisosnál!!/, hogy 5-8 mp-vel később. A lényeg: addig ne induljon a játék, amíg mindenki igazoltan nincs benn, mert csak így fer a játék. Nagy előny az indulás. Sokszor a kezdés utáni 5 percben eldől, hogy ki fog nyerni. Nem egy nagy dolog, hogy addig várakoztassa azokat a játékosokat, akik már benn vannak. max 10 mp-ről van szó. -
seepheeerd #9536 Ez mitől lehet? Elég sokan írják, de ilyet én sosem tapasztaltam...
(Talán a gép nem tudja betölteni a tartalmat? SSD a megoldás)